Alla inlägg under november 2011

Av Kisse - 12 november 2011 18:51

Idag hade vi bestämt dejt med syrran och hennes familj, de skulle nämligen till ishallen och träna på skridskoåkning och det var vi inte sen att haka på. Tack och lov för syster och hennes man säger jag bara, tyvärr är inte min man med på sånna här saker som mig... och jag orkar inte alltid tvinga honom :( Men jag säger då det att själv åker jag då aldrig med båda barnen när det är så här små för attan vad svårt det var idag ändå trots syster och hennes mans hjälp.

    

Lukas och Filip redo för åkning (Mobilbilder)    


Lukas fick premiär åka idag på Filips mini mega söta skridskor han fick i julklapp av sin farmor när han var dryga 2 år :) Gick inget vidare men någonstans måste man börja ;) Filip däremot gick det betydligt bättre för iår än förra året, balansen har han men nu gäller det att få till tekniken. På ishallen har de ett hjälpmedel som ser ut som en rulator men Filip ville inte använda den något vidare mycke dock tror jag på hjälpmedlet och hoppas vi kan köpa in en till våran egen skridskoplan på byn, vore ju super!!! Men han klarade av att resa sig upp själv när han ramlade och tog sig sakta och försiktigt frammåt :)


   

Filip och Axel. Axel hjälper Filip att få lite fart på ställningen. Axel har ju knäckt koden och visar kusinen hur man gör :)


Här finns en film på Filip när han premiäråkte första gången :)


Efter skridskoåkningen och lite fika åkte vi hem till syster för lunch och bus. Fick varmt smörgåstårta till lunch och attan vad gott det var, så himla skönt att kunna äta igen och få behålla maten!!!! Filip och Axel lekte både inne och ute medans Lukas sov middag och sedan åkte vi hem till middagen som Petter gjort iordning.


Efter middagen kom gudfar upp med sina två systersöner och barnen har härjat en massa. På slutet hade de riktigt roligt.


Super härlig dag men nu är jag trött i både rygg och huvud så blir nog tidig kväll ikväll efter ett långt bad!

Av Kisse - 12 november 2011 08:30

I torsdags när vi slutat jobba möttes vi upp hela familjen och tog en välbehövd eftermiddag i Birsta. Började med middag på ikea, barnfamiljer paradis middag inkl. efterrätt åt hela familjen för 240 kr :)

Gick på ikea och köpte nödvändigheter som glas (ägde endast 5 st.) och spottar. In på Birsta city och letade overall till Filip, konstaterade att det var helt slut på kappahl och endast fel stl. på lindex kvar :( Blev en svina dyr från polarn o pyret istället (men den har jag redan bloggat om) fördelen är ju att polarn har ett bra andra handvärde och dessutom kommer det ju två barn till som förhoppningsvis växer i den såsmåningom. Fortsätter Lukas växa som han gör nu kan han ha den redan nästa år...

 


Sedan delade vi på oss, Petter tog med sig Filip och jag tog Lukas och åkte på ica maxi och handlade lite mat. Hem och packa upp varorna sedan i säng. kändes lite stressigt att göra Birsta på bara någon timme inkl. middag ;)

 

På lindex köpte vi vantar till Filip och Filip ville så gärna ha en Bamse tröja så han fick det. Hans förskola jobbar med Bamse tema och Filip slukar allt med hull och hår det ska vara Bamse sagor, Bamse sånger, Bamse film, spelar Bamse memo (det Lukas fick i present av gudfar som skulle sparas, har Filip lyckas hitta och öppnat ;)) Personalen var lite roliga en dag som berättade att temat påverkar liten såväl som stor och personlaen kunde inte avgöra om barnen har mer Bamsekläder på sig nu eller om det är att de ser att barnen har Bamsekläder på sig nu ;) Dom valde Bamse som tema för att de tycker att de kan väva in så mycket i temat och använda sig av de olika karaktärerna Lille skutt som är lite osäker, Bamse som är världens starkaste men betonar att det viktigaste är att vara snäll, Skalman som har kluriga idéer, farmor som man alltid kan lita på, Vargen som oftast ställer till tok fast han helst av allt bara vill vara med de andra etc.


 


På mitt jobb har vi rullande schema på fredagr vilket betyder att jag slutar sent två fredagar på raken och sedan tidigt två på raken så igår var en sen fredag (dock inte stängning) men helgen känns ändå lite kortare men idag ska vi göra något riktigt skoj som jag längtat efter!!! De två kommande fredagarna har jag tidig fredag och sedan har jag tagit ledigt från min stängning för att istället göra något mycket spännande istället ;)

Kan ni gissa vad?


Av Kisse - 11 november 2011 18:25

Polarn o pyret
 
1.499 kr
 

-Vind- och vattentät overall med mjukt fleecefoder som inte noppar
-Materialet andas, har tejpade sömmar och är smuts- och vattenavvisande
-Lång dragkedja mitt fram för att underlätta av- och påklädning
-Avtagbar luva som är justerbar bak för bättre passform
-Midjan är också justerbar
-Mudd med tumhål och skydd längst upp över blixtlås för att skydda haka och kind mot skav

-Snölås som kan fästas ihop med byxa samt resår och elastisk hälla vid benslut
-Förböjda ärmar och knän för ökad rörlighet
-Vridna innersömmar för att minska slitage.
-Liftkortsficka
-Reflexer med 360 graders synlighet


Tvättas ut och in med stängda blixtlås och kardborrar för att bevara reflexer och kantband längre. Kan torkas i torkskåp på låg temperatur.


Av Kisse - 8 november 2011 20:39

Att jag aldrig lär mig, man ska inte säga något alls, krämporna ska tigas bort... *peppar peppar* höll sig ju fogarna snälla förra veckan... det var förra veckan...


Tog på mig foglossningsbältet igår tänkte det kanske underlättar känningarna jag har på kvällarna... tog en promenad på rasten med en arbetskamrat och det skulle jag inte ha gjort... skippade foglossnigsbältet idag eftersom jag hatar att ha det på mig, det stramar åt, kläderna skär in, det blir knöligt och fult, toalettbesök känns som de tar en evighet... resultatet är ju att jag varit vankande hela dagen :(


Hatar mina skit fogar... hade ju inga större förhoppningar om attt denna graviditet ska bli lättare än de andra två men hoppet är ju det sista som överger en och det har ju kännt rätt hyffsat fram tills nu :(


Jag älskar mitt jobb, jag vill verkligen jobba så länge det bara går... imorgon ska jag försöka få tag i sjukgymnasten (som jag lovade mig själv att göra så tidigt i gravidteten som möjligt och ännu inte gjort). Kännt mig trött och less idag... dessutom är det nog dags att lämna in en ny urinodling snart :(


Nu kvällsfika och sedan en varm dusch!!!

Av Kisse - 6 november 2011 20:49

Som ni säkert redan vet är jag ju lite svag för polarn o pyrets kläder, liiite för dyra men kvalité är ju där efter tycker jag,  dessutom har de ju ett relativt högt andra handsvärde om man sedan säljer de. Iaf hittat några godingar som jag nu drömmer om ;)


 

Nr 1 på min önskelista långt nattlinne men långa ärmar, vi har snor kallt på övervåningen och jag är en sån som aldrig får på mig kläder när vi bara är hemma ;) 399 kr kostar den, synd att det inte är amningsvänligt :( Dt hade ju varit pricke över i, har ju ett amningsnattlinne från polarn och det var super under amningsperioden!






Vindfleece med plats för växande mage 599 kr. Jag gillar att ha likadant som barnen har eftersom jag då känner att jag har bättre koll på HUR bra de faktiskt är...

   

Snygg tröja och värdsbästa leggings, sitter otroligt skönt, har två par som jag ärvt efter A-K, lagad i flera omgångar men absolut de bästa jag har! 399 kr kostar tröjan som är både gravid tröja och amnnigsvänlig då knapparna går långt ner. Leggingsarna kostar 299 kr och är lite grövre i kvalitén än tex. h&m:s mammaleggings.





    

Pyjamasbyxor som ser mega sköna ut.... vill ha.... 349 kr..priset som stoppat mig ända sedan jag väntade Filip ;) Älskar byxor med högmudd och bor redan nu i mina sobeabyxor, världens skönaste mammabyxor!!!

Av Kisse - 6 november 2011 10:39

Dålig uppdatering i veckan men jag kan lätt sammanfatta veckan med ett ord : JOBB. Petter började ju jobba dagtid men jobbade över så gott som varje dag :( Blev inte bättre eller lättare för fem öre... Linn kom en eftermiddag och åt middag med oss, massa surr och molade i oss en massa chips och dipp :)  Stängningsfredag gör att helgen känns rejält mycket kortare men lördagen spenderade vi på badhuset i Matfors. Super härligt i det 33 gradiga vattnet och båda barnen somnade i bilen på väg hem., Vi bjöd in oss själva på middag hos Camilla och sedan stannade Petter kvar halva natten och hjälpte till med byggandet av Tyttes garage.


Bara Petter kommit på benen ska vi iväg till mamma och pappa, där blir det tacopaj till middag :)


Illamåendet har känts lite bättre senaste veckan och jag har fått behålla så gott som allt jag stoppat i mig *tjoho* Även om en del dagar är riktigt jobbiga att få i mig någon mat överhuvudtaget. Tröttheten sitter i och jag sover med barnen på jobbet fortfarande, en dag tog jag min rast i direkt anslutning och fick en riktig sovstund ;) Känns att det växer i mig, spänner och moler i ljumskarna och fogarna har börjat kännas av på kvällen men *peppar peppar* går dagarna bra.


Nä dags att sparka igång dagen!!!

Av Kisse - 1 november 2011 18:32

Hmm så är vi inne i en släng av jobba och inte har så mycket liv däröver period igen då. har lixom inget att dela med mig av, illamåendet forsätter även om jag peppar peppar blir piggare, lite mer mat i magen dag för dag men det behövs inte mycket för att den ska vända upp igen :( Hade en tung morgon men blev bättre och bättre, dels för att jag börjar lära mig hur jag ska undvika kväljningarna, vilka lukter som är värst, försäker att utsätta mig själv för så lite stress som möjligt och har en klementin i närheten ;)


Petter har börjat jobba dagtider och vi kan turas om lite mer med att lämna och hämta barnen vilket underlättar mycket också. Blev en rejäl schema ändring för barnen från ca 20 timmar/vecka till drygt 41 timmar/vecka, mer än det dubbla alltså. Lite gruvsamt är det men jag vägrar känna ångest, barnen har haft korta dagar länge och vi vet ju dessutom att det är för en period nu, dom trivs på förskolan så det är inga problem men visst blir det ovant för dom.


 

Fast det är tidigt i graviditeten har jag faktiskt handlat lite till bebisen i magen, tradera fynd som jag fått för liten peng, vilket alltid är roligt ;) Ska absolut med i BB väskan, fina fina suiten från polarn o pyret i stl 50 i absolut nyskick (endast upptvättad enligt annonsen).


Sen blommor ju så klart Molo begäret in igen, tyvärr blir det inte mycke Molo till barnen nu då jag anser att de är för dyra när barnen kommer upp i ålder där dom sliter ut kläderna. Lukas har en hel del Molo ännu och det finns några plagg i Filips lådor men det är ju framför allt baby kläder som vi har och som jag anser värt pengarna att köpa och då köper jag ju ungefär 98 % beg. på tradera.

 

Så denna fina Molo har jag köpt på tradera, ser helt ny ut, jag skulle tro att den inte ens är tvättat eftersom molo blir lite bleka och luddiga redan första tvätten men denna är i super skick!! Blir ju perfekt till sommaren då molos bodysar är rätt stora i stl. eller iaf långa :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards