Alla inlägg under augusti 2010

Av Kisse - 25 augusti 2010 17:00

Varit väldigt lugnt på Molo fronten just nu... inte för att jag inte drömmer mig in i Molo land längre utan för det gör jag men mest på tradera, säsongens print tilltalar mig inte så mycket...


Älgmotiv och gamla bilar är ju printen som tilltalar mig allra mest men djuprinten överlag brukar ju vara super söta. Gillar iaf  en del i denna kollektion dessa print är fina och färgglada men priset gör att jag väntar nog in lite rea ;)

      

www.babyshop.se

    

www.pirumparum.nu

 På Pirum parum har jag hittat vad som troligen kommer inhandlas ur denna kollektion nämligen en ny väpnarluva till Filip att ha under hjälmen i vinter, han ska själv få välja print då jag vet att han skulle gilla båda så får han nog välja själv...

    

Molo Väpnarluva 199:-, pirumparum



Har faktiskt traderat hem en ny body till Lukas med ett print jag inte gillade från början men som jag smält pga att färgerna är fina och detaljerna är speciella på den. Reflekterade lite över att säljaren bodde i Sundsvall och inget mer med det förrän jag fick vinnarmailet.  Då var det en mamma från babyyogan som sålde den ;) Bodyn var helt ny och jag blev glatt överaskad när den kom, den är ju verkligen super fin!!!

  

Titta så fina knapparna är

  

Av Kisse - 25 augusti 2010 09:00

Idag blir Lukas 11 månader, galet vad fort det går om exakt en månad blir det kalas för båda pojkarna. Lukas blir 1 år och Filip blir 3 år!!!


Tänker vara fräck och önska saker till pojkarna, de har leksaker i massor och de behöver mest kompleteras...


Ikeas Duktig serie innehåller många godinar som denna docksäng med madrass, täcke och kudde för endast 149:-

    

MULA Kulbana  Längd: 31 cm Bredd: 25 cm Höjd: 28 cm

Kulramen är ett otroligt bra redskap för barn att träna finmotoriken och logiskt tänkande 99:- på ikea



  

Lukas vill ha Traktorbestick de ROSA eftersom Filip har de gula.

Presentkort är ack så tråkigt att ge bort men desto roligare att få ;) 

  • Polarn o pyret uppskattas då vi köper mycket kläder där bland annat ytterkläder.
  • Ikea - barnrummet behöver förnyas med lite lampor, förvaring och Filip behöver en större säng

HEMNES Sängstomme vit Längd: 207 cm Bredd: 100 cm Höjd fotgavel: 69 cm Höjd huvudgavel: 121 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 90 cm  SNÖIG Vägglampa ljusrosa  KRYP Takspot med 3 spots flerfärgad Längd: 71 cm   TROFAST Förvaringskombination rosa, vit Bredd: 100 cm Djup: 44 cm Höjd: 94 cm

  • Pirum parum så mamman kan shoppa Molo kläder till barnen ;) Skämt å sido nä men Lukas behöver ett par tofflor och jag är lite inne på att köpa ett par Bellio tofflor åt honom.

Bellio Stjärna eko tofflor (turkos) Bellio Groda ekotofflor


Pengabidrag går bra det åxå bland annat lekstugan behöver en uppfrächning. Alternativ sätta in pengar på deras sparkonton (givaren bestämmer givetvis)


Något BÅDA barnen blir glada av är delar till Tågbanan, rakor, krokar, broar, tunnlar m.m Vi har en BRIO tågbana och till den passar BILTEMAs tågbana som har väldigt bra pris!

 450507 Räls, långa. 4 st.450508 Kurvräls, korta. 4 st.


Tågdelar kan dom bara inte få för mycket av desto mer desto roligare!

 

Andra småleksaker som uppskattas är småbilar till sandlådan typ av denna modell,obs. små inte stora, stora har dom många men mindre bilar som ändå rejäla så de håller. 

Plasto, minidumper, blå

Bild lånad från lekmer.se


Filip önskar sig även en kaffebryggare till sitt kök och IKEAS tyg mat 79:-/set.

DUKTIG Fruktkorg, 9 delar  DUKTIG Grönsaker, 14 delar  DUKTIG Dessertset, 18 delar

Obs. frukostsetet har han redan!


Jag uppmanar släkt och vänner att gå ihop och köpa presenter, presenter ska inte vara dyra (anser jag) och då blir det lätt att de får många paket med leksaker som är av sämre kvalite och som våra barn inte har behov av eller önskemål om därför knåpar jag ihop denna önskelista för att underlätta för oss alla :)


Om man är rädd att ge samma lika, spara kvittot så fixar vi det senare. Barnen är små och bryr sig inte märkvärt vad dom får (blir ju lixom glad över att få slita upp paketet) men som föräldrer blir man ju smått tokig på alla saker som ligger överallt och barnen inte leker med, så vill jag faktiskt inte ha det. Det jag vill att barnens leksaker ska uppfylla en funktion -


Att dom ska utvecklas genom leken! Bra leksaker lär barnen kreativitet såsom tågbanan, logiskt tänkande och finmotoriken tränas otroligt mycket. Att leka med djur tränas rollekar, empatin och förståelsen för djurvärden (för den pedagogiska mamman visar ju hur saker och ting går till ;)) All låtsaslek är otroligt viktig, barn bearbetar verkligenheten genom leken, dom tränar på sociala färdigheter härmar vuxna att laga mat, duka bordet, låtsas äta m.m dom antar olika roller, sätter sig in och fantiserar ihop händelser.


När Filip lagar mat och dukar på övervåningen tränar han även på färger (ikeas servis är ju underbar på det sättet med sin fina olika pastellfärgade koppar m.m) han räknar han gör så myckt mer än bara leker som vissa tror... barn lär sig av att leka!

Av Kisse - 24 augusti 2010 23:13

Trött


Plockat bär idag igen, kokat saft, målat och är nu helt fucking slut!


Uppdatering får ske imorgon!

Av Kisse - 23 augusti 2010 22:41

Jag skrev ju för ett tag sedan att vardagen startar NU, Filip började fsk idag igen, vilket gick galant, lite tårar på parkeringen men väl inne lekte han och var sitt rätta jag MEN det är inte bara för Filip vardagen börjar 1 September börjar även vardagen för MIG. Jag ska hoppa in och jobba, en hel del, har redan 26 dagar inbokade med jobb på drygt 2 månader men sedan blir det säkert mer, personal som blir sjuk, lediga etc.


Känns BRA, lite ångest får jag när jag tänker att jag troligen inte kommer vara hemma igen på låång tid med barnen på detta sätt men jag hoppas att det på sikt ändå ska löna sig. Om jag sparar på dagar kan jag vara hemma på lov och/eller gå ner i arbetstid och på längre sikt få mer tid tillsammans med barnen. Sen får ju Petter chansen att vara själv med barnen åxå vilket jag verkligen vill. Jag vill att vi ska dela så mycket det går på dagarna men det blir nog en hel del pyssel att få allt att gå ihop åxå eftersom vi bara har en bil och Petter ska ju iväg och jaga åxå men jag förlitar mig på att det går att lösa på något sätt, bästaste mormor ställer ju upp så mycket hon kan så det ska nog inte bli några problem.


*Gaah *pirrigt... undrar vad jag ska ha på mig... jag har inga vardagskläder längre... amningströjor och hemmamys... kanske måste det bli lite shopping :)


Jag ser i all fall fram emot det, jätte mycket, att jobba alltså (kanske shoppingen åxå)!

Av Kisse - 23 augusti 2010 20:03

Hösten är helt klart bästa årstiden. Hunnit med både bärplockning och svampplockning idag.

Av Kisse - 22 augusti 2010 22:30

Får lite ryck imellanåt målar som en tok och busar med ungarna där mellan eller är det tvärtom kanske så fort barnen sover passar jag på att göra massor, jag och Filip bakade igår när Lukas sov middag och sedan gick vi ut och var ute hela eftermiddagen då riktig sommarvärme slog till jag passade på att hänga ut en massa tvätt som inte torkar inne eftersom vi fortfarande inte slagit på någon värme men ute torkade de fort.

  

Barnen fick ha på sig soltröjorna eftersom de inte var smörjda och syskonmatchade med geggamoja shorten :)

  

Dom är ju för gulliga våra barn, tänk att de alltid sitter så här i våran stora sandlåda, tätt tätt intill varandra och oftast med ryggarna mot varandra och leker och leker och leker.

  

Filip övade balans och Lukas fick ta ut gåvagnen och han gick och gick och gick

            

Riktigt fort gick det :)

  

men efter en stunds lekande kom han på att han inte hade nappen, nappungen som ALLTID har nappen i munnen

Vi försöker verkligen träna honom nu att man har nappen när man är ledsen eller ska sova men det går tungt, han har lixom humör åxå ;)

   

med nappen i munnen är han ju super nöjd ;)  


När barnen somnat för natten bytte jag om till målar kläder och fortsatte mitt projekt måla vitt :)

Av Kisse - 21 augusti 2010 23:15

Imorse kom vi upp i rätt hyffsad tid fick i oss frukost och gick ut, konstaterade att NU ÄR DET HÖST, rejäl kyla i luften som krävde höstkläder :)

  

Filip invigde nya softshelljackan från ica maxi, älskar färgen!

  

Lukas endast arvekläder efter storebror idaT jacka med matchande mössa (dock använd sååå mycket mer än jackan) regnbyxa från Lindex och skinntossor fick agera skor.

Vi plockade av de sista smultronen och tog bort nätet för nu blir det nog inte fler däremot finns det ju fortfarande svartvinbär att mumsa på. Filip bjuder lillebror åxå :)  


Gick in till lunch och stoppade sedan Lukas i vagnen för sovning och satte igång med ett nytt bakstycket till P&T vagnen

Det gamla bakstycket i plast fick så klart agera mall och jag använde alla knappar och detaljer från den

           

sprätta, klippa, nåla

        

Nåla ännu mer, tråckla fast knappar och sedan sy

  

Voilà!

            

  

Får duga för att vara första försöket. Nu har jag iaf ett hel täckande bakstycke. När höstkylan kommer vill jag inte att vinden ska dra rakt igenom vagnen som det gör med insekt/uvnätet. Fin klatschig färg som bryter av det svart lite tråkiga ;) Tyget är lite vattenavisande då det är lätt vaxat tror jag...


Filip var med han åxå, så klart :)

    

Han klippte och nålade massor ;) Han kanske har lite drag från farbror Patrik som faktiskt varit med och sytt både barnens dopklänning och min bröllopsklänning ;)


Sen kom Petter hem och vi drog iväg till Selångers marknad för sedvanlig marknadsshopping älgkorv, renkorv, hjortkorv och vitlökskorv 4 för 120:-

  

Strumpförrådet fylldes på med 14 par för 100:- Sjukt billigt ju ;)

  

Filip som inte fick/ville åka någon karusell fick istället välja en t-shirt och valde denna med en röd traktor, var slut i hans stl så blev lite stor men då kan han ju ha den ännu längre ;)

     

90:- faktiskt riktigt bra pris för en tröja med bra kvalite vi har en vi fått ärva efter Tim och den är jätte fin ännu och då är den inne på andra barnet.

 

Ballonger till barnen, Lukas blev så otroligt glad när han fick en egen. Han såg ut som en ledsen hundvalp i vagnen när Filip fick sin och sken som en sol sedan när han åxå fick en. Otroligt vad härligt att han kan visa vad han vill fast han är så liten, på vägen hem ville han inte somna han tittade på ballongen slumrade in och vaknade tvärt för att försökra sig om att ballongen var kvar innan han slumrade in och sov en stund ;)

  

  

Av Kisse - 21 augusti 2010 17:17

Vi har varit på selångers marknad och Lukas är överlycklig över sin ballong!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards