Alla inlägg under november 2009

Av Kisse - 19 november 2009 12:14

Trots alvedon stiger febern :( Just nu sover plutten *usch* vad jag hatar när han är sjuk, satt i pappas famn och somnade, hoppas verkligen det här går över fort. Filip har vartit små snorig ett par veckor och lite hostig men inga värre förkylningssymtom än så, så denna höga feber känns verkligen som tagen från ingenstans... svinis håll dig undan, här är det bara vanlig hederlig influensa som får komma in!


För första gången på evighet (känns det som) regnar det inte, kanske bli det en promenad med Lukas idag, lite egen tid lixom. Han är än så länge bara små snorig, täppt i näsan, håller tummar och tår att han ska slippa feber.

Av Kisse - 19 november 2009 10:01

Filip har feber 39,4 i morgon temp :( Natten har varit hemsk och vi är TRÖTTA, Filip kan inte sova med feber nämligen utan har farit runt i sängen och gjort oss alla ovänner, trångt i sängen, trötta och rädslan att han ska göra illa Lukas som är liten när han far fram.


Vi har starka funderingen på att byta till stor säng åt Filip istället för växasängen så vi har någonstans att gå och lägga oss när det blir för trångt eller helt enkelt ställa in en till säng i sovrummet, problemet är att vi har rätt litet sovrum för jag vill ändå inte ta bort spjälsängen, det händer att Lukas sover där ibland (mycket sällan men vi försöker lägga honom där titt som tätt) Växa sängen tycker jag verkligen om, den är inte bara fin utan har lite högre kanter så Filip inte ramlar ur, han rör sig mycket på nätterna när han inte har feber åxå.


Hoppas det är sjukan som kusinerna haft, hög feber en dag och sedan bra, nu när vi äntligen bokat in ett besök på badhuset men men kommer ju fler helger om vi måste ställa in.


Nu ska jag ta och tävla lite, tävlar man inte så kan man inte vinna. Gäller er åxå, TÄVLA HÄR om en fin Molo mössa!

Av Kisse - 18 november 2009 23:21

Finns verkligen inget som piggar upp en så mycket som shopping, om så bara drömma om shopping gör i alla fall mig lite gladare... drömmer mig bort till polarn o pyret...


  


Perfekta julklappar men amningsnattlinnet vore ju super NU! Pyjamasen är faktiskt helt klart bästa pyjamasen, DYR men BRA, Filip har en i stl 80 som han haft i över 1 år nu och den är fortfarande super fin och han kan ha den ett tag till tackvare de långa muddarna (men det börjar bli dags att investera i en större typ 92 så han kan ha den 1 år eller så), skulle vilja ha en till Lukas åxå men det är fötter på den i stl 56 och 62 och då är ju användningstiden mycket kortare så en 68 skulle vara super, lite att växa i och förhoppningsvis kan han ha den länge sen. Jag tycker faktiskt det är värt att köpa en dyr pyjamas (fast blir ju inte så dyr om man slår ut på användningstiden) om den sitter bra och har bra kvalité eftersom vi inte har någon värme på övervåningen ännu. Slips till Filip att ha på julafton :)


Som sagt vore perfekta julklappar om det inte vore för att jag vill ha det NU!


*åh* på tal om DRÖMMAR, "I Drömmarnas trädgård", snacka om sjukt barnprogram, jag HATAR det, blir absolut ingen mer sån film till Filip, vi funderar t.om på att han inte ska få titta på det mer. Nä tacka vet jag Nasse må vi vara less på honom men han pratar i alla fall, inte bara låter en massa nonsens ord... macka packa acka do...

Av Kisse - 18 november 2009 22:44

     

  

Filip lyckades klämma fingret idag så det kom blod och plåster behövdes.


  

Lukas tuffing i ej sikke lej body (efter Filip) och gangstar leggings


Glad skiten :)


       Vi bjöd upp Pierre, Sussie och Olliver på krovgryta och hembakt bröd, jag bakade nämligen igår, riktigt duktig hemmafru ;) Att jag nästan misslyckades med brödet skulle jag ju inte behöva berätta.... Eftermiddagen spenderades utomhus, Filip åkte traktor med grannen tills han somnade ;)


Fick ett samtal idag som jag inte ville ha... för stunden kan ni glömma "hemlisen" den kommer dröja ett par veckor :( Tur att Cajsa kom och bjöd på biskvier så jag blev lite glad igen. Började lite smått med ett projekt inför söndagens fotografering åxå men det gick i stöpet då jag inte hittade någon bets :( Något roligt är i alla fall att vi bestämt att åka till badhuset (Matfors) på lördag tillsammans med Pierre, Sussie och Olliver, fler som vill haka på?


Testade mata Lukas med flaska (urpumpad bröstmjölk) och han drack som om han inte gjort annat och skrek sedan som om han inte gjort annat... troligen fick han i sig maten lite väl fort och resultatet blev magknip, lite dumt att testa på kvällen när magen tjorvar ändå så ska testa imorgon på dagen istället, planen är att Lukas troligen får vara hos mormor och morfar när vi åker och badar, han är ännu lite för liten för att uppskatta badhus. Vad tror du om det mormor?


Äntligen fått brev från a-kassa åxå... stämplade ju i september, dom vill ha kompletterings papper (förvånad? NOT!) arbetsgivarintyg från jan- aug 2007, arbetsgivarintyg om jag sommarjobbat under åren jag pluggade på högskola, lönespecifikationer och utbetalningsspecifikationer från försäkringskassan för hela året *mega suck* inom två veckor, hur fan ska det gå till... hittat en del men långt ifrån alla så imorgon blir det till att ringa försäkringskassan och ställa sig i kö *jippi eller nån passande svordom...*


Av Kisse - 18 november 2009 10:05

Filip pratar verkligen mycket, imorse när vi hämtade tvätt i tvättmaskinen utbrister han " Pappa spika SÖNDER!" Petter bytte nämligen fönster i tvättstugan igår och som vanligt har jag inte knäppt några "före" bilder och nu är det byggkaos kan jag lova... bilder kommer alltså inte förrän det är klart.


När syster och pojkarna var här ramlade Filip nästan ner från en stol och lyckades slå huvudet i stolen brevid " Filip ont huvud" säger han då till Axel som ignorerar honom totalt, Filip upprepar orden igen och Axel fortsätter ignorera honom fjärde gången tar han i ordentligt " Filip ont huvud NU" fortfarande ingen reaktion från Axel :)


Annars är det "Pang i bygget" som duggar tätt i detta hus :) Dessutom är han som en liten papegoja som upprepar precis vartenda ord man säger när han inte stängt av öronen till säga han har nämligen den egenskapen nu åxå :(



Av Kisse - 18 november 2009 09:18

Uppe tidigt idag, lukas vaknade vid sex och kunde inte somna om, blöjan hade läckt som vanligt så inte konstigt han inte ville sova :( Sedan var bebisen piggelin och vid sju vaknade även Filip så då gick vi ner och badade Lukas som sedan somnade vid åtta och jag och Filip har ätit frukost i lugn och ro. Efter det har Filip suttit och klippt och tejpat, en halv rulle tejp gick det åt ;) Ett bra tips är att köpa på sig billig (oftast super dålig tejp) brukar finnas i sånna där fyndlådor på ica typ en förpackning 8-10 tejprullar för en tia, perfekt tidsfördriv som inte kostar så mycket och ungar brukar älska att tejpa :)


Jag är verkligen inne i en tradera period nu, har ni åxå sånna? Perioder då man sitter och kollar och kollar och hittar fynd efter fynd och faktiskt vinner auktionerna ;) Ett av mina senaste är en ulltröja från polarn o pyret till Filip, ny med lapp kvar för halva priset, super bra enligt mig 100:- med frakt (ord. pris 195:-) Har den senaste tiden fått tag i både amningtopp till mig och de snygga Molo kläderna till Lukas som jag även hittade matchande mössa till ;) Windstopper mössa och en vit fin kofta från polarn o pyret till Lukas och överdraget till babybjörnen fyndade jag ju åxå på tradera! Nu håller jag själv på att plocka ihop en hel del kläder för att lägga ut på tradera, man kan inte spara allt.


              


Vintergarderoben för båda pojkarna är snart komplett, dock blev det inte vincent skor till Filip, vi var in och provade dom men fick inte ner Filips fot i den stl han enligt mått skulle ha och måsta gå upp flera stl för att få i foten i skon och då blir dom ju för stor innuti och därmed kall så det blev inga skor utan vi fortsätter skojakten. Blev så besviken när vi var där att jag glömde köpa ullstrumpbyxorna så måste dit igen, dom var det verkligen kanon bra pris på. Filip har ett par kuoma stövlar (helt klart bästa vinterskorna, lätta och varma) men jag är på jakt efter ett par lite finare kängor.


Ska snart börja förbereda dagen lunch, korvgryta, det är höstmat det :) Sedan hoppas jag att jag hinner ut något idag, igår passade jag på att städa när alla mina killar var ute. Tyvärr regnar det ju idag åxå så tråkigt jag som skulle vilja leka med kameran, har varit och hämtat en till potatislåda och har även fått mig en gammal stege.


Den fina spegeln är ju klar och ska bara sättas upp på väggen, blev så fin, ni ska få se när den kommit upp :) Tack Per för att du hjälpte mig fixa speglar.


Har köpt hem stora pepparkakor och tänka göra lite glasyr för på söndag ska jag och A-K knäppa lite julkortsbilder och jag har lite ideér :) Men kom gärna med förslag ni åxå!!!


Av Kisse - 17 november 2009 23:19

 Dagen har gått allt för fort och klockan är på tok för mycket redan... Petter har kommit igång med renoveringen av tvättstugan och som vanligt jobbar han bäst på natten... hoppas Petters motivation kommit tillbaka nu så vi blir "klar" någon gång, riktigt klar blir vi ju aldrig med denna gård ;) Hatar att jag inte kan göra någon nytta, sitter det inte i kunskap eller rättare sagt okunskap så har vi ju två barn att se efter. Filip sover sedan några timmar tillbaka men Lukas har svårt att sova på kvällen även de kvällar han inte skriker så inte blir det mycket vettigt gjort om kvällarna heller.


Idag var vi till folktandvården och visade upp Lukas tand, dom lixom vi kunde inte heller riktigt avgöra om tanden sitter fast eller inte, den känns lixom lite lös... tandläkaren skrattade och sa att det här var helt klart den yngsta patient dom haft ;) Kom även in en till sköterska bara för att se att det verkligen var en bebis med tand som var där ;) Bestämdes att vi ska vänta ett tag och låta tanden växa upp en bit till så att det blir lättare att avgöra om den är lös eller inte men troligen är det en riktig mjölktand och då sitter den där den sitter. Lite roligt att vi fick en tandborste av tandsköterskan och med rådet att borsta tanden morgon och kväll ;) Men vi kunde skippa tandkrämen tills vidare ;) Kan ju helt ärligt säga att vi inte borstat tanden en endaste gång och kommer nog inte börja med det riktigt än heller vi har ju lixom fullt upp med allt annat.

  

Lättast att få tanden på bild när han gråter ;)


    

Go pojkarna, Lukas har börjat flina upp sig mot bekanta ansikten, så mysigt!


Av Kisse - 16 november 2009 22:02

Ni vet den där "hemlisen" jag har, det dröjer med att tala om för er vad det handlar om, mailat och bara fått flummiga svar, hatar sånt men verkar som det dröjer till slutet av veckan i alla fall, ni får helt enkelt ha tålamod, helst för min del åxå eftersom jag HATAR att vänta...


På eftermiddagen fick vi middags främmande i form av min stora syster och kusinbus Gustav och Axel, ingen höjdar dag idag för kusinerna, bara bråkande... frågade Filip vid nattningen om han haft en bra dag... inget svar... frågade om det var roligt att träffa Gustav och Axel och fick "Nej" till svar... nu säger ju Filip nej till det mesta just nu men jag tror faktiskt han menade att inte varit så roligt den här gången, vi pratade (*hmm* jag pratade, Filip lyssnade mest) om att dom varit mest ovänner men att dom faktiskt var vänenr när dom for tom kramades... dom är ju rolig våra pojkar ibland leker dom kanon bra och ibland bråkar dom mest bara. Hoppas dom leker nästa gång :)


Misslyckades med läggningen av Filip, petetr fick ta över. Idag har det verkligen bara varit en tok dag och jag hoppas innerligt att morgon dagen blir bättre... kan bero på att Filip vaknade redan halv sex imorse :( Tandläkarbesök imorgon med Lukas, det ni 7 veckor ska jag till tandläkaren ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards