Alla inlägg under maj 2010

Av Kisse - 19 maj 2010 22:09

Usch har verkligen inte haft lust att skriva på bloggen ALL ork rann av mig när kameran pajade... mitt tredje barn ;) Kameran är nu inlämnad för checkning och besked väntas om 4 VECKOR, alltså förstår ni halva sommaren är redan förstörd... jag vägrar semester utan kameran så enkelt är det!!!


Får se om jag år någon ordning på våran lilla kamera så kanske det kommer en uppdatering... den tjaffsar med mig och vill inte föra in bilderna i stora datorn :( 

Av Kisse - 17 maj 2010 20:41

Idag har jag bara en sak att säga... jag ÄLSKAR min kamera och gråter floder för att den är trasig... mitt i detta...

  




Fel! Tryck på avtryckaren igen står det.. men ingenting fungerar...

Av Kisse - 16 maj 2010 22:34

Hade skrivit ett inlägg som försvann... kanske lika bra...återkommer om det!


Petter har kommit hem och som vanligt blir bloggen lidande av det...



Av Kisse - 15 maj 2010 21:22

   När vi kom hem blev det bus på altanen, blåste såpbubblor och klädde av oss en massa kläder, drog ner persiennerna för att hålla altanen hyfsat sval...

Lukas fin i nova star solhatt och body från Molo. Såg i Pirum parums butik att det fanns kvar av fjolåretsmodell nova stars solhatt där den mindre modellen som har snören, jag får nog trockla dit egna snören eftersom Lukas envisades med att slita av hatten (våran har inte snören den är en stl. M men har krympt i tvätten) men annars satt den super.



Filip tog sig en promenad med nya vagnen, han blev imponerad av skötväska och ville genast fylla den med blöjor och tvättlappar :)  

Efter maten har vi legat på soffan och sett på film Alvin och gänget som jag lånade av A-K, Peter och Molly när jag och Lukas var till dom en sväng igår kväll. Peter fyllde år och bjuppade på smörgåstårta så det tacka vi inte nej till och fick en trevlig kväll med bebisgos (alldeles ny) och en massa surr om förlossningar m.m

Av Kisse - 15 maj 2010 21:02

En riktig picknick blev det idag nya korgen fylldes med kött, majskolvar, kaffe & kladdkaka, vattenmelon m.m

  

Ringde vid halv nio till svärmor och berättade att jag tänkte hämta Filip om cirkus en kvart men tji fick jag eftersom Filip ännu sov!!! Här lämnar man bort äldsta barnet en natt för att få sovmorgon och så vaknar det lilla barnet tidigt och ville inte ge sin mamma sovmorogn så då klev jag upp och packade picknickkorgen istället och ringer och får höra att Filip sover...*gaah* Fast han vaknade medans vi pratade så jag packade klart och åkte och hämtade en nyvaken Filip. Till och med Macken fick följa med idag, blev rätt många intryck så får se hur han fixar det.


Utflykt till Galtström, älskar det stället, där får min själ ro... många gånger jag åkt just dit och pluggat eller bara låtit tankarna fara... Däremot fick inte min själ så jätte mycke ro så länge vi var på kajen, litade inte alls på Filip som höll sig lite för nära kanten för att det skulle kännas okej, vinglade på och hade sig, tappade fiskespöt i vattnet m.m

  

Lösningen blev att mormor knöt ihop både Filip och Axel och höll hårt på mitten... har en ramlat i har väll alla druttat i ;)

Men det nappade så dåligt (speciellt på Filips spö som var utan krok ;)) att de små pojkarna ledsnade rätt fort.

   

Gustav fiskade desto längre

     

Men mest spännande var nog när de stora fiskebåtarna kom in till kajen med sin strömmingfångst.


           


        


Efter lite mat i magen lekte Axel och Filip jätte bra och det är så himla roligt att se, sen att de blev blöta är ju en helt annan historia :) Axel lånade Filips extra jacka jag packat ner redan när vi kom eftersom det på förmiddagen blåste rejält kallt nere vid havet men sen när solen kom fram värmde den skönt och vindarna blev varma men han var lite rolig Axel när han fick låna den och utbrast "men den här passar ju mig bättre" ;) Sist vi träffades tyckte han att hans jacka skulle passa Filip bättre *fniss*

Av Kisse - 14 maj 2010 23:54

Nu har jag hittat den, den perfekta picknick korgen, stod på ica maxi i Huddik och tilltalade mig direkt!!!!

           


Riktigt stor och rejäl för 4 personer utan att bli för stor, den är vit med lock och fint tyg. På ALLA sätt perfekt :) Priset 270:- kanske är lite i överkant men den känns prisvärd och jag har nu en ny fin picknick korg ;)



Imorgon blir det utflykt om vädret tillåter


*håller tummarna hårt*

Av Kisse - 14 maj 2010 23:46

   Ni vet ett barnvagnsberoende måste man hålla igång... nu var det dags för en till vagn...

  

Fin va?


Det tror jag att Filip kommer att tycka iaf imorgon när han kommer hem från farmor och Ludde. Måste fixa med kudde och täcke så han kan bädda ordentligt i vagnen han åxå.

  

Det är alltså en dockvagn ;)

Av Kisse - 14 maj 2010 09:04

All ära till Aina som igår fixade bästa födelsedagskalaset för sin man, min svärfar barnens farfar som fyllde 60 år. Leif är ju själv en man som ofta är i skogen både för att hugga ved och försöka döda allt lovligt att skjuta ;) Så jag tror han är väldigt nöjd med gårdagens firande med hela tjocka släkten.

  

Vi samlades allihopa i en vildmarksby i Hassela och efter en stund kom även Aina och Leif dit, allt i hemlighet för Leif så han blev lagomt förvånad att mötas av barnbarnen som kom springande mot honom Maja och Filip mötte upp farfar med stor kram, Moa och Max med egen ritade grattiskort. Fast han förstod nog vad som var igörningen när han såg allas bilar uppe på parkeringen åxå ;)

  

Stor släkt och även lite vänner så klart. Av sina arbetskamrater fick Leif en 60 taggare ;)

  

  

Inne i den stora kåtan var det super mysigt, renhorn, fällar, varmt och skönt från elden, kanon fint!

  

Barnen gillade "kungatronen"

            

Femkamp för alla som ville.  Farfar och Filip sköt lite pilbåge.

  

Det tyckte så klart Filip var jätte kul och ville igen och igen och igen :)    

       

Korvätning för barnen, vi andra fick vänta tills fem kampen var klar. Sedan fick vi wok tillagat på öppen eld. Serverades på en planka (i en tallrik på plankan) och en trägaffel att äta med ;) Aina hade bakat kladdkaka som var super god och jag vet att det kommer komma en form hit idag med det som blev kvar av den laktosfria ;) *mums*

  

Barnen hade verkligen utrymme att springa av sig på och leka, rejält branta slänter ner till en forsande bäck gav ett härligt porlande ljud men desto mer passande av barnen men vi hjälptes alla åt så gott det gick. Filip grät när vi skulle åka hem för att han inte ville åka hem ;) Var nog allra mest av trötthet för att somnade fort när vi kom till bilen igen.

  

Inne i kåtan var det varmt och skönt och när regnet började dugga åkte många hem men restrerande flyttade in i kåtan. Super bra att kunna gå in dit för att värma sig, amma och byta blöjor osv.


Jag tycker verkligen det var ett super bra sätt att ha kalas på och det passade verkligen Leif, men det var hemskt synd att Petter inte var med han hade älskat det han åxå. Jag åker gärna dit fler gånger, finns även badtunnor där nere vid bäcken som man kan hyra.


Idag kan jag inte tänka mig annat än att Leif är en mycket glad och nöjd 60 åring som även blev uppvaktad på tv4 igår :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards