Alla inlägg under september 2009

Av Kisse - 3 september 2009 08:19

En låt som gör mig glad :)


Min stackars man blir väll snart galen... jag har nämligen lätt att spela den hela tiden... om och om och om igen ;) Filip gillar den han åxå, dansar och mimar med hela munnen öppen ;)

Av Kisse - 2 september 2009 22:42

Filip var svår att få att somna ikväll och somnade till slut i våran säng, jag slumrade till jag åxå och vore det inte för att jag har massvis med saker att förbereda inför morgondagen så skulle jag ha lagt mig för natten men släpade mig upp, hasade mig ner och sitter fortfarande här och har inte gjort något av det jag ska...


Nu funderar jag på att ta fram sy maskinen, sy det jag ska och packa väskan inför imorgon eller om jag ska fika allra först... sicka problem :) Petter håller på att jobba i badrummet *jippi* fast igentligen borde vi ju sova båda två eftersom vi ska upp tidig imorgon och iväg för fotografering, fint om vi kommer med stora runda ringar och påsar under ögonen...


Ska bli löjligt roligt att bli fotograferad imorgon i alla fall :)



Av Kisse - 2 september 2009 17:44

Japp nu funkar den, nu gäller det att lära sig hur man utnyttjar den till fullo åxå!


TENS är en smärtlindringsform som kan användas under graviditeten (dock inte de första 12 veckorna) och under förlossningen (och efter förlossning). Jag har nu fått låna en cefar femina av min barnmorksa, den är speciellt framtagen för gravida och har fem förinställda program.


Program 1 - Smärtlindring - Förlossning

Program 2 - Smärtlindring- Bäcken,Rygg, Nacke

Program 3 - Massage

Program 4 - Cirkulation - Trötta ben

program 5 - Komma i form (detta kommer jag dock inte kunna använda då man lämnar tillbaka den till bm efter förlossningen så att fler har chansen att kunna hyra den och ha som smärtlindring under förlossning)


TENS (transkutan elektrisk nerstimulering) fungerar på så sätt att två (eller fyra) elektroder sätts på huden på det område eller nära det området man har ont på och sänder ut elektriska impulser som stimulerar nerverna att blockera smärtsignalerna till hjärnan och kroppens eget "morfin" endorfin frigörs och ger på så sätt smärtlindring.


Jag styr själv hur intensiv jag vill ha stimuleringen på så sätt blir man även lite distraherad och får något annat än värkarna att tänka på under förlossningen :)


Jag tror verkligen på den här metoden då akupunktur fungerat bra som smärtlindring för mig när jag har haft knäsmärtor i samband med en knäskada för många år sedan.

Av Kisse - 2 september 2009 12:04

Idag var det inte alls roligt att lämna Filip på förskolan han blev riktigt ledsen *hua* gör ont i mamma hjärta. Hoppas det gick över fort i alla fall eftersom dom skulle fotografera klockan nio och jag åkte tjugo i nio.


Just nu sitter jag och äter lunch (rester sen gårdagen) och inväntar mamma och pappa som ska komma in med elektrodplattor åt mig *bortskämd* dom har ju kommit hem (nästan) från Bulgarien där dom varit i en vecka, deras första utomlandresa... förutom våra grannländer. 


Har varit riktigt duktig nu på förmiddagen och plocka och små grejat och det syns, det börjar bli lite ordning på torpet ;)


Däremot börjar jag känna lite smått panik över badrummet igen då det står helt stilla där inne, Petter har annat för sig och inte hunnit göra nånting alls och imorgon ska vi bort hela dagen och fredag har vi en del ärenden åxå och lördag ja då är det först dop och sedan lämnar jag av Petter där ute i skogen där det inte finns någon mottagning :( Att bebisen är fixerad gör ju inte precis att jag känner mig lugnare, tänk om man bara kunde få veta NÄR bebisen bestämmer sig för att komma ut...

Av Kisse - 1 september 2009 22:37

Höll på att glömma... bilens dragkrok klarde besiktningen.. dock var det nära att det inte skulle bli någon besiktning då jag tydligen skulle ha haft med mig en monteringsanvisning på hur dragkroken var monterad.. killen var dock snäll och godkände den ändå :)


Undrar om det var den stora tjocka magen och ett uppgivet ansiktsuttryck som gjorde honom såå otroligt snäll... jag berättade nämligen hela bilhistorien (fast super kort variant så klart annars har jag varit där än) för honom och han visste nog inte om han törsa skratta eller vad han skulle göra... fy fan sa han i alla fall, log och dömde ut bilverkstaden han åxå ;) Avslutade med att säga "Vi får hoppas att dom satt fast den ordentligt" för någon koll på något sätt gjordes inte men 380 spänn skulle dom ändå... kändes ju rätt meningslöst att besikta en dragkrok och dom inte gör något mer än kollar att en sitter där...


Ja ja bilen får nu dra släp helt lagligt ;) Innan året är slut ska bilen in på besiktning åxå med våran tur kommer det vara miljoner fel på bil j***ln så jag orkade inte fixa med det nu, det får bli efter bebis ankomst. Känns som jag skjuter på det mesta nu tills efter bebisen ankomst....

Av Kisse - 1 september 2009 21:42

 

Jag och Filip roade oss med att måla lite på bebismagen efter middagen, Nisse (Filips farbror) fick en chock när han kom men hjälpte mig fota i alla fall, mina armar är ju för korta ;)


Jag fick en chock jag åxå... när vi skulle kliva in i duschen och det fanns INGE varmvatten alls... Filip har fotografering på förskolan imorgon och på torsdag ska jag fota magen så det blev till att tvätta av oss med kallvatten :(

Av Kisse - 1 september 2009 21:27

Måste ju berätta att jag inte kunde hålla mig förra veckan utan gjorde ett besök på polarn o pyret, köpte nyckelpigedressen och den är ju såå underbar! Tog den i stl 56 eftersom polarn o pyret är rätt stor i  stl så kan nog bebisen ha den rätt länge, om det inte är en super stor bebis som växer lika fort som Ossian då ;)

Den dagen blev det även ikea och stora hemnes byrån inhandlades och byggdes ihop så just nu råder det kaos i hallen som tanken är att jag ska få ordning på imorgon... dessutom har jag gardinerna kvar att stryka så jag blir inte sysslolös imorgon heller :)

Av Kisse - 1 september 2009 18:18

Tänk vad lite det behövs för att göra någon annan glad, en liten tanke, en liten gest.


Idag i brevlådan låg det nämligen ett paket från min kusin i Dalarna, hon hade hittat en rolig pepparkaksform och tänkte på mig då, jag har skrivit i bloggen att jag varje år köper minst en ny pepparkaksform och letar alltid efter nått lite annorlunda :)

 

Tack så mycket Eva du ska veta att den "lilla" tanken verkligen värmer i hjärtat!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards