Alla inlägg under juni 2010

Av Kisse - 11 juni 2010 16:15

Så här såg björnspåren ut efter björnen vi hade här på besök, bilnyckeln är ungefär 7 cm så spåret mäter 22 cm.   

Av Kisse - 11 juni 2010 13:00


Jag kommer inte ihåg om jag visat er hur Filip bygger om bobbisen till en husvagn. Under lådan är det fullproppat med grejer som tydligen ska vara i en husvagn ;)


Jag hoppas vi hinenr iväg en sväng med husvagnen på lite semester iår men vi får se hur det blir med den saken, annars sticker vi nog iväg en sväng till hösten iaf :)

Av Kisse - 11 juni 2010 09:49

Idag tar lillebror studenten så snart dags att göra sig klar för ännu ett stads besök denna vecka :) Sedan blir det mat hemma hos mamma och pappa, vädret är just nu strålande så jag hoppas det håller i sig!


Lägger in en bild på bästaste vännen och goaste gudsonen som var på pusshumör :)

   

Av Kisse - 10 juni 2010 21:46

Idag har det verkligen varit fint väder men ändå behaglig temperatur och jag har passat på att göra massor, byggde ihop nya eldstaden/grillen, börjat betsa utemöblerna, klippt klart gräsmattorna och rensat rabatter m.m

  


Känns så himla skönt att jag äntligen har massor av energi till att ta tag i en massa, har en massa målning (och ett bord som ska göras iordning) framför mig men tiden har en förmåga att inte riktigt räcka till... mat ska lagas, tvätten och städnigen blir ju inte mindre för att man är ute mer... Petter jobbar på med veden och jag sköter markservice och barnen.


Att vi är ute större delen av den vakna tiden syns på barnen och så gott som varje kväll avslutas med ett bad och dom älskar verkligen att bada :)


           


  

Av Kisse - 10 juni 2010 08:59

   Filips fantasi är verkligen livlig nu på både gott och ont härom kvällen ville han inte somna i sitt rum för att det var en drake där inne, förklarade för honom att enda draken som var där inne var ju han (hade sin drakpyjamas på sig) men då visade han mig att förvaringen han har på väggen i sitt rum minsann är en drake... imorse kom han in springade in i vårat sovrum då hade han drömt marddrömmar om DRAKAR. Det är inte lätt att bli stor men det är rätt skönt att han nu kan berätta vad han drömt!


Kors i taket är han nu på förskolan så jag ska klippa klart gräsmattorna och greja undan sånna där tråksaker som att tvätta sen när Lukas ska sova, Petter lära väll fortsätta med veden, målet är att den ska vara klar innan midsommar men det vette tusan om vi hinner...

Av Kisse - 9 juni 2010 23:38

"Lämna tillbaka den där flugmattan" var vad Filip sa idag när han öppnade pirum parum påsen... "jaha svarade jag helt stuss då lämnar jag väll tillbaka byxorna jag köpt till dig då..." "Nä" svarade Filip och tittade på dom igen... och bestämde sig för att dom var fina... med blommor och fjärilar på.

Nadine Butterflies


Jag och min man hade disskussion häromdagen om att han tyckte de var lite väl flickiga men jag vägrar... varför ska färger och mönster avgöra vad som är flickigt/pojkigt, varför ska inte mina pojkar få ha kläder med fjärilar och blommor... Filip tycker om blommor och han tycker åxå om fjärilar precis lika mycket som flickor gör... som om flickor har ensam rätt på blommor och fjärilar...Nä jag hade bestämt mig och min man fick ge vika eftersom det ändå är jag som sköter barnens klädinköp och bytte därmed de svart villervalla tajtsen som var för breda i linningen till ett par Molo leggings som har smalare passform och passar våran smala kille bättre, Det är ju en av anledningarna till att jag fastnade för Molo, de är nog de enda kläder som som sitter/suttit riktigt snyggt och skönt på Filips smala kropp. 


Filip reaktion på leggingsarna var helt oväntat... för det första brukar han alltid bli glad för nya kläder (även om de är beg. med nya menar jag nya för honom) och för det andra vaddå FLUGMATTA... vad är en flugmatta.... trodde han att leggingsarna var en matta med flugor på?


Men sedan åkte de på med en hiskelig fart och han invigde dem genom att gå ut och vattna blommorna, jag är helt säker på att de kommer bli en sommarfavorit för Filip, Molo är ju bäst :)

           


Ni hittar dom i pirum parums webbbutik i Fyndhörnan, passa på att fynda ni åxå! Filip har stl 104 på sina och de är bara lite långa i benen men inget som stör (har i vanliga fall 92/98).



Av Kisse - 9 juni 2010 22:27

Dagens utflykt blev super mysig, glada mammor och spralliga barn ;)

          

  

Ossian var som tokig i jordgubbar, sicken tur att gudmor hade med sig just det :)

  

Filip gillade munkarna bättre ;)

      

Bra initiativ Jossan

       

Trevliga & glada tjejer, jag skäms jag men jag kommer inte ihåg vad ni heter, skyller allt på amningsdemens... mitt minne är verkligen uselt så ta inte illa upp.

     

Filip lekte jätte mycket med en äldre flicka i lekparken, hon tog verkligen hand om Filip och hade nog minst lika roligt som han hade :)

       

Äntligen fick jag hålla min lilla brorsson Wilhelm i famnen de tidigare gånger vi träffats har jag varit på tok för förkyld förutom fisarna doftade han underbart ;)

  


 

Ankis och Ossian åkte långväga för denna lekträff men så lekte och surrades det ju så mycket att det verkligen måste vart resan värt ;)

    

En kom ihåg till nästa gång, ombyte och extra skor till Filip... ombyte hade jag med denna gång åxå men inga extra skor och det var nog rena rama turen att han inte ramlade i vattnet, fanns nämligen en liten damm precis intill lekplatsen och eftersom Filip som han själv säger "Filip ÄLSKAR vatten" så var det ju där han spenderade allra mest tid!


Lukas var med han åxå men kom inte med på bild mer än att man ser att han sover i vagnen i bakgrunden ;)


Tack för idag, tjejer och små killar!

Av Kisse - 9 juni 2010 14:45

Så himla roligt att vi äntligen har en gungställning som jag tjatat på min man sedan vi flyttade hit om en simpel gungställning men nej en i trä skulle han själv bygga men iår fick jag nog det blir ju aldrig nån gungställning i hans fart, barnen hinner växa upp och bli stora...

 

Filip taights från villervalla, tröja me& I  

Luks i body från Molo, gangstar byxor, tofflorna är tinyzone.


Nu njuter barnen (och jag) i fulla drag av att vi äntligen har en gungställning :) Nu återstår bara att vi ska få den till sin rätta plats, i nuläget flyttas den runt på gården för att inte göra (ännu mer) fula märken på gräsmattan som redan är så trasig och ful..



   


Men det är underbart att vi har en egen trädgård att leka i och utforska!  

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards