Alla inlägg under september 2009

Av Kisse - 6 september 2009 10:37

Jag i finaste klänningen jag fått låna av A-K, knäppte lite magbilder i den hos Jenny men ville inte visa de eftersom jag skulle ha den klänningen på dopet ;)




Jag är på dag 253 av 280. (90,4%).
Jag är i vecka 37.
Jag har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 3 okt 2009 
Jag  har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Av Kisse - 6 september 2009 09:29

Efter dopet följde vi med hem till Jim, Ankis och Ossian, tillsammans med Poa, Mathias och Linus och fick oss en dos av lantluften.

Matade grisen Spike... och hönpönorna...

 

Grisen Spike bestämde sig dock för att det var trevligare att vara inne... vissa höll inte med och han blev utkörd igen ;)

 

Förväntansfulls Filip väntar på att få rida 

Jim var nämligen så snäll att han hoppade ur finkläderna, bytte om och rycktade hästen så Filip skulle få sig en ridtur. Har vi inte underbara vänner så säg...

Pappa fick gå brevid och hålla i och Jim ledde hästen, Pyla.. vet jag nu att hon heter...

 

*jiha* Stor häst, stora förväntningar och han äntligen började hästen gå ;)

 

Måste ju stanna och mumsa lite på gräsmattan.

 

Inga problem att kliva av hästen, det var ju spänande att stå brevid åxå och bara hålla i...

 

När vi däremot skulle säga hejdå till hästen kom tårarna... och det slutade med att Filip fick sitta på pappas axlar hela vägen tillbaka till hagen. I 2 års present önskar sig Filip en häst.. och en gris.. och hönpönor... ja de flesta djuren skulle jag tro!

Tyvärr kunde vi inte stanna allt för länge eftersom Cajsa skulle hem och jobba natt, Cajsa var snäll och följde med som barnvakt men våran son bestämde sig för att inte sova på vägen upp och därmed var super trött i kyrkan och vägrade sitta med faster, slutade med att han var lite överallt i kyrkan men det gick bra det åxå. Som Ankis sa: Jag är ju hans gudmor så det är helt okej för oss och som jesus sade till Lärljungarna: Låt barnen komma till mig och hindra dem inte. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in... det stycket läste jag i kyrkan och det tog vi fasta på :)

Av Kisse - 6 september 2009 09:22

Ossians doppresent från gudmor, gudfar och Filip.

 

  • Pekbibeln (finns att köpa här)

  • Barntermos med nallebjörn på och ingraverat OSSIAN

  • En Rubens barn,  Linné Tallkotte :)

Inslaget i fint cellofan paket istället för presentpapper, väldigt effektfullt :)

Av Kisse - 5 september 2009 22:51

Pappa Jim och Ossian

Ossian blir välsignad av prästen, pappa, mamma, gudmor och gudfar.

Gudfar Petter häller upp dopvattnet.

Prästen är Jims konfirmationspräst, Ankis o Jims vigselpräst och nu doppräst åxå, han ingår snart i familjen ;)

Gudmor Kristina och Ossian (han är väldigt upptagen med att "prata" med mormor).

Gudmor, gudfar och Ossian.

Mormor med på bild.

Fina familjen ;)

Stort tack till Johanna och Mathias som knäppte med våran kamera i kyrkan :)

Av Kisse - 5 september 2009 22:50

Såååå trött!


Återkommer imorgon med bilder från dopet och eftermiddagen som innehöll matning av grisen, hästridning och lite annat som hör landet till :)


Dessutom håller jag och sonen troligen på att bli sjuka... Filip är hes och själv börjar jag bli snorig och känner mig allmänt orkeslös (lite mer än vanligt alltså)... inte alls nå roligt då vi har en hel del inplanerat kommande vecka plus att Petter åker ju iväg och jagar :(

Av Kisse - 5 september 2009 08:21

Ja då är man vaken igen då, rätt hyffsad natt jag tror Filip har sovit bra åxå... själv sover jag för hårt när jag väl sover att jag inte hör honom när Petter är hemma men han var gnällig och gnölig fram tills vi la oss i alla fall.


Ska se till att få i oss en rejäl frukost nu så vi klarar oss till den sena lunchen som blir idag efter dopet. Skulle vilja lägga ut en bild på presenten då jag är så himla nöjd med inslagningen men med risk för att modern (och kanske fadern) hinner läsa så får ni allt vänta tills efter, jag har nämligen skippat paketinslagning på traditionellt vis då Ossian faktiskt är för liten för att öppna paket :) Som sagt ni får se efter vad vi hittat på ;)


Dags för duschen och sedan frukost, Cajsa brukar dessutom vara ute i bra tid så hon kommer nog lite tidigare, hon ska nämligen följa med oss idag och vara med Filip. Vi har världens bästa hjälp av Cajsa som alltid ställer upp (när hon kan) och idag underlättar det att hon följer med då jag och Petter har den STORA ÄRAN att bli Ossians GUDFÖRÄLDRAR!

Av Kisse - 4 september 2009 09:40

Eftersom jag vet att jag har läsare med lika dåligt tålamod som mig själv ;) Så bjuder jag här på två bilder från fotograferingen hos Jenny. Jag har själv bara sett några stycken som jag säger det igen, Jenny är jätte duktig och det ska bli jätte roligt sen att få se alla bilderna :)



Av Kisse - 3 september 2009 18:03

Sent i säng igår och kväll och vaknade tidigt.. med andra ord helt j***la slut nu, tog en power nap på sängen med tensen och vaknade samma sekund den stannade (säger lite om hur bra det funkar!!!) Ställde in den på massage i 30 minuter på min onda rygg och jag kunde sova skönt en stund.. vaknade dock med ett ryck och satte mitt eget saliv i halsen, trodde nästan jag skulle dö där en stund ;)


Idag har vi varit och fotat magen, otroligt roligt i studion på Bärs foto i Huddik, väntar verkligen med spänning på det korten då vi var lite "vågade", sedan åkte vi vidare till Jenny för lite mer avslappnade bilder... Jenny är ju super duktig på att fota och knäppte så fina bilder på oss på bröllopet så jag är helt säker på att hon lyckats få till några bilder hon åxå ;) Filip var inte samarbetsvillig för fem sekunder men så är det ju att fota barn man kan inte styra dom och vi tar dte som det blev. Fokus låg inte på Filip denna gång heller utan på bebisen i magen.


Däremot fick Jenny Petter att ställa upp på lite bilder ;) Tack så hemskt mycket för idag Jenny!!!


Eftersom det blivit mycket stå idag så är jag som sagt trött, trött i ryggen och helt borta i huvudet. Ska försöka skriva ner en lista på allt viktigt jag glömde idag som MÅSTE fixas imorgon.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards