Alla inlägg under juni 2010

Av Kisse - 5 juni 2010 21:47

Lukas öva sig på att krypa och tar sig nu upp i krypställning

 Annars hasar han sig mest fram på rumpan eller drar sig fram med armarna så stilla är han aldrig nu för tiden! Lyckades vinna en auktion på tradera, en kortärmad molo body med raggarbilstrycket som var det första Molo plagget jag köpte till Filip och sedan var jag ju såld ;) Blir därmed tredje plagget med samma motiv jag nu köpte men olika storlekar och olika utföranden ;)

Av Kisse - 5 juni 2010 21:04

Efter cirkusen åkte vi till svärmor och Ludde eftersom Lukas spederat några timmar tillsammans med dom. Vi bestämde att Lukas var för liten för cirkus, han får inte ut något av det och vi kunde istället ängna lite egen tid tillsammans med Filip. Hos svärmor fick vi sedan grillat till middag *tack och bock* och sedan bestämde vi oss för att åka hem men Filip fick stanna kvar om han ville och det ville han så klart :)


Tänk vilken tur mina pojkar har som har så många runt omkring sig, som bryr sig, älskar dom och vill låna dom. Skönt för oss att få vila lite, Petter har redan gått i säng och jag ska strax följa efter färhoppningsvis är Lukas trött efter att ha varit med farmor nästan hela dagen så han åxå vill sova massor, han somnade redan på vägen hem och sover redan tung nattsömn ;)


Provade villervalla taightsen idag och konstaterade och Filip är smal som en tändsticka då byxorna åkte av honom :( Så vi måste ta och besöka pirum parum till veckan igen och byta det ena paret (de svarta), de randiga satt lite bättre och får stanna kvar så de invigde han idag.

  

Me&I tröjan passade super bra till de fina färgglada villervalla taightsen.

Av Kisse - 5 juni 2010 17:51

Vi har varit på cirkus, jätte spännande och roligt var det!


Mer om det och bilder därifrån kommer senare då jag fått lite bilder från Ainas kamera som jag haft lyxen att låna ett par dagar, jätte snällt, tack så mycket Aina du vet att det betyder mycket för mig! Och tack Leif och Aina för att ni fixade biljetter åt oss så vi kunde följa med :)

Av Kisse - 5 juni 2010 13:23

  

Filips tröja är en liten ledtråd vad vi ska göra.

Av Kisse - 5 juni 2010 10:46

Idag ska vi göra något riktigt roligt och spännande som vi verkligen ser fram emot!!!


Någon som törs gissa vad vi ska göra?

Av Kisse - 5 juni 2010 09:43

Linn är så himla rolig... för ett par år sedan satt hon i vårat kök och sniffade på vårat hushållspapper och till slut var jag tvungen att fråga om det var något fel, varför hon gjorde så och jag fick till svar: "Erat papper luktar så himla gott..." Jag fattade ingenting vadå lukta gott vanligt hushållspapper på rulle luktar väll inget men så luktade jag åxå på vårat papper och inser att pappret tagit doft av sånna här


Vad jag skrattade eftersom hon inte längre tyckte de luktade lika gott längre...


Igår på ica maxi stod det en tjej och delade ut smakprov på både hund och kattmat och jag passade på att få med mig en påse av varje så både Macken och Sylvester blev glada igår. I påsen fanns det sånna där dentastix och självklart kom jag att tänka på Linn och hushållspappret ;)  


  

   Sylvester fick några godisar för munhälsa han åxå så nu har djuren fräsch andedräkt igen ;)

Av Kisse - 5 juni 2010 08:45

Vi har ju en ergo sele som vi använt massor till Filip och använder titt som tätt till Lukas nu åxå. Eftersom Lukas är så himla tung så känner jag av axlar och rygg om jag bär honom för mycket samtidigt är det ibland både mysigt och behändigt att bära honom istället för att ta vagnen och då passar ergon super eftersom man kan välja hur jag vill bära barnet på magen, sidan (höften) eller ryggen och den är ergonomiskt utformad så man får tyngden på höfterna istället för axlarna och ryggen.


Men som med allt annat är det lite invänjning både för barn och vuxen, jag har hunnit glömma bort hur man knäpper selen på de olika sätten oh Lukas är ännu inte helt hundra med på att sitta fast tätt emot mammas kropp eftersom han är lite av ett vagnsbarn han åxå MEN övning ger färdighet och snart slänger jag på mig selen, upp med barnet och barnet somnar... eller nått sånt men faktum är att Filip nästan alltid somnade när vi bar honom i selen, vaggades till sömns tätt tätt intill mamma eller pappa.


Igår passade jag på att öva lite knäppning med hjälp av svärmor och Petter och sedan fick Petter fota lite så jag själv får se hur den ser ut på mig... konstaterade att den inte är vidare smickrande för figuren... men det bjuder jag på :)

  

Lukas på min rygg, det absolut skönaste sättet att bära på.

        

På sidan, ger bra rörelsefrihet både för stor och liten dock det mest tröttsammaste sättet och det sliter på en axel i taget och på den andra sidan klarar jag nog inte av att bära höger hänt som jag är vill jag bära på vänster sida.

  


Lite gamla bilder på när jag bär honom fram på magen, lättast ta att på den på magen själv så oftast blir det ju så här. Jag tycker det är svårt att få upp små barn på ryggen själv men det går lättare ju större de blir.

        


Sen har vi en ringsjal som jag använder rätt ofta åxå, när Filip ska hämtas på fsk, in på affären, upp för trapporna till mammas (fd) lägenhet m.m Perfekt att få händerna över till all packning, matkassar och Filips hand istället för att slita ut rygg och höfter på att bära barnet fel. Men samma där som att bära på sidan i ergon, tyngden hamnar på en axel men sjalen är skonsammare än ergon då den ändå sprider tyngden över ett större område fast då känns det å andra sidan inte som barnet sitter lika tryggt fastspänt. Men snabba svängar är sjalen kanon!

Av Kisse - 5 juni 2010 00:09

Började med en lugn hemma dag, rastlös som jag är började en lätt panik känsla att bara vara hemma sprida sig och jag bestämde mig för att lämna hemmet själv utan barn! Åkte till Sundsvall och mitt favvo tillhåll pirum parum ;) Titta och pilla, drömma och slutligen bestämde jag mig för två par leggings till Filip, perfekt på sommaren då det är för kallt för shorts men för varmt för byxor. Tunna mjuka villervalla leggings blev det i härliga färger, ett par randiga och ett par enfärgade svarta bas för att matcha till allt!


Vidare mot Birsta för att kolla in utbudet av badpooler modell lite mindre men större än pyttepölen Filip haft de tidigare somrarna ;) Kunde inte bestämma mig så blev inget köp idag, blev ingen vidare shopping alls idag men det var skönt att bara vara jag för en stund, ingen man och inga barn, kolla runt lite... köpte present til Linn så fint att jag vill ha den själv så tyvärr Linn jag behöll den själv... nä då men vi kommer på söndag!


På vägen hem gjorde jag en liten avstickare och sprang in på Toddler som den inte längre heter... men jag kommer inte ihåg vad den heter... där på hörnet iaf.. tjejen där är ju super trevlig och vi surrade phil & ted och hon kom med lösningen på mitt bakstycke problem *jippi* Beställt och inväntar nu snällt att hon ringer när den kommit (ni får höra mer om det när det kommit).

  

Kom hem och bestämde oss för att åka till svärmors stuga, sagt och gjort packade picknick korgen med diverse och drog iväg, blåste kallt så vi blev mest inne i stugan (klenisar ;)) svärmor och Ludde var ju där. Våra barn är ju van att vara med på det mesta och man ska inte göra livet så förbaskat krångligt med lite varmt vatten i en termos fixade jag Lukas gröt i en plastkopp (han vägrar ju somna utan sin gröt), Filip fick en yoghurt bägare och så stoppade vi ner några grillspett som vi (läs: Petter) grillade och som sedan vi (läs: jag) åt upp ;) Lite kaffe, lite godis och några cider too me, 2,25 % och jag kände av de två små burkarna på 33 cl, är man lättpåverkad då eller, och kvällen blev mysig. Lukas somnade redan i stugan men Filip somnade när vi kom hem eftersom han sovit middag idag så orkade han vara uppe lite längre.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards