Alla inlägg under november 2010

Av Kisse - 27 november 2010 22:51

En film, mysfilten och popcornskålen helt för mig Själv!

 
Av Kisse - 27 november 2010 21:35

Sicken härlig dag vi haft idag tillsammans med bästaste gudmor och Jim och gudsonen Ossian. Det underbara är att vi faktiskt träffas riktigt sällan och ändå är ju barnen som om vi träffades förra veckan ;) Härligt att få prata ifrån sig en massa också, jag är så otroligt glad över att ha de vänner jag har som jag kan dela allt med.


Hjälpsamma Jim bar in en massa ved åt mig och det tackar jag så mycket för, jag har även fått en massa skotthjälp idag och dte är ju välbehövligt med tanke på vilka MÄNGDER med snö som faller från himlen, kommit ett par dm varje dag nu i flera dagar så det är snö överallt, puder snö som driver omkring!!!! Även att vattenpumpen bestämde sig för att baar gå och gå och jag fick kalla in Patrik som hjälp att få någon ordning på den, varför håller inget i detta hus den är inte ens 1 år...måste leta kvittot!!!


Passade på att baka pepparkakor tillsammans idag och självklart kommer här en laddning bilder från det;

  

Jim, Ankis, Filip och Ossian bakom Ankis (Lukas sover middag)

     

Små pluttiga händer gör världens gulligaste pepparkakor

Ossian var så duktig på att kavla och trycka och ÄTA deg ;)  


Lukas fick såklart baka han också när han vaknade från sin vila men han har ju inte lika lång tålamod så det passade honom perfekt att vara med lite på slutet. Han tyckte själv han var duktig och klappar gärna händerna åt sig själv ;)

SMAKA degen måste man ju göra men smaken föll inte någon av mina pojkar i smaken men däremot de färdiga pepparkakorna var ju mumsiga ;)

  

  


Ossian tog sig sedan en vila och mina barn fick läsa lite saga tillsammans med Ankis och Jim, inte så ofta man hinner ta sig den tiden med sina gudbarn när man själv har små barn.


Tror gudfar blev lite avis för han kom sedan in från garaget och åt middag tillsammans med oss :) Får se om vi får hit honom på lussekattsbak någon dag ;)  

Av Kisse - 26 november 2010 23:23

Äntligen fått tummen ur för att göra något så tråkigt som att lägga ut auktioner på tradera.


För intresserade finns auktionerna HÄR! En hel del Molo, polarn o pyret, lollopard, gangstar, sobea, nova star m.m


Skynda fynda ;)


Annars har dagen mest bestått av att roa barn, skotta snö, julpynta, hälsat på hos Patrik och Annelie för att gosa med pyttesmå 4 veckors kattungar som var HUR mysiga som helst, Filip hade ett himla jobb att försöka hålla de samlade ;)


Imorgon väntar julmys med gudsonen, som jag längtar, var ju evighet sedan vi träffades!!!

Av Kisse - 25 november 2010 23:07

Är helt säker på att Filip skulle vara mycket stolt och glad om han hade en sån här att dra efter sig när vi ska ut och flyga till Gran Canaria ;)

    

Just nu har Campadre dessa på kampanj 240:- istället för 599:-


Kom gärna med TIPS inför våran resa med barnen, vad man ska tänka på, viktigt att ha med, vad man klarar sig utan m.m.

Av Kisse - 25 november 2010 22:35

Snön vräker ner och just nu känns det faktiskt skönt att jag inte har någon bil för ut och köra i denna snö vill jag ändå inte. Mamma och pappa kom ner på lunch idag, passade Lukas medans jag och Filip lånade bilen och åkte till hälsocentralen för 3 års koll. Tyvärr glömde jag sedan Filips bvc boken på apoteket så mågra siffror får ni inte, han följer sin kurva i alla fall, inte så stor kille men inte så liten heller, strax under "normal" kurvan ligger han.


Jag anser att Filip är otroligt duktig på det mesta, räkna, färger, han har ett otroligt ordförråd för att inte tala om han motoriska färdigheter och ändå var sköterskan kritiskt på hans uttal och tyckte vi skulel vända oss till en talpedagog så snart som möjligt om vi själva kände oss oroliga, jag berättade min syn på det hela att vi inte är oroliga (ännu iaf) utan att Filip just nu inte har tid att koncentrera sig på uttalet eftersom han gör sig förstått i alla fall (för det mesta) det brukar gå lite upp och ner med hans uttal och det är helt normalt. Hon propsade dock vidare att det var bra att ta tag i det så snart som möjligt...


På utvecklingssamtalet på Filips förskola kom det inte ens på tal om hans uttal så jag antar att förskolan inte håller med sköterskan eftersom vi förra terminen pratade om att en del i personalen hade svårt att förstå Filip då men hans ansvarspedagog ansåg inte att det bara hade med uttalet att göra mycket handlar det att de inte förstod vad han pratade om ;) Filip pratar väldigt mycke om älgar, rådjur, skog och mark och det är ju inte så konstigt ;) Men det är kanske inte alla 3 åringar som är så insatt och intresserad som han är.


Ja ja ska prata med förskolepersonalen och se vad de säger,blir ju inte sämre av att träffa talpedagogen och de brukar ha bra tips och saker att jobba vidare med. Sköterskan tipsade om att vi skulle läsa mycket böcker men det känns i nuläget svårt att få in MER läsning hos våran bok tokiga unge ;)


Nu ska jag ta och slå in lite fler julklappar till adventskalendern fortfarande en hel hög kvar, tiden vill inte riktigt räcka till när barnen somnat till allt som ska göras men imorgon tänkte jag pynta klart inför julen (dock inte gran och julbock) för fortsätter det snöa så här så tar vi nog oss inte ut genom dörren imorgon ;)

Av Kisse - 24 november 2010 22:42

Idag ar det varit en sån där tråkig att blogga om dag eftersom jag varit på jobbet så gott som alla vakna timmar, de resterarande har jag varit i någon slags dvala, ont i nacken och huvudet, täppt i bihålorna och halsen vill inte bli riktigt bra.


Inte sjuk men inte heller riktigt frisk, skit jobbigt!

Av Kisse - 23 november 2010 21:24

Utvecklingssamtal på Filips förskola imorse och vi fick höra vilken fin, glad, omtänksam pojke vi har som med glädje kommer till förskolan för att leka med de andra barnen. Alltid härligt att få en massa beröm för sitt barn ;) För nog är vi stolt över vårat energiknippe med tjurighet så det står härliga till :) Lämnade Lukas inne på avdelningen tillsammans med Filip och det gick kanon bra det också :)


Sedan blev det jobb för min del. Imorgon blir det också jobb men sedan blir jag strandad hemma då Petter kommer åka iväg och jobba på torsdag i si så där 1 vecka och jag och barnen får roa oss själva hemma utan bil så gott folk vänligen ring innan ni tänker hälsa på kanske behöver vi något från affären ;)


Annars är min hjärna borta på Gran Canaria, tankarna är lixom i planeringsstadiet, vad som ska med, vad som behöver inhandlas inför resan, pass som ska fixas åt hela familjen. Jag är som ett barn på julafton som ivrigt väntar på tomten, samtidigt skrämmer det ju skiten ur mig, tänk om något skulle hända, första gången vi ska göra nått sånt här alldeles själva, två lantisar som knappt kan engelska alls ;) Därför känns det rätt skönt att vi lixom bokat en typisk charterresa ;)

Av Kisse - 22 november 2010 22:09

Behöver jag ens säga att jag LÄNGTAR??

Blue Star Club Dunas Maspalomas 

       

Blue Star Club Dunas Maspalomas erbjuder många faciliteter, underhållning och aktiviteter som passar hela familjen. Läget är bra i trevliga Maspalomas med promenadavstånd till sanddynerna, golfbanan, shoppingcenter och nöjesparken Holiday World. I den stora trädgården ligger bungalowerna med fyra lägenheter, omgärdade av stora hibiskusar, gräsmattor och annan grönska.


Här är det lätt att få barn i alla åldrar att trivas, anläggningen har inte mindre än sex pooler, flera av dem uppvärmda, barnpooler och poolbarer. Slappna av i utomhusjacuzzin och skäm bort dig genom att kosta på en massage. I Disco Teatro-baren är det kvällsunderhållning flera gånger i veckan och hotellet har daglig busservice till Maspalomasstranden.


Boende i lägenhet med All Inclusive med alla måltider, måltidsdrycker och lokala drycker dag- och kvällstid.


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards