Alla inlägg under februari 2010

Av Kisse - 25 februari 2010 12:36

Mildare ute så idag är vi ute för att inte drabbas av total lappsjuka... Lukas sover ute i vagnen efter en natt med mycket lite sömn :(

 
Av Kisse - 24 februari 2010 21:28

Filip är expert på att gömma tvdosorna och när vi för en gång skulle tänker se på tv, jag och Petter då brukar alla dosorna vara spårlöst BORTA.. som tur är känner vi våran pojke och brukar kunna lista ut gömställena typ mellan soffandynorna, i någon kartong, låda etc. Idag hittade vi ena dosan i en papperskorg (som inte används) men sen kommer man till nästa grej... dosorna saknar alltid batterier och det är bara att börja om att leta... han är förnurlig våran kille... och att vi hittar sakerna är ju ibland helt ofattbart...



Titta in i bollen ;)


Din lilla skitunge att göra rackartyg :)     

Av Kisse - 24 februari 2010 15:24

Dagens alla planer blev ju inställda och istället är vi bara hemma och myser och kurerar förkylningen som inte riktigt vill släppa, Lukas är fortfarande lite febrig och sover mest. Hade ju hoppats på drakborgen men det hinns med någon annan gång men däremot fick jag ställa in cellprovstagning idag och det är ju mindre bra att ställa in det eftersom den undersökningen är väldigt viktig men jag ska se till att få tid tid så snart som möjligt. Känns inge roligt att lämna Lukas när han är dålig och ännu mer mammig än annars och släpa ut honom i denna kyla gör jag inte. Det är inte farligt att gå ut i kyla med småbarn även om de har feber men är det närmare -20 känns det som man gör bäst i att hålla sig inne!


Dagens mysungar, myser i soffan till I drömmarnas trädgård :)

    

Filip i jeans från Lindex, hängslen Molo, tröjan August från Gangstar. Lukas har mjukisjeans från lindex och labanbody. Dom ser snart lika stor ut ;)


Visst syns det att de är bröder?

Av Kisse - 23 februari 2010 22:13

Tänkte jag skulle visa er hur vi sover nu för tiden :)

           


Funkar ju faktiskt över förväntat med sovningen nu, det händer ju att Filip kommer till våran säng men inte alls lika ofta och nätterna är mycket lugnare, Lukas sover mer och mer i sin säng och snart ska vi testa sätta tillbaka gaveln som vi tagit bort på spjälsängen och så småningom flytta isär sängarna och alla ska sova i egna sängar, ja inte jag och Petter då ;) Alltså jag förstår ju barnen som vill sova med oss, vi vuxna vill ju sova tillsammans! Men tyvärr funkar det ju inte att ha två barn i våran 160 cm breda säng, det blir för trångt och vi vill ha lite privatliv min man och jag, sen får ju barnen så klart krypa ner hos oss på morgonen när dom vaknar och mysa då istället!

Av Kisse - 23 februari 2010 19:56

Det tar sig på listan men tyvärr kan man inte jobba undan saker lika fort nu som förr (på den tiden då man inte hade barn) rätt som det är får man avbryta allt och allt har en förmåga att ta längre tid nu tex. dammsuga, Filip vill åxå dammsuga...

     

Snygg städhjälp jag hade idag va?


När golven på nedervåningen var klar så tappade Filip ett glas i golvet och gick så klart i miljoners små bitar och det vara bara att börja om :(


Eter det var det dags för lite mellis, frukt i massor blev det och majskrok till Lukas.

      


Och sedan tuttstund, blöjbyten m.m

  


Kvällen blev inte riktigt gick som det var tänkt, middagen blev sen, Filip trött och somnade i pappas famn... och nu har jag en mycket pigg Filip som inte kommer somna förrän sent ikväll :( Tänkte försöka komma ihåg att det är house ikväll, det gillar jag men har ju en förmåga att glömma bort allt vad TV är ;)



Av Kisse - 23 februari 2010 12:53

Förr skrev jag listor, listor för allt, allt som ska göras idag, imorgon, under veckan etc. Jag var som Lennart i boken Lennars listor om någon läst den?


Lennarts listor   Av Barbara Bottner


"Lennart skriver listor på allting. Han kan göra vad som helst, bara det står på en lista. Men hans nyvunne vän Albert är en helt annan typ. Albert påstår att det är ett äventyr att ändra sig! De får uppleva en fantastisk dag tillsammans, dagen som förändrar Lennarts liv ..." Bild och text lånad här!



En rolig bok där jag känner igen mig själv ;) På senare tid har jag lagt av mig med listorna, sänkt kravet på mig själv och låter dagarna bli som dom blir men titt som tätt får jag bryt och måste, ja MÅSTE göra listor idag är en list dag annars kommer jag inte få något gjort, dessutom känns det bra stt stryka på listan speciellt sånna här dagar så man är uttråkad och känner sig lite nere...


Dagens lista

  • Byta sängkläder i ALLA sängar
  • Tvätta
  • Vika in en massa tvätt som redan blivit tvättad :)
  • Bygga ihop barnsängen vi fått låna av storebror
  • Dammsuga och torka golven på nedervåningen
  • Dammsuga på övervåningen

och OM jag hinner

  • Åka med soppåsar och hämta posten
  • Tömma kompostbyttor
  • Rensa barnens lådor på urväxta kläder och fylla på med nytt

Känner mig rejält äcklad av våra djur just nu, 4 "olyckor" på två veckor, just nu hänger ALLA tre på en kör tråd, ibland blir det bara för mycket! Macken kissade på Filip overall igår, totalt oacceptabelt!!! Sylvester kissade inne förra veckan, på en dunkudde... någon har kissat i min overall... någon (mest troligt Sasette) har idag kissat i hundbädden... jag blir tamef*n tokig! Och då har djuren INTE varit instängda eller så, de har haft många möjligheter till att gå ut och kissa men de är lata och bekväma och vill inte gå ut i kylan...trots att de får komma in nästintill sekunden efteråt.... rejält less är en underdrift!

Av Kisse - 23 februari 2010 10:35

Filip är riktigt bra i sin förkylning nu bara lite snorigt men ringde fsk och sa att han blir hemma resten av veckan, 3 av 17 barn var på fsk nu. Usch och fy vi får se hur vi gör till veckan, anser ju inte att Filip ska dit om det inte är absolut nödvändigt när det går så mycket sjuka där... nä då blir han hemma!


Lukas har fortfarande feber och blir mer och mer snorig, hostan blir dock bättre så det kanske håller på att lossna lite... så vi kan glömma att vara friska imorgon :( Fick ställa in dagens yogapass och imorgon hade vi hoppats på ett besök till drakborgen men det går ju inte. Får bli en annan gång istället.


Nä dags att köra igång dagen, snart lunch ju :) Petter och Lukas sover ännu men jag och Filip har varit uppe ett par timmar.

Av Kisse - 22 februari 2010 22:18

Lukas fick precis som sin storebror en RAGGARVÄST av sin gudfar, först var tanken att Lukas skulle ärva Filips MEN eftersom gudfar hoppas att detta blir en trend och Filips (och Lukas) barn ska bära skinnväst så kom vi efter mycket diskuterande fram till att gudfar fick bestämma själv hur han ville göra och det slutade med att Lukas fick en egen väst. Vi vuxna kan ju inte bestämma att Filips väst ska skickas till Lukas barn etc. man kan ju alltid hoppas att han blir givmild på det sättet men det är Filips väst och hans val därför fick Lukas egen väst att föra vidare till sina barn.


Att Filip ännu kan ha sin väst, börjar bli lite liten men den funkar denna sommar åxå, avgjorde nog beslutet och båda pojkarna har nu en super tuff äkta skinnväst a la RAGGARE... nu är det ju så att bilen fortfarande saknas... men nån gång kommer vi komma där med en riktig pilsnerhäck vi åxå :) De är ju trots allra allra roligast att åka i ;)


     

Lukas fick även en passande dreggelbib till in väst som gudfars mor Birgitt (ni vet Birgott) sytt, jätte fin!!!!

  

Filip i byxor från H&M, villervalla tröja och skinnväst från handelsboden


Snart är det dock dags att köpa nästa väst till Filip kanske passande 3 års present, titt som tätt kommer man på sånna där super bra presenter och jag tänker att det där måste jag komma ihåg när han fyller år... och sen står man där och kommer inte ihåg. Idag hittade Filip ett trasigt halsband och ville ha det på sig trots att jag förklarade att det var trasigt och sa att när du fyller 3 år då ska vi önska dig ett halsband då sken han som en SOL, lilla gullunge, hur ska jag komma ihåg det :)


Börjar längta efter crusingar för till sommarn ska det då bli crusing, varit lite mycke graviditeter och små barn nu ett tag ;) Men som jag sa till Babsan "Till sommaren har jag inga planer alls på att vara gravid" och barnen är stor nog för att vara hos någon mormor/morfar/farmor/farfar/moster/faster/farbror/morbror... ja vi har ju stor släkt ;)


Men grabbsen ska ju med på nån crusing dom åxå, titta på lite bilar och känna lukten av bränt gummi :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards