Alla inlägg under oktober 2010

Av Kisse - 23 oktober 2010 18:25

Blev en sväng till Matfors idag eftersom jag höll på att frysa ihjäl (nästan i alla fall) i mina softshellskor i fredags på jobbet. Jag har nämligen slängt alla mina gamla kängor för att iår SKA jag köpa nya skor men nu kom ju kylan väldigt tidigt och jag hade så klart inte kommit så långt i min planering, barnen är nästan helt vinterutrustade men inte jag själv ;)


Som sagt Matfors eftersom de har BÄSTA pris på KUOMA stövlar 550:-, skobutiken närmast oss tar 895:- för samma stövel så det är lite skillnad! 

  

Barnen har kuoma dom åxå så känns bra att själv prova de och se hur de är!

Av Kisse - 21 oktober 2010 22:02

Cajsa och Elise kom och hälsade på en dag och jag knäppte lite bilder på Elise i dopklänningen som hennes egen farmor är döpt i och närmare bestämt 63 år gammal. Vilken klenod, vilken grej att döpas i en sådan som nästan alla i släkten haft flickor som pojkar, japp Elises pappa, Fredrik är döpt i denna rosa dopklänning han åxå :)


  Fast då har väll banden på klänningen varit BLÅ istället.

  

Av Kisse - 21 oktober 2010 20:38

Oj oj oj vilken lång arbetsdag det blev idag, kommer inte ihåg när jag jobbade så här många timmar i sträck senast ;)


Klev upp tidigt imorse, bombsäker på att jag började 7.30 kommer till jobbet med god marginal hela 5 minuter till goda *yes tänker jag nöjt jag hinner en kopp kaffe*  möter en av kollegorna i dörren som utbrist "Oj vad tidig du är..." ha ha ja wow hela 5 minuter till goda (jag är ju annars precis i tid ;)) utbrister jag nöjt... varpå förvirring uppstår och kollegan försvinner ett par sekunder för att sedan återkomma men att säga "Ja du börjar ju inte förrän NIO?!"



VAD????


Visar sig efter lite undersökningar att det står fel på MITT schema jag fått (alltås inget jag gjort fel) och jag har en STÄNGNING. Var väldigt mycke barn på andra avdelningen så beslutade att jag skulle hjälpa till där tills min ordinarietid började då, så idag har jag gjort ett värsting pass från 7.30-17.30 Kanske inte låter så mycket men i barngrupp ÄR det mycke. Bestämde mig för att hålla tempot uppe hela dagen och på så sätt hålla migg pigg så syster fick mitt sällskap på lunchpromenad idag *hurtigt värre*


Svärmor och Ludde fick ställa upp med barnpassning och skjussning då Petter åkte och köpte sig en bil, ÄNTLIGEN!!! Så nu har vi två bilar, behövs ju verkligen när man bor så här så det känns jätte bra faktiskt trots att han köpte ännu en audi men men hans bil, hans val. Han inviger den imorgon med att köra en så där 73 mil enkel resa till jobbet ;)


Nu packa barnens packning för en dag med mormor och sedan stupa i säng om en så där 1-2 timmar (med lite tur) , hur jag än gör kommer jag ju aldrig i säng i tid iaf...


Sova får jag göra i graven!

Av Kisse - 20 oktober 2010 20:44

Tidigar mornar här hemma nu för tiden sedan Filips förskola bestämt att femton timmars barnen ska gå 8-13. Har man morgonsura ungar som vi har gäller det att kliva uppp i tid. Lukas vakande självmant imorse, kors i taket annars är han sjusovaren som gärna sover till åtta halv nio men å andra sidan sover han peppar peppar HELA nätterna istället så det är helt klart bättre!!!


Filip som brukar kliva upp tidigt har börjat sova lite längre så han blir det till att väcka de dagar han ska till fsk men han sover å andra sidan inte hela nätterna utan kommer VARJE natt in till oss, trångt i sängen blir det men det är ju en övergående period det åxå...  De dagar vi är lediga brukar han ju däremot envisas med att kliva upp tidigt ;) Helst väcka lillebror åxå genom att krypa ner i sängen med honom och tyst viska "Luuukas e du vaaakeeen?"


Jobb imorgon så nu ska jobbväskan packas och sedan blir det sängen, jag börjar bli grymt förkyld så nu gäller det att hålla sig på benen och kurera bort den envisa förkylnigen som dessutom absolut vill upp mot bihålorna :(

Av Kisse - 19 oktober 2010 20:48

Massvis att göra här hemma och imorgon är det sista dagen ledigt på länge :) Helgerna är jag visserligen ledig men första helgen blir jag själv med barnen och då är man ju inte vidare ledig alls ;) Petter åker nämligen och jobbar en lång helg fre-mån och mamma ställer upp igenom och hjälper mig med barnen när jag jobbar, vad gjorde vi utan henne?


Mitt upp i allt kommer jag på att jag ska möblera om lite åxå ;) Flyttade en hylla till barnens rum, garderoben som stod i barnens rum hamnar i hallen (det gamla skötbordet med överhyllan) och en byrå från hallen åker upp i sovrummet där hyllan som hamnade i barnens rum stod förrut ;) Förhoppningsvis blir det då lite bättre fördelning på saker så de hamnar på rätt ställe direkt ;) Barnens rum är ännu det enda som är ordningställt och där blev det mysigt och bra då vi även fick flytta en vägghylla och Lukas lampa har kommit på plats!


Nu göra klart resten så man kan lägga sig med gott samvete, idag har jag fått mycke gjort :)

Av Kisse - 19 oktober 2010 08:40


  


Jag tävlar om en ekologisk mössa från Pirum parum, i samarbete med Bellio!
Två vinner sin favoritmössa och självklart ska du också vara med, klicka här!

Av Kisse - 19 oktober 2010 08:00

Lukas går mer och mer nu men stapplar fortfarnade bara på 3-4 steg ibland mer ofta mindre men snabb som attan på andra saker istället... bobbis är verkligen en favorit nu och kan han göra fart kraftiga tag med båda benen samtidigt svichar han fram ;)

     

Av Kisse - 18 oktober 2010 20:45

Filip och Lukas fick varsitt ikea förklädeset av mormor och morfar när de fyllde år, det innehåller förkläde, duk, grytlappar och fyra tygservetter och idag bestämde jag för att plocka fram en förpackning (den andra ska få hamna ute i lekstugan) och genast började barnen leka.


Det är bra att ha ett litet ess att plocka fram ibland :)

Svampsoppa of course, Filip älskar att greja med svamparna som var med i grönsakskorgen.


Filip stod för kockande och Lukas för ätandet. Han älskar att äta, han kan sitta hur länge som helst, även på lek ;) Vägde pojkarna här hemma för ett tag sedan Lukas vägde då 12 kg och Filip 14 kg så det skiljer inte så mycket på vikten :) 

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards