Alla inlägg under september 2010

Av Kisse - 25 september 2010 21:19

   Barnen fick ett väldigt fint och roligt kalas, speciellt Filip var väldigt nöjd med dagen som började redan 04.10 då han bestämt sig för att han sovit klart.


Blev till att sova middag innan kalaset och hela dagen rasade iväg i hiskelig fart...

  

Kalasfin Lukas i byxor från villervalla (de jag köpte för länge seda på Pirumparum, älskar de byxorna, Filip har likadana) och fina Molo bodyn.



Många kom på kalaset och det blev verkligen fullt hus men finns det hjärterum så finns det stjärterum och det brukar alltid ordna sig vilket det så klart gjorde denna gång åxå. Dukade både i köket och hallen och tre små barnbord.

           


Filip fick av oss en studsmatta modell lite mindre ca 240 cm i diameter så fullt tillräcklig för hans ålder och det är den vi jobbat som galningar för att förbereda för. Eftersom det snart är vinter så bestämde vi oss för att göra iordning inne på lon för att barnen (Filip) ska kunna studsa hela vintern. Filip älskar ju att hoppa så han blev glad (läs: överlycklig) och ville knappt låta kusinerna prova den ;)

  

  


Lukas fick fina Rubens baby Erik. Hade satt in en av Lukas nappar i munnen på dockan och det var det första han slet ur dockans mun när han öppnade paketet ;) Mormor och morfar hade köpt en säng till dockan, den gillade Lukas åxå och kryper gärna upp i den ;)

       

  

Flickorna var fascinerade av att dockan hade snopp ;) Den är verkligen verklig med bröstvårtor som sticker ut, navel som går att peta i, stjärthål och könsorgan i detta fall snopp då. Dock kan den inte sitta vilket stod i beskrivningen men efter lite mailkontakt visade sig att det stod fel och nej den kan inte sitta men är lika gullig för det ;)

  


De fick tågbanor i MASSOR, kanon bra. Filip har med hjälp av Cajsa och Fredrik byggt en STOR bana på halva köksgolvet och då fanns det ändå bitar kvar ;)

    


Pengar, presentkort på Ikea, massor av bilar till sandlådan, dinosaurier, nallar, en grävskopa till sandlådan, gummihjul till bobbisen, sovsäck, puzzel, kalsonger, riddarsaker, varsin träbössa, böcker är andra saker de fick i present. I virr varv av allt öppnande, hjälp av kusiner m.m har jag säkert glömt något och från vem vad var men barnen var glada och nöjda med allt!


När Filip fyllde 1 år fick han en egen tårta och det fick såklart Lukas åxå

     


Lukas fick en egen lastbilstårta

  


Filip fick två motivtårtor en med "Nalle puh" och en med "I drömmarnas trädgård" och gudmor gjorde de andra två fina tårtorna. Cajsa fick fixa med grädden det är ju hon som är proffset i släkten, tack för hjälpen båda två!


      

Tyvärr tyckte jag oblaten (motiven alltså) smakade illa men de var ju fina iaf :)

Måste ju såklart blåsa ut TRE ljus, *shit* Min unge är stor nu... när hände det???

     

"Perfekt" utropar Filip och häver upp båda tummarna i luften, inget fel på självförtroendet :)

  

Båda gudföräldrarna var såklart med på kalaset de med, satt och klurade ihop elakheter som vanligt ;)

Av Kisse - 25 september 2010 21:14

  

Stor släkt med mycke barn men finns det hjärtrum så finns det stjärterum!

Och mitt i allt virr varv TVÅ underbara ungar som haft en mycket fin och lyckad kalasdag.


Tack för allt!!!

Av Kisse - 25 september 2010 06:30

Lukas 1 år idag

  

Tänk vad tiden går fort har det verkligen gått ett helt år sedan detta mirakel kom till världen?


 


     

Av Kisse - 24 september 2010 22:32

Jobbat idag igen och sedan hem för att umgås lite med barnen innan det var dags för läggning för de små, Petter fick ta läggningen och jag handlingen inför morgondagens kalas. Åkte och hämtade ut ett tradera paket jag tog med rek. post eftersom värdet på paket var högt men jag gjorde verkligen ett kanon fynd!!!

Skalbyxor till Lukas och ullunderställ. Två tröjor från pop. ett par ull taights från po.p och ett par ulltaights från h&m allt av samma köpare för ynka 476:- med rek. frakt och allt :) Kan ju säga att det är ett kanon pris då byxorna ser oanvända ut likaså ullställen och i runda slängar skulle det i butik kosta närmare 1400:-. Det är stl 86/92 på ullunderställen så de passar dessutom båda barnen, vi har en röd sådan ulltröja till Filip i samma stl och den kan han ännu ha fast vi köpte den förra året så det blir ju bra!


Nu SOVA, imorgon KALAS!

Av Kisse - 23 september 2010 21:01

Jobbat idag, inser mer och mer att jag saknar att jobba samtidigt som ångesten blir total när jag inser att Lukas saknar mig om dagarna, han har ju pappa så går ingen nöd på honom men visst gör det ont i hjärtat att höra att han varit missbelåten större delen av dagen :( Men jag vet att det blir bättre redan efter nån dag, nu har jag ju varit ledig länge igen och då är han van att ha mig tillgänglig. Hade ju nästan trappat ner på amningen helt åxå förra jobbperioden men sedan blev han ju sjuk och fick tutta obegränsat vilket gör det lite jobbigt med nedtrappningen igen.


Nu har han dessutom blivit styggt biten av mygg igen och han reagerar ju kraftigt på myggbett så han ser legomt misshandlat ut med båda ögonen rejält svullna då han fått ett myggbett vardera på ögonlocken (eller inte på ögonlocken utan strax ovanför) och ett mellan ögonen :(


Och inte nog med det så är TREDJE tanden på väg upp eller ner igentligen då denna är i överkäken så det är kämpigt att vara Lukas nu. 1 årsdagen och kalaset närmar sig med stormsteg och imorgon jobbar jag... men jädrans vad effektiv man blir när man jobbar, samma saker att göra men på en bråkdel av tiden som är kvar.


ALLT GÅR BARA MAN VILL TILLRÄCKLIGT MYCKE ;)

Av Kisse - 22 september 2010 21:09

Resultatet av syskonbilden vi var och knäppte för ett tag sedan.


Älskade fina barn!


lika men ändå så olika!

Av Kisse - 22 september 2010 20:14

Fin fina vagnen, mitt senaste projekt att ta mig an ;) Det får dock ta sin tid tills jag bestämt mig hur jag vill ha den. Jag gillar den som den är nu åxå men med lite kärlek kan den bli HUR FIN SOM HELST!!!

        

        

   Våra fina ungar   


Härligt med höstlöven som prasslar under fötterna, NU börjar den BÄSTA årstiden :)


Tänk att Lukas blir 1 år på lördag!!!


               

Lukas har verkligen humör, får han inte som han vill skriker han rakt ut ;) Slänger sig ner på mage och grinar som en trotsig 3 åring fast han inte ens är 1 år ;) Svampar är fortfarande en av Filip stora fascinationer och gul runt munnen blir man om man äter en bamse stor morot :)


     

Svärmor och Ludde kom och åt middag med oss då Petter gjort storkok med köttsoppa, Filip somnade vid matbordet och fick sova en stund på madrassen på golvet, Lukas gjorde allt i sin makt för att väcka honom, drog av honom filten, klappade på honom, lekte titt ut med filten, la sig på Filip men inget fick liv i storebror ;)


Imorgon jobbar jag stängning på förskolan jag vikarierar på. Jag är schemalagt på halv tid till nov. vilket känns jätte skönt, jobbar ju heldagar de dagar jag jobbar så får ändå rätt många lediga dagar.

  

och med den bilden säger jag GOD NATT!

Av Kisse - 22 september 2010 08:06

Huvudvärken har äntligen släppt men istället gav sig en ond ond punkt i ryggen sig till känna :( Gnäll, gnäll gnäll... ska bli skönt att få jobba imorgon, vila upp sig ;) 3 av 4 fönster är iaf bytta så det händer i alla fall något, gör om gör rätt... tänk om vi haft budget att byta fönster när vi renoverade köket och hallen istället så hade vi sluppit detta dubbel jobb men allt har sin tid och man lär sig av sina misstag :)


Nu ska jag ta och bestämma mig om kyrkis ska få sig ett besök eller om jag ska ta tag i städningen av övervåningen. Lukas skulle helt klart uppskatta besöket på kyrkis men eftersom jag jobbar resten av veckan, kalas på lördag, Petter byter fönster (så jag vill inte lägga över städningen på honom heller), hellre får vi fint stanna hemma och kanske förbereda för eftermiddagens tänkta fotosession :)


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards