Alla inlägg under september 2009

Av Kisse - 17 september 2009 11:24

Vaken natt för min del inatt, vaknade vid tre och kunde inte sova, magknip eller förvärkar... svårt att säga, lyckades slumra imellanåt i alla fall men vaknade gång på gång av smärta i magen halv sex imorse gav jag upp och gick ner, tävlade lite och grejsade på lite smått till halv åtta sen gick jag upp och myste med en nyvaken Filip och tvingade upp Petter, själv la jag mig och sov ;)


Vid tio ringde förvärkarnas drottning Ankis, hon om nån vet ju hur det är att gå med värkar i flera dagar ;) Så sedan dess har jag i alla fall varit uppe, vill ju inte sova bort hela dagen. Ska sparka igång mannen så det händer något här hemma, just nu håller jag på att bli tokig på att allt står stilla... snälla badkar kom nån gång!!!!!!


Jag behöver ordning nu!!!

Av Kisse - 16 september 2009 20:28

Idag har vi varit borta hela familjen så gott som hela dagen jag åkte nämligen till mamma och Filip efter min tur på jobbet, barnmorskan och resten av dagens planer, tog med mig maten dit så mamma fick tillaga den ;) Petter kom han åxå när han var klar med sitt och vi blev kvar tills det var läggning för Filip så han somnade i bilen på väg hem.


Barnmorskebesöket gick bra, förhoppningsvis det sista och vi har skrivit ner en sammanfattning och lite önskemål jag har inför förlossningen. Sammanfattningsvis kan man säga att graviditeten har varit bra, två urinvägsinfektioner och foglossning har varit mindre bra men något man helt enkelt får räkna med. Jag kommer under förlossningen få dropp mot eventuella rester av urinvägsinfektionen och vi har skrivit ner att jag vill bli erbjuden smärtlindring under denna förlossningen då jag upplevede under förra förlosningen att jag aldrig fick chansen till mer smärtlindring än lustgas. När jag sa till om att jag inte tyckte den hjälpte längre fick jag höra att det var för sent för något annat och musten gick lixom ur mig... hade dom inte kunnat erbjuda något då före.. jag visste ju inte vart jag låg i förlossningsskedet och tyckte det blev oerhört jobbigt då att jag inte fick någon mer smärtlindring... förlossingen drog därefter ut på tiden, troligen för att jag var så himla trött av alla smärta och på slutet att dom fick sätta in värkstimulerande då alla värkarna försvann.... därmed hade jag hunnit få smärtlindring men fick ändå inget mer än lustgasen vilket stör mig lite.


Jag är ju otroligt nöjd med Filips förlossning ändå och har därför bara valt att lägga till att de just ska erbjuda mig smärtlindring innan det är för sent om jag sedan behöver eller vill ha det denna gång får tiden utvisa, jag har inga förhoppningar över att kunna styra förlossningen utan litar faktiskt på att min kropp klarar av detta en gång till!!! Nu har jag ju även TENSen denna gång att tillgå att jag dessutom redan gjort detta en gång förrut stärker bara min tilltro på kroppen om att vi är gjorda för att föda barn och det helt enkelt ska gå bra, att det blir kejsarsnitt ibland kan man inte komma ifrån och det är tur att vi har den fantastiska sjukvård vi har, som räddar livet på så många mammor och barn varje år men självfallet hoppas jag på en kompikationsfri vaginal förlossning.


Besöket gick som sagt bra, magen har växt en cm och är nu 35 cm, även ett kg till att jobba bort sedan :) Otroligt nöjd med min viktuppgång denna gravidtet, skulle tippa att jag gått upp ca 10 kg i nuläget och det är ju en bra viktuppgång, man samlar på sig vatten, ökar blodmängden, bebisen väger kring 3-4 kg, fostervatten, moderkaka etc..  med Filip gick jag upp 15 kg och grinade nästan dagen efter då jag ställde mig på vågen och trodde seriöst att jag tappat minst 10 kg i vikt... jo visst drygt 4 kg... hade jag tappat då... snacka om chock... hann lagomt gå ner till startvikt igen (dvs. lite övervikt) då jag blev gravid med denna knodd... då gick jag ju ner en herrans massa kg de första månaderna innan jag sakta men säkert gått upp igen ;) Blodtrycket anningen högt idag men det berodde på att jag var stressad och hade fått "springa" från parkeringsplatsen läängst bort.... resten av värdena var kanon bra, super järnvärde igen ;) Hjärtljuden 141 och det lät kanon fint som vanligt.


Avslutade besöket med att "förhoppningsvis kommer du inte på nästa besök om två veckor", bebisen ligger ju fixerad och räknas nu som klar, så välkommen ut i världen lilla bebisen, så fort som möjligt!!!!!


Nu ska jag göra ett litet krafttag här hemma och ta tag i kaoset jag ordnat i hallen :(

Av Kisse - 15 september 2009 20:42

Petat och pysslat på med det mesta idag vilket resulterat att inget blivit klart idag, tanken är att fortsätta imorgon men med en massa annat inplanerat imorgon så får jag se hur det blir, jag måste in på jobbet bland annat och fixa ett arbetsgivarintyg, hämta ut fotografierna på bärs foto, besöka barnmorksan, springa ett ärende åt mor och far. Petter ska iväg och köra älgkött till slakteriet så Filip ska få åka till mormor ett par timmar, jag ska få SOVMORGON!!!!

Av Kisse - 14 september 2009 20:20

Idag har jag tagit mig an sovrummet, rett ut kaoset där inne, putsat fönster, strykt gardiner... en massa saker jag avskyr med andra ord... grejat på lite då och då när jag har orkat. Satsar på ett rum om dagen nu... vissa finns det mer att göra i och andra finns det mindre jobb i att fixa men en rejäl stor städning behöver hela huset så sakta men säkert kanske jag hinner klart ;)


Annars har det varit en sån där dag när vi haft folk här så gott som hela dagen, dom löser av varandra men vi har hunnit iväg en sväng vi åxå :)


Börjar känna mig redo att krypa i säng men har lite mer att grejsa med och sedan den obligatoriska kvällsfikan ;) Måste ta mig i kragen och tävla lite åxå men då vårat internet (och hem telefon) på stora datorn bestämt sig för att lägga av (och jag har inte orkat ta tag i det) så sitter jag bara på det trådlösa och då går ju allt så seeegt. Men om man inte tävlar kan man ju inte heller vinna något...


Tänkte faktiskt bjuda på lite bilder var efter rummen är färdig städade så ni läsare får se en rundvandring i vårat hus ;) Om ni vill, vill säga...om inte får ni blunda ;)


Sovrummet


        


Klicka för större bilder1

Av Kisse - 14 september 2009 12:09

Blev inget mer blogga igår då jag först hade fullt upp med att klippa lite gräs (är ju i v. 38 så nu får bebisen komma ut...och lite ont har ingen dött av...)städa lite i kök och hall eftersom vi skulle få främmande och sedan laga mat. Gudmor Ankis, Jim, Ossian (våran gudson) kom nämligen på middagsbesök och Petter kom hem från älgjakten, blev riktigt lyxig mat då det blev klyftpotatis/morötter i ugnen och färsk ny skjuten älgfilé med kantarellstuvning *mmm*   Så nu väntar vi med spänning på vad vi kan tänkas bli uppbjuden till landet på för mat... inte Spike (tamgrisen)hoppas vi... eller nån av hönpönorna ;)


Trevligt med främmande i alla fall men allra bäst att maken äntligen är hemma!!!


Känner mig otroligt trött och sliten idag.. dels för att jag nu kan slappna av lite mer, dels för att jag varit tvungen att gå ner och kissa flera gånger inatt, fick dessutom ett hemskt tråkigt (men väntat) besked precis vid läggning igår som gjorde att det blev många tårar innan jag kunde somna *tänker på er* sen trycker bebis på ner, ner ,ner idag, inte helt oväntat efter gårdagens sysslor men riktigt jobbigt och smärtsamt att röra sig. Blir mycket vila idag!

Av Kisse - 13 september 2009 08:14

Jag är på dag 260 av 280. (92,9%).
Jag är i vecka 38.
Jag har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Jag är i 9:e kalendermånaden.
Jag är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 3 okt 2009 
Jag har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.


Dags att få in spjälsängen in i sovrummet, packa klart BB väskan, ta fram babyskyddet, göra iordning vagnen och sedan städa huset SEN får bebisen GÄRNA komma ut.



Av Kisse - 12 september 2009 21:42

Petter har fått skjuta en älg idag, han var så stolt... skickade bild och allt!

  

...tills hans lillebror Nisse sköt en 14 taggare...


Sonen är i alla fall mäkta imponerad "pappa panga STOR älgen, åh Nisse panga älgen och fafaa (farfar)panga älgen..." och sen börjar han om ""å Nisse.. å panga.. å panga.. å bööörn (björn)..."


Veckans älgjakt har gått bra och dom har skjutit ett gäng älgar, de flesta idag faktiskt så jag tror Petter är rätt nöjd, allra mest för att bebisen faktiskt valde att stanna kvar i magen hela veckan och han har kunnat vara med precis hela veckan för man vet ju aldrig hur många helger han kommer kunna jaga nu i höst, då ska nämligen familjen gå före jakten punkt slut!

Av Kisse - 12 september 2009 21:06

Hämtade gangstar kläderna idag och det var fler än jag som var otåliga... svängde in till Sussie med hennes påse, hon blev jätte nöjd :) Sms:ade till Cajsa och A-K som båda kom inom tio minuter ;) Själv blev jag jätte nöjd med mina plagg jag åxå som hemligt babyplagg fick jag multiprint leggingsen från förra kollektion och ett par ljusgrå mysbyxor till Filip, perfekt då hans alfons byxor ( de med gangstar tryck på rumpan) var restade och kommer vid en senare lev. Cajsa fick ett par grå och gula mysbyxor i sitt hemliga babypaket som så klart var till våran lillla bebis magen så de lämnade hon här direkt eftersom jag redan sett dom så tyckte hon att det var lika bra att jag själv fick tvätta upp dom och lägga dom i bebisbyrån :) Väldigt neutrala och användbara, dom tackar vi för!

elvis   alfons   arvid     

Själv har jag faktiskt åmat mig i huvtröjan med stor magen och konstaterat att den blir perfekt senare i höst, dock måste jag testa dragkedjan igen då den ville krångla lite... *hmm*

livx


Filip sov inte middag idag heller vilket har inneburit en gnällig och grinig unge större delen av eftermiddagen... och som vanligt när han blir trött så ska alla gränser testas... han har bland annat kastat ner katten Sasette för trappen (gick som tur var bra med katten) hällt ut en glas cola över tv dosan, dvd dosan och kameran... alla tre sakerna verkar *peppar, peppar* fungera... kanske inte riktigt var med vilje... men inte helt med ovilje heller skulle jag tro då han slängde glaset...  men eftersom han var himlans trött somnade han i alla fall relativt fort och jag kan nu åter hämta mig lite... känner att tålamodet och orken verkligen börjar ta slut med att sköta allt själv och blev glad då min man ringde och berättade att dom inte ska jaga något imorgon utan städar, packar och kommer sedan hem, tack gode gud för det!!!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards