Alla inlägg under oktober 2009

Av Kisse - 19 oktober 2009 21:33

Blev en shoppingtur tillsammans med mamma/mormor idag. Lukas fick följa med men Filip fick vara hemma med pappa eftersom dom inte träffats på hela helgen. Vi var på barnens hus där Lukas fick sin välkommen till världen present av mormor och morfar en fäll till vagnen, hittils har vi snyltat på storebrors men nu var det dags för en egen, blev ett riktigt fynd då barnens hus hade kanon bra pris på fällar nu, 319:- Lukas tackar och bockar och kommer njuta i vagnen hela vintern :)


Blev coop och lite tråkshopping, blöjor och sånt nödvändigt. Sedan var mamma tvungen att åka eftersom hon skulle med lillebor till sjukhuset för att ta bort gipset, klanten bröt ju handleden när han körde cross för ett par veckor sedan ;)


Jag och Lukas tog en sväng på birsta city, skönt att strosa runt själv faktiskt, in och surrade på polarn o pyret dom är ju så trevliga där ;9 Köpte en pyjamas till Lukas i "skicka vidare" stället, lite tvättblekt med duger gott som pyjamas, var en sån där bra som man kan vika över fötterna nu och sedan vika ner så han kan ha den ett tag till. 50 :- till ett gott ända mål var den helt klart värd!

  


Var in på gallerix i hopp om en ram till min magbild jag sitter på gungan, den har formatet 18x18 cm och har varit svår att få tag i en passande ram men nu har jag hittat den perfekta ramen och för endast 59:- skit nöjd!!!


Lagerhaus och köpte 4 nya smörknivar och även panduro hobby och köpte en sax till Filip med rundad topp, stora pärlor och en pärlplatta. Eftersom han inte går på förskola nu vill jag gärna erbjuda honom samma slags "pyssel" här hemma som på förskolan. Vi har ju bestämt oss för att hålla Filip hemma ända tills januari och köra en ominskolning då, tanken är att han sedan ska gå 15 timmar i veckan men eftersom vi är hemma nu både jag och Petter så är det självklart att Filip åxå är hemma med oss.

   

När jag kom hem var Cajsa här och ville ha hjälp av Petter med att byta till vinterdäck på bilen, Filip och hon var precis på väg ut så jag och Lukas stannade ute en stund vi åxå. Tvingade maken att leta fram mina hjulsidor eftersom han bytte till vinterdäck på min bil i fredags men inte satte dit hjulsidorna *grr* Filip hjälpte så klart till ;)

    


Filip målade med fingerfärg på kvällningen så det blev ett bad ikväll åxå ;)

     

Lukas låg och myste på nya fällen

  

Kvällen avslutades med att båda pojkarna badade i badkaret tillsammans

         

Sötungar ;) 


Av Kisse - 18 oktober 2009 20:37

Vattnet gick vid halv sex på eftermiddagen den 24 september, jag kröp omkring på golvet och försökte knäppa lite kort på Molly som gick i gåstolen, utbrister till A-K, "nu kissade jag på mig..." men kom snabbt på att jag precis innan varit och kissat... skyndar till toaletten eftersom det fortsätter ju att forsa ut vatten ;)


Hade precis skickat iväg maken och sonen till skogen så ringde snabbt hem dom igen innan dom hunnit för långt. Petter lämnade Filip hos farmor och kom hem, rejält nervös denna gång visste han ju på ett ungefär vad som väntade... ringde förlossningen och berättade att vattnet gått och de tyckte vi kunde komma in på en koll, plocka klart det sista med BB väskan med en lätt molande värk bak i ryggen, satte igång TENSen och ringde runt lite ;)


Ankis var roligast... eftersom hon svarat så fort jag ringt "Bebis på väg???" och denna gång fick jag ju äntligen säga JA och då blev det tyst på andra sidan och sedan kom det ett iiih och ett åååh ;)

  


Åkte glada i hågen in till förlossningen fick en utländsk läkare som jag hade svårt att förstå men Petter förstod och fick agera tolk, han tyckte vi kunde stanna kvar efter att han undersökt mig men vi bestämde oss för att åka hem och invänta värkarna hemma istället. Stannade på macken och bytte lampor på bilen, köpte godis och käkade korv, tog det lugnt helt enkelt fortfarande rätt coola ;) Tio minuter mellan värkarna hela vägen hem så kändes lite dumt att vi åkte hemmåt istället för mot förlossningen men väl hemma blev det lite glesare mellan värkarna och efter lite bloggande så la vi oss och tittade på film konstigt nog somnade jag, som aldrig somnar till film eller tv annars, konstig kropp som vet vad den ska göra ;) Vaknade efter 1 ½ timme med intensiva värkar och klarade inte längre av att ligga så gick ner, bloggade lite och hängde lite tvätt, väckte Petter och berättade att det var dags att åka in.


Använde mig av TENSen hela vägen in och värkarna var inte alltför farliga men välframme vid förlossningen klarade jag inte av att prata med porttelefonen, *SMÄRTA*. Kom upp på förlossningen och barnmorskan tittade på mig och sa "Ja här tar vi en sal på en gång va?" Blev inskriven 03:45 och barnmorskan konstaterar att jag är öppen 5 cm. 04:16 kommer hon in och ger mig antibiotikan eftersom jag haft urinvägsinfektion. 04:45 ger jag upp och vill ha lustgasen som jag blir bästis med ;) Fortfarande använder jag TENsen och mina TVÅ vetekuddar, Petter får trycka mot svanskotan då den värsta smärtan var där även denna förlossning så var det nämligen med Filip åxå. Vid sex kommer barnmorskan in och frågar om det är dags att "börja duka?" Hon plockar fram och förbereder för att ta emot bebisen, gör en koll och känner en hinnblåsa, trots att vattnet har gått, hon tar hål på den och krystvärkarna börjar 06:10, nånstans här omkring plockar jag bort TENSen då jag tycker den gör ondare än själva värkarna, men när jag fått av mig den upptäckte jag att så var inte fallet utan smärtan hade helt enkelt förflyttat sig (kan inte förklara) Barnmorskan peppar mig att lägga ifrån mig lustgasen åxå eftersom det inte längre handlade om att ta mig igenom värkarna utan helt enkelt föda fram barnet.


Var elak (kunde blickar döda har barnmorskan varit död många gånger om) och tog i för kung och fosterland vid varje krystvärk men när bebisen nästan är ute försvinner alla krystvärkar och barnmorskan skällde på mig eftersom jag inte kunde hålla emot, försökte krysta ändå... kändes som tiden stod stilla och till slut fick dom ge mig värkstimulerande och typ två sekunder senare 06:20 har jag en underbar pojke på mitt bröst. 06:25 kommer moderkakan ut och barnmorskan konstaterar att jag inte ens hade en bristning :)

  


Jobbigast denna gång var att krysta, så upplevde jag inte förlossningen med Filip men den förlossningen var jag inte "med" lika mycket på, har minnesluckor men tyckte den gången att det var en befrielse när jag fick börja krysta. Den här gången fick jag verkligen kämpa kändes det som, jag har inga minnesluckor och tyckte jag hade koll hela tiden på vad som hände. Smärtan var stundvis nästan outhärdlig och jag grät imellanåt av ren och skär smärta, det tyckte Petter var otroligt jobbigt och under krystvärkarna tog jag i så jag nästan blev blå och Petter säger att min underläpp stod rakt ut när jag tog i för kung och fosterland ;)


MEN det var en otrolig upplevelse och JA jag gör gärna om det igen. Förlossningen gick fort och lätt så här i efterhand, när man är mitt i det vill man ju helst bara dö eller i alla fall åka hem ;) Klarade mig undan bristningar och har inte haft några som helst problem ens med att kissa, efter Filips förlossning gruvade jag mig varje gång jag måsta kissa eftersom det sved så otroligt mycket och då fick jag bara några ytliga bristningar då, så glad över att inte behöva sys någon alls nån av gångerna.


Vi fick vänta länge på att läkaren skulle komma och titta på Lukas, barnet ska nämligen undersökas av läkare sex timmar efter förlossningen innan man får åka hem. Efter åtta timmars lång väntan kom läkaren och vi fick åka hem. Det var mitt enda önskemål med förlossningen var att få åka hem så fort allt var klart om vi båda mådde bra och eftersom vi gjorde det så blev vi aldrig heller inskrivna på BB, därav kom ingen bild ut på webbisar nu i efterhand har vi fått höra att man fixade det där själv men som sagt vi var aldrig ens in på BB.

    

3880 gr och 51 cm


Jag hade ju bett om att bli erbjuden smärtlindring åxå och det vet jag inte riktigt om jag tycker jag blev den här gången heller... lustgasen erbjöd dom mig men inget värre... vet inte om jag ville ha det heller eftersom det gick så himla fort allting och det gick bra att ta sig genom värkarna med lustgasen och TENSen.


Min kropp är inte gjord för att vara gravid men att föda barn är den en baddare på. Att jag hela graviditeten (och förra) litat på att kroppen klarar det här och inte byggt upp en massa föreställningar hur jag vill att den ska vara tror jag underlättade och jag kunde "följa med" kroppens egna signaler, att själv styra över TENSen, lustgasen och Petters stöd under förlossningen gjorde det hela till en underbar upplevelse som jag hoppas och tror jag får vara med om fler gånger ;)

Av Kisse - 18 oktober 2009 16:25

Lukas sover super bra ute i vagnen kankse är det för hans lilla ängel som vakar över honom, Filip hade den när han hade liggdelen och syster pojkar hade den när dom var små åxå.


     


Filip tog med sig dockvagnen och dockan ut idag, den har stått undanstoppad i hallen sedan Cajsas fest så den verkar riktig rolig idag :) Blev svampplockning på gräsmattan åxå... dock är jag lite små sur på denna höst.. grått och trist... vart är alla härliga höstfärger???

     


Längtar efter maken nu... Filip har inte sovit middag idag (mitt beslut) och är väldigt "göra allt man inte får och skriker när jag inte får som jag vill"... Lukas vill bara bli buren, magknip med andra ord och maten tillagar sig inte själv... dröjer dessvärre flera timmar innan Petter är hemma och jag får nog ta läggningen av Filip själv åxå, Petter har nämligen skjutit en till älg och jaklaget hade lagt omkull tre som ska tas reda på. Känner mig lite små trött eftersom Filip sovit inne hos mig inatt efter att ha vaknat tre gånger innan jag själv kom i säng. Lukas sover fortfarande bra äter med 3-4 timmars mellanrum men somnar om direkt efter lite blöjbyten.


Näpp dags att fixa klart middagen!

Av Kisse - 18 oktober 2009 11:05

sitter ute med datorn, Filip leker och Lukas sover i vagnen, kan inte bli mycket bättre.

Av Kisse - 17 oktober 2009 20:46

Dagen började tidigt, Filip vaknade redan halv sju och då hade redan Petter åkt iväg för att jaga :( Syster och hennes pojkar kom på förmiddagen för lite lek inne fram till lunch och sedan gick vi ut och efter många timmars lek var det dags för dom att åka hem och vi gick in för att göra middag.

  

Hade bestämt mig för vad jag skulle göra och blev grymt besviken då kokosmjölken var slut :( Passar ju ofta på att äta fisk när inte Petter är hemma så självklart blev det lax idag :) Filip gillar det han åxå och åt riktigt bra idag och sedan blev det lördagsmys, chips, dipp och dricka upp i soffan till en film då vi inte hade några tv kanaler alls idag :( Brukar kunna ha 4an när det är bra väder. Måste verkligen få min man att ta tag i det där med tv:n, vi flyttade upp vardagsrummet för 2 ½ år sedan och ännu är inte tv kanalerna inkopplade men betalar gör vi varje månad :(


Blev ett snabbt avslut på filmen då Filip gjorde nr 2 i bara lånkallingarna, blev ett bad istället och ingen var nöjdare med kvällens avslut än han ;) Välling och saga och han somnade strax före sju däremot har han redan vaknat en gång och risken finns ju att han vaknar tok tidigt imorgon när han somnat så tidigt... ska faktiskt försöka komma i säng tidigt jag åxå man vet ju aldrig hur natten blir... men mitt största problem nu är HUR SKA JAG VÅGA MIG UT I MÖRKRET för att hämta hunden? Har blivit bortskämd nu när Petter varit hemma länge och det har varit sommar och ljust på kvällanra, nu är det bäcksvart ute och med två småttingar inne är jag inte vidare sugen att ge mig ut i mörkret...


Syster hade med sig en underbart fin bukett idag när dom kom, jag har världens bästa syster! Pojkarna har en underbar moster Lukas fick en välkommen till världen slant och en body med nyckelpigorna från po.p i stl 62. Vi har ju bodysuiten och älskar den så jätte kul att vi fick bodyn i större stl så vi får fortsätta att njuta av nyckelpigorna hela vintern :) Filip fick en storebrorpresent en doktorsväska med doktorsgrejer.

  

Den lilla pärlan på sista bilden satte jag dit, eftersom gerbera blir ännu finare med en liten pärla i mitten ;) Svårt att knäppa en rättvis bild på blommorna för dom är verkligen höga över en meter allt som allt men den är verkligen super fin!!!

  

Nyckepige bodyn från po.p är beg. men i super bra skick, syster hittade nämligen den i stället för återlämnade kläder. Nu kan man nämligen lämna in sina beg. po.p kläder till butiken och få 10 % på en nyvara, kläderna säljs sedan i butiken och pengarna går oavkortat till barnrättsorganisationen Plan som hjälper utsatta barn i världen. Lukas present har med andra ord inte bara gjort oss glada utan även hjälpt utsatta barn och bidragit till en hållbar miljö, super bra!!!

Av Kisse - 16 oktober 2009 23:08

*hmm* inget särskilt at blogga om, lite för trött för att orka tänka... hälsat på Ingegärd en stund på eftermiddagen innan vi åkte ut mot Birsta och handlade mat, tråkigt men nödvändigt ont då det verkligen ekade tomt i kylskåpet igen, blir lite skillnad på matkontot när man är hemma allihopa eftersom det både blir lunch och middag som blir tillagad varje dag.


*hmm* för trött... återkommer helt enkelt imorgon!

Av Kisse - 15 oktober 2009 22:33

Idag var det den STORA utflykten skulle ske och visst kom vi iväg om än senare än planerat, det tar ju en evighet att gör sig klar nu för tiden... så fort vi är "klar" har något av barnen bajsat ;)


FISKE var dagens stora plan men när vi väl kom fram till sjön eller ja rättare sagt Långtjärn var den frusen... i alla fall på den handikappsanpassade sidan, den sidan där det var perfekt att vara med små barn, barnvagn etc. Vi stannade så klart ändå, grillade korv, kastade kottar på den frusna isen... Väldigt mysigt tjärn och vi kommer defenitivt åka tillbaka fler gånger... förhoppningsvis får vi prova fisket där åxå någon gång ;)


     

Skönt väder i alla fall, hade sol i början men det försvann mitt på dagen nån gång men vi hade det varmt och mysigt i vindskyddet, hade t.om kunnat amma där inne om jag blivit tvungen men Lukas sover som en stock ute i vagnen och sov sig genom hela utflykten även denna gång. Hade honom i bärselen på väg ut till vindskyddet så vi invigde överdraget till bärselen i alla fall, funkade super bra, väldigt praktiskt och jag är tok nöjd att jag köpte den efter mycket velande.

       


Petter gör eld inne i vindskyddet, jätte fin eldstad

 


Filip favvoleksak, traktorn med släp som han fick i present av moster Maria och morbror Mikael och deras familjer.


Lukas har spenderat de två sista kvällarna med att skrika och samma visa med minifom dropparna på denna kille som med Filip, kräkas, kräkas och kräkas... men ger det mindre magknip så låt gå... dock tycker vi inte att minifom droppar hjälp ännu men vi är ju bara inne på andra dagen åxå så provar ett tag till. Natten gick dock bra och nu sover han så jag hoppas denna natt åxå blir bra.

Av Kisse - 14 oktober 2009 15:19

Oj oj vad denna lilla kille växer 4250 gr och 53,6 cm mätte han idag en ökning 320 gr på 6 dagar och 1,2 cm inte konstigt att fått plocka undan alla kläder i stl 50 har dessutom letat fram några pyjamaser i stl 60 och nån liten i 62 eftersom pyjamaserna vi har i stl 56 känns lite nätta över ryggen.


Köpte minifom droppar på apoteket eftersom Lukas är otroligt svår att rapa, han tycker det är äckligt och kniper verkligen ihop munnen för att inte rapa, leder så klart till gaser som gör ont, inte så han skriker kolikskrik men han är bara nöjd i famnen.


Hämtade posten och blev glad, ibland kan tradera köp gå otroligt smidigt och bra, precis i lagom tid inför morgondagens utflykt kom en sån här :)


Överdrag (vind/vattentät) till babybjörnsele

  

Nyskick betalde jag 310:- för denna med frakt på tradera en ny går på 449:- så då känner jag mig nöjd.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards