Alla inlägg under april 2011

Av Kisse - 14 april 2011 19:58

Nu är både vi vuxna och barnen less på snön och skottar en gång till sandlådan som vi grävt fram...

 
Av Kisse - 13 april 2011 22:18

Grattis på 2 års dagen Ossian

 

Till helgen blir det kalas :)


Nu är jag trött efter en lååång arbetsdag från 8-19 men mycke har det blivit gjort :)

Av Kisse - 12 april 2011 21:04

 

På mitt sängbord ligger ständigt denna underbara bok, jag älskar den och ligger ofta och läser dikterna om och om igen, ständigt sökande efter det magiska i orden... Karin Boyes livsöde facinerar mig och jag tänkte bjuda på mina favoriter lite då och då :)


Denna är väll mest känd och visst är det speciellt att lyssna till Karin Boyes egen röst :)


Senaste dagarna har jag även lusläst hemsidan.

Av Kisse - 11 april 2011 20:55

Vissa kläder är verkligen roliga att ärva ;)

  Som dessa snygga gangstarbyxor som Filip har på sig ;) Skjorta och tröja är också arvekläder :)

  Slitstarka knän, syns knappt en skråma och då har Axel haft de mycke!!!   Snygga detaljer!


Annars kan jag upplysa om att vi haft en smärre översvämning inne i huset... snön smälter och tar tydligen en liten genväg in i huset... tack och lov har vi fått hjälp med både grävare och pump att råda bot på problemet, svärmor har hållt kollen på ungarna medans jag har torkat litervis med vatten... grädden på moset var ju strömavbrott mitt i eländet men då fick elverket jobba med pumpen och vällingen fick värmas på gasolköket, våran räddare i nöden.


Vad gjorde vi utan gasolköket???    Filip accepterar vällingavvänjningen fint både på morgonen och kvällen men att prova på Lukas det vore att ta vatten över huvudet... 


Strömmen är tillbaka, vattnet upptorkat och jag tänker med gott samvete gå och lägga mig utan att ha gjort något "vettigt" sedan jag kom hem från jobbet!!!

Av Kisse - 10 april 2011 20:11

Morgonbus på högnivå, Lukas i sjörövardress, F ilip och Axel fortfarande i pyjamas :)

    

Axel hade med sin leksakshund Gizmo som Lukas lev väldigt kär i och bar omkring på mest hela tiden :)

  Som sagt nästa gång blir det INGA åkfodon framme...


    

En trött Lukas fick på sig riktiga kläder, urban elk hoodie efter Filip :) En del kläder är så roliga att ta fram igen, sånt jag önskat att Filip hade kunnat ha hur länge som helst ;) Nu har Filip använt alla sina kläder väldigt länge men ändå denna här tröjan är ju så fin. Mys med  tussiga Macken också, han håller på att släppa vinterpälsen och jag hittar inte hundborstarna :(


  En glad kladdig smör tuppkammad Lukas :) Som blev tok förbannad när han fick gå i säng utan att ha ätit muffinsen vi bakade precis innan läggning... mormor och morfar kom så han fick beklaga sig lite och bli nattad av mormor :) Pappa har lyckats laga jobbets symaskin, jag hade inte trott annat heller *tack pappa* så dom kom ner med den.


Imorgon blir det muffins till eftermiddagskaffet ;) Blev sen bakning bara för att Petter gnölade att jag inte skulle baka då han tycker mina muffin blir för torra för hans smak så i sista stund bestämde vi att HAN skulle ta ur muffinsen ur ugnen innan de blivit torra ;) Han misslyckades *asgarv* Filip hann äta en muffins innan kvällsfika för nu har vi tagit bort kvällsvällingen för Filip och äter kvällsfika istället.Passade på nu i helgen då vi hade Gustav och Axel här.


Ett steg mot att bli blöjfri även nattetid är ju att sluta med kvällsvällingen som ger onödigt mycke vätska för Filip vaknar nämligen på nätterna när han kissat (och ibland när han är kissnödig). Men de händer oftare och oftare att blöjan är helt torr på morgonen och han säger själv att ha vill sova utan blöja så då börjar vi träna lite på det nu när ha själv vill :)

Av Kisse - 10 april 2011 16:06

Halv sex började denna dag, Filip vaknade och väckte Gustav och Axel så vid sex var barnen igång dock inte Lukas han sov till frukosten serverades vid nio ;)


Varit sjukt trött idag, försökt greja undan lite sånt där man vill få undan på helgen innan en ny arbetsvecka börjar. Syster och Per kom och hämtade pojkarna sina vid halv två (tror jag) och det blev lite lugnare i huset, Lukas sov middag och Filip fick vila lite  till bolibompa, han är mycket mycket trött och det blir en tidig kväll ikväll för hans del!


Intensiv med väldigt rolig och mysig helg, vi har skrattat, busat och barnen har lekt massvis. Bara lite små gnabb, inga tårar, inga storbråk och inga slagmål ;)

     


Lite har vi lärt oss till nästa gång, absolut INGA bobbisar eller sparkcyklar inne.. mindre vatten i badkaret...

...och mer mjölk ;)



Av Kisse - 9 april 2011 15:05

Blev inte tok tidig morgon trots allt, trötta barn efter gårdagen skulle jag tro då de sov till kvart över sju så det klagar jag inte på. 5 minuter senare var det full fart ihuset :)

  Var ut en sväng på förmiddagen men det blåser nästintill storm så det är inte så roligt att vara ute när det låter som om takplåtarna ska släppa :(

  Spelade lite spel efter lunch

  Skattjakt och leta lödags godis

Gustav fick också gå på skattjakt men hans gömde jag ute på lon ;)


Och nu håller Gustav på att skala potatis till middagen de märks att han börjar bli stor och är lite lika lättroad. Filip och Axel leker uppe och Lukas roar sig med lego nere så just nu är det rätt lugnt ;)

  Tur att det finnns dator :)

Av Kisse - 8 april 2011 20:46

Rätt livat i holken kan man säga med fyra pojkar under samma tak. Syster och Per lämnade sina barn på eftermidagen och sedan har kvällen gått i rasande takt, vi har hunnit ut en sväng, ätit middag, haft fredagsmys i soffan med chips och dipp och filmen "Dumma mig" avslutade med ett bad för de tre äldre och Lukas stoppades i säng, övervåningen dammsögs efter chipsfesten ;) Kvällsfika, godnatt saga och sedan 20 minuter ligger de tysta i sina sängar.


Mitt besök på sjukhuset idag visade inga konstigheter iaf, de som vet vad det handlar om kan jag säga att jag numera äter tabletter igen då för att få bot på problemet.


Nu blir det strax sängen antar att barnen kommer vakna okristligt tidigt imorgon och väcka varandra ;) Vid myset i soffan utbrast Axel iaf att "Det är mysigt att vara hemma... och det är mysigt att vara HÄR!"

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards