Alla inlägg under juni 2010

Av Kisse - 14 juni 2010 22:13

Måndagen har snart passerat och jag är glad för att:

  • Vi (läs: Petter & co.) har börjat med veden och alla fingrar sitter kvar på händerna (platta men de sitter fast)
  • Vi har så otroligt snälla människor i vår närhet som hjälper oss då det behövs!
  • Vi har äntligen börjat enats om vad som ska göras på gården...
  • Semestern är planerad nu ska det bara ringa och bokas, längtar!!!
  • Vi fick lite längre semester tillsammans tack vare Petters olycka, inget ont som har något gott med sig!
  • Vi har träffat många nära och kära i och med Petters födelsedag förra veckan
  • Min KAMERA är lagad och det gick på GARANTIN :)

Jag har en fin man och två underbara ungar som jag älskar över allt annat på denna jord trots all förbannad motvind vi alltid tyckas ha... men det som inte dödar, härdar!!!


Av Kisse - 13 juni 2010 21:07

Vi har en vän som är trevlig och snäll som dessutom gillar barn men han har ett problem...   

det är så svårt att cykla själv...


Vill du komma och cykla med Stefan?  

Självklart lovar Stefan att kommer i tipp topp till kajen och inte i "gå till grannen på en snabb kopp kaffe och bli kidnappad till galtström"  kläder.

  

En lite mer presentabel bild på Stefan

Av Kisse - 13 juni 2010 20:36

Bestämde oss för en utflykt till favvo ställe nr 1, Galtström, idag och hade totalt glömt bort att det var Kustvägen dagar... vi gillar lixom att vara ensamma, folksamlingar är väll inte våran högsta önskan men när vi kom ner till vårat ställe var vi helt ensamma och det var perfekt när det började blåsa lite lätt åxå så myggen flög iväg.. tyvärr var det inga varma vindar som kom men ändå bättre än en massa mygg då jag glömt myggnätet till vagnen hemma och Lukas tog sig en tupplur. Stefan följde med han åxå, vi grillade korv och tog det lugnt, Filip poade på i sin värld och blötte så klart ner sig men tänkte ju att vi är så förutspående så jag sa åt Petter att ta med ombyten vilket han även gjorde men... *mega suck* Karln tar på barnet springskor och inte stövlarna som ligger i en kasse i bilen och ombytet saknade strumpor... smurtigt Petter... hatar att jag curlar min man så mycket att han inte ens lärt sig packa ner ombyte.... eller klä barnet "rätt"...

          

Strumporna hängdes på tork och luktar väll ungefär lika mycket rök som vi andra då vinden aldrig kunde bestämma sig åt vilket håll den skulle. Ångloket Loke var såklart i rullning idag och andra svängen den kom ner till oss så bestämde vi oss för att hoppa på och lifta upp men då ville inte Filip längre... mest besviken blev nog Stefan som inte ville åka själv ;)

  

Vi fick i alla fall ta en titt på Loket och lyssna på tutan :)

          

B warmer tröjan från Boob är super, jag älskar den! Har lyckas dra på mig ännu en till mjölkstockning denna gång i det andra bröstet... minsta lilla jag fuskar att klä mig så stockar det sig... (bortskämda bröst) så jag ångrar inte mitt dyra klädinköp och den används flitigt! Blåste som sagt riktigt kallt och huvan åkte på ;)

  

I Galtström finns det mycket att titta på och vårat tillhåll är ju nere i hamnen och där finns det åxå en hel del spänannde saker, Filip klättrar efter Stefan som redan försvunnit upp i maskinhuset på den gamla lyftkranen.  

Av Kisse - 13 juni 2010 20:02

Idag blev det fisk till middag som snälla svärmor och Ludde var hit till MIG med ;)     

Filip blev lika glad som mig, han gillar åxå fisk och hjälpte gärna till att göra den iordning!


Tack snälla den var jätte god! Tänk vilken tur vi har att andra med bättre fiskelycka än oss delar med sig till oss, mamma och pappa brukar ju sticka åt oss lite fisk ibland dom åxå :)

Av Kisse - 13 juni 2010 08:00

Lukas har lärt sig sätta sig upp själv

        

Sobea byxorna är verkligen kanon bra i detta läge, våra golv är hemskt hala och i vanliga byxor åker han omkring som en snorloska på golvet ;)


Gullungen började på torsdagskvällen med att sätta sig upp för att sedan lägga sig i krypställning och sedan sätta sig och så fortsatte han i oändlighet :)


Snart kryper han på riktigt det är verkligen fart på honom nu, ålar, hasar på rumpan, snurrar, han tar sig fort både frammåt och bakåt precis dit han vill!

Av Kisse - 12 juni 2010 23:15

Himlen öppnade sig på förmiddagen och regnet har vräkt ner HELA dagen, alltså visst har vi rätt ofta regn här i vårat avlånga land men hela dagen är det tamigröne sällan det regnar... Oss kvittar det väll igentligen, Filip ÄLSKAR ju vatten och när det regnar kommer det ju som bekant en massa vatten, det blir vattenpölar, det kommer vatten från stupröret, det droppar från altantaket, maskarna kryper upp ur jorden, man kan göra gegga... barn har lika om inte ännu roligare ute i regnet ;)   

Filip lyckades blöta ner sig så pass att vi fick gå in och byta om en sväng åxå för att gå ut en sväng till lagomt till Lukas vaknade från sin tupplur, klart han åxå vilel leka lite ute i regnet. Filips gamla regnkläder (lindex) passade perfekt och Filip var gullig och lät han låna sydvästen och själv tog han på sig huvan.

  

Verkar som vi fått en till uteunge, Lukas tycker det är så roligt, nappen har han i munnen av bekvämlighet, Lukas är nämligen en riktig nappunge som tuttar på den tills vi tar av honom den (typ) och ute vet man ju att ha inte stoppat någon sten i munnen så länge nappen är där ;)

  

Finns stövlar i Lukas storlek efter Filip åxå men Lukas har för tjocka vrister så de går inte på ;) Tjocksocka och plastpåsar funkar lika bra så länge de inte går!

  

Sydvästen kommer från Goboken den har pojkarna ärvt efter Gustav och Axel med tillhörande böcker om Regn och Sol, de är verkligen favorit böcker för Filip, han sitter ofta och läser dom själva och talar om vad det är på bilderna däremot är han inte så intresserad när jag försöker läsa kanske för att de är skrivna på vers och det är något jag har svårt för att läsa! 

Av Kisse - 12 juni 2010 14:36

Jag vet inte om min man är extra olycksdrabbad eller bara klantig...


Karln har lyckas krossa en fingertopp och klämt ett till finger rätt rejält. Han har varit in på akuten och fått höra att man gör inget åt klämskador (när det är på fingertoppen)nu är det bara vänta och se hur det läker ihop.


Petter har ju redan ett amputerat finger sedan tidigare så vore ju bra om han kunde vara lite rädd om de han har kvar. Tack och lov sitter ju fingrarna kvar och han hade nog tur i oturen!

Av Kisse - 11 juni 2010 23:10

           

Jag, Petter och barnen mötte upp mamma och pappa för att titta på Niklas student.


Jag är en mycket stolt stora syster, inte nog med att jag har en väldigt lång lillebror så är det en väldigt stilig sådan åxå :)

  


          


   

En obligatorisk stå och skrika på ett lastbilsflak bild ;)


Stort GRATTIS till dig Niklas på studenten och till den fina utmärkelsen som "Bästa elev lastbilsmekaniker" för det fick han inte bara ett diplom utan även en tok snygg DIESEL klocka.

  

Tyvärr kom vi inte fram så långt så vi kunde se honom gå ut på trappan, hade ju dessutom barnen med i vagnen så vi fick nöja oss med att leta reda på honom senare och sedan åka hem till mamma och pappa på middag och tårta. Mamma hade gjort en super god skaldjurspaj och en tacopaj så vi åt så vi nästan storknade och sedan tårta på det :)


      

Niklas & Cissi

  

En pussbild of course



Tänka sig, lastbilsmekaniker... jag tror Niklas skulle passa utmärkt med att jobba i uniform... men det är lastbilar han vill hålla på att skruva sig skitig med så lycka till på jobbet och passa på att njuta av de två sista veckorna i frihet ;)  

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards