Alla inlägg under februari 2010

Av Kisse - 3 februari 2010 20:23

Jaha då har man lite ångest igen då fast igentligen utan anledning, jag är bara fjantig men ändå... lite ångest får jag. Lukas har precis fått 120 ml ersättning efter en slurk tuttmjölk... förhoppningsvis blir han mätt och nöjd... Tror nämligen det börjar bli som sist... jag har mjölk, massor av mjölk MEN han äter och äter och äter, kräks och vill äta igen men andra ord mängden finns men inte mättnaden, duger inte min mjölk längre?


Ger mig ångest samtidigt som man kanske får vara nöjd med 4 månaders hel amning och helt enkelt fortsätta amma så länge det går men ge lite tillägg om det blir bättre av det, återstår att se...

... börjar älta...


...Ångestladdat eftersom jag gillar amningen, det är behändigt, det går snabbt och lätt, maten är alltid klar men att amma, amma och amma är ju lixom inte roligt speciellt inte då han sedan kräks MASSOR... jag är inte rädd att han inte går upp som han ska, han växer ju så det knakar men på bekostnad av att äta mest hela tiden känns det som... älta, älta, älta... kanske skulle införa gröt på kvällen ändå... på något konstigtvis känns det inte lika "misslyckat" att införa gröt på kvällen istället för ett mål ersättning... JA för tyvärr känner jag det så, misslyckat att jag inte ska kunna amma denna parvel heller tills han blir halv året... (det är ju mitt första del mål) ger jag upp för lätt?




...och snälla, jag behöver inga elaka kommentarer... jag kan nog komma på tillräckligt många själv...


Av Kisse - 2 februari 2010 21:08

Min hjärna går på högvarv, tänkte försöka fota fina dopkort själv... känner dock att fantasin tryter någon som har förslag, sett någon vacker bild? Tipsa gärna!!!


Tänker mig alltså Lukas i sin fina vita långa dopklänning...


Med Filip var vi till fotograf och knäppte dopkorten, tyvärr rätt "tråkiga" bilder, fina men vanliga... och jag vill lixom inte vara så vanlig jag ;)


Jag ju fällen och mina lådor men de börjar bli rätt uttjatade ;) Dessutom vill jag ju att klänningen ska framhävas, den fina klänningen som pojkarnas farbror Patrik och Annelie sytt :)


Peppra mig med tips nu!!!



Av Kisse - 2 februari 2010 17:27

Till veckan händer det :)


Det är nämligen då jag ska börja mitt nya, hälsosamma, smidiga liv ;) Eller iaf börja med mamma-baby yoga tillsammans med Lukas *hihi*. Jag gick ju på babyyoga när Filip var bebis åxå och jag ser verkligen fram emot denna kurs fast jag är smidig som ett kylskåp, stel och känner fortfarande av mina fogar... men efter kursens slut kanske jag har hittat tillbaka min balans och blivit lite mjukare i kroppen.


Yoga är verkligen speciellt, skönt jobbigt speciellt innan man lärt sig ställningarna men det absolut bästa är att man har lixom chansen att gå in i sig själv, stämmningen, lugnet som sprider sig i kroppen under tiden.


Att bebisen är med i rörelserna inbjuder ju till ännu ett steg i närhet till sin baby, samhörigheten stärks ytterligare. På babyyogan som jag och Filip gick på blev vi även bjuden på te efteråt och hade chansen att sitta ner ta det lite lugnt efteråt och prata lite mamma-bebis prat med andra mammor. Jag hoppas vi har chansen till något liknande även denna gång!


Enda jag ser som nackdel denna gång är tiden den ligger på och att jag får en bit att åka, vore mycket roligare om man hade sällskap iaf, någon som är sugen A-K? Zanna?


Läs mer på Yogastudion

Av Kisse - 2 februari 2010 10:59

Ha ha såg nu att jag inte postat gårdagens inlägg :)


Filip kollade (igår) i klädhögen från A-K och hittade direkt något som föll honom i smaken...


    


Idag är han på förskolan och "leka med barnen" som han själv säger på morgonen nu. Härligt att höra att han trivs så bra och att han längtar dit för att leka med de andra barnen :) Håller fortfarande stenhårt fast vid att vårat beslut varit perfekt för våran son, varit hemma de första månaderna när lillebror kom och sedan gå 15 timmar i veckan på fsk. Han behöver tiden där, vi behöver tiden ifrån varandra och lillebror får den egen tid han behöver.


Vilket otroligt lyxigt liv vi lever i detta land!!!


Lukas (igår) i kläder efter storebror, lindex topp till tå

  

Av Kisse - 2 februari 2010 09:48

     

Brukar hinna byta outfit en så där tre gånger per dag på herr kräk/dreggel bebis Lukas :) Body och byxa från cubus, present från farbror Patrik och Annelie.

Av Kisse - 2 februari 2010 08:32

Jo då visst blev natten lite bättre, Filip vaknade samma tid som vanligt men han har ju lixom byggt upp en vana att vakna åxå och vill ha välling nattetid och eftersom vi prioriterar sova så får han just nu som han vill. Efter en flaska välling somnade han om i sin säng igen *jiho* ett barn mindre i sängen. Lukas däremot skrek hysteriskt så fort jag försökte flytta honom så han har legat i mitten men självklart så förväntar jag mig inte en hel omvändning över en natt ;)


Petter har precis skjussat Filip till förskolan och när han kommer hem blir till att städa efter helgens snickeri, en hel del hann Petter och Niklas med och det börjar bli mest fingöra kvar.


Näpp bränna i gång en stor kanna kaffe allra först, Lukas ska snart sova första middagsluren och om temperaturen kunde stiga (rättning av Ankis) några grader till blir det ute sovning idag men ännu -10 grader och det är på gränsen var jag tycker Lukas ska sova ute  i. Filip har sovit i -15 men honom törs jag stoppa om mycket mer, Lukas är jag lixom rädd att det inte ska komma in tillräckligt med syre till om jag stoppar om för mycket sen är inte hans hud lika "härdad"


När tycker du det är för kallt att sova ute i vagnen?

Av Kisse - 1 februari 2010 21:43

Möblerat om i hela sovrummet, hoppas på en förbättring av sömnen om inte annat kanske det inte blir så trångt i sängen men funkar det inte så funkar det inte, nästa steg blir i så fall att låna en 90 cm säng av mamma och pappa och dra ihop med våran säng för jag blir galen av att det är så himla trångt, ligger som packade sillar, katt j**vlar vid fötterna ungar överallt i sängen och så maken då som oftast hamnar i fotänden... rena rama dårskapen och jag är trött och stel varje morgon :( På samma gång är det super mysigt åxå, så jäkla svårt alltihopa, mysigt att ligga och snooza på Lukas hela nätterna, slänga fram tissen och mata samtidigt som jag sover vidare, smeka Filip över håret, vakna och se dom sova, underbar känsla eftersom det känns som vi aldrig riktigt sover...


Ja ibland känns det faktiskt riktigt illa med sömnen däremot så vet jag ju att det är nu när barnen är små som vi har det så här och det var ju just av denna anledning vi valde att ha tätt mellan barnen vi är ju lixom inne i det här med lite sömn och då fick vi så klart sömntutan Lukas ;)


Men allra värst tycker jag ändå det blir för Filip, han blir ju åxå trött när han inte sover ordentligt. Just nu är han ju inne i en hemskt svår tid då han inte längre sover middag men blir för trött för att orka hela dagen men sover han kan han inte somna på kvällen. Vi försöker att inte göra så stor grej av det hela, somnar han, så somnar han, ingen idé att hålla på att hålla honom vaken då han är för trött och ingen idé att lägga honom så läge han inte är trött (om han sovit middag alltså).


Nu blir det kvällsfika och sedan ska vi försöka komma i säng för vi har ju en förmåga att vara uppe för länge vi åxå, vilket inte är vidare smart!!!

Av Kisse - 1 februari 2010 21:07

bloglovin

bloglovin

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards