Alla inlägg under augusti 2011

Av Kisse - 20 augusti 2011 09:30

Jobbade stängning igår och sedan åkte vi till svärmor och åt god mat, kom hem allt för sent och jag och barnen gick raka vägen till sängen.


Idag tror att jag ska ta med barnen och åka på selångers marknad en sväng... köpa varsin ballong, korv och äta den obligatoriska majskolven *mums* Måste ragga sällskap bara min make brukar vara svårflörtad vid sånna där tillställningar och åka själv är lite tråkigt tycker jag. Vädret ser inte ut att bli det bästa men då brukar det ju bli lite mindre folk iaf ;)


Annars finns det ju en massa att göra här hemma åxå ;) Ta redo på övervånmingens kaos, se till att få in det sista av veden, tvätta städa och göra en snabb koll över hur det ser ut med vinterkläder till barnen. Just nu håller jag på att koka en omgång med svartvinbärssaft men tror lite ska få bli gelé. Ska försöka få klar barnens önskelista inför deras födelsedagar också.


Gräsmattorna skulle behöva klippas men pappa fick inte igång min gräsklippare sist då dom var barnvakt så vette tusan om det är färdigklippt för iår eller vad som hänt. Pappa brukar ju alltid få liv i saker så det gör mig lite oroad att han inte fick igång den... han tänkte nämligen vara snäll och klippa dom när mamma och pappa var här och passade barnen i veckan men tji fick jag då när han inte fick igång den ;)


Skulle vilja iväg och plocka svamp också... njuta av hösten som verkligen börjar närma sig.

  Lukas som leker i boan tidigare i sommar


Helgen kommer nog att gå fort :)


Av Kisse - 18 augusti 2011 22:18

Oj oj tror inte maken blir så glad när han kommer hem... bestämde mig för att ta tag i oordningen som råder på övervåningen sedan vi bytte sovrum... tyvärr blev allt bara värre ;)


och nu är jag för trött för att ta reda på det ;)


Vet ju vad jag har att fixa med till helgen... Vore sjukt skönt om vi kunde få lite ordning och hur som haver så funkar ju nätterna bättre sedan vi delade på barnen och gav dom varsitt sovrum. Och för mig och Petter funkar det bra att sova i "vardagsrummet" det är stort nog att rymma båda delarna utan att vi störs... ja och Petetr har någonstans att sova när det blir för trångt i sängen då flyr han nämligen till soffan istället ;)


Dagen hade bara varit bra för barnen på förskolan jag tror de längtade båda två av Lukas fick jag både puss och glad vink när jag lämnade dom, Filip hade inte ens tid att säga hej då ;) Hämtade väldigt glada barn efter jobb och jag kände åter igen vad glad jag är över att det är relativt tätt mellan barnen då dom var sist kvar på förskolan då känns det extra skönt att de har varandra!!!

Av Kisse - 17 augusti 2011 21:50

Okej jag erkänner jag har nog gått och blivit helt bärtokig... plockade av de allra sista svartvinbären här hemma och sedan tog jag och barnen våra fina korgar och gick och plockade rönnbär. Tänker nämligen prova göra rönnbärsgele, som tur är ska de ligga i frysen först och under tiden hinner jag leta fram något passande recept tills dess jag har tid att ta reda på bären ;)

   

Jobbar ju heltid nu och det känns verkligen, Petter har börjat jobba igen och vi pysslar för att få dagarna att gå ihop utan att lämna barnen på förskola eftersom vi inte velat att Filip skulle gå så nära inpå operationen.


Imorgon blir dock första dagen för barnen och jag tror de båda ser fram emot det, vi hälsade på en sväng i måndags så det ska nog gå bra trots nästan 8 veckors semester :) Jag hoppas det går bra för Filip imorgon så han inte får ont i såret men han måste lära sig att ta det lite lungt han åxå.


Nu blir det sova tack och lov börjar vi lite senare imorgon så vi hinner ta det lite lungt första morgonen däremot kommer vi ju hem sent som attan då så jag hoppas Petter ser till att förbereda middagen så det bara är att värma den. Oftast är det faktiskt den biten jag upplever som jobbigast när Petter jobbar de tider han gör nu. Jag kommer hem trött efter jobbet med trötta och hungriga barn och så har man hela hemmet och middagsfixet helt själv och när man äntligen fått barnen i säng jag då är jag helt slut jag åxå :( Och sedan börjar det om nästa morgon då jag lämnar barnen på förskolan på väg till mitt jobb eftersom då måste ju Petter sova... helt ärligt avskyr jag faktiskt hans arbetstider men tyärr är ju ett jobb ett jobb och jobb ger pengar, inget jobb= inga pengar!!!


Bara att härda ut och hoppas vindarna vänder...

Av Kisse - 17 augusti 2011 21:03

Tidigare när jag jobbat har jag inte lagt någon märkvärdig summa på mina jobbskor på sin höjd en femhundring men nu ivår slog jag till på stort och beställde ett par tofflor från Pålsboda Toffeln när de kom och hade visning på jobbet, jag provade och föll för dessa skor då.

 

Kroppen använder de små musklerna i kroppen vilket gör genom att kroppen hela tiden måste finjustera kroppens hållning då skon är otroligt mjuk. Säljaren talade väl för den när jag berättade om mina knäproblem och mina foglossningar i samband med graviditerna som ännu gör sig påmind vid vissa rörelser. Dock är det jätte viktigt att börja försiktigt med skorna, en liten stund om dagen då man annars kan få en enorm träningvärk.


Första dagen hade jag de två timmar och har sedan sakta men säkert haft de på längre och längre stunder men visst känner jag det i benen (som jag jag varit ute och sprungit varje dag faktiskt).


Beställde skorna i våras men tyvärr har leverans dröjt ända tills nu, gjorde inte mig så mycket då jag inte tänkte börja använda de förrän denna termin  men det är ändå tråkigt när det är lång leverans dock blev jag glad över kompensationen på 25% eftersom dessa skor kostade saftiga 1495:- ;)

 

Något jag mer gillade med dessa skor är att de har knäppe man kan använda istället för kardborre för oftast är det kardborren som ger upp på mina skor, vi går ju ut ett par ggr per dag så man byter rätt ofta skor på jobbet så därför sliter jag iaf ut kardborren rätt fort.

Av Kisse - 16 augusti 2011 22:11

Lukas sover sött med "gogga" och "vovva".

 
Av Kisse - 16 augusti 2011 20:56

 

Av Kisse - 16 augusti 2011 16:32

Skördar morötter till middagen!

Av Kisse - 15 augusti 2011 21:13

    Skulle kunna sammanfatta lördagens kräftskiva på detta sätt men... visst är det väll roligare med fler bilder jag gick ju lös  med kameran som vanligt ;)


Trevligt sällskap och på tok för många glas med apvin ;) Men roligt hade vi och gott var det!


       

  

Barnen har haft väldigt roligt tillsammans.


         

    

Söndagen bjöd på hästridning och klappa djuren på gården, trötta och sega föräldrar ;)


  Men även trötta barn, Ossian med sin gos -Kossan.

     Tack goa vänner för en kanon helg!

 

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards