Alla inlägg under januari 2011

Av Kisse - 4 januari 2011 12:21

Igår var vi ut en sväng och Lukas var GLAD, riktigt GLAD hela tiden :)

   

Så underbart härligt :)

Funkade till och med utan tutte en stund men sen for proppen i och han fick sitta i pulkan och var nöjd med det ;) han är ju verkligen en tutt unge som har nappen i munnen mest hela tiden men det håller vi ju på att träna bort nu också eftersom det snart är förskolestart...


 ...och något som verkligen är SNART är ju våran RESA, Filip tittar drömmande på flygplanet, SNART är det våran tur :)

  

      Hämtade ut en paket från h&m med sommarkläder igår så nu är vi redo att börja packandet ;)

Av Kisse - 2 januari 2011 20:07

Filip fick ju detta spel av gudmor och hennes familj i julklapp och idag har vi spelat det för första gången. Jag och Filip spelade och man ska kunna spela det på 2 spelare men tyvärr tyckte inte jag det var någon höjdare, däremot om man är 3-4 spelare tror jag det blir mycket roligare. Filip var i alla fall nöjd och hade en rolig stund ;)

Man tar ett kort från matbilen och kollar om man har djuret som tycker om maten på kortet, har man inte det så ska man lägga det på bordet och då ska de andra tävlanden snabbt ta kortet OM man har djuret som tycker om maten. (därav lite tråkigt att spela på 2 spelare) Får nog ta och göra om reglerna lite när man spelar på två spelare. Den som har sin bricka full först vinner spelet.


Spelbrickorna och spelkorten är väldigt fina (glittriga tydliga bilder) och rejäla medans bilen är lite ömtåligare dock fyller den ju ingen direkt funktion för spelet mer än håller matkorten på plats.


Ett väldigt bra spel att börja med i så där 3 års åldern där man får lära sig vad djuren gillar för mat och vänta på sin tur men innehåller även fart (då man ska ta kortet som ligger på bordet) och väcker tävlingsinstinkten hos barnet dock gäller det ju att lära sig att det inte bara är att kasta sig över kortet utan att ha sett över att man har rätt djur på sin bricka.


Jag saknar dock att det inte finns  regler för vissa sker, vad händer tex. om man tar kortet på bordet utan att ha djuret på sin spelbricka eller olika spelmöjligheter men det kan man ju fixa själv :)


Men på  det stora hela: Ett fint lätt spel utan massa krångliga regler, perfekt för 3 åringar!

Av Kisse - 2 januari 2011 19:50

Det är alltid mysigt att gå ner på barnens nivå och anpassa sig efter deras mini saker, idag blev det fika på rummet efter att jag och Filip bakat kladdiga chockladmuffins *mmm* Kladdigt och gott! Lukas drack ur sitt lilla glas med inlevelse dock hamnade inte en endaste droppe i munnen men han var lika glad för det ;)     

Av Kisse - 1 januari 2011 19:10

Igår lyxade vi till med en helstekt (?) älgfilé på grillen *lät knepigt men helgrillad heter det väll ändå inte?* och Petters specialpotatisgratäng med kantareller gjord i gjutjärnsgrytan till det, blev verkligen super gott!

  

Tog det lugnt och stoppade Lukas i vagnen när det närmade sig läggdags för hans del, Filip fick ta snowracingen ner till Camilla och Tyrone där vi spenderade resten av kvällen. Lugnt och skönt, lite raketer och sedan traska hemmåt. Filip höll sig vaken hela kvällen och var med och tittade på raketerna, Lukas sov gott i vagnen när han väl somnat (med andra ord mycke senare än vanligt) men då fick vi å andra sidan en rejäl sovmorgon hela familjen idag istället :)


    

Lukas har varit på toppen humör idag. Vi håller på att träna att gå i skor för fulla muggar han är ju tjurig på den delen men nu börjar det släppa :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards