Alla inlägg under februari 2010

Av Kisse - 6 februari 2010 09:50

Usch vad all denna snö ställer till det, ännu ett tak som rasat in den här gången hos släktingars vänner så Petter har åkt iväg för att hjälpa till att skotta snö själv hade jag tänkt gå ut och fotografera idag *HA HA HA* snön vräker ner :( Filip tittar på barnkanalen, Lukas sover och jag sitter HÄR med en kopp kaffe.


Skulle behöva städa, tvätta och duscha så lutar väll åt att det blir i den ordningen åxå :) Ska nog låta Filip hjälpa till åxå med vatten i sin lilla skurhink då blir han glad :)


Lukas somnade igår efter mycket om och men, sprattlande och jollrade i sin egen säng men vaknade efter en timme, hysterisk! Så blev till att sova med mamma sen ;) Men det blir bättre och att han somnade själv i den är ju ett stort framsteg! Filip ja han sover som en liten gris, inatt har han visserligen haft marddrömmar eller ont i benen svårt att avgöra, gnällde till, ropade på mamma, talade om att det gjorde ont i benet och somnade om. Kanske lite träningvärk av bergsklättringen ;)


Min kropp känns faktiskt bättre idag den behövde nog snöskottning och bergsklättring ala snöberg ;) Annars har jag varit så himla stel ett par dagar, ont i ryggen och höfterna :(


Näpp städa, tvätta och duscha blev dagens sysslor sicken lördag... men jag gnäller inte vi har lördag nästan hela veckan på alla sätt utom godiset ;)

Av Kisse - 5 februari 2010 23:46

Jag sova själv, glöm det! Krama nallen, pilla filten, tutta på nappen, sprattla som en tok, spotta ut nappen, jollra, titta på mina händer... Ja ni, tro inte att jag tänker SOVA...

 
Av Kisse - 5 februari 2010 18:35

   Nr 1.

TasteMaster vattenkokare

Unik vattenkokare på 1,3 liter där du har möjligheten att välja önskad temperatur på ditt vatten. LED-displayen visar steglös temperatur från 40°C upp till kokpunkten.

Med varmhållningsfunktion och temperaturinställning kan du själv välja om du vill värma vatten till välling 40° (37°), sås 60°, grönt te 80° eller 100° för nudelsoppa.


Pris 675 kr


    www.tretti.se




  Nr. 2

Vattenkokare med temperaturinställning och varmhållningsfunktion i snygg design.

Med den här vattenkokaren från Philips kan du få hett vatten med önskad temperatur. Välj mellan 40, 60, 80 eller 100 °C för att få rätt temperatur för exempelvis sås, te eller soppa. Praktisk varmhållningsfunktion gör det möjligt att hålla den inställda temperaturen för vattnet.



Pris 765 kr

www.tretti.se

Tyvärr har tre stycken lämnat kommentar om att den börjar läcka efter 1 år :(


Nr 3.


   Vattenkokarnas Rolls-Royce. Ställbar temperatur. Aluminium.

Pris: 1095 kr

www.spliti.se


Jag VILL HA, super praktiskt med två små barn i huset ju, dessutom dricker jag rätt mycket te däremot tycker jag att priset är lite väl högt om ett par år kostar dom väll som första generationens vattenkokare dryga 70 spänn eller nått sånt... Nr 1 var rätt ful, Nr 2 verkar ju inte säkert hoppfull då TRE st. påpekat att den börjar läka efter 1 år, säkert lagomt till garantin gått ut :( Nr 3 är ju super snygg men lite mer än ett barnbidrag vet jag inte om jag anser den vara värd?! Funkar ju rätt bra att koka vatten på platta i vanlig hederlig kastrull och sedan kyla åxå ;)

Av Kisse - 5 februari 2010 17:30

En fördel med knaper ekonomi är att frysen blir rejält rensad och snabbmat är ett minne blott... idag hemmagjorda köttbullar på älgfärs. Petter fick göra smeten och jag rullade bollarna, blev väll så där ;) Mätta blev vi iaf och snart är det dags för chippen som Filip säger. Chips och dipp och det är Filip som bjuppar ;)

Av Kisse - 5 februari 2010 14:45

Kalla oss lata om man vill men det är verkligen underbart att gå omkring i pyjamsen halva dagen ;) Speciellt dessa fsk fria dagar njuter vi lite extra och barnen (och vuxna) får inte på sig kläder förrän strax före lunch ;)


Filip satt i förmiddags (överdrivet att säga imorse ;)) och läste favvor boken nr. 1 "I drömmarnas trädgård", just nu har han fastnat på pinky ponk eftersom Macka packa sitter där i ;) Ljuden är skojiga och Filip ler och bläddrar med glädje i boken fram och tillbaka, talar om vilka som är vilka ;)


        


Lukas uppskattar verkligen saker som är lätta att hålla i och julkklappen från gudmor, Jim och Ossian är verkligen en favorit.

  

Tygätaren mumsar :)


Till slut efter lite lunch fick vi på oss kläder och gick ut, skottade en massa snö som kommit igen, helt sjukt mycket snö!

        

Skotta med traktorn

       

Vätskepåfyllning :)

       

Bergbestigning på en av JÄTTE snöhögarna, mamma är på toppen ;)

 

Härligt att vara ute tycker Filip!

  

Av Kisse - 5 februari 2010 09:40

Filip har fått flytta tillbaka till vårat sovrum, ställde in hans säng i alkoven där vi tidigare haft byrån och hängde upp panelgardiner som avskiljare. Så han fick ett rum i rummet och har sedan sovit varje natt i sin säng, en natt har vi fått göra välling och en morgon vaknade han redan fem men somnade om efter välling men sen efter det har han sovit, vad blir det... *hmm* TRE  HELA nätter, känns otroligt skönt! är rätt otroligt om det ka vända så fort, är det tryggheten och närheten till oss som gör det?


Funkar det inte byt taktik.

Funkar det så gör mer av det.


Lukas däremot... skriker hysteriskt så fort vi försöker flytta över honom till spjälsängen och Filip sover sig igenom skrik, han har visserligen aldrig tidigare vaknat av ljud heller men det är ju rätt skratt retande att i vårat sovrum sover han trots lillebror envisa arga skrik för han vill ligga hos sin mamma ;)


Men vi tragglar på, i övrigt har natten faktiskt varit rätt bra.


Blev inget hand- och fotavtryck igår, vi ställde in pga det dåliga vädret men djurkliniken fick sig ett besök och ja visst kände dom fortfarande igen mig dock blev dom nog lite ledsna när jag berätta att det gick åt skogen med Eka och vetrinären sa att det är sällan en sådan allvarlig skada inte sätter djupa spår på hundarna speciellt om dom är unga när det sker sen tyckte hon det så klart var olyckligt att vi hade sån himla otur med henne. Kändes ändå rätt bra att få tala om för dom hur det gick eftersom jag kan tänka mig att dom kanske kommer ihåg sånna fall extra mycke, vi var ju verkligen stammisar och hade med oss en hel del problematik.


Att min blogg finns beror ju till allra mest på Eka :)

Av Kisse - 4 februari 2010 13:28

Min hjärna går på högvarv kring fotgrafering just nu, fortfarande INGA förslag på dop fotografering mer än Zannas om att fota Lukas i snö men att det vore som sagt lite kallt men jag håller med det vore fint...stackars Lukas ;) Kom igen nu, ge mig lite tips ;)


Jag har i alla fall hittat en hel del andra fototips och är just nu på jakt efter änglavingar, hittade dessa underbara på Broarne men tyvärr tillfälligt slut men de var verkligen perfekta!!!!

  

Dessutom super fina som dekoration!!!


Någon som vet om det finns likande någon annastans? De är som ni ser rätt små ca 30 cm höga och mäter 44 cm mellan vingspetsarna


Jag är kär!

Av Kisse - 4 februari 2010 10:11

Bloggen krånglade massor igår vilket även lett till att det varit svårt att kommentera men tack för era uppmuntrade ord, jag VET att jag inte ska behöva ha ågest men jag rår ju inte över det, känner mig delvis lite stolt att jag klarat hel amma så här långt samtidigt som jag känner besvikelse om det inte ska fungera längre... När jag började dryga ut bröstmjölken och gav Filip ersättning ratade han bröstet sedan och tog bara flaska, det gick lättare, maten kom fortare och han blev mätt (då hade han visserligen ätit på nätterna så jag inte heller hade mjölk på morgonen) är väll det jag är rädd för, att Lukas ska rata bröstet han åxå när han fått smak på ersättningen men han är ju en liten mamma gris så han kanske hänger kvar där för mys iaf ;)


Kan iaf konstatera att han ätit typ hela natten ändå trots ersättningen, visserligen fick han bara en skvätt på 120 ml. Hittade dock en rätt bra taktik (efter halva natten)... så länge han inte känner lukten av mig går det bra så direkt efter matning har jag lagt honom med Petter, dessutom sov han faktiskt i sin säng inatt.... i säkert en kvart... innan han vaknade hysterisk :)


Lilla mamma gris ;)

  

Saknar hösten!


Snön vräker ner och idag ska vi tyvärr ut på vägarna, jag och Lukas ska nämligen följa med faster Cajsa till djurkliniken med hennes tre katter som ska sprutas och direkt efter det åker vi och gör Lukas hand-och fotavtryck i Iggesund, mer om det sedan :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards