Alla inlägg under december 2010

Av Kisse - 28 december 2010 21:45

Just nu känns livet så här:

Tiden bara rusar iväg och jag hinner inte med. Jag försöker verkligen leva i nuet, stanna upp och se vad som är det viktiga... suga upp denna dyrbara tid då barnen är små, de dagar vi är lediga tillsammans men jag tycker fortfarande att jag befinner mig i bubblan man hamnar i när man har en bebis när man ammar, när man försvinner in i sitt med sitt/sina barn.


Jag blir stressad över att jag inte riktigt kommit ur bubblan och snart börjar livet på riktigt med lämna barn på fsk, jobba, hämta barn, middag, läggning osv. fast ibland kan jag faktiskt tycka det är skönt också när man inte hinner tänka på allt man skulle velat göra,när fasta rutiner blir ett måste och man tar vara på den lilla tid man får tillsammans!


Nu tänker jag vara föräldraledig fram till den 10 jan. fixa klart inför resan, fixa undan lite här hemma, gå igenom vad som Lukas behöver till fsk start (än så länge bara kommit på hjälm som tur är) för när vi kommer hem från gran canaria då är det dags för inskolning för Lukas och som det ser ut nu får Petter ta den biten men det går nog kalas bra, han gjorde ju inskolningen med Filip också!

Av Kisse - 27 december 2010 20:57

Verkligen inte på topp, ont i huvudet, nacke och troligen feber på det. Matt i kroppen och humöret i botten. Lukas har fortfarande lite feber och Filip är överaktiv verkligen ingen bra kombination!


Barnen sover och jag tänker göra detsamma!


Återkommer helt enkelt en annan dag!

Av Kisse - 26 december 2010 15:06

Ovädret kom som befarat och vi blev hemma av den enkla anledningen att vi är INSNÖADE. Snöar och blåser massvis t.o.m traktorn som nu är här har jobbigt att få bort snön ;)


Nu hoppas jag snön ska lugna ner sig så vi kan hämta hem äldsta sonen snart! Lukas är förhoppningsvis på bättringsväg då han i af vaknade feberfri men sedan sovit större delen av dagen.

Av Kisse - 25 december 2010 23:05

  

På förmiddagen fick vi främmande av Pierre och Olliver som kom och lekte en stund.

Sedan skjussade Petter iväg Filip till farmor och Ludde för att sova över, vila från lillebror lite och framför allt lillebror som är sjuk får vila lite från storebror. Lukas har nämligen fortfarande över 39 grader i feber (började igår) och inte på tipp topp. Lukas har fått lite egen tid med mamma och pappa.


Petter åkte iväg och roade sig ikväll men jag valde att stanna hemma med sjuklingen och njuta av lugnet istället, den envisa förkylningen som aldrig vill släppa gör att jag inte heller känner mig tipp topp. Imorgon hoppas jag att vädergudarna är snälla så vi kommer iväg till mamma och pappa för lite julmat och kalasande för Hampus, Victor och Ronja som fick ställas in pga sjukdom förra gången och som det låter på väderprognoserna blir det inget kalasande imorgon heller och jag som har alla paketen här... dessutom är jag faktiskt inte ett dugg less på julmat ännu ;)

Av Kisse - 25 december 2010 22:15

Min vackra syster och jag gav dessa canvastavlor till mamma och pappa i julklapp och jag förstod att dom skulle bli glada, kan man pryda sina väggar med något vackrare???? ;)

  

Vi beställde dessa från Canvaspicasso som hade riktigt bra priser, snabb leverans och de blev väldigt fina!

  

Jag beställde även en till oss här hemma men då tog jag bilden i färgen eftersom den faktiskt är ännu bättre i färg men för mamma och pappas skull valde vi enhetliga bilder :)

Av Kisse - 25 december 2010 21:06

Oj vilken mysig julafton vi fick, jätte nöjda barn som fick på tok för många julklappar som vanligt ;) Filip öppnade inte ens alla eftersom han var nöjd med draken och en lyftkran från farmor och Ludde. Elises första jul så hon fick nog mest julklappar av alla :) Svärmor hade fixat kanon god mat och allt var verkligen till belåtenhet, Filip skrattade hjärtligt åt Kalle Ankas jul och efter maten kom det en tomte nisse och delade ut några julklappar innan han måsta skynda vidare ;) Lukas var väldigt bekymrad när han gick och följde med och vinkade när nissen gick ;)


Ja ja nog med surr, bilder är ju så mycket roligare!

Elise tränar på att sitta själv.

Filip

Lukas en febrig liten tomtenisse  

Kalle Anka tittande

   

Elise är verkligen nyfiken på sina kusiner nu och blir så glad när dom leker med henne även om Lukas mest bara tar av henne leksakerna ;) 

Lite mer väntande på tomten, mätta och belåtna

     

Men så kom ju tomtenissen ;) Filip var lite fundersam... men hämtade glatt sina paket och gav tomtenissen en kram.

     

Paketöppnande och den efterlängtade DRAKEN som Filip önskat sig!

Lukas brydde sig inte om att öppna sin sparkcykel innan han provade den ;)

    

Cajsa, Fredrik och Elise.

     

Lukas i sin nya pyjamas.

Det första Filip utbrast imorse var : "Mamma vart är min lyftkran?" Så det var bara stt skynda ner så han fick leka med den ;) Filip i sin nya pyjamas och nya bellio tofflor, finaste ägaren till pirum parum beställde hem tofflor i Filip stl. så han också fick med älgar på. Tofflorna sitter verkligen super trots att de är lite stora så de är verkligen värda sitt pris då de kan användas länge :)

Lukas fick ett piano eller musikpanel kanske man kan kallas den den spelar och låter överallt av farmor och Ludde.

Av mig och Petter fick Lukas även en badleksak, teletubbisanar som åker rutchkana m.m Mycket uppskattad av våra pojkar som älskar att bada! filip hade köpt små båtar till Lukas under förrutsättning att han skulle få låna den röda ;)


Mycket glada och nöjda barn iaf som även fått lite böcker, filmer, tillbehör till dockorna av faster Cajsa och säkert något mer som jag glömt bort :)


Av Kisse - 24 december 2010 09:19

En liten julhälsning medans tomtegröten står på spisen och puttrar.


Alla som ska ut i trafiken idag, TA DET LUGNT!!!


- 20 grader idag så vi hoppar över den traditionella skridskoåkningen med min familj idag, dom får hela kak kalset för sig själva, vi har bestämt oss för att inte ge oss ut på vägarna i  onödan utan blir istället hemma och myser tills det är dags att åka till barnens farmor och Ludde där vi kommer fira julaftonen.


Hoppas ni alla får en underbar jul!

Av Kisse - 23 december 2010 23:45

Lilla julafton är avslutad på ett rätt dramatiskt sätt det slutade nämligen med att jag och Stefan tände eld på en halmbock ;) Vi har aldrig påstått att vi är mogna eller mist barnasinnet vi har bara utveckat det till en mer avancerad nivå ;)


Ja ja Stefan med tändstickor och jag med kameran i högsta hugg så fick vi ett par extra roliga minuter ;)


Minimini liten halmbock

Tog eld rätt omgående men efter ett *fjutt*ljud slocknade och blev halt på ett ben...

Provade lite till men nu var bocken svår att få eld på...

Aceton...

Och nu BRINNER bocken

Fort som attan går det och poff så slutar bocken liv här


Vi blev lite inspirerade av gävle bocken för ett par år sedan (eller var det förra året) och läste in oss på lite fakta...


Här kan ni följa Gävlebockens blogg och kolla i Bockkameran för att se bocken precis NU.


Lite fakta:

1966 Gävlebockens historia startar och eldas ner på nyårsnatten

...

1976 körde en raggarbil sönder bocken

...

1985 12.5 meter hög hamnar bocken i Guiness rekordbok för första gången. Nedbränd i januari.

...

1989 brann bocken innan den ens var uppbyggd. Det samlades ihop pengar från allmänheten till ny bock som brändes ned i januari. I mars 1990 byggdes ännu en ny bock upp, då till inspelningen av filmen ”Black Jack”.

...

1996 klarade sig. Vaktades av första gången av webbkamera.

...

2001 dagen före julafton var det en 51-årig amerikan på besök i Sverige som tuttade eld på stans stolthet.

...

2006 klarade bocken ett pyromanattentat under natten till den 15 december. Lite svedd på höger benet. Sedan stod bocken orörd.

...

2009 brändes bocken natten den 23 december. Samtidigt utsattes webbkamerorna för en hackerattack, så pyromanerna syntes inte på bilderna.


Hela listan hittar du HÄR!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards