Alla inlägg under november 2009

Av Kisse - 4 november 2009 20:39

Vilken otroligt lång, seg och tråkig dag det varit idag och aldrig tycks den vilja ta slut.. Filip vägrar somna, Lukas skriker som om någon stuckit en kniv i honom, sover endast i famnen och där ska han hållas hårt och tätt mot toppen för att sova. Har verkligen testat allt ikväll, Filips tutte har han i munnen åxå, tydligen dög den bättre... försökt ha olika sorter för att kunna hålla napparna isär men vad gör man inte när barnet skriker hjärtskärande och man själv får svårt att hålla tillbaka tårarna.


Nä  låt denna dag ta slut nån gång och hoppas på en bättre dag imorgon!



Av Kisse - 4 november 2009 13:16

Lunch på altanen, båda barnen sover gott i sina vagnar brevid. Själv idag och då är det ibland lättare att ge Filip lunch först och sedan själv njuta av lugnet!

Av Kisse - 4 november 2009 11:39

Ibland behöver ju faktiskt inte det dyraste vara bäst eller åtminstonde inte prisvärt... men något som ger mig ångest är ytterkläder eftersom det är fruktansvärt viktigt för mig att mina barn är ordentligt klädd då vi är UTE väldigt mycket och som förskolärare har jag alltför ofta stött på skit kläder som barnet fryser och blir blöta i, så ska ALDRIG mina barn ha det!


Filip kommer ju faktisk spendera några timmar på förskola när det är som kallast åxå och då ställer det krav på kläderna här hemma kan vi ju alltid gå in om han fryser men små barn har ju inte förmågan att säga till när dom fryser. Eftersom vi har lyxen att ärva alla kläder efter systers pojkar och även lite efter Tim, Martin och Max så har vi ju väldigt lite utgifter i just barnkläder vilket bidrar till att tycker vi kan "lyxa" till att köpa det vi vill ha tex MOLO ;) Men kanske även dessa lite dyrare skor, dessutom har mormor erbjudit att gå in med julklappspengar som bidrag.


Har skorna från vincent funnits i min storlek har jag inte tvekat en sekund precis sånna skulle jag själv vilja ha men å andra sidan har ju jag kunnat ha dom tills dom är utslitna inte urväxta på en säsong.


TOBIAS 699:- vincent shoestore

Sula av gummi, överdel i skinn, innerfoder och sula i lammpäls


Varmfodrad känga 199:- skopunkten

Brun sko i skinnimitation, foder av varmfoder.  

  




Måste prova men det lutar starkt åt vincent skorna, jag vill åxå ha sånna, synd bara att dom inte finns så stora! Förhoppningsvis kan Lukas ärva dom, fördelen med att ha barn födda samma säsong men Filip är ju en liten plutt och Lukas kommer säkerligen bli en stor plutt :)

Av Kisse - 3 november 2009 22:34

Vilken shopping dag, idag har jag verkligen fyndat ;) Jag och Lukas drog till Birsta tillsammans med A-K och Molly.


Julklapps handling på barnens hus, när vi köpte traktorn Filip fick i 2 års present var det nämligen en kampanj att för varje 250:- fick man en värdecheck på 50:-, traktorn som var en tämligen dyr present (som många gick ihop och bet.) skrapade därför ihop inte mindre än 250 kr i värdecheckar, enda krukset med värdecheckarna var att de fick endast användas mellan 1-15 Nov. Så idag passade jag på att shoppa upp de i form av två julklappar till Filip tyvärr har jag redan slagit in dom, det är ju typ det roligaste, att slå in dom och sedan se dom öppnas ;)


På lindex fyndades det en hel del

 


Summa kardemumma: 217.50:- ( ord. pris: 357.50) Sovpåsar är ju super bra (min är från looondooon... *hehe internskämt*) och rådjursbodyn är ju verkligen UNDERBAR, för vi älskar ju rådjur åxå inte bara älgar ;) Gulligt att syskonmatcha dock var största bodyn stl 86 och det är på gränsen på Filip nu men det var lika stor som den svarta tröjan med gröna trycken och den är det 92 så jag hoppas han kan ha den några gånger i alla fall, till Lukas tog jag 62 den ungen växer ju som ogräs, vilket är väldigt skönt, finns ju inget värre än att fundera om barnet får i sig tillräckligt med tuttmjölk.


Köpte pyjamaser till Filip på name it, *ja Ankis jag vet vad jag sa om de* men priset är ju super bra 2 st. för 150:- Filip har slitit ut de förra så kvalitén är inte den bästa men trycken är ju gulliga ;)

  


Petter och Filip var åxå på shopping, gubbdagis JULA ;) och sedan på ica maxi och köpte ytterligare en julklapp till Filip nämligen en Brio tågbana, vinterlandskap (hittar ingen bild och jag har hunnit slå in den åxå ;)) till kanon priset 199:- (ord. pris 399:-)


Köpte dammsugaren som jag bloggade om igår hann dock inte plocka upp den ur lådan ikväll och lovade sonen att vara med imorgon när jag gör det, han tyckte nämligen att det verkade himla spännande med en dammsugare i en låda ;) Blir riktigt roligt att dammsuga imorgon med andra ord ;)

     





Av Kisse - 2 november 2009 22:19

Börjar bli vinter och kallt har jag konstaterat, dessutom konstaterat att sonen har dåligt med skor... just nu är jag kär i dessa.. men allvarligt 699:- jag tycker det är lite väl saftigt för ett par skor som Filip kan ha en vinter... eller är jag snål? Lukas kan förhoppningsvis ärva dom sedan men ändå.. 699:- finns hos vincent, köper man dom nu får man ett par vantar på köpet, alltid något :) 

     

  

Ullstrumpbyxor till kanonpris däremot, endast 149:-

Av Kisse - 2 november 2009 20:57

Efter lunch drog vi till Birsta, köpte kakel till tvättstugan och byggmaterial på byggmax fick sedan med mig mannen in på babyproffsen och fick oss en genomgång på phil & teds, känner mig som en hycklare då jag säkert kunde mer om vagnen än expediteten som demonstrerade den ;) Dessutom kommer vi ju inte köpa vagnen där men vad gör man inte... jag vill att Petter ska ha sett vagnen innan jag beställer den, japp tjata lönar sig och maken har nu gått med på att jag får köpa vagnen... någon som trott något annat? *hihi* (Dock kommer han ju fortsätta att "hata" den och jag kommer älska den bara för at vi ska ha något att tjaffsa om...)


Nu gäller det att jag ska bestämma mig, är det rätt vagn för oss, är jag helt säker på det? Det är mycket pengar det handlar om och har jag redan 4 (3) vagnar, jag skulle ju kunna ha hur många som helst MEN jag måste kunna motivera varför och dessutom hinna använda dom alla ;) Tydligen räcker inte motiveringen dom är fina.. eller den är bra... eller dom har olika användningsområden... Nä en rejäl funderare på vilka vagnar som ska vara kvar och vilka som ska säljas och om någon ska inhandlas.


Var in på media markt i jakt på ny Nasse film till Filip då en försvann spårlöt i somras i husvagnen och en har blivit så repig att den bara hackar men hittade bara den vi sett oss (jag och Petter) riktigt less på så blev en Drömmarnas trädgård istället och Filip är frälst...


Efter middagen som bestod av en gigantisk familjepizza (jag vi är hemska människor) kom faster Cajsa och hämtade Filip och tog med honom på barngympa, mycket uppskattat av Filip och han vill nog gärna följa med fler gånger.


Min tur att lägga Filip ikväll, med en skrikande bebis på armen tog det bara en timme att få honom att somna... nu sover båda pojkarna i sina sängar och jag ska hänga tvätt och kvällsfika inna dte blir sängen och ladda inför morgon dagen då blir det Birsta igen :) Då med A-K och Molly som sällskap, lite julklappshandling och en dammsugare ska köpas, min har igentligen lagt av för länge sedan men en skruv håller den igång med ett väldigt enformigt högt oljud.. måste ändå ge den lilla dammsugaren beröm den har hållt i flera år och som i alla fall min pappa vet är jag expert på att döda dammsugare, jag får helt enkelt motorn att brinna upp... vet faktiskt inte hur många jag dödade innan pappa gav mig hans gamla hugin med dammsugspåse man tömmer för hand och sedan återanvänder... även den fick han byta motor på men sedan sa han ifrån på skarpen "det här är den sista motorn jag har" och den höll jag levande i ett par år... skaffade sedan industridammsugare som även den höll ett par år... lever ännu men låter hemskt dessutom är den stor och otymplig och sen här vi den lilla som jag haft på övervåningen men som flyttar runt i hela huset nu för tiden, den med skruven alltså.. så det känns som jag kanske är redo för en lite bättre dammsugare nu och förhoppningsvis dödar jag den inte direkt i alla fall... lutar år en sån här, någon som har erfarenhet av den?


Electrolux Ultrasilencer är en av Europas tystaste dammsugare.

Men i det här huset behöver vi inte en tyst dammsugare i rädsla för att väcka sovande barn, våra barn sover som bäst när det låter massor, kanske för att vi alltid renoverat, bankat och låtit så mycket redan från att de låg i magen :) Jag tycker bara det vore skönt att ha en som låter lite mindre då slipper man ju kanske hoppa ur kroppen varje gång det kommer någon när man dammsuger eftersom man aldrig hört att de kommit...

       

Finns även som ett miljövänligare alternativ, visst är det den som ica sålt nu till ett super bra pris? 

Av Kisse - 1 november 2009 23:24

Förutom vinsten har det idag varit en riktigt tråkig söndag jag har inte ens kommit ut idag :(


Eftermiddagen badade vi hela familjen och sedan blev det mys till en film uppe i soffan, vi börjar vara där mer och mer vem vet kanske blir tv:n inkopplad snart ;)


Nä sängdags man vet ju aldrig hur natten blir!


Imorgon kanske det blir en sväng och inhandla byggmaterial, dags att ta tag i huset åxå, vi kan ju inte bara mysa med våra barn hela tiden även om vi vill det :)

Av Kisse - 1 november 2009 13:37

Vi har vunnit igen ;)


  

Denna super tuffa sparkcykel har vi vunnit hos En Mölnbos Liv, den kommer från Barnens Gruva och är en sparkcykel för de allra minsta. Träslaget är Lind. Den har gummiskenor som gör att golvet inte repas när den används och storleken är 60 x 30 x 40. Värde 629kr.


Filip är ju för stor för den så den kommer sparas till Lukas, tudelad känsla längtar tills han är stor nog att sparka omkring på den samtidigt som jag vet att den tiden kommer att komma allt för fort, det gäller att njuta av beistiden dom blir ju aldrig mer så här liten...


Jag ÄLSKAR verkligen att vinna!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards