Direktlänk till inlägg 12 december 2009

Händer så himla mycket med språket nu

Av Kisse - 12 december 2009 00:11

Filip pratar i nonstop nu, lite svårt att hänga med på allt men man förstår mer och mer vad han säger.


Något som jag tycker är gulligt är att han nu börjat kalla katten för Vetter (Sylvester) istället för katta :)


Häromdagen jagade han hunden tills hunden (äntligen) ledsnade och "bet" honom, dock absolut inte hårt men han sa äntligen ifrån när Filip är dum med honom, Filip blev jätte ledsen först och sedan arg " Nej Macken inte bita Filip benet, fy gå och lägg dig"  säger ungen och vad gör hunden, skäms och går och lägger sig ;)


Filip har under en tid ätit som en mygga, typ ingenting duger i honom, något som är noga är att han numera vill äta med kniv och gaffel, vilken kniv som helst duger bra, smörkniven tex. ;) Och han vet ju precis vad han ska ha den till - Niven, dela! = kniven, dela.


När vi var på donken och åt med mormor och Freja (förra veckan) torkade Freja sig kring munnen med en servett men tungan for ut och det fastnade papper både på tungan och runt munnen - "Blää äckligt" utbrast Filip då :)


Något jag däremot inte riktigt gillar är ju "I Drömmarnas trädgård" men min son håller inte med, han utbrister förtjust, Niki noke när Niki nonken finns i leksakskatalogen eller kommer på tv:n. Mackaacka, upsdasy, iggepigge likaså... Ja jag vet de heter macka packa, iggle piggle, Upsy Daisy men på Filips "språk" blir de rätt gulliga :) 
 
Ingen bild

Caroline m. Manne

13 december 2009 09:39

Visst är det härligt när dom helt plötsligt bara börjar prata en massa :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kisse - 4 juni 2017 09:55

Swish och nu är sommaren här... eller sommarmånaderna har i alla fall börjat, sommarvärmen har inte direkt infunnit sig ännu. Förra helgen var vi på kosläpp, mysigt att se glada kor skutta ut mot sommarbete. Lekte lite i lekparken brevid bond...

Av Kisse - 7 februari 2017 15:39

Galet var tiden går snabbt! Nu har vi avverkat både jul och nytt år är påbörjat. Månaderna swishar förbi. Julafton firades här hemma tillsammans med min halva av familjen. Mamma, pappa, alla mina syskon med respektive och nästan alla barn (saknad...

Av Kisse - 4 december 2016 20:48

Barnen fick en tidig julklapp av gudfar Stefan och Rosanna (och lille Sylvester) nämligen att besöka trolska skogen. Så fint att ge barnen upplevelser i present/ julklapp då de redan har så mycket leksaker. Jag fick också följa med, vilket jag tycker...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:42

När barnen fyller år brukar vi slå ihop släktkalasett. Är ju bara 4 dagar mellan Filip och Lukas men ett par månader kvar tills Edwin fyller 4 år. Men vi brukar fira honom på samma gång. Bara långt att vänta gör honom och svårt att förstå varför kala...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:34


I torsdags fyllde Filip 9 år. Började dagen med kalas i sängen. Paketöppning och go fika. Barnen får alltid önska vad de vill ha. En bok om rymden, cykellampa och en låda lego fick Filip. ...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se