Alla inlägg under februari 2011

Av Kisse - 16 februari 2011 22:54

Vad ska man säga lek in i det sista eller är han bara ovanligt fäst i sin dinosaurie... Hur som helst har han fått bitmärke på svansen men sover nu gott på kudden brevid istället.

Av Kisse - 16 februari 2011 20:48

Spännande dag på jobbet idag... får jag inte magsjuka nu ja då är jag nog immun ;)


Lukas inskolning verkar gå bra och förhoppningsvis tar dom sig iväg imorgon för sista inskolningsdagen och på fredag är tanken att Lukas ska stanna kvar själv. Något som därmot förvånat oss lite är att Filip INTE klarat av detta så galant som vi trodde han skulle göra men något vi ändå var rätt förberedda på att det kunde ske.


Efter lunch vägrar nämligen Filip vara kvar på sin nya avdelning och går över till småbarnsavdelningen och stannar sedan där tills det är dags att gå hem. Mycket beror det nog på att Petter är där han också och att dörrarna mellan avdelningarna öppnas efter lunch. Filip har därför ätit mellis där inne han också men kommer nog när han är redo att stanna kvar inne på syskonavdelningen och framför allt tror jag detta löser sig själv när Petter inte längre kommer vara kvar med Lukas.


Det är inte så konstigt att detta sker, Filip har ju precis bytt avdelning och sedan knappt varit där något alls så det är klart att det känns tryggare att följa med pappa och lillebror till gamla avdelningen med de gamla fröknarna.


Kryper i nerverna att jag inte är med något alls på inskolningen, jag vet att Petter klarar det galant är mest för min egen skull jag skulle nog också behöva skolas in lite ;) Få se att mitt lilla barn har roligt på förskolan, se honom utforska och lära känna personalen.


Dessutom känner jag ju verkligen att jag inte känner Filips fröknar, Petter kommer ju få ta alla hämtningar och jag kommer endast med mitt nuvarande schema att kunna lämna barnen en dag i veckan vilket jag visserligen på ett sätt är glad över jag slipper "lämna skynda till jobbet" stress men på ett annat sätt saknar men oftast är det ju jag som ringer förskolan så jag pratar ju rätt ofta med dom i alla fall :)


Ibland känner jag mig taskig mot Filip som "missat" så mycket på förskolan men jag vet ju att han fått otroligt värdefull tid här hemma, vi har fått tid tillsammans, tid på förskolan kommer han hinna få ändå!!!

Av Kisse - 15 februari 2011 20:31

 Har ur kassa bilder från papegoj showen på palmitos Park från då vi var på Gran Canaria men tänkte visa dom ändå eftersom det var höjdpunkten på park besöket :)


Dom var otroligt duktiga och jag tror dom hade roligt tillsammans med sin tränare, busade och hade sig :)

Showens stjärna som kunde åka rullskridskor, cykla, flyga flygplan, åka rutschkana etc.

 

Och dessa två som spelade upp en gripande berättelse där ena papegojan blev skjuten och dog och fick dras ut på bår ;) 

  

Och när bussen fick slut på bensin och behövde tankas för att sedan kunna skjussa alla små papgojor till Palmitos park hjälptes dom åt.


Den här papegojan målade ett konstverk :) Andra räknade, hissade upp flaggor, posade och visade upp sina bästa sidor, showen var alldeles lagomt lång för barnen och det kändes som ett väldigt bra avslut på besöket när


när showens stjärna avslutade showen med att lägga sig i solstolen men gav sig inte förrän den fått både pepsi, sollotion, solglasögon och något att läsa i solstolen :)


Är det semester så är det :)

Av Kisse - 15 februari 2011 20:00

Barnen får räknas som friska nu och imorgon blir det återigen tappra försök för Petter att skola in Lukas på förskolan, hoppas han håller sig frisk tillräckligt många dagar för att kunna  slutföra inskolningen också. Genom att Filip inte heller varit så mycket på förskolan blir de ju extra känsliga för alla baciller trots att jag säkert dragit med mig en hel del hem sedan i höstas då jag började jobba men vi har ju varit väldigt förskonade från sjukdommar tycker jag. Filip har haft feber som kommer lite då och då och snorigt har det varit men *peppar peppar*
inga "riktiga" sjukdommar, de senaste två dusterna av magsjuka har ju varit rätt fjuttiga de också.

*peppar peppar*


Idag slutade jag tidigt men höll mig kvar på byn eftersom jag hade ett tandläkarbesök inbokat gick därför på biblioteket och lånade lite böcker under tiden, några till barnen och en Jesper Juul bok till mig. Är det något jag saknar sedan jag fick barn är det just läsning, jag älskar att läsa men finner sällan tid eller ork nu att läsa något annat än tidningar (och bloggar då) :)


Tandläkarbesöket gick bra men jag slogs av tanken när jag låg där att det fasiken känns lika utblottande som ett besök hos gynekologen (kanske inte riktigt men nästan) jag skäms över att jag är dålig på att använda tandtråd och det kändes som hon skrapade tandsten i en evighet :( Dessutom blir det ett återbesök då TVÅ lagningar släppt varav en beslöts att den ska fyllas på och en ska göras om helt och hållet. När dom ändå ska bedöva ska dom passa på att skära bort en skinbit som irriterar sedan jag drog en visdomstand för nått år sedan men eftersom det inte är något akut ska jag inte tillbaka förrän i maj.


Känns väldigt bra att jag för många år sedan tecknade tandläkaravtal som gör att det inte kostar något mer än de 30 kronor jag betalar varje månad.

Av Kisse - 14 februari 2011 21:27

  

Vårnyheterna börjar nu droppa in på allvar och Pirum Parum rear nu ut höst och vintersortimentet för att göra plats åt allt nytt som är på väg in :)


Mina skruttpluttar har inget klädbehov just nu och jag har försökt hålla mig därifrån ;) Köpbegäret brukar sätta sig in så fort man kliver innanför dörrarna men jag gjorde ändå en liten titt förra veckan (innan föreläsningen) och japp jag gick ut tomhänt just då men har lagt in en beställning på dessa ;)

  

Jag älskar Bellios tofflor och Lukas har växt ur sina älgtofflor som vi fick i höstas så nu har vi bokat ett par som var på rean 165:- är ju som hittat, titta in ni också och FYNDA!!!


Klicka på REA loggan för att komma till REAN!


Av Kisse - 14 februari 2011 21:07

Idag är det ju (som säkert ingen missat) Alla Hjärtans Dag, jag och Petter är ju inga fan att fira saker ;) Och inte heller alla hjärtans dag men jag och Filip drog i alla fall fram lite bakgrejer och rullade lite snabbt ihop chockladbollar till eftermiddagsfika idag, dagen till ära :)


 

Sockerråttan Lukas blev såklart glad och med feber i kroppen kan man väll få lyxa lite extra ;) Lukas röda kinder som vi på semestern nästan "botade" har åter igen blossat upp det spelar ingen roll hur mycket vi smörjer så blir det röda och nariga.

Filip valde att rulla chockladbollarna i strössel och visst ser det festligare ut men ack så mycket sötare.


Båda barnen är snoriga och krassliga dessutom hade Lukas feber på förmiddagen så ingen inskolning på förskola idag heller en stor bamse tand sprack dock upp idag så kanske var det den som spökade för på kvällningen var han iaf feberfri. Helt otroligt hur Lukas tänder spricker upp tand efter tand. På Filip kom tänderna smygande och vi märkte det inte på samma sätt som med Lukas då tandköttet spricker så blodet rinner i munnen hans :( Och på tal om tänder så är det imorgon mina tänder tur att visa upp sig, enda dagen jag slutar tidigt denna vecka så har jag ett tandläkarbesök inbokat *blä* hade gärnat gjort något roligare men samtidigt är det ju praktiskt att inte behöva ta ledigt och förlora pengar på det.


Av Kisse - 13 februari 2011 20:37

Igår när jag verkligen var på blogghumör då strulade allt som bara kunde strula, det trådlösa internetet, bloggen som påstod att jag inte var inloggad fast jag var inne på sidan, bilder som jag laddat upp och även bilder jag publicerat påstods inte längre finnas på bloggen etc.


Så därför kommer lite bilder från Frejas kalas nu istället men tyvärr blev det knappt några tagna och de som togs är inge vidare bra, kameran är troligen full i den fin fina ANFI sanden och krävar lite så den skulle behöva en rejäl rengöring.


       

Paket öppning från fastrarna, en klistermärkesbok om husdjur och en spansk klänning från Gran Canaria.

  

På sista bilden försökte jag fånga Filip som sitter och smeker Wilhelm på huvudet, han är väldigt omtänksam om sin lilla kusin som är väldigt kavat för sin ålder med fyra syskon är han van att gruffla sig fram och ta för sig :)

"Titta PAPPA jag fick en klänning" utbrast Freja och visade fort upp klänningen först för pappa Mikael och sedan för Jeanette för att sedan stoppa tillbaka den i lådan med orden "Jag lägger tillbaka den", lilla skruttunge där ;)

Av Kisse - 13 februari 2011 20:32

    

Idag har jag och Filip varit på bio tillsammans med min syster Maria och hennes son Axel. Premiär för båda våra pojkar och vi slog till på stort med att se en film i 3D, nämligen TRASSEL


Båda barnen uppförde sig exemplarisk!!!


Filmen var jätte bra, mycket skratt, lite sorglig, lite hemsk och väldigt mycke spänning precis som en film ska vara :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards