Alla inlägg under oktober 2010

Av Kisse - 15 oktober 2010 21:06

Oj vilken eftermiddag vi fick, jag och små pojkarna en riktigt mysig sådan! Åt mellis på ikea, korvbarnen hel nöjda, Filip fick även en glass alltså ännu lyckligare. Vi köpte en sänglampa till Lukas, några böcker och korgen med grönsaker som äntligen kommit in :)

     


Granngården för hundmat, skopunkten eftersom jag är helt skolös förrutom joggingskor och vi ska på dop imorgon, ica maxi och sedan donken för middag precis på pricken klockan fem :)


Filip blev lite bekymrad över att alla andra barn fick en Mamma Mu får ett sår boken i Happy mealet och inte han eftersom jag bad om en annan i kassan då vi redan har alla Mamma Mu böcker, att jag talade om för Filip att vi hade den hemma men han ville inte riktigt tro på det :)


Filip höll sig sedan vaken hela vägen hem trots att han inte sovit middag på dagen *jippi* Han börjar bli STOR ;)


Och till nattningen blev det Mamma Mu får ett sår och ungen blev lycklig, "vi har den mamma". Mamma Mu samlingen är ju MIN och lite helig så den står lixom på en egen hylla och inte i barnens bokhylla :)


Känns skönt att ha fyllt på lite i kyl och skafferi men ack så trött jag är nu och imorgon ska vi upp och iväg till tandläkaren på morgonkvisten, farmor kommer och passar Lukas under tiden och på eftermiddagen är det dop för lilla Elise så FULL FART MOT HELGEN och swisch så är den förbi ;)

Av Kisse - 15 oktober 2010 11:59

En bättre natt (men långt ifrån bra natt) har gjort att jag laddat lite energi och då sätter ju lastlösheten in :)


Just nu sover Lukas lite ute i vagnen och sedan bär det in till stora staden, besöka Pirum parum ;) Fylla på  kylskåp och skafferi som börjar eka tomt och en stor stor säck hundmat till Macken sedan tänkte vi avsluta med middag på donken på vägen hem, dom har ju bokveckor nu och de gillar jag, synd för oss att gudmor inte längre jobbar på donken... bokförrådet växer inte längre lika fort ;)


Dessutom tror jag vi ska besöka Ikea och spendera barnens presentkort, håller på att bli tokig på lampbristen i barnens sovrum, famla i mörker eller tända i taket är ingen höjdare nån av de :(

Av Kisse - 14 oktober 2010 21:02

Dagen har faktiskt forlöpt ganska bra trots den minimala sömnen och Filips tidiga uppvaknande... begärde in lite förstärkning efter middagen av gudfar som fick passa gudsöner så jag fick en liten tripp till affären för påfyllning av hostmedicin till lille Lukas.

    

Lukas som förövrigt inte har några som helst problem med balansen, det bevisade han idag när han gungade på gungälgen som är en av favoritgrejerna att göra nu. Gunga a la western stuk eller nått sånt ;)


På kvällningen fick vi främmande av farmor och Ludde, vi drack kaffe i skenet av Filips fina lyktor eftersom Filip fick en ficklampa av dom så släcktes taklamporna för resten av kvällen ;)

  


Visst blev de fina?

    

Roligt höstpyssel som är billigt, lätt och som man kan njuta av hela hösten! Den lilla var till farmor igentligen men när den var klar ville Filip inte längre ge bort den, den blev väll för fin :)


Nu SOVA och hoppas på en bättre natt!!!

Av Kisse - 14 oktober 2010 13:29

Alltså jag gick och la mig sjukt tidigt igår (speciellt för att vara jag) tror ni jag fått någon sömn???


*Gaaah* vad är det med mina barn???


Idag är jag knappt människa, trött, seg, huvudvärk och ute går det bara inte att vara, vi provade en stund på förmiddagen, plockade lite löv innan alla blåst iväg för fortsätter det så här kommer det inte finnas ett löv kvar imrogon!


Istället har vi varit inne och klistrat löv, gjort ljuslyktor och fina höstteckningar medans Lukas sov.

     


Lukas är för den delen det barn som hållt mig vaken större delen av natten... LUKAS, allt så våran sjusovare... vaken nästan hela natten varför vet jag inte, ingenting dög, mer välling, ny blöja, en annan pyjamas ( jag testade verkligen allt) , sova med mig, sova i resesängen,  jag testade den hårda metoden -gråt tills du somnar, tröstade, lampan på, lampan av, alvedon (eftersom två tänder i överkäken ser ut att göra ont)... etc. Till sist somnade han och sov 2 timmar??!! ...och sen började vi lixom om... och vid fyra hade Filip sovit klart *gaah* Klockan sex gav jag upp och skruvade på barnkanalen funkade i en timme sen var det dags att börja byta bajsblöjor.... *jippi vad jag älskar småbarn livet...*


Till råge på allt tror jag vi håller på att bli sjuk hela familjen värst för Lukas som rosslar vid varje andetag :(


  

Vi tar det helt enkelt väääldigt lugnt idag


     

Vissa av oss i alla fall, Lukas är ju fullt ös på ändå. Han är rolig vårat busfrö,. han vet att man inte kan ställa sig upp mot vagnen genom att hålla i handtaget så han går runt till sidan där vagnen är stabilare och går sedan till handtaget men glömmer han att han kan ju inte gå än ;) Stappel, stappel tills vagnen välter och sedan upp igen på samma sätt. Tjurig han han åxå, jag undrar vart mina barn får sitt humör ifrån, sin tjurighet och klurighet ;)

Av Kisse - 13 oktober 2010 19:56

Så makalöst sjukt TRÖTT!


Hade fått ett mail och en kommentar från pirum parum som gjorde mig så rörd att jag grät en skvätt så det blir ett besök dit inom en snar frantid men FÖRST måste jag ladda energi.


Den här dagen har sugit all ork ur min kropp... upp tidigt väcka båda barnen, i med välling, klä dom , packa det sista, ut till bilen, hunden till hundgården, ge honom mat och vatten, ner till Filips förskola lämna en gråtande Filip, han ville ju såklart inte att mamma OCH Lukas skulle åka... klockan fortfarande före sju... vända och åka till mitt jobb, ta med Lukas in på avdelningien så han fick träffa barnen och leka en stund tills mormor kom och hämtade honom, jobba mina 8 timmar!


Mormor kom tillbaka med Lukas som hann bekanta sig lite med gården och barnen ute, packa in oss i bilen och vidare till Filips förskola, blir stoppad av polisen för kontroll men det gick ju mega snabbt in och iväg igen. Hämta Filip, in och handla det mest akuta, beställa pizza, tanka bilen, hämta ett paket på macken, hämta pizzorna och Filip SOMNADE i bilen. Hämtade posten, bära in barn, packning m.m blev TRE vändor till bilen :(


En laktosreaktion på det och en trött Filip som inte alls blev glad över att bli väckt igen och som sedan tappade sitt favorit glas med Nicke Nyfiken ner i golvet så det gick i tusen bitar och miljoner glasbitar över hela golvet för mig att ta reda på, en övertrött Lukas och ja jag vet inte men att jag började gråta när jag såg kommentaren från pirumparum kändes verkligen som sänt från ovan!


Utan mammas hjälp idag *tack mamma* hade det blivit ännu stressigare och längre dag men jag känner mig ändå som en urkass mamma när jag inte träffat Filip mer än ca 40 minuter vaken tid idag... TACK och LOV har vi nu en HEL VECKA ledigt tillsammans eller ja vi får väll se till veckan om Filip ska på fsk något han har ju fått en bästis och längtar ju dit nu förtiden :) Jag tycker om att jobba men inte att vara "ensamstående" och jobba heltid, lång dag för mig och ännu längre för barnen!


Fy vale vilken empati jag känner med ensamstående föräldrar!!!

Av Kisse - 12 oktober 2010 19:46

Jag hinner inte med mig trots en massa hjälp från min mamma har jag svårt att få ihop en arbetande vardag med två småbarn och ett hushåll att sköta. Sista jobbdagen imorgon för denna vecka tack och lov annars får jag nog magsår.


Evighetslång dag för Filip på förskolan i måndags och som kompensation fick han vara med mormor Lukas och Wilhelm hela dagen idag. Själv hade jag öppning ( Filips förskola hade ju inte ens öppnat när jag åkte hemifrån) så mamma sov över här och tog barnen, kommer ju iaf hem tidigt när man börjar tidigt och skyndade mig allt vad jag kunde till mammas undsättning jag vet ju själv hur tungt det är med många SMÅ barn. Mamma hade varit gullig och förberett middagen åt oss så jag har ändå kunnat ta det lite lungt och varit en massa med barnen på eftermiddagen! Mamma åkte hem när jag kom hem alltså så jag och barnen har varit själva fast Stefan kom på besök och jag tvingade honom att stanna länge ;) Så jag både fick elda klart och gå på huset själv ;)


Som sagt jobb imorgon och pusslande för att få ihop barnpassningen har löst sig på ett hyffsat smidigt sätt iaf men Filip får en till lång dag men sen är vi ju lediga resten av veckan!


Håller på att få knoster av att vänta på besked om jobbet, TÅLAMOD är INTE min grej!!! Ringde chefen för att tjata lite men hon var sjuk så jag smsade istället. Lönekontoret (sundsvalls kommun) ringde idag och ville ge mig mer i lön ;) Så nu har jag sett till att fixa med betygen så det kommer in så lönen blir den rätta!


NU... SOVA!



Av Kisse - 10 oktober 2010 20:52

En mycket tidig morgon, gympa för Filip, fika hos faster Cajsa, Filip somna på vägen hem och sov middag på tok för sent och är därför fortfarande pigg som en lärka behöver jag förtydliga att jag INTE är det efter en lång dag med alla vanliga hushållssysslor, eldande m.m


Nu ska jag göra en mycket okulig syssla, nämligen byta bajsblöja på äldsta sonen... han som skiter traktor grejer, en liten hydralkolv har kommit ut nu :)  

"Ett öga mamma, titta ETT öga"

Av Kisse - 9 oktober 2010 22:45

Så nu var jobbansökan inskickad, bara hålla tummarna för det bästa nu :)


Eftermiddagen kan sammanfatts i ett ord :

ÄPPLEN!    

   





                 


      


     

  


Tack bästaste syster för idag :)


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards