Alla inlägg under december 2011

Av Kisse - 19 december 2011 23:06

 Vid himlens grind


Vid himlens grind

där blåser en vind

från närmaste stjärna

så sval mot din kind.

 


Vid himlens port

står tofflor på rad

när barfota änglar

går molnpromenad.

 


I himlens sal

är väggarna blå.

Där leker Vår Herre

tittut med de små.


Av: Britt G Hallqvist




Av Kisse - 19 december 2011 21:32

Så har jag jobbat första dagen heltid då... gick förvånansvärt bra. Lite jobbigt är det ju att komma in i rutinerna igen och påminna mig själv att jag jobbar heltid nu...inte bara heltid fram till april/maj.... Tidigare har jag lite tunga dagar tröstat mig med att snart är dessa tunga dagar över, iaf för en tid då för nog känns det att jobba heltid och ha småbarn hemma och allt som ska skötas utöver. Otroligt skönt ändå att Petter nu jobbar dagtid och vi kan hjälpas åt mer!


Tänkte även tala om attvi har valt att registrera Vidar hos skattemyndigheterna som ett dött barn, de papprena kom häromdagen. Just för att om något händer oss eller den dagen Filip, Lukas eller någon annan väljer att släktforska eller dyl. så vill jag att de ska veta att Vidar faktiskt finns eller fanns eller hur man säger. På så sätt kan de ju vidare ta reda på att han ligger i minneslunden där vi bor etc. Det kändes bättre att registrera honom än att ångra oss sedan att vi inte registrerade honom. Känns svårt att veta hur man går tillväga kring allt detta som händer, jag känner att jag hela tiden fått fråga och läsa mig till en massa själv. Hittade en del bra information på spädbarnsfonden bland annat hur man registrerar in ett dödfött barn, hur man kan skriva etc.


Nä nu är det dags att krypa till kojs, öppning imorgon och julbord med barnen, brukar alltid vara extra spännande dag på jobbet då ;)

Av Kisse - 19 december 2011 21:16

Filip slog sönder våran kökslampa för en tid sedan, länge hade vi den trasiga lampan uppe men till slut fick jag nog och satte upp lampan vi förr hade i vardagsrummet, tyvärr hade jag inte kvar alla lampskärmarna och det blev väldans starkt lyse i köket :) Snällaste mamma (och pappa) köpte iaf nya åt oss när de var på Ullared eftersom alla jag tittat på här hemma kostade minst 99:-/st och jag behövde fem st....


På Ullared var de lite billigare och dessa kostade endast 40:-/st.

 

Av Kisse - 18 december 2011 21:36

Vilken härlig eftermiddag vi har haft, först bad på Himlabadet, varmt i vattnet, barnen har skrattat och plaskat. Jag tog Lukas i mitt omkldäningsrum och Petter tog Filip, vi brukar turas om. idag var Lukas bastu sugen, barnen brukar aldrig vilja basta med mig oavsett vilken som gått med mig, Petter brukar däremot alltid få barnen att basta så de ser ut som små kräftor efteråt (jag tror han mutar dom med dricka och godis eller nått) ;) Idag var det dock min tur att få bastu sällskap, Lukas bestämde sig fort för att vi skulle basta efter duschningen. Vi satt säker två minuter sedan tog Lukas sig för pannan och utbrast "oj varmt" och så var det färdig bastat ;)


   

Åkte till Ikea och åt julbord, kostar 99:- för vuxna och halva priset för barn om man är ikea family medlem som vi är, helt okej att äta sig mätt, men det var inget som smakade så där super kanon gott... laxen var helt okej, skinkan med förrutom att de var väldans mycket fett på den (så när man skar bort fettet var det 1/4 kvar) syltan var helt okej. Sillen får underkänt av mig och ikea får på kängan att de inte märkt ut något på julbordet detta år heller så då är det lite svårt att veta vad man tärs äta och inte när man är laktos men det gick ju bra ändå. Vi blev mätta och nöjda!

 

Köpte sängen och halkskydd till mattorna *tjoho* nu ligger de still ;) Barnen fick en varsin mjukglasss i väntan på sängen i varuutlämningen, mycket glada barn :) Ikea är ju barnfamiljernas paradis, 5 kr för en mjukglass är ju kung!!! Snabb handling på ica och sedan hem och bädda sängen åt sovande Filip. Klädde på honom pyjamas och fick honom att kissa innan jag tog upp honom til ny bäddade sängen, åh vad han log och la sig så nöjt i sängen och somnade om!!!


Vilken lycka, STOR säng!    

Lukas blev lite avundsjuk, *peppar peppar* trular vi på med spälsängen ett tag till. Jullovet kanske vi ska ta undan den och prova med växa sängen.

Av Kisse - 18 december 2011 12:42

Idag ska hela familjen åka till Himla badet och sedan blir det julbord på ikea då vi ändå ska dit och köpa en ny säng till Filip. Han har växt ur växa sängen och det känns som samma pengar att köpa en ny madrass för att dra ut växa sängen som att köpa en riktig resårbotten så då köper vi en resårbotten nu som vi ställer direkt på golvet tills vidare.


Dessutom gör en resårbotten det lättare för någon av oss vuxna att både läsa godnattsaga och sova där när det är för trångt i sängen.

  


Passade på att beställa lite sängkläder från Jotex också

 

Ett sött bäddset, 2 dra på lakan och ett resårbottenskydd. Känns som Filip verkligen börjar bli stor nu, när började ni med fullstor säng till erat barn?

Av Kisse - 17 december 2011 13:45

Sitter och njuter av lugnet, Petter tog med sig barnen en sväng och jag har roat mig med att slå in alla julklappar, gick fort eftersom vi inte ger så många ;)


Betalat in lite räkningar eftersom jag vill ligga lite steget före då kommande vecka blir heltids jobb igen och julen flämtar ju verkligen kring knuten och då vill jag bara njuta. Ljusslingan ska upp på bron så det blir lite ljusare på den men annars är allt julstök klart för våran del... kanske får Petter skinkbegär och gör en julskinka men då blir det ju på fuskvis så klart som bara ska griljeras.


Övervåningen väntar på mig, ska ta och få någon ordning där nu tänkte jag, det ska rensas grovt där, både bland leksaker (igen) och annat skit... skulle behöva sätta mig med papper och pärmar och få någon ordning på det också men det får jag nog vänta med tills barnen sover ikväll och kanske ta ett glas vin så det blir liiite roligare ;)


Nä ljusslingan medans det är ljust ute och övervåningen väntar den med...


Av Kisse - 16 december 2011 23:26

Nu blir det sova, i min julklapp till mig själv :) Långt nattlinne från polarn o pyret, super mjuk och skön!

 
Av Kisse - 16 december 2011 22:19

Ikväll har vi även träffat underbaringen Hugo för första gången, snoozat och myst!

Jag börjar nog bli härdad med alla bebis som föds i släkten, tycker inte längre de är så små ;) 

Lite sömntuta som bara sov när vi var där.

   

Men när han kom till mamma Idah (länk till idahs blogg) så vaknade han men då var vi redan påklädda och på väg hem igen.

   

Men jag fick iaf några bilder på honom idag :)


 

Denna mega super tuffa suiten fick han i välkomstgåva av oss, tycker den passade lilla raggarfamiljen ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards