Alla inlägg under december 2009

Av Kisse - 7 december 2009 13:26

Måste visa go ungarna när vi åt lunch på donken när vi var till huddik i torsdags (mobilen därför dålig kvalite) . Satt två tanter vid kassan som tyckte jag varit produktiv som fått tre småttingar så tätt ;) Mamma förklararde att busisarna var kusiner så andades dom ute lite ;)

  


Men visst jag kan verkligen förstå att dom tror att Filip och Freja är tvillingar eftersom dom är precis lika långa och det skilljer ju inte många månader mellan dom så för främlingar ser det nog ut som tvillingar ;)


Hungriga barn efter lek i lekparken då dom åt bra båda två i byggkaoset som rådde där. Varför stänger man inte när man gör stora renoveringar... inte vidare trevligt att sitta och äta när det råder kaos :( Syns inte på bilden men runt omkring oss stod det möbler och maskiner lite här och var, det var trångt och lite sittplatser då många nya möbler inte fick användas tex. de i mitten bakom oss... stäng en dag eller två och gör klart säger jag!

Av Kisse - 7 december 2009 13:22

Alltid lika roligt, jag blir såå GLAD

  

Denna gång har vi vunnit ett presentkort hos vimsadekor värt 400:- hos Agnes, vad det blir har jag inte riktigt bestämt mig ännu och kommer inte ihåg vad jag önskade mig heller om vi vann... troligen blir det något till köket eller Filips rum, återstår att se, just nu är jag bara glad :)

Av Kisse - 6 december 2009 20:55

*usch* fy på mig, jag måste sluta säga imorgon.... jag hinner ju lixom inte riktigt med mig. Blev ingen uppdatering alls igår, på förmiddagen var vi till Matfors och badade, mamma, pappa och Filip, Lukas fick sova i vagnen hos mormor och morfar, vaknade inte en endaste gång på hela tiden ;) Badningen var super mysig, Filip var sjövild och vi hade det skönt i det 33 gradiga vattnet, tok varm och helt klart värt att åka de extra milen till badhuset i matfors!


Efter lite kaffe hos mormor och morfar åkte vi hem och grejade middag och sedan blev det familjekväll i soffan, chips eller chippen som Filip säger och dip till ice Age 3, Cajsa kom och gjorde oss sällskap hon åxå.


Idag har det varit söndag i vanlig ordning, jag har varit sur och tvär, lätt retlig som jag vet inte vad, min man driver mig till vansinne och jag tycker det bara är jobbigt att ha honom hemma... just för att jag vet att han ska åka igen... Det är ju lixom skönt med avlastningen MEN när Petter är borta gör jag som jag vill och jag får ett bättre flyt med barnen, rutiner och allt som ska göras och när sånt inte funkar, funkar inte riktigt jag... *sorry* Men just nu är det jobbigast att han varit hemma så kort tid och sedan ska åka igen, ingenting har blivit gjort här hemma eftersom vi har passat på att umgås, myst med barnen osv. Men det blir lite jobbigt det åxå eftersom hemmet halvt som halvt är ett byggkaos... ja ja imorgon åker Petter för att jobba igen och jag får bita ihop ett tag till...


Fredagen konstaterade jag att jag är verkligen är kanon nöjd med vagnen, phil&teds vibe, jag var själv på Birsta med båda barnen under tiden Petter åkte och grejade lite. Vi fick i oss lite mat (om man får kalla ikeas varmkorv för mat ;)), shoppade lite kläder till mamma, en jeanskjol och två amningvänliga tröjor, ett par leggings jag var för tjock för :( Dessutom för lång för dom så måste lura på någon kort och smalare än mig eller helt enkelt ta mig till birsta inom tio dagar för att lämna tillbaka dom... sugen på en birsta sväng visserligen, nämligen sett att ikea har fina förkläden både till barn och vuxna...

  

Barn 29:-, Vuxen 59:-


Konstaterade att vagnen med last väger närmare 30 kg och jag har URUSEL kondis, flåsade gärnet upp till media markt och köpte detta :)

  

Bild lånad från netonnet men det var typ samma jag köpte, värsta kitet till super bra pris nu :) Tyvärr inte hunnit prova vidare mycket... köpte även ett stativ som jag förhandlade till mig till lite bättre pris ;)


Killarna i familjen tog ett bad ikväll och jag lekte lite med kameran under tiden


        

Filip busar :)


        

Lukas visar sin bästa sida och sin sämsta :)


Vad veckan har att erbjuda visar sig *hrrm* imorgon...*hrrm*

Vi ska försöka ta oss iväg och få vaccination jag och Filip, hoppas på att inte bli sjuka av den... försöka klämma in ett besök hos Petters farmor Märta, fotografera en hel del, gå på apoteket (ja det kan vara en hel dag det beroende på VART man åker) och hämta ut en p-stav för på fredag ska den sättas in i min arm men allra mest ska vi nog ta det lugnt efter en väldigt intensiv vecka!



Av Kisse - 4 december 2009 23:19

Måndag tog jag mitt pick och pack och "flyttade" till pojkarnas mormor och morfar. Planen var att dom skulle vara barnvakt till Filip några timmar då jag skulle till Nikita på Nordljusparty men då mitt sälllskap, A-K blev sjuk, hoppa jag över åxå. Det var det tok dåligt väder med underkylt regn, halt som attan på vägen fick mig att helt enkelt vara klok (men tråkig) och stanna "hemma" istället för att "riskera livet i onödan". Jag är lite feg när det gäller vinterkörning sedan min lilla volt :( Passade ändå på att beställa lite saker och fick hämta dom i butiken idag så här blev resultatet :)


  

Filip hjälpte morfar med pepparkakshuset, morfar gjorde fint mönster och sedan satte Filip dit godisarna, blev MÅNGA godisar ;) Mormor hade gjort iordning tomtelandskapet där huset nu står.


          


Tisdag tog jag mitt pick och pack och drog vidare mot Härnösand och ett par mil till, närmare bestämt grabbsens gudmor, Jim och våran lilla gudson Ossian som dessutom hade namnsdag och fick sig en liten present dagen till ära, så här glad blev han över den :)

     

En dreggelapp från villervalla i härliga färger. Köpt på pirum parum.


Vi tog en tripp med grabbgänget till kramfors och det STORA dollarstore synd att kassan var skral för där fanns mycket fint men blev ingen vidare shopping bara lite små krafs dock fick jag mig en rejäl träningvärk för några dagar frammåt då jag fick konka på min 6 kg tunga bebis under hela shoppingrundan eftersom alla tre kundvagnarna med bebisstol var upptagen... hur ofta händer det???? Tungt och jag har fortfarande träningvärk i armen...


De stora grabbarna, närmare bestämt makarna kom hem på eftermiddagen eller ja Petter kom när det blivit kväll och spenderade natten tillsammans med oss och åkte sedan tidigt tillbaka till jobbet. Jag och Ankis satt uppe och surrade rätt länge medans karlarna och barnen sov :)


Onsdagen spenderade vi mest inne, var ut en sväng och tittade på djuren men när kylan började bita i kinderna gick vi in igen. På eftermiddagen åkte vi in till Härnösand, middag på big boy slutade med att jag satt i bilen och åt med en trosig unge... för första gången har Filip skämt ut mig eller sig (?) och drev det så långt att jag packade ihop och bar ut honom i bilen. Rejäl tre års trots av min två åring... men tjurig mamma så blev det att äta i bilen istället. I det läget var det sååå roligt att vara två barnsmor (och känna sig som en ensamstående dessutom)... bära ut en skrikande två åring som sparkade av sig stövlar och kläder... ut i bilen, spänna fast en tok skrikande unge... lämna den tok skrikande ungen i bilen för att hämta barn nr 2 och högen med kläder... bara MASSA djupa andetag och bita ihop , le, gud vad hääärligt det är med barn, skaffa gärna flera... ta dom tätt åxå... tur att Lukas hade sällskap inne på big boy av Ankis, Jim och Ossian.


Efter den svängen var jag rätt trött och hade gärna tagit mitt pick och pack och dragt hem men vi hade lovat Poa ett besök och det ångrade jag inte, är ju så roligt att träffas och Filip uppförde sig även om det blev lite problematiskt när vi skulle dit åxå, Filip var fortfarnde lite uppe i varv sedan big boy insidenten och portkod, främmande kvinna i trappen och inkörd i en lägenhet dig han aldrig tidigare varit slutade med tårar men det löste sig fort. Blev inget tok långt besök eftersom vi bestämt att åka "hem".


Pick och pack tog avfärd mot mormor och morfar igen eftersom vi lämnat hunden där och huset skulle vara på tok för kallt att åka hem till med två små barn.


Torsdag packade vi in pick och pack och en till bilstol i bilen, nu tog vi nämligen med oss mormor och kusin Freja till Huddik, ett stopp hemma, lämna hunden och ELDA, nästa stopp i Harmånger för vägning av Lukas och sedan lek i favorit lekparken, Borgarparken och besök på mödra för min del, sedvanlig efterkontroll, inga nya bebisar på G alltså ;) sedan blev det en sväng på dollarstore, en sväng hem för att elda lite till och mathandling innan vi åkte hem till mormor och morfar igen, åt middag tillsammans med dom innan vi åkte HEM!


  


  


Fortfarande bara 13 grader i huset när vi kom hem men i sovrummen var det varmt och vi somande skönt i våra sängar HELA FAMILJEN, Petter kom nämligen hem han åxå, över helgen, på måndag åker han och jobbar igen.


Idag tog vi det lugnt hemma på förmiddagen och sedan blev det shopping på Birsta, skattepengarna har nämligen kommit ;) Har man jordbruk kommer nämligen skatten i december, vad shoppingen blev, visar jag imorgon.


Antagligen inte förrän på eftermiddagen då vi bestämt oss för att åka till matfors och bada med Filip på förmiddagen, Lukas ska få hälsa på mormor och morfar under tiden. Sovtid för honom men för säkerhets skull ska jag se till att pumpa ur en flaska bröstmjölk åxå, tycker nämligen Lukas är lite för liten för badhus, han får lixom inte ut något av det, blir bara fort kall och dessutom blir det krock på sovning. Nä egen tid med mamma och pappa för Filip blir det ;)


Nu kanske ni förstår varför det varit tyst på bloggen ;)


Av Kisse - 4 december 2009 12:56

Varför tävlar ni inte?


Varför bloggar inte jag... svar kommer ikväll på den andra frågan men varför det är så få som tävlar förstår jag inte, är ju en super fin vinst... ni väljer själv vilken sorts bok ni vill göra, en fotobok, kanske ni sitter på en fin diktsamling? Du kanske skrivit en egen bok, en roman, en thriller, årets bok som bara väntar på att bli tryckt för första gången... fantasin har inga gränser, passa på att göra din alldeles egen bok till ett värde av 500 kr :)


Skynda er att tävla här!


Jag återkommer ikväll!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards