Alla inlägg under december 2010

Av Kisse - 19 december 2010 11:35

  

Barnen fick frukost på rummet idag.

  

Det fick räcka med yoghurt :)

Av Kisse - 19 december 2010 00:24

Idag har vi haft en riktit lat dag och inte gjort något alls blev t.om bortbjuden på middag och slapp undan den jobbiga biten. Carro, Erik och tjejerna som bjuppade på middag, massa surr, popcorn och tvspelande :)

Carro hjälper Filip och Maja att spela super mario race (tror jag).     

Super tack för en trevlig kväll!


Väl hemma igen kom lite bygghjälp a la Stefan och grannen och nattpasset började för gubbarna själv gör jag som barnen och kryper till kojs, vi sover gott i byggoväsendet ;) Imorgon tänkte jag överraska småpojkarna med något mysigt ;)

Av Kisse - 17 december 2010 22:07

Eftersom jag jobbat hela dagen finns ju lixom inget att blogga om så tänkte bjuda på blandad kompott om saker jag inte hunnit blogga om tidigare som jag tänkt ;)

Filip har ju en stor fachination för drakar vilket även leder till en hel del mardrömmar men allra mest spänning och nyfikenhet. Draken som man kan skympta längst ner till vänster önskar sig Filip i julkappp och den kommer finnas med under granen ( eller ja svärmors tall) MEN det var inte det jag ville visa, TITTA på Filips finger, HUR han pekar...  inte med pekfingret... utan med långfingret som pappa ;) Petter saknar ju vänster pekfinger (syns här) vilket gör att han pekar med långfingret på BÅDA händerna (fråga inte varför, är väll bara en vana och egenhet ;)) Iaf har väll Filip snappat upp det och pekar likadant och jag kan inte låta bli att tycka att det är super gulligt :)


När vi ändå är inne på granen (ja ja tallen) så kommer Lukas ha detta fina paket där under, kommer ni ihåg när jag vann den?


Något som inte kommer ligga under granen (eller tallen ;) ) är paketet till gudsonen eftersom vi ska träffas efter jul för julklappsbyte men eftersom han föräldrar redan vet vad han ska få är det inte någon hemlighet för fler än Ossian ;)


Ossian ska få fina bellio tofflor av oss i en kombinerad julklapps- och namnsdagspresent jag vill nämligen ge honom något han behöver och jag är ju super nöjd med belliotofflorna och anser verkligen att gudsonen behöver dessa med deras kalla golv och i samråd med föräldrarna :)

  

Självfallet inhandlade på finaste pirumparum butiken!


Ganska jobbigt (läs:skit jobbigt) att försöka hålla något hemligt för sina bästa vänner så det har vi slutat med för länge sedan så jag vet vad Filip kommer få av gudmor & Jim i julklapp och jag kan säga att det kommer verkligen lägligt ;)

  

Filip älskar nämligen att spela spel nu och vi har bara "Djurens värld" och det klarar han galant nu :) På Djurens värld ska man para ihop djuret med boplatsen, maten den gillar och deras unge ett bra första spel med flera olika svårighetsnivåer.  I början la vi det bara som pussel och nu spelar vi det med snurran och vänta på sin tur, nästa steg är att lägga bitarna upp och ner och hitta rätt, lite som memory alltså.


Avslutningsvis tänkte jag bjuda på en fin vinterbild, för visst är det väll rätt härligt med vintern också även om det är kallt och snöigt, allt blir oskyldigt vitt!

  

Av Kisse - 16 december 2010 20:47

Jag och barnen klädde granen imorse, blev en riktigt fin fulgran ;) Köpte granen på bauhaus och ALLA granar är ju skitfula så det gäller ju lixom att hitta den finaste fulgranen ;)


Filip är fortfarande krasslig, hostan har tilltagit så här går vi i pyjamas mest hela dagen men på eftermiddagen fick jag nog då skulle allas lungor ut och luftas så vi blir kvitt dessa bacilusker.

 


Annars har dagen mest gott åt till att försöka stoppa Lukas från att plundra granen från kulor ;) Julafton närmar sig med stormsteg vilket man lättast ser på julklappskalendern som snart syns i sitt fullo igen.


Några jobbdagar innan jul blir det vilket alltid känns bra när lönen kommer i januari, dessutom blir man ju så grymt mycket mer effektiv när man jobbar.


Nu ska jag ta en lång varm dusch, packa inför jobbdagen och försöka komma i säng i hyffsad tid *mohahaha*, någon som trodde på den? Jag kommer aldrig i säng i tid ;) 

Av Kisse - 16 december 2010 13:15

Planeringshjärnan har ju packat en sisådär 100 gånger i huvudet men faktiskt har det börjat inhandlas “bra att ha saker” bland annat sånna här band, utifall man tappar bort det stora barnet. Det är ju verkligen skräcken så jag tar faktiskt det säkra för det osäkra och Filip kommer vara bandad HELA tiden, Lukas är ju så liten att han hinner inte så långt dessutom har man honom under helt annan uppsikt.

  

Infoband från o-råsa 29:-

Har ju även fått tag i en travel bag till phil&ted vagnen som självfallet ska med ;) Hittade den på blocket för 400:- och tjejen som sålde den skickade den med bussgods så där gjorde vi ett klipp. Jag har provpackat och det blev super eftersom man sticker ut hjulen och drar väskan (alt. packar in allt och bär den) vi kommer ju ha två barn att bära på så det blir välbehövligt. Vete tusan hur vi ska få med oss all packning... vi kommer landa på natten så förhoppningsvis har vi två sovande barn alternativt två skrikande trötta barn...  

    


Börjat kolla hur det ser ut med sommarkläder också, bett syster inventera Axels garderob, skor osv. Känns rätt galet att leta sommarkläder mitt i vintern ;)


Som jag längtar!!!


Kom gärna med TIPS och förslag som kan underlätta eller vara bra att veta när man reser med barn :)

Av Kisse - 15 december 2010 23:19

Konstaterade idag att jag varit hemma för länge, då blir jag trött, seg och uttråkad men ingen energi att ta tag i något så bestämde en Birsta sväng med syster och hennes äldsta son för lite presentshopping, vi har ju ett helt gäng födelsedagar så här i dec. månad åxå. Vips så fick jag en massa enegi så har fått en hel del avklarat sedan jag kom hem på tok för sent ;)


Har iaf köpt (japp iår igen) en fin fulgran ;)


Imorgon har jag massvis att göra men allra först ska vi klä granen tillsammans med barnen ;)

Av Kisse - 15 december 2010 22:23

Tänkte passa på att tipsa om att willys i sundsvall, har den här veckan böcker för 19.90:-, kanon pris!

 
Av Kisse - 14 december 2010 22:56

Ja då är mitt cv klart sånär som lite datum jag måste dubbelkolla imorgon, alltid i sista minuten ;) (dock mycket sällan försent ;))


Fick dock nys om något spännande så morgondagen får gärna komma snabbt ;)


Mycket som ligger på nu men ändå står allt stilla i väntan på ett besked, ännu mer jag skulle behöva ta tag i men som det ännu inte finns ork till...


Kryptiskt och hemlighetsfullt, ja ibland blir det bara så :)

--------------------------------------------------

Filip är piggare iaf, lite feber som kommer och går, grönsnor och hosta men i övrigt pigg som en lärka eftersom han tog sig en rejäl tupplur på dagen men ibland behöver man ju det för att orka med dagen. Han blir ju såklart hemma imorgon också så jag passade på att hämta alla kläder på fsk. plus hans fina julpyssel han gjort; en röd fin lykta och en tomtegubbe (tryckt med handen).


Nu gick nämligen Filip på julllov, ett långt sådant, nästa gång Filip ska dit är det redan 11 januari och då kommer han börja på syskonavdelningen, fast han börjar på sin vanliga avdelning och flyttar själv över sina saker. Jag är helt säker på att "överskolningen" kommer gå helt smärtfritt eftersom han redan spenderar mycke tid där inne på den andra avdelningen.

-----------------------------------------

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards