Alla inlägg under december 2011

Av Kisse - 16 december 2011 21:46

Ikväll har vi varit och tänt ljus hos Vidar. Jag tycker det är fint men jag förstår Filip som tycker det är lite läskigt. Men idag var han inte rädd utan pratade om att vi tänder ljus för våran bebis som är begravd där.


Av Kisse - 15 december 2011 21:40

Äntligen har min energi kommit tillbaka och jag börjar känna mig som folk, när barnen lagt sig tog jag tag i städningen, nu är det snart helg och jag vill inte börja helgen med att städa. På helgerna ska man njuta fram till söndag då är det dags att städa inför kommande vecka ;) Dock blir det mest nedervåningen som blir städad eftersom resten av familjen sussar gott på övervåningen. Fått undan tvätten också så gott det går iaf, har alldeles för lite torkställningar för att få undan all tvätt som blir och då tvättar jag så gott som en maskin om dagen.


Nä torka klart golvet och ta fram morgondagens kläder sedan får jag göra resten av familjen sällskap!


Filip fick små pärlor i paketkalendern häromdagen, det gillade han. 

Lukas får nöja sig med stor pärlor ännu.

Av Kisse - 14 december 2011 21:05

Riktigt SLASKväder idag, så där så barnen är blöt INNAN de hunnit ut... så då tog vi fram Filips overall, den nya fina, dyra polarn o pyret overallen.


 

Hittils SKIT NÖJD!!!


Filip stannade ute och åkte skidor när vi kom hem från jobb/förskola, nu är han bättre än sin mamma ;) Inte för att det var så svårt... längtar efter mer snö nu så jag kan släpa med honom en längre tur än bara gården!


Jag kommer som det ser ut nu att vara ledig hela julen, alla mellandagarna, känns kanon att inte behöva förlita sig på alla i våran omgivning då barnens förskola stänger och personal och barn kommer vara på en annan förskola, vilket jag inte vill när det bara gäller för några dagar. Känns skönt att få en massa dagar lediga tillsammans med barnen   

Av Kisse - 14 december 2011 20:55

Petter hade lovat barnen att göra en traktor av pepparkaka åt dom, vi fuskade och köpte icas mall ;)

           

   

Av Kisse - 13 december 2011 20:46

Hatar verkligen mina depp perioder som kommer och går, det är fortfarande skit tungt... försöker tillåta mig själv att känna att det får vara tungt, jag får ännu vara ledsen men det är lixom lättare att bita ihop. Är bjuden på tjejmiddag på fredag och jag tacka ja direkt, lät ju jätte skoj, nu närmare fredag vi kommer desto mer skriker mitt inre NEJ, jag orkar inte... jag orkar inte vara glad inför andra, jag orkar inte bryta ihop inför folk jag inte känner, jag orkar inte vara social, inte på det viset, inte än!


Jag stannar hemma, känner mig tråkig, gammal men just nu tror jag ändå det är det bästa... det händer en hel del på jobbet också denna vecka, jag känner mig redan lite sliten och då jobbar jag fortfarande 50 %, sliter visserligen mycket att jag känner mig stressad, jag vill hinna så mycket på min lilla tid där, bytt tider på torsdag och ska jobba eftermiddag istället för förmiddag, det kanske underlättar. Ta det lugnt på morgonen, låta barnen sova tills de vaknar av sig själva... förhoppnigsvis håller de sig på benen hela veckan ut men just nu ser det tungt ut. Filip hostar hemskt mycket, imorgon får de en kort dag iaf och torsdag blir ju bara nån timme också. På fredag ska jag iväg på ett studiebesök då vet jag inte riktigt hur dagen blir men jag ser hemskt mycket fram emot studiebesöket!


Petter har lärt sig se mina depp perioder nu, försöker stötta och hjälpa mig. Det är tungt för Petter också men tyngre för mig på det sätt att jag blivit påverkad av hormoner, den fysiska förändringen och sedan tror jag ju att en gravid kvinna är mer gravid än en väntande pappa. Som gravid kan man glömma för en stund att man är gravid men allra mest så upptar det ju ens tankeverksamhet (iaf min) , ibland glömmer jag att jag faktiskt INTE är gravid längre, då känns det extra tungt. Det känns tungt att Vidar inte ligger i minneslunden än, vi säger till barnen att han ligger där men jag har svårt att finna ro där, han är ju lixom inte där. Samtidigt vill jag dit, kanske för att jag ännu söker platsen där jag ska känna ro men antagligen kommer jag kanske aldrig finna den där.


I hela mitt liv har det varit skogen som fått mig att känna lugn och trygghet, det gäller bara att hitta platsen   


 

Av Kisse - 13 december 2011 17:53

 

Först lussande på mitt jobb och sedan lussande på barnens förskola så idag blev det tomteluvan på ;)

Alla barnen sjunger ute tillsammans

  

  

Lukas & Alma

   

Glögg och pepparkaka ute på förskolegården :)

Av Kisse - 12 december 2011 21:36

Hämtade hem barnen tidigt från förskolan, Lukas somnade i bilen hem så han var det bara att flytta till vagnen och under tiden han sov klädde jag och Filip granen.

     

Chockladkottar köpte jag på Rusta och Filip hängde upp dom i granen, jag vill gärna få tag i polkagrisar också, någon som vet vart det finns? Köpte årets julkula iform av ett rådjur på åhléns.

Liten men ändå rätt lagom gran har vi iår, lite små ful men söt på sitt sätt ;) Ser ni vad stor Findus börjar bli!!!

 


När Lukas sovit klart tog vi en go fika med lussebulle till mig, kanelbullar till barnen. Julen börjar kännas nära, lucia imorgon först firande på jobbet sedan hinner jag hem och vila lite innan det är luciafirande på barnens fsk. bestämde med personalen att det bästa är att barnen stannar kvar istället för att hatta fram och tillbaka.


Hann precis påbörja middagen då Petter ringde och berättade att han åkte för att hämta Elise på hennes fsk. Så idag hade vi en liten matgäst igen, roligt och mysigt att rå om barnens småkusiner lite själva. Sen känns det bra när man kan hjälpa tillbaka lite också så många gånger som Cajsa ställt upp för oss.

     

Glad Elise som äter russin

        

Elise försöker charma åt sig något gott av morbror ;) Men annars är det mest bara jag som duger för Elise, morbror är lite farlig men det gick ändå bra för honom att hämta henne på förskolan.

Lite tröttis och örongnuss också      

Katterna är hemskt glad över de nya mattorna *mysigt*. Måste bara köpa halkskydd och lägga under, *suck* att man alltid glömmer något. Dessutom kom jag på att vi måste ju åka till Ikea och äta julbord också, mina planer på att inte besöka Birsta mer detta år har redan havererats ;)

Av Kisse - 11 december 2011 21:33

Det var ingen konst att vara barnvakt till Wilhelm över natten, han sov till åtta imorse och vid halv elva lämnade jag av honom hemma hos hans föräldrar och åkte sedan vidare till birsta. Där var jag inte själv kan jag lova men nu är julklapparna klara. Sällskapade med Ankis, Jim och Ossian, trevligt som vanligt och tiden gick allt för fort, tur att jag åkte in och började innan ;)


Klädshopping till mig själv, eftersom jag är väldigt klädlös för tillfället. Känner mig glad att jag faktiskt kostade på mig själv lite också!

 

Kostade även på hemmet två nya mattor (99 kr/st på Rusta), som tröjorna till barnen ligger på. Köpte varsin t-shirt på lindex till barnen att ha som julkläder och de röda tröjorna kostade endast 50:-/st. så de fick hänga på av bara farten, juligt fina!


 

Eftersom familjen redan ätit middag hos svärmor idag köpte jag med mat hem, min enda riktiga tröst nu när jag inte längre är gravid, jag får äta hur mycket sushi jag vill!!! Så sjukt jäkla gott!!!


En julgran, lite julklappar till barnen och en present till barnens nya kusin Hugo blev också shoppat nu behöver jag nog inte ut på Birsta något på ett tag ;)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards