Alla inlägg under juli 2010

Av Kisse - 29 juli 2010 08:00

    

Han är ju så himla go och snäll våran Macken, Lukas sliter och drar i honom, tar tag i pälsen och ställer sig upp och Macken står snällt kvar, livrädd att han ska ramla skulle jag tro. När Lukas sätter sig ner igen skyndar sig Macken att ge honom en blöt puss och smiter sedan undan den hårdhänta behandligen. 

Av Kisse - 28 juli 2010 21:59

 


 

Av Kisse - 28 juli 2010 21:18

Idag har jag varit TOK effektiv :) Jag blir alltid mycket mer effektiv när Petter är borta, finns väll inte så mycket annat att göra då ;) Började med att städa övervåningen innan vi gick ner imorse, Filip lyckade nämligen kracha en av sina porslinskålar så var lika bra att ta resten när ändå snabeldraken var igång.


Efter frukost ville Filip klippa vilket resulterade i dammsugning nere åxå, Filip får dammsuga upp alla små papperbitar som han klippt och sedan fortsatte han med halva nedervåningen, båda mina ungar är tokiga i dammsugaren :)


När Lukas tog sin tupplur gick jag och Filip ut, jag städade undan på gården från staketbygget och klippte sedan gräsmattorna, Filip roade sig med att vattna blommor och gräva i sandlådan under tiden.

  

Han har sina ideer nu ;)


Efter lite mellis tog vi vagnen på en rask promenad hela vägen bort till brevlådan och postade några vykort med sommarhälsningar :) Svetten sprutade om mig eftersom det faktiskt var varmt ute idag trots det gråmulna vädret men solen har lyckats tränga sig igenom och faktiskt gett oss lite sol åxå. Stannade hos Patrik och Annelie på kaffe och Filip roade sig med att ha dragkamp med Bamse, deras hund, en BIG sådan åxå :) Filip skrattade så han

kiknade men hunden hade säkert roligast ;)


Hem och gjorde middag och sedan gick vi ut igen.

  

Äntligen staket, tyvärr räckte det inte till hela gården utan vi fick skarva lite med en annan sort men det bryr jag mig faktiskt inte om, bara båda blivit målade i samma färg så tror jag ingen tänker på det. Jag var ju faktiskt ute efter funktionen och bryr mig inte så mycket HUR det ser ut.

        


UNDERBART med staket i alla fall!

Nu kan jag låta barnen leka lite friare, hönsmamma som jag är kan jag slappna av lite mer och dessutom vet jag att många av våra släktingar drar en lättnads suck. Grädden på moset är att all trafik från gårdsplanen dessutom försvann, vi får bära matkassar, packning och barn en bit extra men det är det värt för att slippa trafik utanför ytterdörren!


Familjebad och kvällsfika och sedan somnade barnen fort och lätt i sina sängar i precis perfekt tid och jag då...


Jag är HELT SLUT nu!!!

Av Kisse - 28 juli 2010 17:06

Tog en rask promenad på byn, plockade smultron när vi kom hem. Gott!

Av Kisse - 28 juli 2010 09:45

Blogglusten har försvunnit mycket pga att Petter åkt och jobbat (staketet blev klart med lite provisoriska lösningar) och jag har varken haft ork, tid eller lust. På dagarna har vi rymt fältet så otroligt jobbigt första dagen då Petter åker, det kryper i kroppen min så i måndags åkte vi till mormor och morfar ja min mamma och pappa alltså. Hem för att sova och sedan åkte vi tillbaka på tisdagen till mormor och tog med henne till Birsta. Återigen har pappa fått limma ihop min mobil men den ville ändå inte riktigt funka denna gång så nu blev det en ny mobil helt enkelt!


   

Nokia 6700

Kompakt slidemobil i blå design, med 5 megapixelkamera och Carl Zeiss-optik.

5 megapixelkamera med Carl Zeiss-optik - Ta bilder med hög upplösning och var alltid redo att fånga de speciella ögonblicken.
2,2" skärm - Se dina bilder på den ljusstarka skärmen, redigera dem direkt i mobilen och dela med dig på sidor som Flickr eller Picasa.
Startsida - Se dina favoritkontakter med bilder på startsidan. Klicka för att ringa eller se historik på meddelanden eller samtal.
Sociala medier - Smidig tillgång till nätverk som Facebook, Twitter och YouTube.
Musik - Lyssna på FM-radio eller din egen musiksamling med den inbyggda mediaspelaren.
 
Elgiganten för 1690:-
 
Åt middag hos mamma och pappa och tvättade bilen innan vi åkte hem och stoppade Lukas i säng, Filip som sovit toksen middagslur såg en film med mig innan han somnade. Idag blir vi nog bara hemma grått och mulet men jag har ingen ork att hitta på något och Filip vill nog vara hemma, två dagars rännande får helt enkelt räcka. Blev faktiskt lite mer shopping på Birsta än telefonen, reklamerade nämligen Lukas jeansshorts från polarn som knapparna släppt på och rea fyndade istället en regnhatt och en badtröja till Lukas så nu blir det ingen mer sol och bad denna sommar bara därför... fick tillbaka 28:- så det kändes som en bra shopping dock ett par shorts fattigare då men som sagt sommaren är väll över nu...
  
Nä nu ska jag ta och vara lite mer positiv klart sommaren kommer tillbaka, det blir fler sånna där varma dagar jag bara avskyr och kommer stånka och stöna och släpa barnen till badstranden *hoppas kan man iaf *
Av Kisse - 25 juli 2010 09:23

Igår eftermiddag tog vi oss en familjeutflykt (inte ens Stefan var med ;)) till Klampenborgs naturreservat. Vi grillade och åt gott, njöt av lugnet som naturen ger oss!

     



        

Lite trött i benen var Filip när vi kom fram men sen satte båda barnen igång med att undersöka stenar :)

     

En segelbåt kom riktigt nära och Filip vinkade så glatt :)

  

Lite mat i magen, Petter stod för grillkonsten och det var super gott som mat alltid är utomhus.

  

Njutning av olika slag

        

  

En underbar liten fossing och hand a la Lukas


     

Bus med pappa

     

Filip roade sig med att kasta stenar i vattnet, utforska miljön innan han slutligen hittade en pinne och började plocka stenar som han spelade lite på kastade iväg och sa "nej det var fel"  till slut valde han ut en sten som han gick och spelade på. Barn behöver faktiskt inte leksaker jämt!!!


  

Av Kisse - 23 juli 2010 21:25

  

Härligt att det blev lite bär iår, våra jätte smultron är jätte goda :)



Lukas han kämpar med att upptäcka världen bit för bit, sten för sten, pinne för pinne ;)

  

Han verkligen ÄLSKAR att vara ute!


Staketbygget fortsätter, f*n för stor och stenig tomt säger jag bara men det blir ju kanon när de är klart. Imorgon har vi bestämt oss för att rymma och bara njuta av sista riktiga kvällen tillsammans innan Petter åker och jobbar.

Av Kisse - 22 juli 2010 22:34

Brorsans cykel ser ju så spännande ut. Nu gäller det bara att klura ut hur man startar den ;)  

Crazy Filip

  

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards