Alla inlägg under juni 2011

Av Kisse - 17 juni 2011 23:45

Dagen började så bra men eftermiddagen har bestått av känslomässigt kaos då bekanta till oss förlorat sitt hem. En ung familj med tre små barn står nu utan ALLT, tack och lov kom ingen till skada men vi lider oerhört med de drabbade. 


Imorgon ska vi försöka plocka ihop vad vi kan för att hjälpa dom med det mest akuta.


Tankarna maler, en oerhörd väckarklocka vad viktigt det är att se över säkerheten i sitt eget hem, hur man kan minska riskerna och höja sina chanser för överlevnad om olyckan är framme.


Just nu värker hjärtat något oerhört, ska försöka sova för imorgon har vi en hel del roligheter inbokade.

Av Kisse - 16 juni 2011 22:10

Galet irriterande dag idag, den här dagen som jag hade så stora förhoppningar på... tog mig inte ens till jobbet, knappt halvvägs innan bilen bestämde sig för att stoppa mig :( Delar beställda och förhoppningsvis hinner vi få den lagad under helgen *håller tummarna hårt för det*


Bestämde mig för att ta vara på den ofrivilliga lediga dagen tillsammans med barnen, tog en promenad ner till Zanna på eftermiddagen.

Filip fick ta med springcykeln, det är synd att vi måste ta oss över en hårt trafiekrad väg för att ta oss ner på byn :( Men allt går bara man vill ;)

  Hem och slängde in bröd i ugnen samtidigt som middagen tillagades, var smart nog och ställde det på jäsning innan vi gick ;) 4 limpor blev skörden.

  Kokade även om en omgång saft som blivit lite väl sur... Misslyckats de två senaste koken och fått koka om :( Förhoppningsvis har jag lärt mig nu ;)


  Plockade lite blommor på vägen hem eftersom vi skulle få främmande efter middagen så vore det ju trevligt med lite blomster ute på bordet.

  Sommar, sommar, sommar :)


     

Mikael, Jeanette, Hampus, Ronja, Freja och Wilhelm kom och lekte. Bjöd på kvällsfika innan de åkte hem, nybakt bröd och te till de vuxna *mums*

    Mina fina busar   

  Fick Lukas att skippa tutten ett tag ;)

  Vi måste verkligen träna här hemma på att ha tutten mindre men han är skicklig de nyaste orden han nu lärt sig är cykla/cykel, släpvagn och lastbil med tutten i ;)

Av Kisse - 15 juni 2011 21:32

Vi morse fick vi ett hemskt uppvaknande hela familjen, konstaterade nämligen att vi försovit oss och det var brottom, BROTTOM!!! Cirkus 23 minuter senare befann vi oss iaf nere på förskolan, lämnade två mycket nyvakna och ledsna barn *gjorde så ont i mamma hjärta* och vidare till jobbet hann få i mig lite frukost innan dagen började och sedan har den gått i rasande takt.


Super lång dag idag för barnen och Filip somnade i bilen hem men tack och lov gick han att väcka när vi kom hem, fixa snabb middag och sedan var det bara att göra barnen redo för sängen, somnade ovaggat kan jag tillägga och jag är helt säker på att jag kommer gör det samma om ett par minuter.


Imorgon är dagen med stort D då min närmaste framtid kommer avgöras, ser med spänning fram emot det så håll tummarna extra hårt för mig :)

Av Kisse - 14 juni 2011 08:48

Jag skulle behöva lite hjälp av mina kära läsare... försöker planera en kortare resetripp men skulle behöva tips på vad som finns att göra (familjeaktivitet) i UMEÅ eller SÖDERHAMN???


Av Kisse - 13 juni 2011 21:58

Gah vilket regn väder, det har verkligen regnat HELA dagen. Har svårt att få något vettigt gjort, tänkte städa men orkade inte, tänkte tvätta men hade slut på tvättmedel... tänkte sätta mig och jobba lite men sköt på det tills jag var för trött... tänkte ställa mig och laga lite mat och slänga i frysen (så jobbigt att komma hem sent och börja med maten när jag är ensam med barnen) men var mätt och hade ingen lust att laga mat, tänkte blogga men kom inte på hur jag ska formulera mig så sket i det åxå istället drog jag igång en laddning rabarbersaft i saftmajan, la Lukas, läste två sagor för Filip och efter det har jag endast tappat upp saften på flaskor ca: 4,5 liter fick jag ut idag. Till hösten ska det drygas ut med både vinbärssaft, krusbärssaft och äppeldryck, blir plommonen fina kanske jag provar det åxå :)


Hoppas regnvädret ger med sig så jag hinner ut på en runda imorgon bitti, vill ju inte förstöra nya fina skorna i blötan ;) Fått lite extra timmar på schemat så blir en hel del jobb denna vecka också, känns skönt!


Näpp nu ska jag ta och ge upp, denna dag blev helt enkelt en lat dag :)

Av Kisse - 12 juni 2011 22:15

Skattepengarna har ju lite fint ramlat in på kontot så lite shopping utöver det vanliga tillägnades på fredagen efter att jag öppnat förskolan (därför slutade jag tidigt) dagen innan stängde jag förskolan så kändes ett tag som jag varit där ett helt dygn bara varit hem och sovit ett par timmar därav min blogg frånvaro jag har varken hunnit/orkat/haft lust till att blogga.


Börjat min shoppingtur på pirum parum men den shoppingen tänker jag inte visa just nu utan kommer i ett eget inlägg senare ;) Biltema för att köpa springcykeln men den har jag ju redan bloggat om.


Letade genom hela birsta city efter leggins åt Filip och Lukas men totalt utplockat på hel långa leggings för vettigt pris (polarn o pyret hade men de är för dyr) på polarn o pyret blev det dock bodyn jag länge suktat efter, nämligen denna till Lukas såklart. Bodys i stl 92 är ju inte helt lätt att få tag i.


Har ju passat super med helgen super sommar väder ;) Ligger i tvätten men har inte hamnat med på någon bild men det kommer nog.  Bodysar i stl 92 är ju inte helt lätt att få tag i. Köpte en kortärmad body på lindex i stl 86 som passade ännu också, även den med härlig sommarkänsla!!!

  Lukas i fina gungstolen som mormor budat hem på tradera för 1 kr dessutom nära att hämta så ingen frakt heller. Tack snälla mamma att vi fick den, den är ju underbar!!!


På lindex var det 20 % på ALLA barnkläder så jag passade på att köpa tunna skjortor till barnen, perfekt att skydda sig mot solen utan att det blir allt för varmt, lång ärm som går att vika upp och fästa. Mina vilddjur såg ännu busigare ut i dessa ;) Man ser dom på i inlägget om springcykeln.

Lindex 129 kr. Tog stl 92 till Lukas och 98 till Filip.


  Nya fina, fina, fina skor till mig :)

Skopunkten 249kr tyvärr har sömmarna redan börjat släppa :(


Kostade även på mig ett par riktiga löparskor, nu jäklar finns inga bortförklaringar längre... DYRA och sköna, ingådda och klar nu efter en lång promenad tillsammans med Zanna. Har inge ont i benhinnorna däremot känner jag en lätt träningsvärk komma smygande i vaderna ;) Sjukt seg på dagens promenad eftersom helgen bjuit på för många sånna här tillfällen

En välkyld Cosmopolitan 

 

Vi bjöd mamma, pappa, Niklas, Cissi och Wilhelm på middag på lördagen. Fasters lillplutt med gipsat ben vilken tapper hjälte i denna värme.

  Fick smaka lite rabarber i väntan på middagen, surt och inte alls lika populärt som majskrokar :)  



Ingen lördag utan lördagsgodis

  En liten Lukas hand plockar brummande bilar ;)


och sedan sista lekpasset med gudfar innan han åker till Stockholm för att jobba.


Det var efter det här som vi bestämde oss för att starta Stefans fury och ut och glida lite. Petter som roat sig på fredag natt fick vara hemma med barnen och jag var ute till tidiga morgonen så jag har känt mig lite sliten idag ;)


Cajsa och Fredrik undrade om vi inte ville följa med och äta hamburgare i Jättendal på kiosken som har 50-tals tema och det hakade vi på.

  Elise och Lukas   Filip djupt koncentrerad av en traktor tidning.  Knäppt med mobilen, nästa gång ska jag nog ta med kameran :)


  Sist men inte minst måste jag ju visa vilka gröna fingrar min älskade make har... jag dödar det mesta i blomväg (eller så äter katten upp de), slänger och köper nya när jag känner för det men när orkidén hade blommat klart och pinnen stod ensam kvar, bladen krynklat ihop sig längst efter krukan tog min make över blomman och nu blommar den med inte mindre än 8 st. stora fina blommor!!!


Kan ju tillägga att jag är bannlyst att ens röra blomman ;)

Av Kisse - 12 juni 2011 22:02

Det var länge sedan jag hade turen på min sida känns det som men mitt i dagens BI kaos fick jag ett meddelande om att jag vunnit den fina stråhatten från HTC mini hos Pirum parum :)

 


Tjoho vad glad jag blev stort TACK till pirum parum. Glöm inte att kolla in i bloggen rätt som det är dyker de upp en rolig tävling och fina nyheter till butiken och webbshoppen!!!

Av Kisse - 12 juni 2011 17:15

Vaknade lite sliten imorse då jag varit på galej igår (till tidiga morgon), Filip satt och tittade på en film å vi fick dra oss lite när han plötsligt utbrister "ah vad många fluuugor" vi tittar ut genom fönstret så är det bin ÖVERALLT, alldeles svart... som hämtat ur en skräckfilm med mördarbin... stängde av ljudet på tv och hör surret från bina, det verkligen mullrade mot husväggen!!!


Slängde oss ur sängen, ringde mamma och frågade om råd, hon tipsade om att försöka få tag i en bi odlare... ringer runt lite men ingen som vet av någon, hittar till slut en blogg som ledder mig till en bi odlare i en grann by som sedan är gullig och ringer runt och får till slut tag i en bi odlare som erbjöd sig åka hit och ta reda på dom.


Plockade ner skivan som bina bosatt sig bakom

  MÅNGA bin

Han skrapade, han sopade och fick ner en herrans massa bin i kartongen men som på en given signal bestämmer sig plötsligt svärmen för att lämna kartongen??? Troligen kröp drottningen ur och de andra följde med  och bi odlaren fick helt sonika börja  om. Då letade han fram drottningen och stängde in henne i en liten sil (typ tesil) och sedan  plockade han ihop arbetsbina fast mycket av  jobbet gjorde de själva eftersom de dras till drottningen och flög in i lådan själv :)


 

När vi sedan ville betala bi odlaren för att han fått (för oss) bort "ohyran" så vägrade han ta emot pengar och istället gav han oss en burk honung som tack för alla bin ;)

 

Är ju fortfarane kvar ett stort gäng bin men de kommer troligen självmant flytta nu när de inte har någon drottning, lugna och snälla bin var de i alla fall!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards