Alla inlägg under april 2010

Av Kisse - 4 april 2010 10:27

Usch vilken natt, Lukas har verkligen varit tokhet och jag har legat vaken större delen av naten och kollat på honom. Han har sovit super orolig och legat och ryckt till, *usch* riktig febersömn... var ner inatt och klädde av honom för att kyla ner honom lite la en kall blöt handduk på pannan vilket han tyckte var skönt i med mer alvedon men det ville inte hjälpa imorse hade han 39,7 i temp så då gav jag honom ipren istället och nu har febern sjukit lite iaf.


Filip är frisk och pigg vilket gör att han blir lite less på gnällbrorsan som inget duger åt, han äter dåligt men jag får iaf i honom vätska vilket är huvudsaken.


Nu ska vi ta och göra i ordning lunch och sedan blir vi nog ute resten av dagen, Lukas får sova ute i frisk luften då sover han bäst, feber ska ju sovas bort.

Av Kisse - 3 april 2010 22:07

Super god mat fick vi hos svärmor & Ludde men Filip nobbade maten och Lukas var allmänt feber gnällig trots att han sovit middag i närmare 5 timmar. Men det var skönt att lämna gården och himla skönt att slippa laga mat!


Lukas feber ligger över 39 trots alvedon, känns inte alls roligt men han är fortfarande rätt pigg men som sagt gnällig! Sover otroligt dåligt och det känns som natten kommer bli lång...


Eftersom vi inte hunnit vara ute vidare mycket idag, en stund när vi kom till svärmor, så åkte vi hem efter maten (svärmor bor ju nära så Filip somnade inte på vägen hem) och var ute på gården och lekte, busade och härjade gärnet eftersom Lukas somnade när han satt i vagnen och tittade på oss, lilla skruttunge.  


Filip lyckades med detta

            

Vattnet forsade in i galonbyxorna och ungen grinade som en tok, inte för att han ramlat, inte för att han var blöt utan för att han måsta gå in och byta om ;) Trots att jag talade om att "vi byter om och går ut igen" men till slut så förstod han galoppen och då gick det fort ;)

Nya kläder känns konstigt att skriva dessa är ju VÄLDIGT  gamla ;) Härligt fula retro kläder... alltså gräsligt fula MEN praktiska, är nämligen fodrad regnoverall. Filip spanar in vattenpölen igen, ska han våga...

Självklart!!!

           

Vi hade verkligen super skoj, Filip jagade mig och jag var överallt med kameran :)     

Lite olyckor får man räkna med... behöver dom ha hjälm när dom cyklar på trehjuling? Tycker det är svårt det där... oftast går det ju inte fort... men det behöver inte gå fort för att en olycka ska ske... känns som leken blir förstörd om jag ska tvinga på honom en hjälm, eftersom han cyklar ett tag och sedan gör något annat, cyklar lite osv... jag vill ju inte att han ska ha hjälm när han leker... samtidigt tycker jag det är jätte viktigt att lära sig att man har hjälm när man cyklar det har ju jag åxå!       

    

Åt lite påskgodis ute och hakade på traktorvagnen bakom cykeln :)


Filip somnade fort och lätt, skönt som attan, den här eftermiddagen behövde vi verkligen!!!    

Av Kisse - 3 april 2010 21:58

Våran gamling Sylvester, lataste katten på byn skulle jag tippa på... eller katt och katt får han själv bestämma är han HUND.

        

Vad säger du nu då Cajsa, även gamla katter går att få som fotomodeller ;)


Den lite yngre men tjockare förmågan då ;)

    

Jo då riktigt hyffsade om jag får säga det själv ;) Hon är verkligen tjock nu... hängbuken hänger mer än vanligt och dumheterna har accelererat med rekord fart... hittade nämligen henne i barnvagnen igår natt, inget barn där i men absolut bannlyst ställe för katterna!!!


Fina och just nu rätt billiga...

Av Kisse - 3 april 2010 11:16

Blä vilken natt, barnen har löst av varandra med att vara vaken :( Bara för att jag skrev att det funkar så bra och att barnen sover tryggt i sina sängar så har Filip nu haft två oroliga nätter... han vaknar och ropar på mig gråter lite men somnar om när jag pratar med honom för att sedan vakna en stund senare, troligen bara för att se att jag fortfarande är kvar... älskade lilla unge om vi bara kunde förklara så du förstod!


Lukas har varit orolig och varm inatt och har haft hög feber nu på morgonen, nu sover han full proppad med alvedon, lite små snorig men det tycker jag at han varit sedan han föddes inget märkvärdig snorig utan bara feber... det är en envis förkylning vi drar på, hela familjen små snorig sedan i höstas, längtar så efter vår nu så man kan börja ha dörren öppen och vädra ut lite baciller!


Han är rätt pigg och glad i alla fall och busar som vanligt med storebrorsan, så himla härligt att se dessa goungar!     


Filip i fina traktor t-shirten (lindex) han fick i påskägget imorse!


Tog fram katthuset idag och Filip tyckte det var roligt, jag och syster (och mamma) var nämligen försäljare ett tag av sagodockor och delade sedan på dockorna och bytlånar med varandra, mycket användbara inom förskolan och barnen älskar dom. Jag älskar ju sagor men måste erkänna att jag är rätt dålig med mina egna barn... men Filip är ännu inte intresserad av de men jag hoppas han blir det ;) Katthuset är i alla fall en bra början och mest för lek. Och katter är ju något som intresserar Filip (fasters påverkan?)


      

Katthuset innehåller en pappa Katt, mamma katt, och en kattunge, en säng, kudde, täcke och två fotöljer. Huset går att öppna så det blir helt platt och sedan bygga ihop och bäras som en väska. Super gulligt!


Snart dags för lunch och sedan ska vi åka till farmor & "moffan" Ludde för lek och sedan grillat till middag *mums*

Av Kisse - 2 april 2010 20:57

Fredag kväll och jag känner mig så himla sliten, skulle behöva duscha men vet inte om jag orkar, blir nog en skål godis, sätta mig i soffan en stund och slö titta tv en stund. Skulle önska att jag kunde lägga mig och sova men jag förmår mig lixom inte ta mig in till sängen...


Fortfarande rätt förvånad över hur bra det här går att vara själv men jag längtar otroligt mycke efter att vara två igen, ensamstående vill jag då aldrig bli!!!


Påskgubben Stefan var hit med påskägg åt barnen, godis i Filips ägg (massor av zoo som är både gudfar och Filips favoriter) och en mjukis älg till Lukas tygätaren :) Det tackar dom gudfar för!



Av Kisse - 2 april 2010 17:20

        


Filip har fått nya batterin i dammsugaren så den går för jämnan nu ;) Filip är ju tokig i handskar och tyckte handskarna vi fick igår av Pirum parum passade honom bättre än Lukas men han har redan en hel del vantar så dessa är Lukas och han invigde dom till sovningen ute i vagnen :)


                 

Förmiddagen spenderades utomhus, tog fram cykeln åt Filip så vi var ute och grejade rätt länge tror det blev 2 timmar innan det var dags att gå in och värma lunch, skönt att bara behöva värma, dessutom hade vi rester kvar sen tidigare så vi värmde rester till middag åxå ;)


Något jag kan bli extremt frusterad på är att Filip biter på jackan när vi är ute det hjälper lixom inte att säga till och jag vill ju verkligen inte att han ska förstöra kläderna med en sån ful ovana men hur i helsike får man ungen att sluta med det???

  

Fick trevligt mellis främmande av Nisse och Kicki, jag behöver verkligen den dagliga kontakten med vuxna människor och det är så skönt när någon kommer hit istället för att vi ska ränna hela tiden :)


Jag gillar ju att pyssla och Filip gillar det åxå så vi gjorde lite mer pyssel idag, blåste ur några ägg som vi målade

  


Filip ramlade igår hos syster rakt in i hörnet på soffbordet, såg riktigt otäckt ut och gjorde ruskigt ont, Filip är nämligen tålig som bara den men grät så jag fick påminna honom om att andas, usch vad rädd jag hann bli och riktigt fult märke på dubbelhakan åxå men tur i oturen hade kunnat gå mycket värre...

  


Nu inväntar vi PÅSKGUBBEN (haren var tydligen inställd...) som skulle komma på besök redan ikväll!


Alltså den här dagen har verkligen varit lång... kanske därför den kallas just LÅNGFREDAG   

Av Kisse - 2 april 2010 08:15


Moster har fått teckning av Axel 3 år! Mycket viktig teckning dessutom att ge till moster ;) Tack älskade lilla du!!!

Av Kisse - 1 april 2010 22:21

Idag fick vi en fin fin påskhälsning i brevlådan i form av ett litet paket innehållande detta:



Glad påsk önskar Pirum Parum


Och vi kan inte annat än hälsa tillbaka och tacka så mycket. Strumpor till Filip och vantar till Lukas, perfekt!  



Glad påsk till alla er där ute!!!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards