Alla inlägg under december 2010

Av Kisse - 9 december 2010 16:03


Pass: check!

Väska till Filip: check!


Uppdate: Har nu mätt väskan och den har måtten 47x32x20... står på fritidsresor hemsida att handbaget får vara max 45 cm... vad tror ni får vi med den som handbagage? Jag har ju mätt väskan med hjul och fötter, själva väskan är ju mindre än 45 cm...


Köpt på willy för 199,50 (ord.pris 399,50) och Filip är mäkta stolt över väskan han ska ha när "vi flyger till havet för att bada" ;)

Av Kisse - 8 december 2010 13:57

Idag fick Lukas följa med på långpromenad!

Av Kisse - 7 december 2010 21:49

Ja här händer det lixom inte mycke, passade på att åka hela familjen när Filip skulle hämtas idag på förskolan dels för att Lukas ska få se lokalerna lite mer han också nu när vi vet att han fått plats, annars har han ju inte varit där så där tok mycke men idag passade vi på :)


Varit iväg med Stefan och simmat, lääänge trots att mitt knä ondade i början men när det väl gav med sig hade vi flyt och orkade mer än vanligt!


Petter var under tiden hemma och bakade pepparkakor med barnen, nu hade Lukas allt fått smak på degen han också ;)


Men lite pepparkakor blev det iaf ;)


Efter maten satte vi Lukas i pulkan, Filip på snowracern och promenerade ner på byn för att hämta posten, en lagom dos med friskluft när det är -10 grader ute.

Av Kisse - 7 december 2010 08:18

  

Det är en väldans aktivitet på LEGO byggandet nu :)

Lukas i fina molo bodyn vars print jag inte alls gillade i början men gillar mer och mer för varje gång jag tar fram, mysiga färger och sagolikt motiv. Byxorna är lindex stjärnjeans. Filip har ullunderställ från polarn o pyret (köpt på tradera) det har barnen på sig varje dag så gott som, kanon bra, tunnt men varmt och jag upplelver aldrig att de blir svettiga.


Min plan fungerade ;) Ibland behöver barn bara lite hjälp på traven för att komma igång, en ny legobit varje dag i julkalendern har fått fart på Filips byggande. Legolådan har utökats med både traktor, gubbar, en kossa, hage och mattråg till kossan och idag släpet till traktorn, dags att köpa en större låda till legot ;)


Filip är så snäll storebror som låter Lukas vara med så läng han inte förstör, dessutom har Filip börjat lära sig att man kan ju ge lillebror något man själv inte vill ha så är han road en liten stund iaf ;) Lukas blir jätte glad (storebror är ju idolen) och Filip blir glad över att han varit snäll och får fortsätta leka någorlunda ifred :)


Nu är Filip på förskolan och Lukas håller på att vakna så dags att sätta igång dagen, Filip ville baka pepparkakor idag när han kommer hem och så har grannen varit här och skottat ihop en stor stor snöhög mitt på gården. Vi har börjat låta Filip vara ute mer och mer själv nu men självklart håller vi koll i fönstret, hur gör ni, när har ni låtit era barn börjat vara ute själv? Oftast klär jag Filip först och skickar ut honom, klär på Lukas och sist mig själv och vi går ut tillsammans sen brukar jag gå in med Lukas, klä av mig själv och Lukas och sedan ropa in Filip på så sätt blir han ute längst och hyffsat nöjd att gå in, ungen älskar ju att vara ute ;)


Så skönt när man fått lite rutiner att fungera utan att själv bli helt slut och svettig då två ungar ska kläs, fast Filip klär ju på sig det mesta själv mest vantar och skoöverdarg han behöver hjälp med.

Av Kisse - 6 december 2010 22:52

Eftersom jag och små pojkarna var utan bil hela förra veckan blev det ju ingen förskola för Filip så när det nu endast återstår 6 dagar förskoletid innan julledigt i 3 veckor bestämde vi att nu ska Filip allt vara där så mycket det går. Han behöver faktiskt tiden där, träffa jämnåriga barn, leka ifrån sig, vila från mamma, pappa och lillebror!


Pratat med en ur personalen om Filips tal idag och hon berätta att talpedagogen i kommunen faktisk redan träffat Filip en gång tidigare och fått godkänt då fast det var ett annat barn som utreddes då, personalen skulle dock pratat ihop sig lite och se vad de kommer fram till men de höll ju med oss att det är inget vi behöver i nuläget oroa oss över! Om talpedagogen kommer dit får hon såklart lyssna på Filip också, i vilket fall är det inget som görs nu före jul och efter jul kommer Filip troligen byta avdelning och Lukas kommer skolas in på Filips avdelning, småbarnsavdelningen alltså den 7 FEBRUARI *gah* paniken är nära ;) min bebis är ingen bebis!!!!


Samtidigt känns det skönt, det är ju lixom nästa steg,  jag tycker ju faktiskt om att jobba också så det är ju inte jobbet i sig som ger mig ångest mest handlar det väll om att jag i nuläget inte har någon tjänst, att inte ha ett schema är inte alls roligt :(


Cajsa och Elise hälsade på oss på eftermiddagen, kameran har gått varm  för lite julkort :) Mina barn vägrar inuläget allt vad arrangerade kort är så här blir det nog inga julkort ;)


När Lukas lagt sig passade jag och Filip på att fixa Ollivers present, på lördag ska vi nämligen på kalas efetrsom han fyller 2 år nu i veckan! hade dock slut på inslagningspapper och jag VÄGRAR julpapper på presenter bara för att, bara för att man fylelr år kring jul är det skillnad på julklappar och presenter!!! Löste det på så sätt att det bruna inslagningspappret fick en personlig prägel då Filip fick rita på det ;) Ser ju inte alls juligt ut på det sättet ;)

  

En fin gubbe ritade han också med ögon, näsa och mun, två ben och många tår (hamnade under paketet)  dock blev den utan armar :)

Av Kisse - 6 december 2010 10:23

Balsam för själen!

Av Kisse - 5 december 2010 18:02

Inte alltid lätt att vara lillebror heller se allt storebror gör och vill göra lika... Lukas var iaf rejält duktig igår och bajsade på pottan  1 åroch 2 ½ månad gammal och inte kan han vara sämre än storbror som får 3 kr vid varje toalett bajsning så tre krornor till Lukas sparbössa blev det igår. Helt själv stoppade han ner dom och såg så glad och stolt ut ;)


Vi belönade ju Filip med 3 kronor (för att han är tre år) när han bajsar på toaletten eftersom han är väldigt pengabesatt så fungerar det som belöning, att stoppa 3 krornor i sparbössan känns ju så bra mycket bättre än betala 2,50 för blöjan han annars bajsar i :) Nu behövs däremot inga kronor längre och bara ibland frågar Filip själv efter krornorna och då brukar vi försöka skramla ihop vad vi har :) Nattblöja har han ännu men den tänker vi inte skynda på att ta bort heller, den tiden kommer när han är redo för det!

Av Kisse - 4 december 2010 22:26

Så skönt när Petter är hemma, så skönt att dela ansvaret, kunna gå på toaletten själv, Petter lagar maten, kliver upp på natten ;) Även om Petter varit borta och jobbat har ju faktiskt han fått sova hela nätterna, inte behövt laga mat, städa etc. När han nu är hemma hjälps vi åt så mycket det går, tar igen missad tid, busar och myser.


Blir väldigt mycke bus...

     

Spagettitävling


Knaspappa bestämde sig för ett äckligt genom näsan trick men visade sig att han var för gammal för sånt, han klarade det inte ;) *tack och lov*

  

Men Filip var inte sen att haka på pappas knasidéer ;)


 man får inte stoppa spagetti i näsan Fiiiliiiip


Efter middagen blev det en sväng till Nisse men efter jagande av barnen och allt för mycket aj aj inte röra bestämde vi oss för att åka hem och uppmanar morbror Nisse att barnsäkra hemmet lite mer till nästa gång ;)


Avslutade kvällen med chips och dipp och tv tittande! Det ni, hela familjen utan Lukas som sov, såg en stund på tv utan att det var barnfilm :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards