Alla inlägg under januari 2010

Av Kisse - 30 januari 2010 15:32

Redan som liten har jag varit en sån som roar mig bra själv, visst lekte jag med kompisar osv men jag har alltid kunnat leka själv och jag har haft jätte roligt, kan tom. sakna mina lekar ;) Filip har alltid lekt bra själv så jag kanske har fört över lite "leka själv gener" till honom men jag tycker det är jätte viktigt att lära barn leka själv för ja jag tror barn behöver lära sig leka... jag har introducerat lekar till Filip, lekt en massa med honom och när han kommit igång med lekandet så har jag lämnat honom själv i leken och han har kunnat utveckla lekarna på sitt sätt.


När Filip var mindre sa jag att han skulle inte bli ett sånt där barn med miljoner leksaker utan har lagt mig i rätt mycket när folk ska köpa presenter, julklappar osv. men nu står vi ändå här med miljoner leksaker... men å andra sidan har jag insett att leksaker behöver bytas ut och fyllas på för att leken ska utvecklas. Filip har en del leksaker uppe på sitt rum men mer parten at leksakerna är nere i köket i leksförvaringen då vi oftast är nere men Filip har mer och mer börjat leka själv uppe och varvar det med en massa hyss ;)


Det jag vill komma till är att jag känner att  Lukas får inte lika mycket introduktion och lektid som Filip fick, jag tar mig inte samma tid att ligga på golvet och jollra med honom, han har ju å andra sidan brorsan att titta på ;) Men idag har jag och Lukas lite egen "mamma Lukas dag", Filip följde med farmor och Ludde hem och kommer inte hem förrän imorgon. Farmor och Ludde var Filip sjuk och självklart får dom låna honom och karlarna kan bygga och väsna ikväll utan att behöva störa Filip.


Och inte nog med att jag är en "sämre" lekmamma har jag blivit en sämre kompis åxå... jag varken svara när det ringer eller svara på sms, skärpning!!! Jag skyller på att jag inte hinner... tur att jag har vänner som förstår ;) Längtar faktiskt riktigt mycke efter en tjejkväll nu!



Av Kisse - 30 januari 2010 12:28

Filip hjälper så klart till han åxå. Snickar bältet på och snyggaste Molo tröjan :)  

Av Kisse - 30 januari 2010 12:18

      Lukas i po.p från topp till tå inviger tripp trappen.


Lukas är ju 4 månader nu och även om vi ännu inte börtar med smakisar och inte har några direkta planer på det heller så måste man ju ändå träna att sitta i stolen, vilket går super bra, stadig och stabil kille det här :)


Lillebror body (åhlens), leggings från MOLO, dreggelbib OA PIP


Detta hände förra söndagen (men jag ligger lite efter) satte ner Lukas i

babysittern och dammsög golven på nedervåningen, först köket sedan hallen, kommer tillbaka till köket och ser i ögonvrån "nån docka" ligga på golvet. Min hjärna fick frispel gaaah INGET låg på golvet när jag var där sist och ner jag inser att det är mitt barn...( nyvaken och lite seg)...utbrister jag: gaah vad gör du unge???  


Skit nöjd Lukas har lyckats få upp den nedersta knappen och kanat ner på golvet säkerligen i slowmotion eftersom han låg där tok glad och tittade på sina leksaker :)


Underbara unge vad fort tiden går!

Av Kisse - 30 januari 2010 12:02

         

Akut godis sug slutade igår kväll med att vi snabbt rörde ihop en chockladbollssmet och rullade några bollar. 

Av Kisse - 30 januari 2010 11:54

  

   


För kallt för att åka ner än några varv kring huset, slutade så klart med gråt, Filip ville nog åka mer!  

Av Kisse - 29 januari 2010 10:37

Kallt och fint ute idag jag och små pojkarna ska göra oss klara och åka till mamma/mormor och invänta lillebror/morbror som ska följa med hem och ha en arbetarhelg, Petter har skrivit en lång lista på saker som ska göras och förhoppningsvis sker det stora förändringar ihelgen *jippi*Själv fick jag en envis huvudvärk igår som fortfarande inte gett med sig trots sovmorgon :( Näpp göra oss klara och sticka iväg, på tok för uttråkad för att bara vara hemma idag.

Av Kisse - 28 januari 2010 23:02

Lukas har en tjur dag, ingenting duger riktigt och mat och sovtider har blivit fel precis hela dag, känns som jag suttit med ett bröst framme halva dagen och sedan torkat kräks resten av tiden... inte ens nu på kvällen har han velat sova och har precis somnat :(


Avskyr när jag inte hunnit något alls, tvättat och lagat mat typ på hela dagen :( Ska slänga på mig målar kläderna nu och stryka på ett lager färg på stegen iaf.


Petter har styckat ett halvt vildsvin och passade på att slänga in en bit som han honungsmarinerade lite fort, smakade annorlunda men bra. Kändes lite läskigt som Stefan brukar säga ;)

Av Kisse - 28 januari 2010 14:38

Älskar detaljer på gamla ting och har självklart behållt dom i det skick de var ;)


Lite rostigt och fint så där ;)  

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards