Alla inlägg under maj 2010

Av Kisse - 8 maj 2010 20:48

Cajsa kom hit på förmiddagen så hon var ute med barnen och jag åkte själv till affären för att handla lite bakgrejer, när jag kom hem var Pierre, Sussie, Timmy, Max och Olliver här så nästan fulla gården med barn :)


Var ute till tre tiden då Cajsa åkte hem och jag och pojkarna gick in och började baka bärmuffins, gjorde två satser men total misslyckades med sista :( Först gräddade jag dom för kort stund och sedan glömde jag dom i ugnen... Fick slut på ägg så då skickade jag iväg Pierre (som var i garaget) för att köpa nere på byn men de var inte hemma så jag får göra ett nytt försök imorgon... imorgon em. ska vi nämligen slå ihop en massa födelsedagsfiranden, pappa, jag och Per har fyllt år.


Ska bli himla roligt att träffas hela bunten igen men som vanligt missar Petter allt det roliga, han är alltid borta när det är kalas :(


Annars är det mest bus här hemma, Lukas har verkligen upptäckt hur man ålar mest bakåt men uppe på Filips bilmatta tar han sig bättre fram. Filip varvar att vara super go med lillebror med att ge honom lite tjyvnyp då och då men nu börjar Lukas lära sig att ge tillbaka... kommer han för nära och är för påstridig så suger han tag och nyper honom i kinderna ;)

  

Lukas inviger även gårdagens shopping, ett par nova star som vi köpte på Pirum parum of course!


    


Kanon bra mjuka sköna jeans för barn, tog stl 80 och de är lagomt "för" stora, riktigt baggy nu men sitter ändå på plats tack vare muddarna och sedan viker man ju ner muddarna eftersom, förhoppningsvis kommer han kunna ha som i evighet ;) Ej sicke lej body med luftballonger och molo tröjan med pistoler är efter Filip.


  

Alltså Lukas (och vi) har varit snorig sen han föddes ska vi aldrig bli fri denna förkylning?


        

Lukas alias PINNEN :) I tuffa jeansshort från polarn o pyret som jag redan förra sommaren suktade efter åt Filip men aldrig köpte men Filip har redan fått de short han behöver till sommaren så nu fick det bli Lukas tur, lite att växa i eftersom det är ett tag kvar innan den riktiga sommarvärmen lära infinna sig och ungen växer ju som ogräs ;)


  

Blåbär och hallon i muffinsarna, Filip rensade skålen ;)

Av Kisse - 8 maj 2010 08:51

Det börjar bli dags att byta till sittdelen. Man använder då liggdelen rätt kort tid, synd eftersom den är snyggast! Jag har äntligen hittat snuttefilt med "kalla pluttar", på åhléns! Lukas är glad, gör goljud och sullar den i ansiktet och snuttar lite på kanterna... Dessutom försöker han numera suga på tummen men där går gränsen, in med nappen fort som attan!

Av Kisse - 7 maj 2010 22:52

    

Tre av älgarna på täckten, ser ut att vara rätt långt men det är inte så långt... jämför med andra bilden så ser ni vart Filip är och leker, vid första björken och det  är inte så lång dit.


Lukas charmtroll

        

Jag får inte nog av dom det är ju bara så, världens underbaraste ungar, dessutom måste jag nog säga att dom iaf har fått ögonen från mig ;)


        

Filip är sån gullig storebror, han älskar att få Lukas att skratta och ville bjuda honom på både festis och kaka, "vill du smaka Lukas?" frågade han fint och bjöd snällt från festisen, Lukas har dock inte klurat ut hur man suger i sugrör som tur är och vi får titt som tätt påminna Filip att Lukas inte kan äta samma som oss men han ser ju att vi ger Lukas lite då och då så klart han åxå vill vara snäll :)


  

Alltså är det inte gullig så säg... Filip satt fint och "spelade" när jag och Nisse  (barnens farbror som skruvade bil i vårat garage) drack kaffe på altanen.


  

Han börjar verkligen bli stor, vart tar tiden vägen?


  

Fast det är ju oandra sidan ingenting om man jämför med denna kille... Alltså typ ALLA säger ju "Njut av första barnet när nästa kommer finns inte tid", "vänta bara till andra barnet så ska ni se vad fort tiden går då" och jag kan ju inte annat än hålla med! Visst njuter vi nu åxå men tiden delas på två barn och dygnet har inte fått fler timmar... eller jo fler vakentimmar har dygnet fått ;) Sen är ju Lukas så stor, jätte skönt men jag blir ju så full i skratt för självklart så jämför jag ju typ allt...HÄR inviger Filip gangstar byxorna han var över året då... fina Molo bodyn är åxå efter Filip.


Dagens shopping, den får ni se imorgon, handla faktiskt bara några grejer var mest bara sugen på att driva omkring på Birsta City :)

Av Kisse - 7 maj 2010 22:07

Jag fattar inte hur långa dagarna kan vara ibland hinner vi lixom HUR mycket som helst. Var först lata hela förmiddagen eftersom jag inte kände mig riktigt kry, klockan var faktiskt lunch innan vi fick på oss kläder men sedan blev det fart. Kom en karl och hämtade upp vagnen jag sålt *snyfta* men skönt att numera BARA äga två (tre) vagnar, de har vi faktisk behov av åxå! Har kronan duovagnen kvar med liggdel och sittdel och två chassin där av igentligen två vagnar men blir lixom svårt att sälja någon varför sig därför tänker jag hädanefter inte räkna den som TVÅ vagnar utan endast EN. Sen har vi ju min älskling VIBE:N den tyckte svärmor jag ska sälja ;)


Jag förstår de som tycker vagnen är svårkörd pga den har tre hjul men den är så himla smidig och praktiskt och bara man är van så är den ju som en dröm att köra :) Jag har faktiskt inte ångrat mig en endaste gång att jag köpte den... lite ångest över HUR mycket det kostade men jag räknar med att i slutändan kommer det vara värt varenda krona!  


Iaf gick vi slutligen ut eller Filip gick ut och jag bara ut på altanen ;) Jag orkar inte med värmen idag kom jag på varför jag inte gillar sommaren vidare mycket även om jag längtar lite efter den nu men värmen, jag orkar inte med den. Min kropp gillar den inte, jag började samla vatten genast och fick knappt på mig ringarna... sen när jag suttit i kalla bilen en stund blev jag kissnödig... allt vatten som skulle ut eller för att jag blev kall spelar ingen roll jag tycker faktiskt inte om när det blir svettigt varmt.


På eftermiddagem tog vi nämligen bilen till Birsta, mötte upp A-K och Molly på Pirum parum innan vi drog vidare till birsta city en sväng. A-K och molly åkte hem lite tidigare och jag och små pojkarna gick till waynes köpte med en kaffe latte (inte birsta utan kaffelatte ;)), bytte lite blöjor och gick en snabbis på ikea, Filip fick en mjukglass under tiden jag ammade Lukas och sedan åkte vi hem. Gick upp på Filips rum och lekte lite innan vi gjorde gröt och barnen gick i säng.

Av Kisse - 7 maj 2010 09:09

Kanske skulle starta älgsafari... mer älgar på gården, tror mer och mer på min björnteori. Jag tror det var en ko med två kalvar och en efterhängsen fjolårsoxe som traskade ut på täkten ner på bäcken och vek sedan ner i skogen och passerade över våran lilla väg en så där 30 meter ifrån huset, jag och filip hade första parkettt då vi skyndade ut på altanen. Tredje gånger på bara några dagar som älgarna visat sig, och som ni vet gillar vi ju älg både i skogen och på matbordet ;)


Ändrade planer idag som stälelr till det lite för mig, hade planerat Birsta tripp med A-K men jag får det inte att gå ihop med barnvagnsförsäljningen :( Dessutom är min förkylning sämre idag  :( Vi får se om jag lyckas få ihop det praktiska och om jag har ork kvar på eftermiddagen annars blir vi helt enkelt bara hemma idag.

Av Kisse - 6 maj 2010 22:35

Jag gjorde som vanligt, flydde fältet, efter att jag hämtat Filip på fsk åkte vi vidare till mamma, båda barnen somnade i bilen och mamma bor på tredje våningen så vi tog en promenad så dom fick sova klart. Min moster Birgitta var på besök så det var ju roligt att tajma in det :)


Vi tittade in på Röda korset och mamma lyckades hitta ett par trekvarts jeans som passade mig perfekt för ynka 40:- Hittade ett par shorts till Filip och en väst han kan ha när han ska fiska eller jaga :) Lite slit och släng så där och billigt  på röda korset och har man tur kan man göra fina fynd. Jag har absolut inget emot begagnat varken till mig själv eller barnen!


Moster åkte hem och efter en stund kom Niklas och pappa för att äta middag dom åxå. 


Rymmer ju nästan alltid till mamma när Petter åker och jobbar, inte för att lata mig det får man inte göra hos mamma (inte så ofta iaf) ni ska inte tro att det är någon slags lathet eller bekvämlighet som drar mig dit... Hjälpa till med maten, duka bordet och diska efter är väll inte riktigt semester ;) Sen sköter jag faktiskt mina egna barn åxå, matar och byter blöjor m.m Självklart får man alltid lite hjälp men det är inget jag förväntar mig när jag åker dit jag åker dit för att jag klarar inte av att vara själv, tankar som maler och tårar som bränner bakom ögonen mår varken jag eller barnen bra av, vi behöver få glömma bort att pappa åkt för att jobba. Första dagen är alltid värst!!! Imorgon gör jag väll som vanligt, städar ut honom :)


Vi avslutade med lite lek i lekparken innan vi åkte hem och krattade lite på gården innan vi slutligen gick in och gjorde kväll!

Av Kisse - 6 maj 2010 11:44

Brorsan tog med deras stora trampbil hit igår, den ska bo här med oss och användas flitigt av en massa barn, det tackar vi för och lovar att den kommer få mycket skoj, trampbilen alltså ;)


  

Av Kisse - 6 maj 2010 09:43

Ja då var man gräsänka igen då, Petter har åkt till Norge för att jobba. Filip är på förskolan och Lukas ska snart sova middag. Själv har jag nog lite krattning på schemat idag, avskyr dagen då Petter åker, allt blir så himla tungt då.


Oftast flyr jag fältet men idag tänkte jag passa på att utnyttja tiden då Filip är på fsk. ringa lite samtal och fortsätta leta fram papper. Avskyr min oordning jag har på alla papper så nu ska jag ta tag i den IGEN för miljonte gången men det blir lixom aldrig klart.... alltid kommer det något roligare imellan...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards