Alla inlägg under september 2010

Av Kisse - 14 september 2010 21:17

Vi röjer, rensar, slänger massvis så skönt, äntligen ska det bli ordning inne på lon igen. Finliret kvar bara och imorgon ska bilen och gräsklipparen bort så vi kan göra klart det sista!


Mamma och pappa kom ner på kvällningen (även svärmor och Ludde) för att passa barnen medans vi rensade ur frysen, avfrostade den och sedan paketerade det nya älgköttet, så ordning där med ;) Dessutom kom äntligen frysen in igen så jag sligger springa ut på lon varje gång man ska tillaga något.


Lukas är frisk nu, en tur i friska luften sovande i ergon medans vi plocka svamp igår gjorde nog susen ;) Så himla skönt, idag har han lekt som attan för att ta igen all missad lektid när han varit sjuk och bara sovit.


Ett sista ryck sedan blir det sova så vi orkar med en hård jobb dag imorgon med medans Filip är på fsk och bara ett barn att hålla ögonen på och Lukas sover ju dessutom ett par timmar på förmiddagen och då ska vi hinna med massor :)

Av Kisse - 13 september 2010 22:13

Lämnade Filip på fsk imorse och stack sedan till mamma för att baka ut nära 200 bullar, tog sin lilla tid men vi är ett bra team jag och mamma, mammas maskin knådar degen jag bakar ut och mamma gräddar ;) Var klara lagomt till Filip skulle hämtas hem igen! 


Inget kalas utan bullar!


Snälla A kom med vagnen idag *jippi* Pillar på den, tvättat den och påbörjat renoveringen kommer ta sin lilla tid och jag skulle tro att det är bloggen som blir lidande  ;)


Jag vill så mycket nu men tiden räcker ju inte till allt...

Av Kisse - 12 september 2010 21:26

Blev ingen gympa för Filips del idag tre års trotsen gjorde sig påmind,  för lite sömn och allt för mycket gick fel... vi gör ett nytt försök om två veckor nästa vecka blir det inget av andra skäl.


Fått lite gjort idag, inbjudningkorten till barnens kalas är på G, jag har köpt (inte fått hem den än och inte betalat den än ) en till barnvagn *hehe*  begäret sitter fortfarnade i men denna gång är den verkligen speciell... Jag ser fram emot att få hem den nu i veckan ;)


Jag har även köpt TVÅ bilbarnstolar eftersom planer på att skaffa en till bil finns, köpte en av min storebror och en av min syster. Bra med syskon ;) Känns skönt att ha det klart, en till bil sen så kan jag jobba desto mer utan dåligt samvete att Filip blir hemma från fsk och Petter låst hemma hela dagarna. Filip behöver sina fsk timmar nu anser jag och då känns det fel när han måste stanna hemma för att vi bara har en bil.


Eftermiddagen innebar kalas för Axel som fyllt hela 4 år! Där bjuppades på smarrig middag och tårta och massor av kusinbus.

  

 

     


       

Vilket klipp vi gjorde med Axels present 250:- istället för 599:- som den i vanliga fall kostar. Jag och mina bröder gick ihop och då blev det ju en alldeles lagom födelsedagspresent mrn ändå något riktigt vettigt som Axel blev glad över eftersom han önskat sig en My little ponny.


Den här sjunger, pratar, blinkar, smaskar när man mater den eller ger den nappen, den rapar när den är mätt och talat om att Jag älskar dig MAMMA.... VARFÖR förstöra den på det sättet, visst kan pojkar åxå leka mamma MEN genast så styrs leken istället för att bara säga Jag älskar DIG! Rosa kartong med bara flickor på... *fuck* mina pojkar blev avundsjuka på den, Hampus och Freja blev kär i den, Axel blev glad, förvånad men han tittade på den med ömhet i blicken för fin är den, jätte fin med sina stora fina snälla ögon och även pojkar behöver något FINT, något gulligt att titta på, ge kärlek och vårda ömt det är ju så vi vill att han ska bli som vuxen!


Av Kisse - 12 september 2010 12:23

  

Älskade lilla plutt bli frisk nu. Kanon med resesängen nere... han sover bättre i den än i vagnen nu när febern härjar i kroppen. Det bruna på filten är inte bajs utan rost som inte går bort i tvätten blir så när karln slänger in rostiga saker i skuffen PÅ filten...  så ni vet lixom ;)

Av Kisse - 12 september 2010 10:35

Petter kom hem tidigt imorse, SKÖNT! Lukas har fortfarande hög feber så nu fick det vara nog, Filip ska börja på barngympa idag som hans faster leder så det blir roligt för honom att få träffa kusinerna lite mer och springa av sig. han följde med faster Cajsa en gång förra terminen och tyckte det var roligt men då var det för äldre barn nu är det en ny 3 års grupp som Carro startat :)


Senare på eftermiddagen vankas det kalas för Axel som fyllt 4 år ska bli så roligt att se hans min när han öppnar presenten från moster och farbröderna ;) Jag tror han kommer bli jätte glad, mina pojkar är iaf avundsjuka båda två ;)


Ser fram emot kommande vecka dels för att det kommer komma en hel del paket på posten, födelsedagspresenter plus och att vi kommit med i TVÅ kampanjer från Buzzador. Ska bli spännande!


Sen ska projekt STOR RÖJNING på lon påbörjas där kommer det nämligen ske något spännande här framöver ;)


Av Kisse - 11 september 2010 22:58

Jag skulle vilja göra en rättelse åxå...

Här skrev jag så här...

Bland IKEAs nyheter finns denna underbara bondgård i tyg för 249:-, extra djur till kostar 99:-, kanske något för tyg älskaren Lukas. Pedagogiska och fina leksaker enligt mig!

        

Efter nogrannare titt på självaste ikea tror jag vi stryker denna från listan... såg så himla sladdrigt ut visninges exet så antar att de blir så efter ett tag... istället lägger vi in denna på listan ;)


  

Duktig docksäng med madrass, kudde och täcke för 149:-

Av Kisse - 11 september 2010 22:41

Suger i shoppingtarmen och nätet har ju massor att erbjuda men passande nog fyller ju båda barnen strax år så lägger ut ett par förslag på saker mamman gillar ;)


 

Lukas är ibehov av pyjamas i stl 86 den första med långa muddar är ju perfekt, växer med barnet dessutom en massa söta rådjur på den. Bullpyjamsen blir man sugen på bullar och mjölk  av *mums* och den sista är ju två delad, gillade inte det på Filip men Lukas har en helt annan kroppsform så kanske det funkar på honom den var ju ruskigt söt!


Andra favoriter på Lindex är ovanstående byxa men då behöver han även ett par bodysar att matcha till ;) 

De tre favoriterna från polarn skulle passa Filip i stl 98 alt. 104    


Av Kisse - 11 september 2010 21:55

Natten var fruktansvärd då Lukas  hade tok hög feber så jag kunde inte sova (fast Lukas sov)  var dit och tempade honom flera gånger då han blev varmare och varmare, mitt inatten drog jag upp honom och duschade svalt med honom, gav honom mer alvedon och kall välling. Imorse vaknade han med 40,4 i morgontemp med örontermometern då vågade jag inte ens prova med en stjärttermometer de visar ju i regel mer... i med alvedon igen och sedan somnade han om på min arm, hela dagen har han sovit ändra i resesängen nere i köket eller i famnen och bara orkat vara vaken korta stunder i taget. Stackars Filip har verkligen blivit åtsidosatt idag, tv:n har agerat barnvakt och sen var han ute en stund mitt på dagen tillsammans med Macken.


Filip somnade ju dessutom på soffan (då barnvakten var igång) så kvällen blir ju sen... så då blev det mer tv och mys som kompensation för dagen, tur att han är en sån förstående storebror så han åxå känt på Lukas panna och känt att "Lukas är varm i ansiktet" pussat och kramat lite extra på sjuka lillebror.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards