Alla inlägg under augusti 2011

Av Kisse - 25 augusti 2011 21:03



Barnen på väg till förskolan, knäppt med mobilen


Fick känna mig som en urusel "förskollärarförälder" idag som glömde Lukas galonbyxor hemma, regnet vräkte ner när vi kom till förskolan, kände mig inte särskilt stolt över mig själv ;) Men det löste dom såklart ändå men man känner sig alltid lite mer träffad då man själv är förskollärare och vet att rejäla kläder är A och O inom förskolan, där är man ju verkligen ute oavsett väder! Skulle för den delen verkligen behöva köpa nya gummistövlar till mig själv att ha både på jobbet och här hemma men absolut till jobbet!



Idag efter jobb och förskola blev jag och barnen bjudna till A-k och Molly för att äta middag tillsammans med dom. Mycket trevligt att slippa äta själva tycker jag och barnen fick leka en stund till efter förskolan :)

     Lukas sölade ner alla kläder och fick låna en uppsättning av Molly, tur att de har samma storlek   Söt ungarna äter äpple efter maten.


Nästan bara att stoppa barnen i säng när vi kom hem. Imorgon är det fredag och det känns SÅÅ skönt, denna vecka har varit händelserik. jag har haft min allra första egna inskolning, idag har vi suttit hela dagen och planerat för höstterminen, vi har trixat och donat för att få ordning på allt så som vi vill ha det och jag ser så fram emot att jobba denna höst, taggad till tusen!!!

Av Kisse - 24 augusti 2011 23:10

Lukas och hans goga (gos), kolla fingrarna... Tänk vilka idéer man kan ha. Men sover gott gör han, mys!

 
Av Kisse - 24 augusti 2011 21:26

  Tänkte ni skulle slippa se en bild på katten idag ;) Istället får ni en bild på min mumsiga kvällsfika jag gjorde idag. Nybakt bröd med det super goda laktosfria smöret De goda som verkligen är sååå gott!!! En kopp te och nu är jag redo för sängen. Trött och måste ladda inför morgondagens planering på jobbet!

Av Kisse - 23 augusti 2011 22:18

Tisdagar är ledigdag för barnen först är dom hemma med Petter på fm och sedan slutar jag så jag hinner hem strax innan Petter måste åka, vi möts i dörren ungefär :) Jag och barnen har plockat lite taggsvamp på eftermiddagen innan vi började med middagen. Efter middagen gick vi upp och har stökat omkring på övervåningen så nu börjar det bli lite ordning iaf.


Cajsa och Elise kom en sväng och hälsade på, bekräftade att visst är katten en hane så nu är namnet bestämt, blev inget S namn som alla de tidgare katterna haft Sylvester (våran första som vi ännu har kvar), StyrBjörn (försvunnen), Sasette, Sixten (försvunnen), sen hade vi en kort period en StyrBjörn Jr som gick under smeknamnet Gäddan men den räknas inte riktig... Istället fick nykomligen namnet FINDUS, lätt för barnen och det slutar iaf på S ;)

 

Filip är tok kär.


Äntligen har vi användning för kattklöspelaren vi haft i många år de andra katterna har ratat den men denna verkar finna sig till ro i den, den är fristad från barnen och Findus ligger mjuk och skönt i den.

  En riktig myskatt är det, ligger just nu i min famn och kurrar. Säger inte ett knyst när Filip grejar och donar med den. Lukas är ännu lite rädd för den vilket är lite bra han är ju för hårdhänt just nu men det går nog över snart.


Nu: sova, jag och barnen har en lång dag imorgon och på torsdag!

Av Kisse - 22 augusti 2011 21:50

Vardagen är igång ochjag har inte så mycket att blogag om mer än vårat nytillskott då ;) Sötisen som passar på att härja loss nu när barnen ligger i sina sängar.


  Filip har plockat fram en råtta till katten, som katten själv sedan hämtade på övervåningen och tog ner för att leka med :)


  Bus och lek och lite mys och vila mellan varven ;)

  Tyvärr vill inte Sylvester acceptera denna lilla ännu, surar och har sig fast än lillen verkligen försöker men jag hoppas det ändras med tiden. Gamlingen måste bara vänja sig ;)

Av Kisse - 21 augusti 2011 22:57

       

 

Medans katten bekantade sig låg barnen på golvet och beundarade underverket!

   

Åh vilka fina ögon, vilka fina öron, vilket fint huvud sa Filip om och om igen åh vad mjuk åh vad jag gad jag är mamma över presenten sa Filip om och om igen ;)

 

Köpte lite gomat till katten, i början kan man ju skämma bort den lite ;) Den har till och med ätit lite innan den slog sig till ro i trappan... vad är det med djur och barn och våran trappa?


Dock är det inte helt klart vilket kön katten tillhör så något namn har den ännu inte, kanske vi ska slå till på något som passar båda könen? För igentligen spelar ju inget könet någon roll förräns den blir könsmogen ;)


Kom gärna med namnförslag!!!

Av Kisse - 21 augusti 2011 22:48

  Lukas blev kär i de nya kläderna precis om jag trodde, katta, katta, katta säger han och pekade på katterna både på legginsarna och tunikan. Tofflorna är Bellio tofflor och kommer från pirum parum.


Lukas är väldigt förtjust i halsband åxå och har ofta båda sina halsband på sig.

  Vi köpte klubbor på marknaden men det var så sent när vi kom hem så barnen fick de idag istället.     Fint att syskonmatcha :)  Dom kommer nog räcka många lördagar om inte vi vuxna hjälper till ;)

Av Kisse - 20 augusti 2011 23:28

 


Blev en tur till Selångers marknad, maken följde med ;) Barnen köpte popcorn, lite korv, varsin ballong och lite godis och så klart mumsiga majskolvar :) Blev tok blöta eftersom regnet vräkte ner för mycket även för min smak...


Tog vägen förbi Birsta och sprang in på h&m för att köpa taights till barnen och en tunika fick följa med till Lukas.

  Satt en rosett upp vid halsen men den sprättade jag bort.


Sprang även in på polarn o pyret och köpte strumpor åt Lukas eftersom strumpförrådet börjar gapa tomt. Bra att passa på nu när det var ta 3 bet. för 2 på rean :)

  Härliga färger

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards