Alla inlägg under januari 2010

Av Kisse - 15 januari 2010 23:41

Oj vilken dag det här blev, först var vi lite sega i starten men på förmiddagen skickade jag ut alla killarna i familjen, Lukas att sova (trots kylan, bäddade om honom lite extra) de två äldre herrarnas på skotertur för att inviga (prova) skoterhjälmen. Filip som hade hjälm förra året (lånad) har fått åka något enstaka tillfälle utan hjälm (man kör ju verkligen inte fort med en liten på) tänkte våga-vägra-hjälm (och skulle inte ens prova hjälmen) men tji fick han, åka skoter - på med hjälmen och med de premisserna var det inga problem han t.om bar ut hjälmen själv. Självklart skyndade jag ut jag åxå men kameran i högsta hugg ;)


  

Han ser så stor ut, ställde upp sig så fint så mamma fick fota och konkade sedan iväg på tunga hjälmen. Säga vad man vill men tjurig unge har vi fått med båda fötterna stadigt på marken kan han nå hur långt han vill, bara han vill!!!


Gulliga unge i "fulaste" mössan farmor stickat efter pappas önskemål ;) Impad av all rök från skotern, lite avgaser har ingen unge dött av ;)

     

      

På med hjälmen och iväg...

Blev en liten sväng, var ju för kallt för lång åkning idag.


När dom kom hem igen vägrade Filip som vanligt att gå in, han älskar att vara ute så Petter passade på att skotta av lite snö från taken och jag gjorde mig klar för att åka till stan utan barn *hehe börjar bli en vana det där* Efter den korta (fast vi blev där länge pga min beslutsångest skulle ju vilja ha allt) visiten på pirum parum blev det hem och eftermiddagen rusade iväg och kvällen har spenderats hos Camilla m familj *najsigt värre*.

Av Kisse - 15 januari 2010 18:35

   Otroligt härliga färger på villervallas kläder

Inte helt lätt att foto kläderna heller med en nyfiken Filip ;) Tröjan var inte med på rean men efter att ha kollat på den sååå många gånger slog jag till, ungen kommer ju att bli super snygg. Byxor i velour *härligt* och strumpor kan han ju inte få för många av ;)





Av Kisse - 15 januari 2010 11:03

Japp fixat en sådan till gudsonen ;)

  

Ni ska bara veta hur full i skratt jag blev då jag hittade den på bäste bästa butiken Pirum Parum ;) Kolla in nätshoppen där gömmer sig lite godingar på rean som inte finns i butiken ;) Lite mer pengar så hade jag köpt en av varje Molo där men tyvärr blev det bara gudsonen som fick sig en Molo men efter ett besök i butiken kom jag hem med en påse med Villervalla till Filip.


På måndag börjar Pirum parums jätte vinter rea och jag har alltså redan varit där och shoppat lös ;) Ni ska få se sedan vad det blev!

Av Kisse - 14 januari 2010 21:31

Absoluta fördelen med en bodysuit, den funkar även som pyjamas :)

Molo är rätt stora i stl och det är stl 86 på Filips bodysuit trots att han är på väg att växa ur 86/92 så ser ni ju att han kan ha denna rätt länge till!

Av Kisse - 14 januari 2010 21:05

Hela familjen har varit på en bra att ha shopping sväng, inte så roliga bra att ha... men ack så nödvändiga

  • En bal isolering
  • Petters älskling Fogskum
  • en hydroforpump
  • kabelupprullare
  • arbetsskor till Petter
  • crosshjälm (skoter) till Filip förra året lånade vi Moas gamla så vi var lixom utan.
  • Present til Max och Moa, super nöjd över vad jag hittade på ;)
  • spackel
  • sandpapper
  • roller och penslar
  • Diverse små krafs...

Renovering kräver material och det är nu pengarna börjar rulla.... fast det allra mesta är faktikt redan inköpt till tvättstugan och gamla pannrummet så nu är det bara att jobba :)


Fyllde på lite mat, blöjor och välling åxå när vi ändå var i farten. Och dessutom har vi köpt en sak som jag tänkt köpa i en så där 6 års tid men alltid blir för snål för, nämligen en matbar åt våran hund. Men nu när vi har golvvärme så var det verkligen dags, bara hund och kattmatsförvaringen som saknas nu ;) 

Av Kisse - 14 januari 2010 12:53

Filip i finaste MOLO bodysuiten med dalamtiner, funkar ju perfekt under jeansen, inbyggda långkalsonger lixom. Tycker faktiskt Filip är för stor för bodysuits nu men så här funkar det ju super. - 18 grader ute så verkligen långkalsong väder men vi blir inne hela dagen ändå, Filip är feberfri och visar inga symtom alls idag, inte ens klagat över ont i armen *skönt*


Filip tittar på "I drömmarnas trädgård" och det är så himla roligt att titta på honom, han har inte ro att sitta still i fem sekunder utan far runt runt hela tiden men släpper inte tv:n med blicken :)


              


Har dock lite relger som förvisar honom till soffan efter alltför mycket stutsande och efter alltför mycket stutsande i soffan blir han förvisad till sin fotölj och sedan går det runt, runt, runt :)


Ninkynonken, Igglepiggle, Upsy Daisy, Makka Pakka

Tombliboos, Ponitipiner, hohoer, Pinkyponker man blir ju snurrig bara av namnen ;) 

Av Kisse - 13 januari 2010 21:15

I våras köpte jag ju en kronan sulky som jag var jätte stolt och nöjd men MEN så tippade vagnen... inte bara en gång, två gånger utan TRE gånger (hemma)... personlen på förskolan oroade sig över att den kändes tippig och det hela slutade med att jag mailade kronan som omedelbart reagerade, "Detta får inte ske" och vagnen kallades in för att se om de kunde hitta något produktionsfel. Det gjorde dom inte och de två testfamiljerna som fick i uppdrag att testa våran vagn kunde inte heller upptäcka någon tippbenägenhet??? De flesta som känt på våran vagn har lite skeptiskt sagt att den känns lite tippig när den är fällt i fullt liggläge.

          

   

  


I vilket fall som helst skickade kronan upp ett extra chassi till våran duovagn så vi kunde använda sittdelen till Filip under tiden de hade våran sulky (använder ju chassit och liggdelen till Lukas) det har verkligen funkat super, jag är ju jätte nöjd med kronan vagnen (duon) men ett chassi skulle bli nästan lika dyrt som sulkyn och därför valde vi att köpa sulkyn istället, dessutom använder man ju liggdelen så pass kort tid att det inte kändes ekonomiskt lönande med två chassin. Lösningen har ju fungerat super under tiden vi varit utan sulkyn och nu har vi tillsammans med kronan kommit fram till en lösning där vi är nöjda och jag hoppas dom känner sig nöjda när dom fått nöjda kunder ;)


En ny sulky kommer att komma (eftersom våran blivit testad av andra familjer erbjuds vi en ny vagn) och vi får behålla det extra chassit, super bra KRONAN, då kan vi använda sittdelen på förskolan, Filip får en stabil och rymlig vagn och personlen blir nöjda, problemet är löst för tillfället och frammåt sommaren tror jag inte Filip kommer sova på förskolan. Hur vi gör med sulkyn har vi ännu inte bestämt oss, den är ju super kompakt, super snygg och bra på alla sätt förrutom att den tippat TRE ggr.


Stor eloge till kronan som tagit ett stort säljansvar och löst problemet så vi känner oss nöjda!


Måste tillägga att vi är ju SUPER NÖJDA med duovagnen, priset är vettigt och vagnen är underbar på ALLA sätt för en duovagn. Rekomenderar ju verkligen den vagnen och då kan jag säga att jag känt och klämt på många vagnar. Kolla in på Kronan hemsida där finns en demo både på duovagnen och sulkyn, super bra sätt att visa upp vagnens olika finesser på :)

Av Kisse - 13 januari 2010 20:21

Så stolt över Filip som är en sån duktig storebror, ofast är han himla go och snäll med Lukas men självklart kommer det små tjuvnyp ibland som gör att lillebror blir härdad :) Lukas älskar att titta på Filip, följa honom med blicken, pratar med honom och skrattar åt honom. Filip är rätt ointresserad av Lukas hemma men visar gärna upp att det är hans lillebror, vill gärna hålla honom inför folk osv. "platar" ju med honom när vi ber honom men känner nog ett visst ansvar ändå, han kan av sig själv gå och dra upp speldosan när den slutat spelat, vyssar vagnen lite eller viskar tyst när han ska sova "sssh sov nu" eller när han gråter "Nu sååå lilla venn"

  

Filip drar upp Lukas speldosa


På morgonen tror jag han verkligen älskar att vara storebror, det första han gör är smeker Lukas på huvudet och säger" Luka" och ler ett sånt där fånigt leende som man gör när man tittar på någon man älskar ;) Om han vaknar blir han jätte glad och brukar ligga och prata med honom och peta på honom och som de flesta vet är ju bebisar UR MYSIGA just när dom vaknat så himla pigg och glad!


Märker inte av nån direkt svartsjuka, nu har ju jag och Petter varit hemma båda två rätt mycket och han har lixom inte behövt känna sig åtsidosatt på något sätt en har alltid tagit Filip och den andra Lukas och det turas vi om att göra. Jag ängnar Filip mycke tid på förmiddagarna när Lukas sover tex. Sen tror jag verkligen det var ett smart drag att hålla Filip hemma den första tiden, att vi hela familjen fått landa i det nya med en till familjemedlem men skulle inte Petter varit hemma han åxå vet jag inte om jag orkat det den första tiden jag är mycket väl medveten att vi verkligen haft (har) en LYXIG tid TILLSAMMANS!


Tycker faktiskt det är rätt bra ålderskillnad mellan barnen och jag hoppas dom i framtiden har nytta av att vara relativt jämngammal, sen lär det säkert bli mycket bråk av just den anledningen åxå men det kan jag intyga att åldern inte spelar någon roll, syskon bråkar ändå ;) Skiljer ju nästan 8 år mellan mig och min syster, 6 år till storebror och 8 år mellan mig och lillebror... alltså 16 år mellan äldst och yngst :) Allra mest har jag och storebror bråkat eftersom jag var en riktig retsticka och han tände direkt, lätt retlig till 1000 ;) Räckte lixom att ruska flinkpaketet en gång framför honom så var det total kaos ;)


Men hur det än är och blir så älskar man sina syskon och jag är otroligt glad över att ha TVÅ barn just av den anledningen, att ge dom VARANDRA, ge Filip ett syskon som förhoppningsvis finns där längre än oss (mig och Petter) att Lukas har en storebror som förhoppningsvis alltid kommer känna ett visst ansvar över sitt yngre syskon som jag vet att min syster känner inför alla sina småsyskon, lixom jag har ett större ansvar över min lillebror än storebror, man tar hand om den yngre lixom... förstår ni? Håller ni med?

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards