Alla inlägg under januari 2010

Av Kisse - 13 januari 2010 15:04

   Gick bara en stund så ringde det från Filips förskola och berättade att dom inte kände igen Filip, Filip som annars är glad och leker jätte bra ville bara vara med personalen, grät och inte ens ute var han glad så till slut ringde dom och jag åkte så klart och hämtade honom, lite sömn och biverkningar av sprutan skulle jag tro. han somnade i bilen på väg hem och vaknade sedan med feber.


Relativt pigg men vägrade lunch när han vaknat efter luren men efter en stunds tv tittande traskade han ner och jag strax där efter... "fili hunglig i magen" så han fick en varmkorv som han nu sitter och tuggar i sig. Fick lite alvedon och då skulle dockan ha sig lite medicin åxå :)



För kallt för Lukas att sova ute i vagnen vilket resulterat i trött och gnällig Lukas som bara sover kortare stunder inne. Fast lite glad har ju så klart lillen varit ;)

  

Polarn o pyret kläder från topp till tå, härligt att ta fram Filips gamla kläder och kunna använda dom igen man har ju lixom minnen med kläderna :) Filip som var mindre än Lukas storleksmässigt hade dess kläder då han började åla sig fram på golvet och hux flux så är vi där med Lukas snart åxå, tiden gå rju så ruskigt fort. Ni ser kanske hur mycket min dreggelkille dregglar, det rinner verkligen HELA TIDEN :)

Av Kisse - 13 januari 2010 09:13

Inatt höll Filip på att skrämma skiten ur oss... som vanligt blev det sent och både jag och Petter ville duscha innan läggning eftersom vi rivit väggen och dragit fram en massa spån och skit, Lukas vaknade i samma veva så passade på att byta blöja på honom så jag, Petter och Lukas var inne på badrummet och Petter tyckte han hörde något, lyssnade.... nä var nog inget... en stund senare, jag duschar och pratar samtidigt med Petter när handtaget till badrumsdörren sakta trycks ner... riktigt sakta... åker upp igen och trycks ner sakta... låååångsamt åker dörren upp... men ingen där... vid det här laget är både jag och Petter knäpp tysta och har nog slutat andas båda två... innan vi slutligen ser en liten Filip hand på andra sidan om dörren, lilla älskade unge vad du skrämde oss... Filip hade bajsat och vaknade så klart så det var nog honom Petter hörde men han har aldrig kommit ner så där förr och vi hade inte stängt grinden uppe, det gör vi inte förrän vi går i säng för natten hela familjen. Men herre gud vad rädda vi blev ;)


Filip skrämde mig tidigare på kvällen åxå, Petter hade lagt honom och kom sedan ner, vi pratade lite innan Petter skulle iväg och spola isen, hördes ingenting från övervåningen och jag antog att Filip sov så efter en stund gick jag upp för att hämta kabeln till kameran och tittar då in till Filip som vanligt, blev så rädd så jag höll på att skrika då ungen sitter upp i sängen och tittar på mig, i bäck svarta mörkret. Jag var ju helt säker på att han sov, bäddade om honom och gick ner och ändå hördes inte ett knyst från övervåningen utan han somnade själv i sin säng *jiho* det händer inte ofta, han vill att vi ska sitta inne på hans rum tills han somnat, Petter får sitta utanför vid datan men jag måste sitta i fotöljen. När petetr är borta brukar det gå lättare då skyller jag helt enkelt på Lukas och det accepterar han, gråter Lukas så måste mamma gå, vilket är otroligt skönt att han går med på det!


Filip somnade tills slut i våran säng (efter han halvt skrämt ihjäl sina föräldrar) så inatt har det varit fullt i sängen precis HELA natten :( Klockan sex vaknade Filip och hade börjat bli lagomt trött nu när jag lämnade honom på förskolan, inte alls lika villig att stanna idag, lite tårar men sedan blev det bra.


Av Kisse - 12 januari 2010 19:23

Vi började som sagt att riva väggen, resultet: väldigt mycket brädor, massvis med spån och slutligen har vi fått fram en fin vägg som ska snyggas till lite och slutligen betsas i en mörkare färg. Total kaos inne i gamla pannrummet nu men ändå rätt skönt för då vet jag att vi är på gång igen :)

  

Blev ingen spruta för Petters del, varför vet jag inte riktigt men troligen för att Filip varit helt hopplös och skrikit som en galning???? På tok för trött men vad ska man göra, han behöver ju dos 2 för ett fullständigt skydd. Filip hade varken ätit eller sovit idag på förskolan och var därför trött och grinig :(

Rolig post idag, ett tradera köp som kom :) Självklart en MOLO (bild kommer någon dag) till Filip och en beställning från oa pip, tre dreggel lappar (bib) till Lukas dreggelkräkbebis :) Och kläder till Filips docka. Verkligen jätte fint och jag verkligen beställa dockkläder där fler gånger, Filips docka har bara en rosa helkroppsdress som är svårt att ta på och denna nya blåa dress då. Otroligt bra pris, 109:- för byxa, tröja och mössa, välsytt och lätt att ta på och av med kardborreknäppning i ryggen på tröjan och resår i byxorna.


    

Idag har jag dessutom gjort något jag faktiskt rätt sällan gör... total misslyckas med maten... dessutom så simpel mat som strips och kycklingkorv.... maken räddade middagen med att steka ägg ;)

  

Räddaren i nöden som åxå kom hem från affären men 8 ½ kg OST ;) LAKTOSFRI OST som periodvis är svår att få tag i, syster är första köpare och sedan får resten lagras... väldigt lång hållbarhet mitten av JULI  (de stora mars) men de hinner nog gå åt, vi äter ju av den hela familjen eftersom den dessutom är så himla god! Men personalen på ica tittade konstigt på Petter när han nästintill tömmde ostdisken för andra gången på kort tid ;)


Nu: VARMA MACKOR :)

Av Kisse - 12 januari 2010 11:51

Natten som precis som vanligt då Filip somnat tidigt... en vakennatt, halv två vaknade han och kunde inte sova mer så inte förrän halv fem somnade han om :( Petter klev upp med honom imorse och skjussade honom till förskolan och jag och Lukas tog oss sovmorgon till nio *skönt*


Idag har Petter äntligen påbörjat projekt Riva Vägg, vi ska nämligen riva bort en innervägg och titta hur timmerväggen ser ut där under alla lager som byggs på, är den fin är tanken att den ska bli synlig som en fondvägg annars får vi helt enkelt bygga igen väggen igen.


*jihhoo * Vad roligt det är när det börjar hända lite igen... dock lära det bli stilla stående igen då Petter ska iväg och ta svinis sputan när Filip ska få sin dos 2 av svinis. Filip reagerade inte något alls på dos 1 så jag hoppas det ska gå bra den här gången åxå.



Av Kisse - 11 januari 2010 20:26

         Filip har haft en super dag på förskolan, han är så himla kavat våran kille, han var inne på den andra avdelningen med de stora barnen när vi kom och skulle hämta honom ;) Personalen var lika förbluffade som oss, han beter sig som han alltid varit här sa de :) Skulle tro att han verkligen längtar tills imorgon när han får åka dit igen däremot hade han inte somnat när dom provade lägga honom så vi har fått kämpa rätt rejält på eftermiddagen för att hålla honom vaken tills läggdags, tidig läggning idag blev som vanligt... han har redan vaknat en gång... helt färdig var han iaf när han somnade, åt inte ens upp vällingen men lite mitt fel då jag inte orkade diska en mam flaska.


    

   

Filip


Mammagrisen Lukas har ju inte velat sova i sin säng utan sov bara stundvis och somnade inte för natten förrän jag la mig med honom men för några veckor sedan hittade jag lösningen, jag lät honom somna i vagnen (där somnar han oftast själv) och bär sedan upp Lukas och fällen och allt. Och med fällen får jag honom faktiskt att sova i sin säng även efter amning på natten om jag bara orkar bära tillbaka honom... händer typ ALDRIG eftersom jag somnar ;)


Idag lindade in honom i nya filten från lundmyr som jag vann hos Barnlycka (nu har den kommit som ni ser) och då somnade han skönt och sover i sin säng nu :) Han vill ha det varmt och skönt!

 

Lukas


Filten är så himla fin, den lilla fickan är ju verkligen pricken över i och den var faktiskt större (filten alltså) än jag hade för mig, kan lixom vika den 4 ggr om han ska ha den i vagnen *mysigt*

  

(klicka för större bild)


Blev lite shopping idag iaf, ett par stövlar till Filip eftersom det var 50% rea på kvissleby skor, perfekt! Ett par PAX med urtagbar innersko och med plats för tjocksockar 250 kr. Och sedan in på Tre Små Busfrön för inhandling av vantar till båda barnen nu hoppas jag ingen av dom ska behöva frysa om händerna, dom röda till Lukas, dom tunnar i mitten till Filip att ha till och från bilen och sova i vagnen tänkte vi, det tredjeparet ett par didriksons som jag hoppas det är lite värme i, summa kardemumma lite över 300 tror jag, maken som lättade på plånboken så jag vet inte riktigt ;)

Glömde dock att titta efter tossor till Lukas, så blir en sväng dit igen men just nu är det ju ingen bitande kyla och i vagnen snusar han gott med farmors hemmastickade tjockisar.


Annars har kidzen lekt på golvet Lukas har börjat intressera sig för leksakerna  och inte bara sina händer, allt är ju gott att tussa på ;)


  

I snyggaste MOLO tröjan åxå så klart ;)


Maken är nu och skottar på ishockeyplanen på byn, nu gäller det ju att vara en engagerad far när gossen älskade att åka skridskor, idag har han pillat på dom lite då och då och säger "skiidgoo" (skridskor)

Av Kisse - 11 januari 2010 12:19

När kroppen mår bra kan själen flyga, snacka om perfekt uttryck spa maskrosen har som led stjärna... idag skulle jag behöva gräva ner mig.. kroppen totalt urbalans, magen har havererat totalt, vill så mycket och ingenting händer *frustration på högsta nivå*...


Gick kanon bra att lämna Filip imorse, "Nu åker mamma hem en stund så kommer jag och hämtare dig sen... "Ja hejdå" sa Filip och tittade int ens åt mamma... aj det gjorde ju nästan ont... ska bli roligt att hämta honom sedan och höra hur dagen varit, jag är helt säkert på att han haft super skoj, säkert ätit som en häst och sovit som en stock... han brukar ju uppföra sig hos andra ;)


Tänkte åka på Tre Små Busfrön och se vad hon har för vantar, inte så himla sugen på stan faktiskt... eller jo jag skulle vilja kolla rean på polarn o pyret men mest ekonomiskt att låta bli ;) Dock måste jag ta tag i Filips kläder, det blev verkligen tomt i lådan och han är på väg ur stl 86 i tröjor, Maria har jag fått lådan med stl. 92?  Lukas har växt ur stl 62 på överdelen och 68 lådan är framplockad. Måste verkligen ringa och boka dop, innan han växer ur dopklänningen *gaah*!!!!

Av Kisse - 10 januari 2010 21:08

Imorgon är det förskolestart för Filip igen, jag är helt hundra på att detta kommer bli kanon bra, kommer tvinga upp maken att påbörja renoveringen, här ska det jobbas de timmar Filip är på förskolan.


Packningen är enorm, vagnen, overallen, sovkläder, extra kläder i massor, blöjor, hjälm känns nästan som han ska flytta och då kommer han vara där max 15 timmar i veckan, jag har nog glömt av mig lite hur mycket som behövs de där timmarna, känns rätt tomt i lådorna här hemma.


Jobbigast är ju allt som kommer släpas imellan eftersom vi är ute mycket hemma åxå, vantar och sånt som vi inte har så mycket av hjälmen tex. måste vi nog ta hem varje vecka, Konstaterade idag att Filip behöver nya vantar, idag var han iskall om fingrarna när vi kom till bilen :( och då hade han polarn o pyret vantarna som jag tidigare varit nöjd med... blä för barnvantar, finns nog inga som är perfekta... någon som har förslag, de ska vara lätta att ta på men ha höga skaft så inga glipor uppstår, varma och sköna och finnas i liten stl. Filip har små händer, tips mottages tacksamt, gärna inköpsställe och pris åxå!



Av Kisse - 10 januari 2010 16:18

Han kan bara han vill och tjurigare unge får man leta efter ;)

Otroliga unge klarade av det galant!


Bara han hittat balansen och ramlat ett par gånger så gick det kalas bra både med med klubba och spark ;)

                

               

      

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards