Alla inlägg under juli 2011

Av Kisse - 13 juli 2011 13:26

Gårdagens depp börjar lite smått släppa och idag gör jag mest ingenting, tittar på barnen när de leker (och slåss) fast just nu sover Lukas ute i vagnen och Filip sitter uppe och tittar på en film, ibland får man göra så åxå fast dte är fint väder ute ;)


En liten fisketripp är inbokad ikväll så jag håller på att koka lite ny saft (krusbär) och funderar på att göra lite muffins åxå det bästa med utflykter är ju ändå fika ;)


Ibland gäller det bara att inte tänka så mycket tyvärr är jag sådan som tänker väldigt mycke... speciellt om jag tänker göra mycket, så jag inte hinner att tänka så mycket och sen slutar det med att jag tänkt en himla massa under tiden jag gjort en massa...


Ofta är jag min egen fiende :(



Det är inte alltid lätt att vara stark, det finns så mycket jag skulle vilja skriva men det finns alltid ett MEN och det mesta är tyvärr utanför bloggen...


Inte blir det lättare när finaste låten spelas på radion titt som tätt heller ;)


  Men som sagt idag är en bättre dag än igår det är huvudsaken  

Av Kisse - 12 juli 2011 20:59

Regnet har verkligen vräkt ner idag, haglat, åskat och blixtrat :( Macken som är livrädd för åska har sprungit efter mig hela dagen men jag och barnen tog det hela med ro jag tycker att det är rätt mysigt fast idag gick det inte ens att sitta ute på altanen pga ljudet när det smattrade på plåttaket. Perfekt dag att fortsätta mitt plockande och fejjande men tyvätt gjorde det att vi blev inne hela dagen, barnen hel vilda och jag sjukt less på det mesta men men nya tag imorgon!!!


Av Kisse - 12 juli 2011 11:19

Idag har jag en hund i hasorna och Filip säger att det är drakar i de svarta molnen som sprutar eld och slår med svansarna så det bankar så här: pang pang pang. Vad tror ni vi har för väder?

 
Av Kisse - 11 juli 2011 22:32

Semester??? Heter nog igentligen hemjobb ;) Jobbat undan en massa bråten i tvättstugan som legat nästan ett år *skäms* Krattat ihop det pappa röjt ner med röjsåg *tack pappa* när han och mamma senast var barnvakt. Tvätt X antal maskiner tvätt, städat och fejat ute på altanen som på någotvis alltid ser ut som sju svåra år... ja ja skönt när det är gjort och jag och Filip belönade oss sedan med fika på den nystädade altanen medans Lukas sov gott i vagnen ;) Sedan fick vi lite främmande av Cajsa och Elise.

  När Petter kom hem från jobbet (jobbar dagtid denna vecka) packa vi in oss, en massa pant och återvinning och for för att fira mammas födelsedag hemma hos syster. Mamma bjöd på sallad och tårta, vi åt, badade, fikade och badade lite till så idag gick tiden om möjligt ännu fortare än vad den vanligen brukar...

     

Det är väldigt djupt i vattnet hemma hos syster (mitt barndomshem jag har själv simmat där i många år med flytväst) så där får barnen vänja sig redan när de är små att bada med flytvästar på. Funkar kanon! Lukas tyckte det var läskigt men klev frivilligt ner och provade ia alla fall. Super bra att kolla att flytvästarna fungerar också! Sedan låg han på en filt och myste sig varm medans vi andra fortsatte plaska ett tag till.

  Lukas FÖRRA ÅRET då han provade första gången att bada i flytväst.


     

Filip klev glatt ner i vattnet och plaskade runt en massa tills det blev lite för mycket hopp, plask och kallsupar då tyckte han det räckte för idag ;) Men han var väldigt modig och duktig iår. Axel har blivit super duktig det märks att barnen börjar bli stora, de törs ta för sig mer och mer. Ronja, Hampus och Gustav var som vattendjur allihopa ;) Och Niklas var värst av de alla ;)

  Niklas gör bomben ;)

Hur man äter tårta på bästa sätt...?


   

Sockerråttan Lukas :)

  På vägen hem tog vi tag i återvinningen, pantade och handlade så idag har jag (vi) verkligen varit duktiga och fått undan en massa tråkigheter som byggts på hög.

Av Kisse - 10 juli 2011 21:05

Bestämde oss för lite mini semester och drog iväg till svärmor och Luddes stuga och stannade över natten. God mat, trevligt sällskap, fiske, bad, lugn och ro helt enkelt.

      Barnen har fått roa sig som man gjorde förr i tiden.. med egen gjorda kottdjur... nä då dom har gott om leksaker där men Filip behövde kor så då fick vi väll bygga ihop några stycken :)

  Små kryp finns det gott om men allra mest spännande var det med fladdermusen som bestämt sig för att sova på "lilla röda huset" som Filip kallar dasset ;)

  Bra liten och söt där den satt på dagen och sedan på kvällen begav den sig vidare, den kände sig nog bra nog påpassad och valde ett bättre sovställe idag ;)

  Blir alltid sena kvällar när vi är i boan, Filip får vara vaken tills vi ska gå i säng, Lukas sover i vagnen och är med på sitt sätt han också, korvgrillning till kvällsfika är standard!


Skönt med lite semester men samtidigt skönt att komma hem! Packat upp, tvättat och grejat undan efter middagen och sedan blev det 2 timmars promenad tillsammans med Zanna, välbehövligt!!!

Av Kisse - 8 juli 2011 21:06

Lukas älskar mat, han äter gärna, mycke och länge. Eftersom han har lite krångel med magen får han katrinplommonpuré vilket han gillar men vägrar att bli matat, han kan ju själv ;) Just denna burk är katrinplommonpuré och päron och jag tror han gillar den ännu mer dessutom sätter den ännu bättre fart på magen :)



På filmen hörs det tydligt hur nära en stor väg vi bor men vi är van ljudet och tänker inte på det men jag märkte vad väl det hörs på filmen :(

Av Kisse - 8 juli 2011 20:53

Åh vilken härlig dag, efter en natt med dålig sömn, Filip var vaken halva natten och jag hade öppning, jag sover alltid oroligt då, livrädd att försova mig men dagen började tidigt och man hinner ruskigt mycke då ;)


När jag slutade packade jag det sista och värme en låda crepés och så begav vi oss till stranden, pappan i huset åxå. Åt lunch, badade, fikade och surrade en massa med byfolket som var där. Zanna var där med sin familj och Lukas och Alma lekte jätte bra idag, roligt att se eftersom de fortfarande är så små.


Eftermiddagen spenderades hemma på gården, mycke vattenlek nu när sommarvärmen kom tillbaka :)

    Vi behöver inte vara rädd att Lukas inte får i sig tillräckligt med vätska som dricker ur vattenslangen (samma vatten i den som går till kranen inne så helt ofarligt) Lukas underbara sommriga body kommer från polarn o pyret. Halsbandet har Filip gjort till honom, pärlorna kommer från biltema :)


Åt lyx efterrätt på altanen efter middagen firade att nu är det 16 dagars ledighet!!!

 

Av Kisse - 7 juli 2011 21:06

Barnen har lata dagar här hemma eftersom de har semester trots jag och Petter jobbar, vi pysslar för att få ihop det och med mormor och morfars hjälp går det :)

  När vi köpte springcykeln till Filip trodde vi ett tag att vi skulle bli tvungen att rätt snart köpa en till till Lukas men peppar peppar har han inte varit så intresserad av den... ja förräns idag då... "Vad gör du Lukas?" - "Cyklar" ... Nöjde sig med att dra runt på cykeln men det är väll bara en tidsfråga innan han försöker "cykla". Nog om det var Lukas kläder jag tänkte blogga om... jag försöker ju vara rätt genus medveten då det handlar om barnen... jag uppfostrar inte pojkar jag uppfostrar barn som båda råkar vara pojkar... Eftersom vi värver en hel del kläder (det mesta) i blått dvs pojkaktiga färger så försöker jag kompensera åt andra hållet och uppmuntar gärna barnen till kläder i rosa. Filip fick välja mellan en grön och en rosa cykeln och valde en rosa och han är mycket stolt över cykeln så färgen spelar ingen roll.


Nu till kläder igen, jag blir faktiskt avundsjuk på de som har flickor, mest för att det finns så sjukt mycket söta, fina, gulliga, svala klänningar. Klänningen är väll det helt klart skönaste plagget som finns, jag går själv i klänning så fort tillfälle ges, dels känenr jag mig fin i klänning (trots mina myggbitna ben) men allra mest för att det är så sjukt skänt om sommaren att ha svala klänningar!!! Min absoluta favvo är denna från h&m som jag redan i jan köpte till gran canaria resan och kände direkt, det här blir min favorit!!!

     

Nu tycker jag inte långklänning är optimalt på barn som ska leka, klättar, hoppa, cykla etc men en kortare modell är ju alldels ypperligt...


Bilderna högst upp har Lukas en t-shirt i stl 5-6 år, funkar ju det åxå men då blir de så vid och lång över armarna men sen har Lukas en fin fin villervalla klänning eller tunika om man hellre kallar den det.

  Alldeles lagomt lång, sitter lagomt tajt och har korta ärmar, helt klart ett favorit plagg från både våran och Lukas sida kanske främst för att han dessutom kan vara nakenfis under men ändå vara lite skyddad från insekter, solen etc.

   

Fin fina villervalla klänningen är köpt på Pirum parum


Genus handlar om så mycket mer än bara kläder men ofta är det där man fastnar mest eftersom det är mest synligt... jag försöker motverkar traditionella könsroller på många sätt både privat men även jätte mycket i mitt yrke.


Det handlar inte om att jag vill ha en flicka istället för mina pojkar och jag sticker inte under stolen att jag skulle vilja ha en flicka någon gång nu kan man ju inte påverka det och jag är helt inställd på att jag endast kommer att få pojkar bara för att omgivningen ska kunna fortsätta säga att jag klär och uppfostar mina barn si och så bara för att jag ville ha en flicka....



Men allra mest för att enligt Galenos ger den vänstra testikeln döttrar och den högra söner... ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards