Alla inlägg under april 2011

Av Kisse - 25 april 2011 15:03

Vi fortsätter städande ute på gården, tagit fram utemöblerna för nu är väll våren här för att stanna ;)

 

Vitsipporna blommor, björkarna har slagit ut och bara en liten snöhög finns kvar på gården, solen är tok het och igår hängde jag ut den första laddningen tvätt ute på torkvindan, jag brukar ändå vara lite försiktig på vårkanten när det är mycke pollen i luften men igår kunde jag inte låta bli ;) Var så härligt att plocka i de idag mjuka och fräscha!

Av Kisse - 25 april 2011 10:38


Jag är en morgonrocksmänniska som gärna går i morgorocken halva dagen och tyckte därför en ny morgonrock var påsin plats nu när vi närmar oss sommaren, min är nämligen fleecefodrad och tok varm, tok skönt på vintern men tok varmt på sommaren. En ny svalare variant beställde jag i födelsedagspresent till mig själv 295:- när det var special erbjudande på Allt för föräldrar webbshop ord. pris 650:-

Av Kisse - 24 april 2011 22:12

Det finns vissa saker som jag känner mig enormt tudelat i... en sådan sak är leksaksvapen, leka krig, jakt etc. Barn har i alla tider lekt krig jag har en vän som var (är) otroligt fachinerad av krig men det är inget större fel på honom ändå... min man lekte krig när han var liten, jag kommer dock inte ihåg att jag lekt krig när jag var liten... men iaf barnen fick träbössor när de fyllde år i höstas, fina träbössor med deras namn ingraverade men jag har svårt för att bestämma mig för vad jag tycker om det...


Min man jagar ju och kör den hårda linjen då det gäller bössor, redan från att de är små ska de lära sig att ALDRIG peka med bössan mot människor eller våra husdjur (ja där drar vi djur gränsen) UT genom fönstret om man är inne men väldigt sällan tillåter vi att det leks med bössorna inne... bössan får istället följa med ut ibland och givetvis följa med ut på jakt. Filip har ju fått följa med både på bäver, rådjur och älgjakt men aldrig varit med då något skjutits, brukar i regel vara rätt svårt då barn inte orkar vara tyst så länge som det oftast krävs för att något djur ska visa sig ;)


Jag kan tycka det är fel att lära barnen att det är okej att döda djur men samtidigt lever vi ju som en jaktfamilj där jakten är naturlig för oss, vi pratar mycke jakt, vi spenderar mycke tid i skogen, vi äter det Petter skjuter (det mesta iaf) det är en givande hobby om man bara bortser från själva dödandet...

Av Kisse - 24 april 2011 21:46

Sista listen, fönstrena putsade och gardinerna på plats, NU ÄR DEN KLAR, helt klar! Ja insidan iaf, utsidan ska få en uppfräschning den också men inte just nu. Fast Petter har faktiskt börjat lite lätt ute också med att byta några brädor som var i väldigt dålig skick och hissat upp stugan som lutar mer och mer för varje år.


Ett nytt bord ska det bli såsmåningom det dom har nu är lite för lågt och sjukt tråkigt utan duken.

  Små detaljer som gör det där lilla extra :)

 

Älskar dessa ikea stolar!

  Nya köksdelen, kranen är en dunder succé även utan vatten ;)

 

 

Liten hylla för kastruller


 

Linus (barnens kusin) la in golvmattan som svärmor och Ludde sponsrat med :)

  Utsikten inne i stugan är mysig.


 

Även utemöblen har kommit ut igen som är så underbart fin!

Av Kisse - 24 april 2011 15:32

Vad härligt med lång helg för första gången på länge känns det som vi fått mycket gjort samtidigt som det finns tid för nedvarvning och umgås med släkt och vänner!


99 % av tiden spenderas ute i det härliga vädret, jag varvar med att måla, kratta och dona i lekstugan :)


Laga mat i nya köket

 

 

En vägg med små speglar i olika höjd.


 

        

Små tavlor med motiv på barnen


  Lite lite småfix kvar att fixa, putsa fönster och sy gardiner och sedan är insidan klar men jag ville passa på att visa lite bilder innan barnen lekt in sig :)

Av Kisse - 23 april 2011 21:30

På påskafton visade sig att påskharen (alias gudfar Stefan) varit på besök och lämnat ett varsitt ägg med godis till barnen.


Men först blev det äggfrukost :)

  Lukas valde ett blått

 

Filip beställde ett rött men de blev mer rosa... vilket bara gjorde honom gladare...

 

"Åh vad fint det är"


  På med lite kläder och ut för att se om påskharen varit här och det hade den, Filip kastade sig på äggen och ruskade dom och utbrast "JA det ÄR godis i dom" medans Lukas tog kycklingen och var glad över den ;) Kycklingen som tidigare satt i påskliljorna men ständigt blir flyttad ;)

 

Men när väl locket lyfts på ägget fångade det HELA Lukas uppmärksamhet.

 

Både Filip och Luaks är som tokiga i bumbo stolen trots att de båda två är för stor för den, sitter som fastkilade varje gång men ner i den ska dom ;)


Eftermiddagen spenderades hos svärmor och Ludde, smarriga laxmackor och sedan grillat på det, tokmätta rullade vi hem ;) Lyxigt att bli bjuden på mat två dagar irad då vi på långfredagen blev bjuden på god påskmat hos Camilla och Tyrone.

Av Kisse - 22 april 2011 20:52

Stort GRATTIS till min älskade brorson Wilhelm som idag fyller 1 år  


Vart tar tiden vägen jag tycker det var nyss du kom till världen :)

  Första bilden vi fick på mms

Av Kisse - 22 april 2011 08:49

  Torsdag är min dag då jag slutar tidigt, jag börjar tidigt och slutar därmed tidigt ;) Så skönt att komma hem och halva dagen är ännu kvar.


   

En stackars fågel krockade med fönster rutan igår och bröt nacken så Filip begravde den på sitt sätt,  på ett  rävspår... i ett stenhus.


   

Elise och Cajsa hälsade på och Elise gungade medans Petter och Lukas tog reda på lövhögar. Petter har fått tagit av gipset nu och ska börja använda handen igen så skönt för oss alla :)


   

Efter middagen  letade Petter och barnen fram lite mask och jag fixade lite fika och vi for en sväng och fiskade men fiskarna hade ännu inte vaknat...

   

Inga napp alls


 

Lukas första mask och han SMAKADE... och jag skrek och Filip han skrattade...

 


     

Jag gav inte Lukas någon fobi för maskar iaf men han stoppade ingen mer mask i munnen!!!


Tack och lov!


Det gäller att njuta dessa lediga dagar nu för nästa vecka (torsdag) börjar jag på nytt schema som jag ärligt talat är väldigt besviken på då jag bara kommer jobba 50% MEN bara eftermiddagar, barnen kommer bli 15 timmars då Petter blir arbetslös från och med 1 maj så då är dom på förskolan på fm (mån-ons) och jag jobbar på em :( Filip behöver sin förskoletid och Lukas behöver hålla igång sin förskoletid eftersom det rätt som det är så jobbar vi nog båda två... Jag visste ju att mina arbetstimmar skulle krympa men att bara få eftermiddagar minimerar ju mina chanser att fylla upp timmar någon annanstans så nu är det att jaga jobb med blåslampa igen då :(

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards