Alla inlägg under oktober 2011

Av Kisse - 18 oktober 2011 20:48

Hoppas på en HEL natts sömn då jag lämnat barnen hos mormor och morfar eftersom jag har APT imorgon efter jobbet och med andra ord får en bastant dag från 8-19, hem och sova ytterligare en HEL natt *hoppas jag* och sedan hämta hem barnen efter jobbet på torsdag.


Känns galet länge, jag gillar inte att vara ifrån mina barn men just nu är det för mitt bästa och deras bästa! Kanske blir jag lite utvilad och får lite mer ork till dom i helgen. Känns som det ska bli en galet lugn helg med så lite som möjligt inbokat!!!


Nu blir det sova, barnen är på bästa tänkbara ställe förrutom i sina sängar då ;) Så jag ska njuta av en god natts sömn och hoppas att inte djuren eller min kissblåsa ställer till det för mig inatt istället. Finns ju  nästan inget värre än att vakna och vara kissnödig och inte ens barnen är vakna...

Av Kisse - 17 oktober 2011 20:50

Har nog världens tråkigaste blogg just nu men uppdaterar för de gulliga stackare som ändå klickar in varje dag och möts av en ouppdaterad blogg ;)


Trött, trött, trött må denna trötthet gå över snart, jag tar mig knappt genom arbetsdagen, ger barnen dålig snabbmat (micrade matrester eller färdig mat) idag fick dom färdig paj från frysdisken... gör inte mycket mer än nödvändigt, tar undan den minimal disk som blir efter micrad mat ;) Tvättat lite och plockar undan så det inte ska se allt för kaotiskt ut...


Nu lite kvällsfika och sedan blir det sova 8 timmars sömn spelar lixom ingen roll att man kommer i säng i bra tid när man ska upp fem... det är skit tidigt ändå ;) Jag är så glad över att jag bara har den tiden en gång i veckan!!! Men det är skönt att sluta tidigt men just nu är jag ändå bara trött, trött, trött!!!!

Av Kisse - 16 oktober 2011 13:59

Gårdagen började illa då hunden kräkts inne på inte mindre än TVÅ ställen, slutade så klart med att jag också kräktes en massa och redan där kändes allt jobbigt. Ett par timmar senare hade jag iaf fått på barnen kläder och vi for till Birsta för att köpa present till Linus och åt lunch på donken, barnen har fått hemskickat en varsin check på happy meal eftersom de båda fyllt år. Perfekt att passa på nu när det är bok veckor hos McDonalds :)


Sedan vidare mot Härnösand och kalas för Linus som fyllt tre år. Super roligt och god mat blev vi bjuden på, massor av surr och skratt. Barnen somnade i bilen hem och trots den jobbiga förmiddagen blev dagen jätte bra, vi har så fina vänner!!!


Idag började det minst utsagt lika illa.... Lukas vaknade grymt tidigt, inte likt honom och han blev på gnäll humör hela förmiddagen. Fick ut barnen för att leka lite och plocka in de sista morötterna och göra eld.

     

Fick sedan Lukas att somna i vagnen och jag och Filip gick ut och fotograferade Findus lite, fina fina Findus. Filip älskar honom ibland när vi åker hemifrån kan han börja gråta och när man frågar varför är det för att han saknar Findus eller är rädd att Findus saknar oss ;) Han drömmer mycket mardrömar om Findus också kommer och gråter och frågar om Findus lever... har han huvudet kvar???


       

Jag och Filip åt lunch på altanen innan vi gick in, Filip ser på film och jag har fått kräkas en massa :( Findus har nämligen råkat bli instängd i tvättstugan och kissat på kattsandpåsen (ganska rätt ställe iaf...) och bajsat i en keps som låg på golvet :(


Har tandläkartid på tisdag men jag måste helt sonika ställa in den igen (sist var det tandläkaren som vabbade, före det krockade det med jobbtider) har väntat på denna tandläkartid sedan mars men jag kan inte gapa utan att få kväljningar så risken att kräkas är för stor för att vilja laga några lagningar just nu :( Istället ska vi (jag och barnen) åka hem till mamma och pappa och få oss lite middag förhoppningsvis crepes *mmm* Petter har fått förlängt på jobbet hela månaden ut så han ser vi inte skymten av just nu då det är jakt på helgerna och kvällsjobb på det.


Idag är vi bjuden på middag hos Cajsa vilket jag är oerhört tacksam över. Mår ju skit och matlagningen är riktigt tung :( Dessutom vaknas där smörgåstårta då Cajsa fyllt år så vi ska åka så snart Lukas har sovit klart.

Av Kisse - 14 oktober 2011 21:34

Då är vi åter igen inskrivna som blivande föräldrar hos barnmorslemottagningen :) Valde att ha samma barnmorska som jag hade till både Filip och Lukas. Känns tryggt och bra när det är så himla få tillfällen man ska träffa barnmorskan. Nästa besök är inte förrän v. 25 så det är verkligen glest med besöken. Ska ju däremot in på ett ultrlajud när jag är i v. 19 men det sker ju på sjukhuset och då träffar vi inte Runa.


Alla värden såg bra ut och jag fick inga klagomål på min vikt ;) Tjoho det lönar sig lite att gå ner i vikt innan en graviditet ;) Sen har jag ju tappat nästan 5 kg till sedan jag blev gravid så nu är det bara att vänta på uppgången ;) Eftersom jag tidigare haft problem med UVI så ska jag redan till veckan lämna in urinprov och det lära jag få fortsätta göra resten av graviditeten skulle jag tro har ju tydligen väldigt lätt för att dra på mig infektioner.


Känns skönt att det är fredag idag är verkligen helt slut efter veckan, jag längtar tills den här enorma tröttheten börjar ge med sig! Somnade TVÅ ggr med barnen på jobbet men vaknade tack och lov av mig själv båda gångerna direkt, ångrade att jag inte valde att ta rast i anslutning till att sova ner barnen jag skulle nog behöva sova en stund med dom varje dag ;) Har faktiskt sovit mig igenom rasterna när jag väntade både Filip och Lukas men då hade vi större personalrum och hörnsoffa så jag kunde ta upp halva soffan. Nu har vi en liten plutt tresitts i ett minirum och kallt är det där också så där blir det inge sova... mer än de två ggr i veckan då jag sover ner barn på madrass då ;)


Maken åker på jakt i helgen och jag och barnen är bjuden på kalas. Hoppas Petter komemr hem tidigt på söndag för då ska vi nog ta och åka och hälsa Eddie välkommen till världen, snooza lite bebis nu när vi inte längre är sjuka, friskare än så här blir vi nog tyvärr inte, tror de allra flesta är lite småsnoriga nu den här årstiden.


Jag längtar enormt efter att bara få sova ett dygn eller två men när jag väl för chansen att sova ut då vaknar jag pigg och utvilad skit tidigt :( Ångrar att jag inte tog makens erbjudande om att gå och lägga mig redan efter maten men tjurig som jag är så är jag ännu uppe och tröttare än någonsin...

Av Kisse - 13 oktober 2011 21:05



Berättade för chefen idag då jag ändå hade medarbetarsamtal, kändes bra att hon redan nu vet eftersom jag inte litar på att min kropp, fogarna kommer hålla denna gång heller. Kändes bra att hon bara blev glad för min skull och det känns otroligt skönt att ha ett arbete att komma tillbaka till efter föräldraledigheten. Hoppas att jag kommer kunna njuta mer av denna föräldraledighet och inte behöva känns stressen att hitta ett jobb och ta bästa tillfälle som ges till jobb. Nu kommer jag kunna sätta ett datum då jag vill gå tillbaka till mitt jobb!!!  


Ser fram emot morgondagen då jag ska till barnmorskan och sedan måste jag en sväng på apoteket också och köpa nya åksjukeband, plotten som ger akupunktur har låssnat på den ena och jag känner att paniken är nära just nu känns de som livräddare att jag klarar av att jobba. Hulkar och har mig på jobbet och idag upplevde jag för första gången att det var extremt nära att jag kräktes mitt under ett blöjbyte... klarade mig medans jag bytte men sedan var det kört och mina kollegor kommer hädanefter ta de extrema fallen iaf, jag får helt enkelt känna efter vilken dag det är om det går eller inte. Tur att jag har världens finaste kollegor  


Nu kvällsfika: oboy och limpmacka med ost of course!!!

Av Kisse - 12 oktober 2011 21:15

måste sova...

Av Kisse - 11 oktober 2011 20:36

Kom i säng på tok för sent igår och klev ju upp as tidigt imorse eftersom jag öppnade förskolan klockan sex. Ikväll blir det desto tidigare i säng och tyvärr blir det inget jobbat fast jag hade planerat för det :( Det är lite kämpigt för mig att få in min planeringstid när Petter jobbar som han gör. Petter har fått förlängt månade ut men vi får se om de kan göra något åt hans schema, Petter ser ju att jag blir helt slut och allt blir fel, fel för Petter, fel för barnen och på tok för mycket för mig :( När barnen har lagt sig är ju jag också trött och orkar inte alltid fullfölja vad jag tänkt tidigare under dagen/kvällen.


Igår kväll var en bra kväll men då spenderade jag den på facebook istället *otyg* Och ikväll är jag som sagt helt slut. Sitter nu med dagens höjd punkt nämligen limpmacka med ost och doppar i varm oboy. Sjukt gott!!!!


Onsdagar är min och barnens lång, lång, lång dag vi åker tidigt och kommer hem riktigt sent men tyvärr går det inte att göra något åt den jag får glädja mig åt att de andra dagarna i veckan ser bättre ut :) Fredagar har vi rullande schema och jag har en rätt sen fredag denna vecka men å andra sidan börjar jag rätt sent och hinner till barnmorskan före arbetstid.


Nu: SOVA!!!


Av Kisse - 10 oktober 2011 21:53


     

Fina bilder på min kusin Anna och hennes yngsta dotter DISA från brorsans bröllop. Sakta men säkert tänkte jag ta och visa upp lite fler bilder från bröllopet :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards