Alla inlägg under oktober 2009

Av Kisse - 27 oktober 2009 19:40

Idag har vi haft Filips kusin max här, han är höstlov och hade lite tråkigt så kom upp och hälsade på oss och lekte med Filip och gosade med Lukas. Många frågar om hur det går med Filip nu när han blivit storebror, om han är avundsjuk osv. Men han bryr sig faktiskt inte så mycket, visar inga tendenser här hemma direkt att han är avundsjuk eller känner sig åtsidosatt eller dyl. enda han här hemma är avundsjuk på är babygymmet, ligger Lukas där vill Filip åxå ligga där, vi som var mest nervös över babysittern som Filip älskar att sitta i, den struntar han helt och hållet i sen han fick en egen fotölj (smart drag av oss, *klappar på axlen*) Men det finns TVÅ tillfällen då Filip blir avundsjuk på Lukas och det är när kusin Gustav håller i Lukas, då vill Filip åxå sitta i Gustavs knä och idag såg vi samma tendenser när Max höll i Lukas, Filip blir väldigt avundsjuk... tydligen är det hans stor kusiner ;)


Max är en duktig stor kusin han åxå som leker och tar hand om sin lilla kusin och Filip tycker det är super roligt! Vi var först inne en stund innan vi klädde på oss och gick ut, lekte lite och krattade ihop en massa löv och försökte oss på att fota lite häftiga bilder med fallande löv men det gick inget vidare då löven var blöta men vi hade roligt en stund i alla fall tills det var dags att grilla lite korv.

   


När Petter åkte iväg en sväng fick jag och pojkarna tråkigt så vi promenerade ner på byn, hämtade posten och gick sedan vidare hem till Max och lekte i deras sandlåda en stund innan vi gick hem igen, Filip gick hela vägen hem och hoppade i varenda liten grop han kunde hitta :)


Eftermiddagen har gått i rask takt som vanligt, nu sover Filip och Lukas för den delen åxå som haft en äta och sova dag.

Av Kisse - 27 oktober 2009 10:25

Blev verkligen lååång sväng på birsta igår tillsammans med Ankis & Ossian, Jossan & Jonathan men det blir ju så med barnvagnsmaffian :) Birsta city har ju ett familjerum där man kan amma i "lugn och ro" och byta blöjor på bebisarna... började med Lukas, Ossian o Jonathan o sedan Filip sedan var det bara att börja om med Lukas igen ;) Tog en evighets evighet innan vi kom därifrån ;) Lukas var oroligt snäll bebis som åt sov och bajsade några ggr då ;) Filip var för första gången i sitt liv "bråkig" att ha med sig på Birsta, blev tog trött efter lunch och skrek i högan sky tills han somnade och sov en timme i vagnen. Hade ju mega aset till syskonvagn och konstaterande ytterliagre en gång JAG VILL HA EN PHIL & TED... att hela tiden måsta ligga steget före och titta vart man kommer förbi med detta as till vagn är ju inte så roligt... rulltrappa är ju bara att glömma och skumpa någon trapp *asgarv* är ju inte ens ett alternativ men just nu är ju mega aset till vagn det bästa alternativet eftersom Filip faktiskt behövde sova igår han åxå.


Barnvagnsmaffian entrade name it och tiggde åt sig en goodibag (stavning?) med fin fint innehåll, gratis är gott ;)

  

Super gullig påse, diggar verkligen motivet :)


Var på polarn o pyret och använde mig av 15 % rabatt checken man fick i BB väskan, blev vantar till Filip.

  

Tycker det ser ut att vara kanon bra vantar, dragkedja hela vägen ner till tummen för lättare påklädnad, vind och vattenavstötande material och vantarna ska vara greppvänliga för barn med en "greppvänligyta"  inne i vanten och förböjda fingrar, 225 kr och lite rabatt på det då ;) Helt okej pris om vantarna är lika bra som de vi köpte förra året, konstaterade att min son fortfarande har väldigt små händer då det blev stl 6-12 mån. 


Var in på ikea, korv till Filip och lite älgprylar, älgpasta, älggodis och lite bokstavskex.

   


Blev lite små shopping inne på självaste ikea åxå, lakan till spjälsängen, kissskydd, en spöklampa till Filip, små kräkhanddukar kan man aldrig få för många av med en kräkbebis. H&M köpte jag amningslinnen ett vitt och ett svart. På kapp ahl blev det en väpnarluva till Filip, blev super nöjd 59.50:- och 25 % rabatt på det, tyvärr har ju Filip växt ur lundmyr väpnarluvan med gullunge trycket på :( Blev sparsam shopping mest bara "måste" grejor och mycket rabatt checkar ;) Åh just det ja vi tränade ju på lattemorsa rollen åxå genom att ta en latte på waynes  :)


Ankis har nu tackat ja till att axla rollen som gudmor till ytterligare ett barn och köpte den obligatoriska gudmor presenten till Lukas ;)

  

Mega tutten som alla barn älskar!


Jätte rolig dag helt enkelt tack för det trevliga sällskapet ;)


Köpte med mig mat från MAX på vägen hem och hela familjen åt upp i soffan *vardagslyx* till en film och sedan blev det familjebad, konsaterade att vårat badkar är för litet ;) Trångt men mysigt, Lukas njöt allra mest tror jag, bada varm och dessutom tutta ;)

Av Kisse - 25 oktober 2009 21:02

Imorgon blir det Birsta shopping, längtar och går genast i säng så morgon dagen kommer fortare... skulle inte tro att våran son (den äldsta) sover ett tolv timmars pass som han gör hos farmor... så orättvist!!!


Vad gör vi för fel??? Visst är det skönt att han sover bra när han är borta men VI då, måste ju kunna få ungen att sova hemma åxå om han sover borta... ja ja bra att farmor inte blivit skrämd att ha barnbarnet då kan man ju få barnvakt fler gånger.. typ då vi och han behöver SOVA :)

Av Kisse - 25 oktober 2009 12:36

Passat på att plocka lite, vika tvätt, slänga in en till, dammsugit och torkat av golven bara så där i farten... Tänkte ge mig på att byta gardiner men bestämde mig för att dte här var ju min VILA helg så jag skippade det, dessutom regnar det och är inte optimalt putsa fönster väder precis, finns alltid en massa undanflykter när det handlar om att putsa fönster och stryka i detta hus ;)


Så himla sugen på shopping imorgon, förhoppningsvis blir det så... om jag fick haka på Ankis... sällskap är ju alltid super (ja nästan ibland gillar jag att gå själv åxå) men efter en helg själv (med Lukas) så längtar jag lite efter sällskap speciellt Ankis och Ossian sällskap! Jag är en dålig gudmor och petter en dålig gudfar.. vi hälsar på alldeles för sällan missar alldeles för mycket i hans utveckling men å andra sidan är ju mamman rätt duktig nu på att uppdatera bloggen och sen kan ju inte Ankis skryta om att vara så mycket bättre gudmor hon heller ;) Näpp skärpning måste se till att träffas oftare nu när vi faktiskt är hemma om dagarna men avståndet gör ju det lite svårt.


Nu ska jag hoppa in i duschen fräscha upp mig, kosta på att sminka mig lite kanske så man ser lite piggare än vad man igentligen känner sig men det brukar ju lixom smitta av sig lite och man blir lite piggare... hämta äldsta sonen hos farmor och åka till mormor och morfar, kusinbus och middag där nämligen!


För den delen igår kväll låg jag och funderade på vart den fina hösten tagit vägen... och kom fram till att hösten är fin varannat år... tur att vi gifta oss förra året då det var en underbart fin höst, året före var tråkig höst och iår är det ju himla tråkig och grå höst, fast jag gillar hösten ändå! På våren luktar det blöt mask överallt, sommaren är för varm och vintern innebär så himla mycket tungt arbete när man bor som vi gör annars gillar jag faktiskt vintern åxå om det är kallt, inte en massa blöt tung slaskig snö.

Av Kisse - 24 oktober 2009 22:54

Pysslat fram till nu med lite (massa) avbrott för den lilla sonens behov men nu är bröllopsalbumet klart sånär som på lite text som ska läggas till lite här och där. Har ju bara varit gift i lite mer än ett år så var verkligen på tiden :) 


Nu kvällsfika, snart hämta in hunden och sedan blir det sängen och sova.

  


Stefan som varit i garaget under kvällen tog in hunden, han ville inte passa en skrikande Lukas de två minuter det tar att hämta in hunden... sicken gudfar...

Av Kisse - 24 oktober 2009 16:42

Vart har JAG tagit vägen... ordning och reda är JAG.. nu har jag allt annat än ordning och reda... redan när vi plussade fyndade jag lite bebis kläder på rea bland annat en body som jag vet precis hur det ser ut, jag kan beskriva varenda deltaj på den och en pyjmas som jag dock inte kan komma ihåg hur den ser ut... i alla fall har jag nu letat dessa plagg i flera MÅNADERS TID och kan inte hitta dom... enda tänkbara är att jag helt enkelt måste ha råkat kasta påsen med plaggen i... låter verkligen INTE likt mig... men enda rimliga förklaringen då jag vänt upp och ner på huset FLERA gånger nu och hittar dom inte... nu har jag spenderat ÖVER en timme åt att leta efter bröllopsbilderna och en så där drygt 4 månaders bilder som jag VET att jag framkallat... spårlöst borta... VA FAN ÄR DET SOM HÄNDER????


Är det något som kan reta gallfeber på mig så är det just oreda... att inte kunna hitta det jag letar, jag HATAR det, jag blir vansinnig, skulle kunna kasta allt annat bara jag hittar just det jag letar... *grr*


Så... ingen pyssel med andra ord, jag ger upp, jag framkallar nya... då kommer jag med all säkerhet hitta dom på ett sånt där sjukt dumt ställe (där jag VET att jag lagt dom men GLÖMT bort)... gravidförvirring, amningsdemens.... JAG HATAR DET ÅXÅ! 


Jag behöver shoppa, jag behöver trösta!!!


Tröstar mig lite med att vinna en auktion på tradera, MOLO åt Lukas, så fint, ni ska få se när de kommit!


Men just nu FRUSTRATION PÅ HÖG NIVÅ och dessutom vet jag inte vad jag ska äta till middag.. hatar min mage (tarmarna alltså) bristningarna och lösdallret kan jag leva med.. äter en biski och blir lite mer dålig... japp självdisiplin är inte min starka sida... lixom tålamodet... *grr* inte blir det bättre av att gråta heller... tar hellre upp bebisen och myser massor!!!! Hur förvirrad och glömsk jag än blir glömmer jag ju i alla fall inte att jag fått TVÅ underbara ungar, TVÅ... det är ju helt otroligt!!!!


Så här mysigt har Lukas det i vagnen, A-k hade nämligen med sig deras Laban set till vagnen som vi får låna eftersom dom inte använder det och det passar ju super fint i våran bruna fina vagn ;)

     


Måste dessutom visa Filips favorit leksak just nu, presenten från farfar och Aina, han leker jätte mycket med den nu så roligt att se men det är rätt skönt att få vila öronen några dagar den låter nämligen som en brandbil ska låta, högt och irriterande...

    

Filip i gangstar byxor och linne från molo.



Uppdatering en kvart senare: Tack och lov, helt galen behöver jag inte bli... hittat bröllopsbilderna... NU blir det lite pyssel... laxen puttrar i kokosmjölken... två bekymmer mindre.

Av Kisse - 24 oktober 2009 14:30

Rejäl sovmorgon tog jag och Lukas, skönt som attan!


Hittills har jag inte gjort något vettigt alls *he he* Precis som tanken var gör jag INGENTING ALLS!


Eller ja... är nog lögn... jag har ju faktiskt plockat ur och i diskmaskinen, hängt en maskin tvätt och plockat ihop en massa leksaker på golvet men det är ju sånt man bara gör av farten och som tyvärr växer på hög och blir värre om man inte tar det direkt.


Skillnaden är att ingen drar ut leksakerna samma sekund dom blivit ner stoppade i lådan ;)


Lukas sover ute i vagnen på altanen och nu ska jag ta och leta fram lite bröllopsilder och sätta mig och pyssla lite!

Av Kisse - 23 oktober 2009 21:42

Dom säger att det inte finns något som heter amningdesmens.. konstigt... jag är förvirrad och glömsk... min släkt är förvirrad och glömsk... men som ammande är det hundra ggr värre... jag kan glömma bort mitt i en mening vad jag pratar om.. jag försvinner in i ett töcken och tappar helt enkelt kontakten med omvärlden, går in i amningen... svarade på en kommentar på min egen blogg skulle gå in och godkänna den och blir glad över att jag har en ny kommentar.. puckot har redan glömt att det var jag själv som skrivit den... amningsdemens!!!


Gravidförvirring och amningsdemens... tyvärr verkar de ju aldrig gå över heller... nån annan som känner igen sig eller är det bara ett släkt drag?

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards