Alla inlägg under december 2010

Av Kisse - 23 december 2010 23:30

Det kom två TOMTAR och traskade förbi vårat hus idag men eftersom det var fel dag hängde de bara två paket på dörren och vinkade till barnen innan de traskade vidare...

Barnen tackar "by" tomten för filmerna :)


Och sedan unde lilla julafton nr 3 börja och mer paket öppning. Farfar och Aina kom med massvis med paket. (nej det var inte de som tomtade)

  

   Missade dock en stor rittavla de också fick en sån där magnetisk sak som man suddar ut och sedan ritar igen osv. De fick alltså en matta, två mega stora böcker, en pysselbok, en resväska med BRIO byggaterial (vet inte vad de heter), rittavla och ett puzzel. Tack så mycket farfar och Aina för de roliga julklapparna!

 

Vi blev inte så många idag med Cajsa och Elise kom och gjorde oss sällskap med farfar och Aina.

Av Kisse - 23 december 2010 23:15

Stefan kom på eftermiddagen och vi hade lite julfirande med honom också.

  

Stefan blev glad över sin julklapp, en korg full med lite lyxigare öl, röd vin, ölkorvar, ostar och lex = vuxenvarning på denna julklapp ;)


Och barnen blev glada för julklapparna från gudfar!

  

           


Och Lukas behöver hädanefter inte leka med våran brödrost och släpa den eftersig och säga vov vov nu får ett litet fint lok från brio vara vov vov istället ;)

Mycket uppskattad!

Filip fick en fleecefilt med Toy Story. Han älskar nämligen att ha en fleecefilt UNDER täcket om nätterna! Sen är han inne i en kojperiod nu och det ska byggs kojor överallt och det passade ju denna stora fleecefilt bra till att göra. Filip, Lukas och gudfar inne i kojan under databordet ;)


Av Kisse - 23 december 2010 12:21

  




          

Tipp tapp tipp tapp

Av Kisse - 23 december 2010 10:51

  

  


Vi börjar med en liten hälsning från finaste pepparkaksgumman Elise och förhoppningsvis får jag ihop en bild på mina fina nissar idag, mina tidigare försök har inte givit några resultat... ibland är dom ju mer eller mindre samarbetsvilliga...


Petter ligger med migrän och jag hade planerat att ut och åka skidor med min äldsta son idag gick ju inget vidare kan jag säga då skidorna är kvar hos mamma och pappa och det är -19 grader, jag har julklappar kvar att slå in och julstädningen lyser med sin frånvaro, lilla julafton 2 ikväll och jag har faktiskt släppt alla måsten och skiter rent ut sagt i allt vad julstädning heter, efter lilla julafton nr 2& 3här ikväll kommer den ändå inte synas ;)


Jag är helt säker på att vi får en trevlig och mysig stund tillsammans med barnens farfar och Aina och en drös släktingar utan julstädning också :)

Av Kisse - 22 december 2010 21:05

Tjoho 10 januar har jag ett jobb att gå till ;)


Ingen fast tjänst, inte precis där jag ville men annars är allt bara toppen ;)


Kommer jobba 75 % vilket blir perfekt eftersom jag får en lite längre resa men å andra sidan är det rätt by för att handla osv. Blir ju nästan heltid för barnen de veckor Petter är borta och jobbar men så ser ju tyvärr verkligheten ut. Lukas som fortfarande sover middag kommer ju klara det galant tror jag, blir nog jobbigast för Filip som är van att vara hemma mycket. Fick ett super bra schema och i nuläget känns det otroligt spännande, utmanande och roligt att få jobba med barn mellan 3-5 år, nya arbetskamrater och helt nya lokaler för mig!!!


Är ju bara ett vik. men man vet aldrig vad som händer och sker så en dag i taget, vecka för vecka, en veckas semester på det då (gran canaria resan) och sedan får vi hoppas att jag blir kvar länge :)

Av Kisse - 21 december 2010 22:45

Många tror att barn bara leker, hur som helst vart som helst och med vad som helst så är det  ju oftast inte. En del barn behöver verkligen LÄRA sig att leka, de kan inte själva. Filip lekte ju inte med lego förrut vilket gjorde mig ledsen. Lego speciellt duplo är ju ett super bra material för barn att leka med. Kreativitet, logiskt tänkande, finmotorik listan kan göras oändlig varför duplo är bra leksaker men Filip bara kastade runt de, sparkade ut de tills de låg över hela golvet utan att ena ha försökt bygga annat än ett torn som snabbt skulle rivas. Snabbt bestämde vi oss för att ta undan legot igen och nu nästan ett år senare testade vi ju igen denna gång med lego duplo som paketkalender, en eller flera nya delar varje dag har äntligen fått honom att BYGGA.


Han bygger, bygger, bygger och bygger. Mormor och morfar köpte en stor platta och en extra sats lego dom också eftersom nu är de igång båda barnen även om Lukas mest bara river och tar storebrors kreationer ;)


Behöver jag en tala om hur glad jag är över detta? Det är så roligt att se att planen fungerade, vi har tagit oss lite extra tid till Filip i och med paket öppnandet, det är något han för det mesta gjort utan lillebror. Vi tittar på den nya delen, vart passar den, vad är det etc. Vi bygger ihop de delar vi har och vips kan man smita därifrån och han bygger en massa själv.

  

Sen är han ju äldre nu, lite hårdare regler om vem som städar etc hjälper också. Slänger Filip ut legobitarna får han själv plocka ihop de, har Lukas hjälpt till att kasta ur de får han lite hjälp att plocka ihop men får vi vuxna plocka ihop ALLA delarna åker lådan undan till nästa dag!


Jag hoppas detta håller i sig efter jul också, trots lite nya leksaker i julklapps etc. men jag tror verligen han hittat glädjen i byggandet!!!

  

Av Kisse - 21 december 2010 21:24

Första lilla julaftonen är nu avklarad eftersom vi kommer fira med barnens farmor & Ludde iår så blev vi bjuden på middag hos mormor och morfar idag och barnen fick sina julklappar. Troligen kommer vi träffa dom en stund på julaftonen också men då har vi inte tid med några julklappar så vi såg till att ha avklarat det tidigare :)


     


 


Populärast blev mega stora bilen som spelade skrålande musik och blinkade med lamporna. Förhoppningsvis tar batterina fort slut och det blir inga nya i ;)


Dom fick även en stor legoplatta och en liten låda lego med ett flygplan och div. tillbehör. Filip fick en super praktiskt fleecesovpåse som absolut ska med till gran canaria och den ska invigas redan ikväll för att se om den har samma effekt på Filip som Lukas påse har på honom. (Bild kommer senare)


Sen ska han få en biljett till himlabadet också så vi kan åka och bada tillsammans med alla kusinerna :)


Tack mormor och morfar för julklapparna!!!



Av Kisse - 20 december 2010 23:44

Små ting kan göra underverk!


En helt okej dag på jobbet (mindre trevlig resa dit men ändå) ett litet paket i brevlådan, ett samtal av visserligen ledsam sort men ändå positivt i den bemärkelsen att stötta en vän som har en tuff tid, planerat in lite skojiga träffar framöver och försökt få julpusslet att gå ihop, lite mer jobbångest efter samtal med en "möjlig" chef... och huvudbry hur man ska få familjelivet att gå ihop med arbetslivet... om man ska sammanfatta dagen kort men jag är ju inte sån ;)


Paketet i brevlådan var ett tradera fynd (enligt mig då) MOLO (of course). Så fint set till Lukas lagomt till gran canaria resan för ynka 136:- med frakten ;) Inte nog med att jag älskar molos kvalité (super mjukt) så är de tunna utan att bli för kalla och super lätta utan att ta någon plats alls ;) Perfekta resekläder med andra ord!

  

Jag är verkligen en periodare på tradera och nu har jag en period ;)


Har även inhandlat min egen julklapp idag eftersom det är enda sättet att få någon på ;) Tyvärr satte budgeten stop för den julklapp jag ville ha nämligen en blixt men istället fick det blir inte mindre än TRE tillbehör till min kamera ;)

  

Jag beställer från fotofyndet som har kanon bra priser och super snabb lev. så nu hoppas jag att jag hinner få mina saker innan julafton (bara därför att jag skrev det får jag inte det...) blev ett extra batteri, en diffuser och ett CPL filter :)



Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards