Direktlänk till inlägg 25 september 2010

Barnlitteratur

Av Kisse - 25 september 2010 23:47

Filip fick en bok av oss imorse, nämligen "När prinsessor fyller år", en bok som han länge önskat sig eftersom den finns på baksidan av "Så gör prinsessor". Redan när han öppnade paketet och såg baksidan utbrast "åh prinsessan" ;)

När prinsessor fyller år

Den är verkligen härlig, jag älskar ju sagor och brinner extra mycke för de som handlar om genus och det här är precis en sån bok! Jag beställde min på adlibris där kan man även provläsa en del böcker bland annat denna.


På förskolan jag jobbar på har dom den här boken nu, den var riktigt bra den åxå.


Maskerad


Så här beskrivs den på adlibris: 

Mariama, Yosef och de andra barnen på förskolan är redo för maskerad, men vem ska vara vad? Man behöver inte bara vara det ena eller det andra, ibland vill man kanske vara både och. Läkare , tigrar och prinsessor ryms i denna lekfulla och fartfyllda historia. Pris:


Dock tycker jag nog inte riktigt den passar i åldern 0-3 år som står där snarare 2-5 år kanske.


Jag har sagt det förr men BÖCKER är viktiga för barn, Filip är verkligen inne i en bokålder nu och har valt ut en riktig skitbok ur bokhyllan som han bestämt är sin favorit (för att det är ballonger på framsidan) Boken innehåller dikter och verser av ett slag jag INTE skulle läsa för barn under 10 år... en del är helt sjuka faktiskt och bör inte läsas alls... riktigt riktigt DÅLIG!

Barnens versbok

Så här ser den ut, köp den inte, låt inte det billiga priset 29:- lura er!!!!

Eftersom vi inte läser den, så är den Filips slit och slängbok, den tar han med sig ut, i bilen och släpar runt i hela huset men vi läser den INTE på så sätt kan han vara mer rädd om de andra böckerna han har ju lixom en slit och släng. Peppar peppar har inte många böcker gått åt ännu, någon enstaka har blivit lite väl hårtläst men jag vill att böckerna ska vara tillgängliga HELA TIDEN och då får man räkna med det åxå.


Nästa bok i våran bokhylla blir nog denna

Äntligen bajs!

Den handlar om konsten att bajsa på potta som ska bli våran lilla projekt här framöver. Filip håller stenhårt fast vid sina rutiner, bajsning sker efter läggning i blöja dels vill jag få bort blöjbajsningen men allra mest vill jag få till en fungerande läggning och inte behöva göra den 2 ggr varje kväll. Ta bort nattblöjan anser jag inte vara någon stress, dels för att han är bara 3 år, dels för att vi har ingen toalett på övervåningen och då blir det av bekvämlighet lättare med blöja (fast vi har en potta uppe att kissa på vid akuta behov) men allra mest för att jag tror inte på att stressa fram något som barnet inte är redo för och Filip är inte redo för det ännu!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kisse - 4 juni 2017 09:55

Swish och nu är sommaren här... eller sommarmånaderna har i alla fall börjat, sommarvärmen har inte direkt infunnit sig ännu. Förra helgen var vi på kosläpp, mysigt att se glada kor skutta ut mot sommarbete. Lekte lite i lekparken brevid bond...

Av Kisse - 7 februari 2017 15:39

Galet var tiden går snabbt! Nu har vi avverkat både jul och nytt år är påbörjat. Månaderna swishar förbi. Julafton firades här hemma tillsammans med min halva av familjen. Mamma, pappa, alla mina syskon med respektive och nästan alla barn (saknad...

Av Kisse - 4 december 2016 20:48

Barnen fick en tidig julklapp av gudfar Stefan och Rosanna (och lille Sylvester) nämligen att besöka trolska skogen. Så fint att ge barnen upplevelser i present/ julklapp då de redan har så mycket leksaker. Jag fick också följa med, vilket jag tycker...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:42

När barnen fyller år brukar vi slå ihop släktkalasett. Är ju bara 4 dagar mellan Filip och Lukas men ett par månader kvar tills Edwin fyller 4 år. Men vi brukar fira honom på samma gång. Bara långt att vänta gör honom och svårt att förstå varför kala...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:34


I torsdags fyllde Filip 9 år. Började dagen med kalas i sängen. Paketöppning och go fika. Barnen får alltid önska vad de vill ha. En bok om rymden, cykellampa och en låda lego fick Filip. ...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se