Alla inlägg under september 2010

Av Kisse - 4 september 2010 21:47

Lite bilder från dagen

  

Tidigt ut imorse då passade höstjackan och fodrade stövlarna vi köpte igår bra.

Men solen är ju fortfarande varm och kläderna åker rätt fort av :)  

   

  

Jeansen från Lindex är ju så tuffa, jag bara älskar dom och skulle önska de fanns i min stl åxå :) Syskonmatchning i Urban Elk tröjor.


På kvällningen gick vi ut igen Cajsa, Fredrik och Elise kom och blev fotograferade medans mina barn roade sig i sandlådan och sedan roade vi oss med att skjussa Lukas i traktorvagnen tills det var dags att gå in och göra kväll :)


     


  

  

Snygging i Molo lurv (efter Filip) jag har ju typ nästan inte gjort mig av med någonting alls av de kläder jag köpte till Filip ;) Mössan är ju åxå Molo, perfekt nu denna årstid, lagomt tunn med öronlappar som håller öronen varma när kylan börjar komma. Skinntossorna funkar bra som skor men de är på näppen urväxta så frågan är ju om det blir nya sånna till Lukas för galontossorna verkar omöjliga att få tag i (mer än på nätet då).

Av Kisse - 4 september 2010 15:01

Ja vad ska man säga  trots att jag bara jobbat halva veckan så måste jag ju säga att helgen är för kort ;) Man hinner inte allt man tänkt sig och dessutom vill man ju försöka vila upp sig lite jag jobbar ju nämligen nästa vecka åxå plus att Petter åker ju på älgjakt så jag blir ju lixom själv med lasset eller själv blir jag inte för jag har ju världens bästa mamma som ställer upp och kommer att hjälpa mig under de dagar jag jobbar.


Känns ändå väldigt skönt det här med att jobba efter jag endast jobbar halvtid och får då tid över till barnen samtigt som jag får en mjukstart att börja jobba igen. Känns otroligt roligt även om jag blir väldigt trött och att hoppa in som vikarie ger mig inte full inblick i verksamheten och det saknar jag men jag får desto mer tid att bara vara med barnen vilket är den största anledningen till att jag valt att arbeta med barn - Jag tycker ju att det är himlans roligt!


Petter sa en dag när jag kom hem : hur fan kan ju jobba med det här hela dagarna (syftade på att vara med barnen)

Mitt svar blev helt enkelt att de som arbetar med barn (de allra flesta iaf) gör ju det för att man klarar av det, klarar av att möta upp konflikterna, omvårdanden och den pedagogiska biten, att jag gillar det jag gör, att jag anser mig kunna det jag gör, jag anser mig vara bra på det och ja jag gillar det!


Sen är det en helt annan sak att ta hand om andras barn än sina egna, mitt tålamod är mycket bättre på jobbet, jag är mycket mer pedagogisk på jobbet, jag använder mig mer av mina kunskaper på jobbet och jag är inte känslomässigt knytna till barnen på samma sätt som till mina egna vilket gör det lättare att få perspektiv på det som händer och sker!


Idag packar Petter, jag försöker få undan lite saker här hemma som bör göras, klippa gräsmattorna, märka kläder etc. Vi har även varit iväg och fotograferat barnen inför förskolafotograferingen efetrsom våran kommun gör lite annorlunda. Syskonfotograferingen och den enskilda fotogarferingen sköts på sidan om verksamheten och på förskolan kommer endast gruppfotat att tas. Vi föräldrar på se bilden/bilderna innan vi bestämmer oss för att den ska framkallas eller inte och på så sätt skonar vi miljön lite att det inte framkallas en massa bilder som sedan skickas tillbaka!


Imogon får vi se vad planen blir.. jag berättade för Filip hur dagen skulle se ut idag och frågade sedan "tycker du det låter som en bra plan?"

"Nej helikopter fick jag till svar ;)


Han är ju stört skön nu Filip, svar på tal om precis allt. Lägger till Du efter allt Nej DU, visst DU, jo DU etc.  Häromdagen bajsade han en lång korv i pottan och Petter berömde honom och sa "oj vilken lång bajskorv" - "Nej en ormbajs" fick han till svar att det var ;)


Filip är helt betagen at böcker nu, älskar att bläddra i dom själva, älskar när man läser för honom han suger in informationen från text och bild nu, underbart tycker jag som själv älskar sagor. En av favvo böcker nu är Bajsplutten, den läser vi på toaletten/pottan om ormen som lägger en kurragömmakorv ;)  

En gammal bild då Filip läste bajsplutten var det mest spolande som var roligt ;)

Av Kisse - 3 september 2010 18:38

Vi lyxade till och åt på en 50- tals grill/café men Filip sov sig genom hela middagen. födelsedags presenten är nu inhandlad i alla fall. Tre veckor kvar till kalas!

 
Av Kisse - 2 september 2010 21:48

Jobbat stängning idag vilket betytte sovmorogn men då vaknar man ju så klart tidigt och kan inte somna om... alltså tidig morgon OCH stängning. Dessutom släpade eller nä jag gick frivilligt flåsandes med på en hurtig promenad med syster på våran rast idag ;)


Två val när jag kom hem fortsätta i 200 eller lägga sig ner och halv dö eller nått så valde jag så klart att fortsätta rejset... efter en sen middag klädde vi på barnen och gick ut. Höstkallt ute, Lukas fick inviga höstoverallen (från polan o pyret ni vet att jag älskar deras ytterkläder va?!) efter Filip (och Axel)

  

Äntligen hittat Lukas mössan som varit försvunnen länge... Petter hittade den och kunde avslöja att jag sällan drar fram möbler och dammsuger bakom ;)



Filip invigde inte sin vinteroverall men vi provade den iaf och den passar *jippi* Axel hade den förra året så vi köper den billigt av dom. Älskar att min syster köper rejäla kläder till sina barn så de även håller till mina barn ;)  Overallen är en Didrikson i absolut nyskick trots att den använts flitigt av ett barn en hel säsong!


Imorgon är det fredag och jag måste säga att det längtar jag till, börjar tidigt imorgon så borde sova redan nu... slutar dock tidigt åxå och då blir det troligen åka och inhandla Filips STORA födelsedagspresent, åh vad jag längtar efter att se hans ögon när han får den, han kommer bli över LYCKLIG!!!!

Av Kisse - 1 september 2010 21:28

Bloggandet blir lite trist nu när man börjat jobba lite igen, idag har jag jobbat lång dag vilket resulterar i att jag inte hinner göra någonting alls, jag och Lukas tog en cykeltur när Petter och Filip stack iväg en sväng till skogs. Lukas somnade på cykeln och tappade en tossa efter vägen mer spännande än så blev det inte ;)


När vi kom hem igen gick all energi ur kroppen och nu blir det kvällsfika och sova, ladda energi för ännu en lång arbetsdag men det är härligt att vara igång igen. Åh vad jag kommer uppskatta de "lediga" dagarna ännu mer :)

Av Kisse - 1 september 2010 21:07

Pirum parum har fått in ett nytt tufft klädmärke, nämligen svåruttalade YPORQUÉ med kläder som verkligen utmärker sig både i tryck men allra mest i ljud ;) Den lilla dosan i tröjslutet bjuder nämligen på en liten truddelutt ;)

Finns hos Pirum Parum för 369:-


Denna kan jag tänka mig verkligen går hem hos en del barn, vilken inlevelse i cowboyslekar det skulle bli... men tyvärr är jag ju tyvärr ANTI mot denna typ av lekar så inget jag skulle köpa till mina barn men TUFFA är de verkligen!

     

Finns hos Pirum Parum för 349:-

Av Kisse - 1 september 2010 19:32

Jag som trodde det var jag som blev trött av att cykla :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards