Alla inlägg under oktober 2009

Av Kisse - 14 oktober 2009 11:44

Förmiddagarna går verkligen tok fort strax dags att börja med lunchen, blir lite sen lunch eftersom vi äter rätt sen frukost och Filip börjar dagen med en flaska välling. Bvc besök idag igen och sedan ska jag hem och förbereda inför morgon dagens STORA utflykt... tänkte även ge mig på jakt efter lite fina höstlöv och försöka fota lite höstiga bilder i eftermiddag om Filip är på humör.


Av Kisse - 13 oktober 2009 22:39

Idag har det verkligen varit full fart och fullt hus :)


Första främmandet var kusin Anna med make, dotter och svägerska som kom och tog oss på sängen..nästan.. men vi gick ju fortfarande i pyjamas ;) Väldigt roligt att få främmande av dom och få träffa Freya för första gången, så fin. Visade upp sitt bästa humör både genom att flina upp sig rejält och att skrika i högan sky ;) Knäppte så klart lite bilder på de små tre männingarna (knäppte även bilder Filip är med på) som var väldigt lik varandra utseende mässigt, man kan ju verkligen se släktdragen ;)

    

Lagomt till lunch kom Sussie och Olliver och gjorde oss sällskap och sedan även A-K, Tim och Molly. Filip fick födelsedagspresent i efterskott, de häftiga fordonsbesticken, mycket lägligt nu när Filip äter som en mygga och allra mest med fingrarna... håller besticken i vänster hand och äter med höger.


Efter lunch gick vi ut med alla barnen och åt mellisen ute innan vi gick in frammåt middagstid. A-K, Tim och även Peter kom upp och vi åt middag tillsammans. Petter är en mästare på att steka pannkaka och stekte pannkaka åt hela gänget, Tim var väldigt inponerad över att Petter kunde vända pannkakorna i luften ;)


             


Farmor och Ludde kom på kvällningen och hälsade på och Stefan har dykt upp lite som gubben i lådan lite då och då under dagen och kvällen så fullt hus fram till läggning av Filip :)

       


Tack så mycket för presenten säger Filip och brummar i sig gröten ;)


Av Kisse - 13 oktober 2009 20:39

Jag är så otroligt stolt över min duktiga stora kille, filmade Filip för två veckor sedan då han satt och klippte i papper, kolla in tungan vilken sten koll ungen har på sina rörelser, helt otroligt duktig tycker jag för att vara 2 år!!!





Av Kisse - 13 oktober 2009 10:25

Lukas föddes faktiskt med en tand. Från början var det dock en skinnflik över självaste tanden men nu blänker den vit där nere i underkäken :)

  


1 dag gammal

  

18 dagar gammal


Frågade våran bvc sköterska om detta fenomen men ärligt talat blir jag ju mer och mer besviken på hennes oförmåga att hjälpa till... hon kan aldrig svara på nånting alls utan hänvisar alla frågor till www.growingpeople.se och jag blir så trött. Jag anser mig själv vara väldigt påläst och "kan" det mesta när det handlar om barn, tack vara att jag suger åt mig information från andra och att läsa massor! Men jag har inte haft jätte "svåra" frågor till bvc sköterskan men hon kan aldrig besvara dom och erbjuder sig aldrig hjälpa till på något sätt... när jag frågade om tanden så hänvisade hon mig till folktandvården... jag blir så trött... och den där stöttningen man ska kunna söka hos sin bvc sköterska gav vi ju upp redan med Filip eftersom vi fick NOLL hjälp när han hade koliken trots att jag verkligen talade om att "snart orkar vi inte mer", "det går över" var vad vi fick till svar...


Tandfenomenent är i alla fall en rolig sak tycker vi då Petters farmor Märta har en bror som föddes med tänder och även hennes far så Märta tyckte nog det var roligt att gener från hennes sida syndes så väl på Lukas. Vi var och hälsade på henne igår eftermiddag, så härligt att vara där och sitta och lyssna på henne hur det var förr. Hon är väldigt imponerad över dagens moderniteter bara som de blöta tvättlapparna (vi använder sånna i skötväskan) och dagens behändiga blöjor. Vi pratade om att visst är det lättare idag men att stressen i vårat samhälle påverkar oss alla på ett helt annat sätt än vad det gjorde förr i tiden.


oj oj nu fick vi främmande och hela familjen sitter i pyjamas ;)

Av Kisse - 12 oktober 2009 18:48

Blev en sväng till Hudiksvall idag, lämnade tillbaka TENS apparaten till mvc och besökte min favoit lekpark Borgarpaken. Tyvärr var pappa i familjen för dåligt klädd... konstigt att jägaren i familjen inte har vett att klä sig... underbart höst där i parken nu och man hade kunnat knäppa många fina bilder om man haft lite mer tid och engagemang, blev i alla fall insprirerad att knäppa lite mer höstbilder här hemma nån dag, måste få med lite mer höstfärger åxå än vad jag fick till sist.


    

Härliga prasselöv :)


Måste ju dessutom berätta att TENSen var ovärderlig under förlossningen, dock inte i slutskeendet då tyckte jag att den mest bara var i vägen och plockade helt enkelt bort den. Men bilresan in till förlossningen gick verkligen över förväntan, när Filip skulle födas trodde jag ett tag i bilen att jag skulle dö av smärtan... men TENSen tog verkligen bort smärttoppen på värkarna och gjorde värkarna hanterbara!

Av Kisse - 12 oktober 2009 11:32

Igår kväll var vi ner till Cajsa och Fredrik och fikade lite eftersom Cajsa fyllt 20 år och bakat en massa :)


Filip och Petter passade på att spela lite på den enarmade banditen och Filip vann massa småpengar som han kunde spela upp :)


  


Ingen 18 års gräns där inte ;)


Fredrik samlar på 50 tals prylar och hela deras hem är som att kliva in i 50-talet!

Av Kisse - 11 oktober 2009 15:30

Lördags förmiddagen spenderades hos syster, Gustav och Axel, att ta sig iväg själv med två barn är ännu lite av ett jätte projekt, massvis med packning eftersom Filip sedan skulle vidare till mormor och morfar men snart flyter nog allt på bra. Pojkarna lekte ovanligt bra, Axel och Filip lekte älgjakt, inspirerade av Per som begav sig på en veckas älgjakt precis när vi kom.

  

Gustav höll sin lill kusin för första gången 

  


Blev massvis med bebismys under tiden vi var där, Lukas var trött och sov sig genom större delen av besöket... när han inte bajsade... moster fick byta två bajsblöjor :)


 

Filip blev lite avis när Gustav myste bebis och kröp sedan upp i Gustavs famn och myste lite han åxå :)  

Axel är jätte kär i bebisen och grät när han fick lämna ifrån sig Lukas ;)


Mormor och min moster Maggan kom och hämtade upp Filip och jag skyndade mig hem för att förbereda inför festen.. la mig på sängen och lyx ammade lite ;) Somnade så klart men sedan kom Annelie och hjälpte mig göra klart det sista innan hela gänget ramlade in vid sex tiden.

  


Fest hela natten lång, ammade Lukas vid kvart över tre och sedan la jag mig för att sova. Behändigt med småttingar som sover större delen av dygnet vi passade nämligen på att sova ut riktigt nu när Filip var hos mormor och morfar och klev inte upp förrän halv ett :) Nedervåningen är nu städad och vi ska åka och hämta Filip.

Av Kisse - 9 oktober 2009 22:41

Dagens utflykt blev till svampskogen :) Plockade fulla korgen med gula kantareller, sist svängen nu skulle jag tro eftersom kantarellerna inte tycker om de kalla nätterna. Hade med oss fika, varm chocklad till Filip och kaffe till mamma och pappa, mormors gobullar och kramforskaka, Filip hade med sig Tom och jerry kex, dom gillar han verkligen annars är Filip rätt dålig på sötsaker kaker etc. Godis och chips gillar han däremot men brukar vara nöjd efter typ en tablett ask. Gjorde eld och hade det mysigt :)


 

Mycke packning, lill grodan Lukas på magen.


Mysigt att åka sele

Filip hade med sin nya rygga han fick i födelsedagpresent av faster Carro och svampkorgen var så klart med den åxå.

Lukas sov sig igenom hela utflykten :) Fick ligga i famnen och mysa vid brasan en stund för att vila ryggen lite från selen. Som ni ser har han även fått börja lite smått med tutte. Han är väldigt snuttig mellan måltiderna nämligen plus att vi vill att han hellre ska ha napp än suga på tummen som han annars visar en tendens till. 


Begav oss hemmåt eftersom vi lovat farmor att låna bilen under tiden stoppade jag båda barnen i vagnen och hämtade posten hoppades på att Filip skulle somna men det gjorde han inte... somnade däremot sedan i bilen på väg till mamma och pappa, jag och mina små grabbar åkte nämligen dit på middag, vila lite från pappa, låta pappa vila lite från oss :) Moster Maggan var där på besök så träffade henne lite åxå. Öppnade paket från moster Mona, en fin pyjamas i precis min smak brun med turkosa detaljer *tack så mycket* stl 74 så ett tag tills Lukas kan ha den men det är bara bra, vi har hemskt mycket kläder i småttis storlekarna efter Filip och fått en hel del nu åxå plus att jag har ju shoppat lite nytt jag åxå :)


Hanlade lite på vägen hem, själv med två små barn, tio minuter innan stängning, kände mig lite små stressad men det gick super bra Filip är ju så otroligt snäll att ha med sig på affären. Fick köra lastbil (en sån där kundvagn med stor jäkla otymplig lastbilsfront), Lukas i bilstolen tvärsöver korgen, fick lyfta upp stolen varje gång något skulle ner i vagnen, rena rama projektet att ta sig ut från affären till bilen... Lukas bilbarnstol i ena handen, en stor pappkasse i den andra och Filip hållandes i ett finger jag lyckades slingra ut... en tredje hand vore ju perfekt i ett sådant läge men det gick!!!


Nu ska jag ta och plocka undan lite, förbereda lite inför morgon dagen, tänkte hälsa på syster en sväng på förmiddagen sedan ska Filip lämnas hos mormor och morfar och vi ska hem och ha fest för Cajsa som fyller 20 år. Festen blir hemma hos oss för att underlätta för mig plus att vi har så stort kök att vi får plats att äta en så där 20 pers samtidigt är vi hemma har jag ju allt tillgängligt, skötbord, hela övervåningen att gå undan på om det blir för jobbigt, ska bli roligt med fest faktiskt!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards