Alla inlägg under maj 2010

Av Kisse - 10 maj 2010 20:35

Idag har vi haft en skön hemma dag, tagit det lugnt, mamma kom och hälsade på och åt lunch med oss. Filip upptäckte något roligt när hon var här men det får ni läsa i mammas blogg om :) Var ut en liten stund på förmiddagen men sedan har det regnat till och från hela dagen och vi har hållt oss inne, legat på sängen och kollat på film, latat oss, ibland måste man ju ha sånna dagar åxå ;)


På kvällningen fick vi främmande av Sussie och Olliver som kvällsfikade tillsammans med oss innan det blev badning och läggdags för pojkarna.


Jag fortsätter latandet, poppat popcorn och sitter och tittar på tv, fast på datorn :)





Av Kisse - 10 maj 2010 10:28

Redan som liten hade Filip HIPP som favorit märke på både mat, dryck och desserter, han älskade ju mat och åt stora portioner trots att han alltid varit lite liten, jag gjorde ju mycket av maten själv åxå och han åt med glädje men sen när han blev stor nog att äta våran vanliga mat började han nobba burkarna, han har några favoriter som länge gått hem men det känns ju barnsligt att köpa burkarna åt honom men ibland är det verkligen super att ha en liten "matlåda" som bara är att värma och få i ungen mat lite fort ;)

  


Nu har ju HIPP kommit med "matlådor" för barn mellan 1-3 år och jag tycker det är bra, lagomt stor portion, maten ser rolig ut, speciellt i sin lilla låda i form av ett hjärta. Har för mig att den kostade drygt en tjuga. Går ju fort och lätt att koka snabbmakaroner och steka på köttbullar åxå men ibland är det ju skönt att få vara lat.

Och Filip gillar den :)  

Av Kisse - 10 maj 2010 10:07

Ibland får lillebror vara kung på tronen... Typ när storebror sover. Funkar rätt hyffsat med vagnen om båda sover åxå, båda får lite mer sittande ställning, lukas längst ner så får dom bäst plats. Kanske inte det optimala... Men det funkar!

Av Kisse - 10 maj 2010 10:04


  

Filip klädde på sig pyjamsen själv igår kväll, brandbilen hamnade på ryggen men vad gör det :) Tror Filip tyckte det var roligare att den var på ryggen och försökte hela tiden titta på den, "där mamma på ryggen är brandbilen"


Natten har inte varit så bra, Filip har sovit oroligt igen, vaknade super tidigt och låg vaken länge innan han somnade om, då stängde jag av väckarklockan och tänkte nån gång måste vi sova och hoppade över fsk idag. Sov till nio, det behövde vi allihopa förhoppningsvis blir det ingen middagslur för Filip idag så vi får vända tillbaka dygnet.

Av Kisse - 9 maj 2010 22:28

Farmor myser med liten Wilhelm

    

  


Efter massvis med god smörgåstårta gick vi ut


  

Syster/moster/faster visar barnen att man kan balansera på gamla förmultande stockar

  

och Tripp, Trapp, Trull var inte sena efter :)

          

Axel (första bilden) inviger sin nya vårjacka och utbrister "Men mamma den här passar nog Filip bättre" ;) är man van att skicka kläderna vidare till småkusinerna då eller, när han erbjuder kläderna fast de är helt nya, gullunge!


Plockade lite blommor, både vitsippor och blåsippor blommar ju så fint i hela skogen nu

      

Underbar bild på min stora unge

  

Snyggaste jeansen från lindex och Molo jackan Mac

       

Filip släppte faktiskt motosågen medans vi var i skogen men annars har han nog hållt rätt hårt i motorsågen hela eftermiddagen :) Tips till 3 års dagen! Lukas sov gott en stund i vagnen innan vi slutligen gick in för att fika ännu mer.

  

Victor gav mina muffins tusen av tusen stjärnor (hmm kommer jag ihåg rätt syster? Var det så han sa?)

 

Inte lätt att vara liten, Lukas fick bara titta på och Freja genade lite över bordet för att hinna välja en muffins :) Men vad gör väll det när muffinsarna får tusen av tusen då gäller det att passa på ;) Så där missade ni verkligen något mormor och morfar (och Niklas) som åkte hem tidigare   

Av Kisse - 9 maj 2010 21:07

Filip har sovit oroligt inatt och hamnade till slut i min säng, Lukas sov däremot som en dröm och vaknade endast en gång för påfyllning och sedan har jag sovit som en stock fram till att jag vaknade av detta:

Rätt läskigt när är jag inte vaknar av att Filip är vaken... och ännu värre klättrat ner i spjälsängen till lillebror, för nu står inte sängarna kloss i kloss som de gjorde sist han gjorde så här... Han är ju för go storebror som kryper ner och leker med lillebror och låter mamma sova men jag föredrar faktiskt att han väcker mig istället!


Dagen har rusat på i rasande takt, åkte och handlade ägg på macken, bakat  muffins och packade sedan in barnen i bilen för lite sovning, slängde sopor och hämta söndagsreklamen i lådan åkte till syster och upp för djävulsbacken med båda barnen i P&t och massvis med packning, saker till syster och saker till lille Wilhelm, skötväska, kameraväskan och en kasse ytterkläder till barnen. Har ju dock ett mantra som gör mig stark... "Jag bara måste bli dubbelt så stark som alla andra..."


Vi har haft en urhärlig eftermiddag men ni får en bildbomb sedan nu gäller det att få Filip i säng, han har ju sovit middag idag och har för hundraelfte gången klivit upp trots att vi sagt godnatt en så där hundratio gånger.

Av Kisse - 8 maj 2010 22:14

Till slut somnade båda barnen... Filip är inne i en period när det är svårt att få honom i säng och idag slutade det med att han somnade i min famn, då slås jag av vad liten han fortfarande är...


Lukas rör sig väldigt mycket i sömnen, vrider och vänder på sig och blir arg när han fastnar på tvären i spjälsängen ;) Går fortfarande lika lätt att lägga honom på kvällen, en STOR portion gröt och sedan sover han gott i minst 4 timmar. Tyvärr blir han lite bortskämd med att få bröstet så fort han vaknar till på nätterna, allt i rädsla för att Filip ska vakna men snart så ska vi försöka plocka bort lite nattätning och så småningom tänkte vi faktiskt testa flytta båda barnen till det andra sovrummet och se hur det går men vi kör på så här ett tag till med båda barnen i sovrummet, Filip i sin lilla hörna och Lukas i spjälsängen i alla fall större delen av nätterna och oftast beror det på min lathet/trötthet att han blir kvar i sängen efter nattamning men det är ju mysigt åxå ;)


Nu ska jag ta och slänga in en maskin med tvätt och sedan klappa lite på diskmaskinen som jag troligen fått ordning på, ibland är man duktig :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards