Alla inlägg under februari 2010

Av Kisse - 15 februari 2010 15:20

  


Nu har jag hämtat hem Filip från fsk. eller ja det var ju en stund sedan vi har hunnit äta en massa frukt

   

Filip Body & byxa från MOLO.


och plockat i diskmaskinen, Filip gillar att hjälpa till med hushållssysslorna och är mycket duktig och noga, spiller man så måste man torka ;)


        

Body från MOLO, byxor po.p, dreggelbib OA PIP


Lukas ligger nöjd på golvet och inväntar sin tuttstund, han är så himla glad så nöjd bebis (för det mesta iaf) men har ett hiskeligt humör om han inte får som han vill. Och under tiden jag ammar blir det tv:n som roar äldsta sonen, Fåret Shaun är ju riktigt roligt :)


Snart dags för middagslur för Lukas och under tiden måste jag fixa middag färsk kyckling (hel) i lergryta var planen men jag vet inte hur det blir med den saken, känns lite sent nu... noll intresse av matlagning nu, jag är helt enkelt för hungrig hela tiden och vill bara ha maten klar så fort som möjligt. Jag går verkligen inte ner i vikt av att amma, inte så konstigt heller eftersom jag tycker jag äter mest hela tiden och ändå är hungrig typ hela tiden... men just nu skiter jag faktiskt i vikten och äter och skyller på amningen ;)


Nä ner och kolla lite recept och tillagnigstid på kyckling...

Av Kisse - 15 februari 2010 12:45

Just det ja, det är ju MÅNDAG och jag ska ju alltså skriva en sån där måndagslista...


Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • Idag har jag ringt en massa samtal, skönt att ha de klart!
  • På tisdag är det baby yoga igen och det blir även lite shopping
  • På onsdag ska jag träffa Lukas dop präst som låter som en mycket trevlig kvinna.
  • På torsdag blir det förhoppningsvis en lugn och skön vilodag ;) Kanske kan vi trycka in ett bvc besök?
  • På fredag får jag hämta nyckeln och vi kan göra klart i lokalen där dopfesten ska hållas.
  • På lördag är det Lukas dop och det mesta är klart inför det ;)
  • På söndag blir det förhoppningsvis skridskoåkning på byplanen tillsammans med goa vänner :)
  • Vi har länge hållt oss friska och jag hoppas vi fortsätter med det!

*he he* ser mest ut som en att göra lista med massa "måste" (dock roliga "måsten").... kanske måste göra en till...


Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • Det ska bli super mysigt att samla hela släkten & vänner på lördag
  • Jag och min man "firade" 11 ½ år tillsammans igår
  • Renoveringen står helt stilla igen MEN jag har inte tid att tänka på det ;)
  • Filip sover hela nätterna i sin säng nu (igen)
  • Lukas sover större delen av nätterna i sin säng ;)
  • Amningen funkar jätte bra igen
  • Vi har länge hållt oss friska och jag hoppas vi fortsätter med det!

Så den listan kändes nog bättre ;)


Varför är du glad idag?

Av Kisse - 15 februari 2010 11:59

Några bilder från Frejas kalas, av fastrarna (mig och Maria alltså) med familjer fick hon en rosa Hello Kitty handduk, alla barnen har nu fått varsin handduk :) Jag och syrran gick emot våra principer och köpte "pojkiga" handdukar till pojkarna och "flickiga" till flickorna usch vilka hemska pedagoger vi är och inte förglömma genushycklare ;)

  

Farmors egen sydda skötväska blev verkligen en hit hos lill skruttan och hon lekte och tvättade bort bajs tills tvättlapparna var slut ;)

        


Tack för go fika och tack Freja för hjälpen med blöjbytet på Lukas, du kommer bli en sån fin stora syster och Jeanette kommer nog få väldigt mycket "hjälp" när bebisen kommer ;)

Av Kisse - 15 februari 2010 11:51

Jo visst är det så att Filip rör på sig mer än Lukas, Lukas kommer troligen mest sitta i vagnen och titta på i vår och där är min tanke till honom, han sitter ju stilla och rör sig inte lika mycket och blir fortare kall... å andra sidan duger nog en vanlig fleece bra för honom (vilket vi redan har efter Filip), som han växer ju lära jag inte kunna köpa en som han kan ha våren/sommaren/hösten heller...


Windstoppern är ju extra bra för barn som rör mycket på sig, blir man svettig blir man lätt kall efter och i en windstopper ska inte Filip behöva bli svettig eftersom den släpper ut fukten, luta mest åt Filip nu men det blir mer pengar att skjuta till ;) och då kommer snålheten fram Filip ska nämligen få en hiskeligt fin jacka åxå... men tar jag till lite i stl så kan han ha windstoppern hela våren/sommaren/hösten :)


*ah* då kommer nästa knorr. Vilken storlek ska man ta??? Imorgon blir det ett besök på polarn! Dessutom behöver jag fixa lite små grejer inför dopet, det är verkligen massa att planera och greja och jag älskar det!


Imorgon är det babyyoga igen, någon som vill följa med? Eftersom vi är en liten grupp finns det platser kvar och man kan följa med och prova en gång och bara betala för den gången!


Näpp bita i det sura äpplet och ringa samtalet jag SKA ringa idag, är det något jag avskyr så är det att ringa, varför har inte alla mail så man kan maila ;)

Av Kisse - 14 februari 2010 21:56

I december handlade jag rätt friskt på polarn o pyret och fick på så sätt 200 kr att spendera nu i februari... jag har längtat och längtat och ja nu står jag här... och velar.... vad ska jag använda de till...


Nr 1. svart Windstopper åt Filip 495:-

VINDFLEECEJACKA BARN


Nr 2. ljusgrön (lime) alt. svart Windstopper åt Lukas 395:-

VINDFLEECEJACKA BABY


I vilket fall får jag lägga till pengar men å andra sidan får en av pojkarna en riktigt fin windstopper, värdecheckarna är endast giltiga feb. ut så jag måste ta och bestämma mig...båda kan man väll säga har behov av en eftersom vi är ute mycket, båda två har en varsin fin skaljacka att ha utanpå...  hade jag råd hade BÅDA pojkarna fått varsin, ingen av dom kommer ju behöva frysa i vilket fall men jag hittar inget annat just nu som lockar... fast jag skulle ju vilja ha en windstopper jag åxå... nån gång kanske dragkedjorna i sidan för växande mage kommer till användning, om jag blir fetare t.ex ;)


VINDFLEECEJACKA MAMMA

Windstopper mamma 595:-


Hur ska jag göra?


Alla bilder kommer från polarn o pyret of course.

Av Kisse - 14 februari 2010 10:28

Yes tvillingvagnen är såld, den så kallade aset ;) Fick det jag ville och jag hoppas dom som köpte den blir nöjda med sitt köp, två småttingar hade dom, en alldeles nying och ett lite större syskon lite yngre än Filip skulle jag tipppa på. Sakta men säkert krymper vagnsparken ;)


Nu ska vi äta lunch och sedan bär det in mot staden, Birsta och köpa matstol åt Filip och handla mat och lite grejs inför dopet :)


Och sen blir det KALAS för Freja har ju fyllt 3 år, stora tjejen! För mig är 3 år en magisk gräns, då blir dom STOR barn.


Av Kisse - 14 februari 2010 09:00

     


Vad vore jag utan er?  

Av Kisse - 13 februari 2010 13:16

Usch vad dum man är ibland, orkade inte lägga Lukas i hans säng inatt efter amningen... resultatet blir ju så klart tutta i tid och itid... varför lär jag mig inte... men just för stunden känns det ju lättare att få somna om direkt än att försöka hålal sig vaken amningen igenom och sedan lägga honom i hans säng... ja jag får ju helt enkelt skylla mig själv!


Med andra ord lite sliten idag, var rätt uttråkad och bestämde mig för att gå ut med pojkarna (Petter är borta idag åxå) precis då pep mobilen och det bestämdes att vi skulle få lite sällskap av A-K och Molly och Nisse ville komma och visa upp valpis han åxå så ensamma blev vi i alla fall inte :)


Valpis tycker det är kallt ute och det blev ett kort besök, nu blir det våran tur att komma och hälsa på en massa i lägenheten så valpis vänjer sig vid barn :)

     

  


Filip och Molly åkte lite pulka och Lukas sov gott i vagnen.

    


Hämtade sedan ett par skor till Molly som hon får låna och träna sig på att gå och vi tog även ut gåvagnen :)

         

Gick ju hur bra som helst med skor och vagn ;)


Efter lunchen blev vi åter igen ensamma och vi har vilat oss lite på soffan en stund, Lukas har tuttat och Filip tittar på tecken tv ;)

Precis NU vände sig Lukas från rygg till mage ;) Han har länge jobbat på det men inte fått till det men nu gick det, snart är det full fart!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards