Alla inlägg under mars 2010

Av Kisse - 25 mars 2010 22:53

Första dagen är alltid värst, när Petter åker och jobbar, en stilla tår och sedan bita ihop, jag fixar det här! Men det är allra jobbigast då han varit hemma länge och man inte vet hur länge han blir borta...


Tur att jag har barnen!

  

Dagens Filip, nova star byxorna till pirum parums ära ;) Polis t-shirt po.p och HANDSKARNA!


Ringde iaf bästa mamma och bestämde en tur till Birsta, börjar ju fint med att behöva storhandla och själv med två små barn är det ingen höjdare så mammas hjälp var guld värt, dessutom fick vi sedan middag, of course VÅFFLOR eftersom det är våffeldagen och jag åkte hem till läggningstid för barnen.


Bar in all mat, barnen och tog in hunden, skyndade mig att plocka in maten, hängde en maskin tvätt, plocka av bordet och bänken (jag lämna allt i förmiddags) tömde och sedan fyllde en maskin med disk innan jag slutligen hamnade här vid datan med ett avbrott för påfyllning av tuttmjölk i Lukas mage.


Nu måste jag sova, man vet aldrig hur natten blir och imorgon gör jag som vanligt, städar ut maken ur huset... har blivit min lilla grej, jag röjer undan och byter sängkläder, tvättar och lägger saker där jag vill ha dom, ingår lixom i min procedur med rutiner som vi stenhårt bitar oss fast vid för att få det att gå runt.

  

Lukas i snyggaste sovställningen, lik bror sin som åxå alltid sov med en fot utanför ;)


Petter är framme i Norge sedan några timmar och vi saknar honom redan, jobbiga med Norge är att vi inte kan höras så mycket som vi vill och han har i nuläget ingen chans att hålla sig uppdaterad med bloggen heller :( Annars är min man en trogen läsare även om han är hemma och vet vad som händer ;)


Läser era män eran blogg?

Av Kisse - 25 mars 2010 22:27

Eftersom Pirum Parum har 2 år jubileum var ju så klart ett besök ett måste ;) Tog med kameran så ni själva ska få se varför jag blir så glad när jag kommit dit ;)

  

Super trevlig personal, Marléne & Mariell och butikens färgchock är ju verkligen underbar!!! Man blir ju glad bara av att kliva in :)


     

Just nu är det ballongdagar i butiken smäll en ballong och få 5-50 % rabatt på ditt köp.

  




Imorgon (fredag) kommer det dessutom presenteras fin fina erbjudanden i nätbutiken, missa inte det!


Vad jag hade med mig ut från Pirum Parum får ni däremot inte se ;)

Av Kisse - 25 mars 2010 11:00

Vad är det för dag idag? Jo det är Pirum parums födelsedag :)

  


Var med och fira du åxå, i butiken i Sundsvall eller besök webbshoppen!




Av Kisse - 24 mars 2010 13:00

Den lever igen, tack och lov var det bara ett överhettningsskydd som löste ut och efter lite vila funkade den igen *puh*




Av Kisse - 24 mars 2010 09:47

Förbannade j****la dammsugare... den dog, sten dog... jag blir så jävla less jag som skulle städa nu när jag målat taket en gång till :( Vad är det med mig och dammsugare, varför håller ingen dammsugare i mitt hem? Dessutom måste jag måla taket en tredje gång då det inte vill täcka ordentligt :(


Tänkte visa den perfekta barnvakten jag hade igår, Lukas vaknade precis mitt i matlagningen och Filip var trött och gnällig  

Ha ha han ser så rolig ut Lukasen, helt inne i filmen, Filip blir okontaktbar vid sånna här lägen. Ja jag är en sån där hemsk mamma nu som använder tv (i vårat fall datorn) som barnvakt ;)


 Gårdagens Filip med läppglans och arbetshandskar :)   


Och dagens Filip i raggarväst på egen begäran.

  

Filip i tröja och strumpor från po.p och villervallabyxor nu är han på förskolan och leker med barnen.

  

Lukas sover just nu men har på förmiddgen roat sig med att gå i gåstolen, golvet är för skitigt att ligga på och nu kan jag ju inte dammsuga heller.... FAN!




Av Kisse - 24 mars 2010 00:26

Varför ska allt ta så lång tid, vi sliter som djur och ändå... NÄ vi blev inte klar ikväll... lite fog kvar och ett till lager färg behövs i taket och sedan lister då... och sen ska det skuras, ÖVERALLT!


Så fort barnen somnat skyndade jag mig in i tvättstugan åxå var inte min rygg slut innan så är den det nu, jag har nämligen både skurat, dammsugit och målat taket första vändan.


Fick främmande av mor och far tidigare ikväll och mamma berättade att hon ville låna Lukas själv till veckan :) Håller på att fundera på vad jag och Filip ska hitta på då, åka och bada eller gå på biblioteket, kanske båda delarna :)


Nu SOVA!!!

Av Kisse - 23 mars 2010 15:01

Inte riktigt tid med bloggen idag, skippade yogan eftersom vi redan varit en tur till Sundsvall och köpt det sista till tvättstugan... eller ja inte riktigt det sista, vi hinner inte inreda den... men planen är att det ska bli så när som klart att tvättmaskinen kan kopplas in och det går att hänga tvätt på tvättställning i alla fall.


Linn är här och hjälper till, Filip hjälper såklart åxå till. Jag och Lukas sköter markservice har har passat på att bära in ved så jag ska klara mig den tid Petter är borta. Försöker ligga steget före så det inte blir så tungt i början. Antar att tiden då Filip är på fsk och Lukas sover som kommer bli värdefullast då det gäller hushålls sysslor. Konstigt nog brukar det inte vara så mycket att städa då jag är själv med barnen... det måste helt enkelt vara Petter som drar fram en massa ;)


Imorgon blir det förskola för Filip, Lukas ska på bvc på 6 månaders koll, Petter måste börja packa, jag måste skura ut allt damm ur huset... och ta fram påsk sakerna :) Tänkte att jag och Filip ska hinna påskpyssla lite här fram över åxå.


Petter och Filip har snickrat ihop en fågelholk som ska målas så nog har vi grejer att göra ;)

Av Kisse - 22 mars 2010 20:06

Endast imorse till frukost det varit lugnt här idag

      

Jätte svårt att få i Filip frukost och vi provar oss fram med det mesta, dessa små små yoghurtar äter han och han skulle nog kunna sätta i sig alla 6 små burkarna om han bara fick... Petter kör dock lurar teknik och fyller på burken med vanlig (tetra) yoghurt och ungen äter då åxå, häller vi i en mugg eller tallrik äter han inte... 


Som vanligt har vi köpt för lite byggmaterial och jag fick ta med Filip (som ändå skulle sova en stund) och åka iväg för att köpa mer kakel... dock för lite ändå (Linn skyller på att Petter är amatör) jag plockade nämligen upp Linn idag på vägen hem så Petter har hjälp med kaklingen, så imorgon blir det ännu en tur för att köpa kakel och tak. Får se om vi får skippa yogan imorgon eller om vi kan lyckas klämma in den ändå... lämna Filip hos farmor och själv ta bussen hem eller nått... känner mig lite snål så här innan löning att åka in TVÅ turer till sundsvall samma dag... dock är ju poängen med yogan att koppla av och koppla bort lite och jag vet inte om det funkar för mig just nu...

Filip blev hemma idag från förskolan av den enkla anledningen att vi orkade inte skjussa honom, dessutom älskar han ju att vara med när vi grejar och det är inga problem. Idag fick han arbetshandskarna, av säkerhetsskäl... kakelplattorna är rätt vassa och eftersom han hela tiden vill vara med så fick det bli så... och HAN ÄLSKAR  DOM, frågan är om vi får av honom dom när han ska läggas, vilket snart ska ske...


Tog Lukas läggning först, helt slut på gröt så försökte få i gossen välling ikväll HA HA HA vilket skämt han t.om kräktes upp det.. provade potatis till middag igen... HA HA HA vilket skämt, fruktpure gick däremot i med massvis med huskningar men banan det funkar det... ungen tänker leva på banangröt, banan och tissmjölk alltså ;)


Glad make hade jag till middagen idag (jag sköter ju markservicen nu annars lagar oftast Petter mat här hemma) jag panerade nämligen fisk och kokade (skalade) potatisar och dessutom ÄGGSÅS, första gången jag gjorde äggsås ;) Av den enkla anledningen att jag inte gillade det förr men konstigt det där med att bli vuxen...saker jag inte gillade förr går ner utan problem... havregrynsgröt, broccoli, vitsås, senapssås, äggsås (alltid haft svårt för VIT sås) är bara några saker som jag tidigare inte alls gillat men faktiskt tycker om nu... enda jag fortfarande har svårt för är potatismos... och lever och blodpudding det går fortfarande inte!


Har ni lärt er äta något på "äldre dar" som ni inte tidgare åt?

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards